Laʻau

Gatanaia i le malae vaʻaia: galueaina ma le tausiga

O Gatzania e lauiloa ma e fiafia i le lalolagi atoa ona o ana meaola manaia ma mea e talitutusa ma le gamomile. E manaia tele le teuteuina o se togalaau poʻo se faapaologa o se fale tele-tala. A o lei totoina le gatsaniya i le eleele, o le totoina ma le tausiga o ia mea e tatau ona suʻesuʻeina i se mea e gata ai ina ia tele fugalaau ma fiafia i latou e ona.

Faʻavae o le faʻalauteleina o le faʻaleleia e pei o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga

O le fugalaau e lagona lelei i le fale ma i le avanoa.

O lenei laʻau totō e lauiloa o tausaga taʻitasi ma faʻalauiloa. O le tele o taimi, i tulaga o lo tatou tau, e mafai ona tupu le gatyaniya faaletausaga, aua e le taliaina ni gutu tetele. Afai e te manaʻo e avea o se togalaau faʻapitoa, e tatau ona e faʻaleleia lelei le totoina ma fesoasoani i le taumalulu i le fale.

O le laufanua o gaassa o Aferika i Saute, o lea e fiafia ai o ia i le la mafanafana ma susulu. E ui i lenei, i aso nei e tele ituaiga eseese e mafai ona tatalia le vevela e oo atu i le -5 tikeri ma umi le fiafia io latou tagata o loʻo i ai fugalaau lush.

Faʻafefea: gaassa poʻo gatsaniya

O le isi fugalaau o Aferika Aferika

O le laau na faaigoa i le Italia Itumalo o Theodore von Gaza. Peitai, e ui lava i lea, i atunuu eseese e taua o le gazania ma gatasi i le auala lava e tasi. Ona o le mea moni e susulu ona pupula i le aoauli, i totonu o tagata fugalaau e fiafia i ai o le aoauli o le aoauli.

O le a le auala sili e ola ai

O Gatzania o se laau e le taua, e mafai ona ola i luga o le laufanua, luga o le faapaologa ma totonu o fagu fale. Pau lava le tulaga mo lenei mea o le maualuga le avanoa i le susulu o le la, faʻafefe faʻafefe, ma le leai o ni faʻataʻitaʻiga. O le itiiti ifo o le vevela ma le malamalama e te tuʻuina atu ia te oe, o le itiiti ifo o fugalaau o le ai ai.

O le a le tau e tatau ai lenei laau?

I le pitonuu i saute, o kapeta gaiteki lanu felanulanuaʻi e fuga mai ile taʻi tausaga

Gazania e fetaui ma toetoe lava o ituaiga uma o le tau. E naʻo le tatau ona mafaufau i le malulu o loʻo eliina mo le taumalulu, ma i le mafanafana mafutaga e tupu ai i le tausaga atoa. Naʻo le taʻaloga ma le mūmū, pe a oʻo i ai le tele o mea e pa'ū ai, e le fiafia i le laau. E mafai ona faʻafetaia fua o le fesuiaiga o le vevela mai le -5 i le +35 tikeri, e ui o le tele o ituaiga o le kiona e le fiafia i ai ae vave maliu.

O le a le palapala e sili atu ona lelei

O eleele lafulemu ua manatu e sili ona fetaui mo lenei laau toto, ae afai o le oneone, o le a le afaina ai le fugalaau. O le mea taua, o le nofoaga e susulu lelei e ala i le susulu o le la, e puipuia mai le faʻataʻitaʻiga, ma o le loloto o le eleele e maualalo ifo.

I le itu i saute, gaseaniya e totoina tonu i luga o le fugalaau. I nofoaga e ogaoga le tau, o le gaosiga e na o le pau lava le mea e tupu i le totoina, e tatau ona totoina, mulimuli i ni tulafono patino.

Mataʻituina i mamanu ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i le ata

Gatania e tele sona sao i le mamanu o le laufanua. Na ia mauaina le lauiloa i le susulu o lanu, ma e ese lona eseesega. O le mea lea, o fugalaau-paʻepaʻe, lanu samasama-lanu mumu, lanu mumu, lanu papaʻe ma le tele o isi lanu o ganzania e iloga.

Mafaufau i ni auala e faʻaaoga ai nei lanu:

  • I le avea ai o se mea teuteu o auala;

    O se kapeta lanu felanulanuaʻi o gatsaniy e mafai ona faʻamalosia lelei ai le totoina o fugalaau i paolo papa

  • Faʻailoga matala i le va o vaega o le togalaau;
  • Rockeries teuteu, lagona lelei i maʻa;

    I totonu o le lotterygarten rocky or rockery o le a foliga mai o se leo ese, ma i le tuufaatasiga ma isi tuaoi

  • I fugalaau fugalaau, e lelei lava i le urinia, venidium, arctotis, chamomile, Iberis;

    O le tele o ituaiga o gatzan na totoina i totonu o se fagu tele poʻo se atigipusa o le a avea ma se faʻamalamalama lelei i le togalaau

  • Faʻataʻatiaina pito o fugalaau fugalaau;

    O le susulu atu o le lanu o gatsaniya, o le sili atu foi ona iloa o pito o le togalaau

  • O le faʻapipiʻi lelei o latou i luga o le eleele, o le a mafai ai pea ona e faia ni mamanu matagofie, zigzags, liʻo ma ituaiga eseese.

Ina ia aua le afaina ai le gagati ma ia teuteuina lau togalaau, aua e te totoina ni laau lapopoa i autafa o lena mea o le a le maua ai se ata e le taliaina.

Auala faʻaleleia

Afai e te manaʻo i le gaassa ia maua ni fugalaau tetele, e tatau ona e totoina ni fatu laau. E taua le iloa o le a amata ona fuga le laau pe a ma le tolu masina ua mavae talu mai le oso mai o laau. O le mafuaʻaga lea o le lūlūina o fatu i Me o le a maua ai se taunuuga i le masina o Aukuso pe sili atu foʻi ona latalata i lona maeʻa. O le taimi lenei e le lelei, pe a tatou talanoa e uiga i lo tatou atunuu, aua o le tele o frosts ua maeʻa ona amata, lea e le taliaina mo le gatete.

Ina ia malamalama pe a sili ona lelei le totoina o fatu o le laau o loʻo fesiligia i le 2018, e mafai ona e liliu atu i le kalena o le masina mo le fesoasoani:

  • Fepuari 21 ia Fepuari 27;
  • Ia Mati, e fautuaina e lulu faalua: mai le 5th-9 ma le 20-25th;
  • O aso fiafia ia Aperila e 4-8.

I le totoina o fatu ma fatuga, e tatau ona amanaʻia tulaga o le fesuiaiga o vaega taʻitasi taʻitasi. I eria o le mafanafana o le tautotogo ma le taumafanafana amata i se taimi mulimuli ane, e sili atu le amataina o le togavao ia Mati. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e le tatau ona e tausia ni fatu laau i le fale mo se taimi umi, ona o lenei mea ua latou vaivai ma sili atu ona mole. Ona o le mea moni o le gatsaniya e fiafia i le tele o le mafanafana mafanafana, i le vave ona totoina, ia saunia e tuʻuina atu ia te ia se malamalama malamalama lelei.

I le a le maualuga o le vevela e totoina fatu ma totō laau

Pe a totoina ni gatianiya tipu, e tatau ona faʻaeteete faapitoa le tasi

O le vevela aupito sili ona talafeagai mo le totoina o fatu o le a avea ma +18 tikeri. A o lei tupu mai fatu, o lenei fuainumera ua faateleina i +22 tikeri. O le taimi lava e amata ai ona tulaʻi le laau i luga aʻe o le eleele i totonu o le atigipusa, e faʻaititia foʻi le vevela i +18 tikeri.

Faʻaauau le atinaʻeina o gaandia i le vevela e leai se maualuga e maualuga atu nai lo +15 poʻo le +16 tikeri. Afai e sili atu, o le a tupu malosi le laau ma o le a vaivai.

Aʻo le i oʻo i le eleele tatala, o le faimalaga e ave i luga o le auala muamua mo le 40 minute. O aso uma lava, o lenei taimi ua faʻaleleia ina ia faʻaaoga le laau i le vevela i fafo.

Le taimi e totō ai le gatsanii pe a tupu mai fatu + laʻasaga taʻitasi taʻitasi

Tuputupu fatu mo fatu laau i se eleele lelei saunia. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga le malamalama, nutimomoia, eleele palapala mama. O le filifiliga pito sili ona talafeagai o se paluga o le peat ma le oneone i luga o se fua faatatau o le 1: 1, faapea foi ma le eletise eleele ma le faapalaga i le fua faatatau o le 2: 2. Afai o le aofaiga atoa o le palapala eletise e 10 lita, aua neʻi galo e faʻaopopo mea faʻapitoa o meaʻai minerale (e le sili atu ma le 3 pusa).

  1. Aʻo leʻi tuʻuina fatu i le eleele, e tatau ona faʻamaluina i le maualuga o le vevela pe a ma le 3 itula.
  2. A maeʻa lena, o le a faʻaopoopoina le vaifofo sili ona tumu i le paluga o le potassium, ona faʻamamaina lea ma sasaa i totonu o se atigipusa, pe o le a tuputupu aʻe ai fatu.
  3. I le pito i lalo o se pusa maualalo mo tipu, 10 mm faʻalautele le elea ua sasaa, i luga o luga o le palapala ua sasaaina le palapala. O lona maualuga e tatau ona i totonu o le 30 mm. I le fatuina vave o le fatu, e tatau ona faʻafefiloi i le hydrogen peroxide mo le 3 itula.
  4. O loʻo tumu le palapala i le vai ma o fatu e paʻu i le mamao e 20 mm mai le tasi.
  5. Ona toe liligi atu lea o le isi 10 mm o le palapala i luga o latou, faʻafeiloaʻi i le vai ma tataʻi faʻamalosi se ata palasitika i luga o le pusa. O le mea lea o le a faʻavave vave ai fatu. O le faʻaauau pea o le faʻaleleia o mea totō ma le faʻamagoina o le ata o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻalelei. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻamautinoa le mafanafana o le potu ma laau toto, o lea e fautuaina ai e faʻapipiʻi se pusa i tafatafa o le pamu.
  6. O fatu e ola i totonu o le vaiaso. Ina ia le afaina ai i latou, tatala le ata ma toe vavalalata lata ane i le susulu o le la i se nofoaga e leai se ata. O le faʻaleleia e naʻo luga o eleele mamago.

Auala e lulu i le fale: ata vitio mo tagata amata

Ina ia aua nei faaleagaina le aʻa o gatsaniya i le taimi o le totoina i totonu o le eleele, e fautuaina e tafe le tuputupu aʻe o le tuputupu ae pe a oʻo mai le totogo ma le 4 laulaau. O ipu tiuti e faʻaaogaina mo le inu (o lo latou lapisi e le sili atu i le 200 ml). Sa latou sasaaina le eleele toetoe lava i le pito i luga ma le maualuga o le pH o le 5.5 i le 6.5. O le faia o se mea malolo i totonu o le atigipusa, ua faʻalauteleina ai togalaau i laulaau cotyledon. O lea latou te ola ae ai i le taimi e tulaʻi ai i luga o le fugalaau.

Auala e piki ai ipu: taiala vitio

Tausia i totonu o le togalaau mai le taimi o le totōina ile laufanua seia oʻo i le pau

O le faʻaleleia o eleele i luga o le eleele e faia i se taimi mafanafana.

A maeʻa ona lūlūina fatu, fuafua le taimi tonu e te totoina ai garia i luga o le eleele. E tatau ona avea lenei mea ma vaitaimi o le le lava o le kiona ma le malulu tele. I lenei tulaga, e tatau ona mafanafana le eleele pe a ma le 40 cm.

I luga o se laufanua na muai filifilia, o le faapalaga o le faapalaga ma eli. O le tetee atu i se mamao e 20 cm mai le tasi ma le isi, o le lua e oloina i le loloto o le 20 cm. A o leʻi tuʻuina atu le pusa i totonu o le eleele, e tele lava le vai e faʻafefe ai le vai, o le sipuni sipuni o le faʻala (pata, superphosphate, lalolagi) e sasaa.

Auala e tausi ai le tuputupu ae

I le taimi o le tuputupu ae, o fugalaau e le tele ni vai. Latou te mautinoa e tele vao vao e le tutupu, o le a aofia ai le susulu o le la e tatau ai mo le laau. O le veleina o le eleele i tafatafa latalata ane o le gatsaniyu e tatau ona faʻaeteete ina ia le faʻaleaga le aʻa, lea e latalata i luga. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e le au atamamai le palapala e aua le tatalaina. Ma o le palapala e le mago ai le susu ma e le ufiufiina i vao, e tatau ona mulimulu le palapala (peat or compost).

I le tausiga lelei, o le gaosiga o le olaola e tusa ma le 20 aso. O se taunuuga o lenei mea, ia tipi ese fugalaau fugalaau i le taimi e faʻaalia ai foliga fou.

Aua nei galo e fafagaina le laau se fualaʻau minerale atoa i le masina pe tasi le masina ma le afa, lea e aofia ai le potassium, nitrogen ma le phosphorus.

E faapefea ona saunia se laau mo le taumalulu

O le tele lava o taimi, faatasi ai ma le oʻo mai o le taumalulu, ua vavaeina vao, ma ua eli aʻa. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e tuua ni nai fugalaau vavalalata seia oʻo i le isi vaitau, ia eli ma toto i totonu o se ulo. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa o le eleele o loʻo ola ai le laau i le taumafanafana atoa o loʻo tumau pea. Tuu le fugalaau i totonu o se potu ma le vevela e le sili atu +8 po o le +10 tikeri. Faʻatauga e tatau ona naʻo le taimi e toetoe lava a maeʻa le eleele. Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, e teuteu ai laʻau ma ua toto le aʻa i luga o se moega fou.

O a faʻafitauli e faʻapupulaina e le au fai togalaau ma a latou fofo

O tama talavou uma ma matutua matutua e le faʻafefeina le masusu

E pei lava o laau totō uma, e mafai foi e le gatzan ona aʻafia i meaola faalafua, e afaina ai ma mafai ai ona oti. O nei mea e aofia ai slugs, aphids, moli vaʻavave, gata.

Auala e Pulea ai Pest:

  • E mafai ona puipuia le foliga mai o siaki ma slugs e ala i le masani ona veleina le mea o loʻo tupu ai le gaosiga, faʻapea foʻi ma le sasaa o le lime i le va o vao. E le gata i lea, o le apogaleveleve e mafai ona fasiotia e Ditox, Fufanon;
  • O le a mafai ona faʻateʻaina gata na o le aoina mai ma le lima, ae le o le tuʻuina atu o tufatufaga;
  • E faʻatautaia aphids, Aktara, Fitoverm, Biotlin e faʻaaogaina.

Afai e te maitauina o lanu enaena i luga o laulaau, faʻalautele i numera i aso uma, sauniuni mo le mea moni e fuga le fuga i le lauulu enaena. I lenei tulaga, o le a matua faigata lava ona laveai le togavao, o le mea lea e sili atu le lelei ona eli i luga o laau mamago ma ave ese mai le nofoaga. Ina ia taofia le tupu mai o se faʻamaʻi, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  1. Aua nei faʻafefe le kesi;
  2. Totoina o ia i se nofoaga manaia;
  3. O le palapala e tatau ona faʻaauau pea, ae ia saoloto mai pepa;
  4. Mo le puipuia, e masani ona fufulu fugalaau ma Fitosporin.

I nisi tulaga, e fai mai le fai togalaau e le totogo le laau mo se taimi umi. O le mafuaaga mo lenei mea o loʻo taoto i le le talafeagai o le tausiga o gatsaniyu poʻo le nofoaga leaga lea e tupu ai.

Fugalaau Tuputupu Faʻamata

Sa totoina e loʻu tina fatu i ni ipu eseese mo laau toto i soo se itu o le Tausaga Fou, aua o le taimi o le totoina na ia maua ai le taimi e malosi atili ai. E manaʻomia ona faʻaleleia le toto, ma o le totoina e tatau ona faia ia Me ma luga o se nofoaga lafoaʻi. O le fugalaau e malosi tele mai le la ma le vevela, ae e le popole i eleele uma. Ou te malamalama i le itu i saute o le a sili atu le toʻa ma nofo ai i le tulaga o le fatuga e mafai ona faaitiitia. O le uluai aafiaga i le totoina o fatu mo laau na faaalia ai o le amataga o Mati ua fai si tuai mo la tatou eria. Na fuga lau fugalaau i Aokuso.

Gossip Girl

//otzovik.com/review_2642773.html

E matua susulu, matagofie, le masani ai! Ae na o fugalaau e vave ona fuga mai - i ni nai aso. I le afiafi, latou te tapunia a latou gaʻo, ma o le fugalaau e foliga mai ua maeʻa. Ou te suaina le vao pe a uma le palapala, ae o lea ua matou le faia se tausiga faapitoa mo lenei fugalaau. A uma mea uma, na o se mea i sina taimi e sili atu i le masina ua tatou tuputupu ae ai. O fugalaau e telē tele (laʻitiiti), e tusa lava pe na o le tasi le fugalaau fugalaau i luga o le vao, o loʻo mataʻituina pea ma matagofie.

Kukama

//irecommend.ru/content/nakonets-raspustilsya-kakaya-krasota-ochen-yarkii-ikrasivyi-tsvetok

Na ou faia na faaiuga: e sili atu le tuputupu ae o le togavao i totonu o le togalaau, totoina i luga o auala. Ma o lana fugalaau matala matagofie e vaaia lelei. I luga o le faapaologa, e masani lava ona liliu ese mai ia te au mo le la. Ae e tatau lava ona tatou manatua e na o le pau lava le la e amata ai. I luga o aso timuga, o pusi tapuni e le matagofie tele. Ma i tafatafa o lena mea e manaʻomia ona e totoina sina fugalaau malulu e le fefe i aso puaoa ma o le a tosina mai mata.

Nika

//forum.bestflowers.ru/t/gazanija-gacanija-gazania.62152/

Faʻatau i le maketi. O iina na fautuaina ai aʻu e faʻafefe le mea na tupu ai o ia ma o le tausaga na sosoo ai e tatau ona faʻailoaina le faʻaleleia o le tagata lava ia. Seʻio tatou vaai pe faapefea ona taumalulu. O le palapala lea na tupu ai o le oneone. Na te taliaina le lamala, ae e masani ona ou faasusuina uma lava (o loo i ai isi faailo e sosoo ma ia). Gazania e faigata tele, ae e le mafai ona faʻafefeteina gutu, o lea la e masani lava ona faʻaleleia lenei laʻau faʻapitoa i le tau e pei o le tausaga. Alofa tele i le la! I le ao, na le tatalaina ai fugalaau. O le isi tausaga ou te manaʻo e taumafai e toto fatu.

Sukalati

//frauflora.ru/viewtopic.php?t=4900

Na ou totoina i le faaiuga o Fepuari i fualaau oona ma i totonu o se fata, i fualaau e sili ona ou fiafia i ai, e mafai ona e totoina i le faaiuga o Ianuari, ave i le fale koli, ma ia Me o le a fuga mai. E le lelei le taliaina o le totoina, pe afai ua faaleagaina le aʻa, e mafai ona manatu le mea ua leiloloa. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o le eleele i se nofoaga tumau ma se lapoʻa lapoa o le lalolagi pe lelei foi i le auala "pasese". A maeʻa le totoina o laau toto, e manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela, ou te alu ese mai le loggia, matou te i ai i le afi afi, i le taumalulu e 16 - 18. E alofa o ia i le malamalama. Afai e tupu aʻe i luga o se faamalama, ona sosoo ai lea ma le pito sili ona māmā. E ala i le atinaʻeina, lea e sili ona taua i le eustoma, i le amataga o le atinaʻe e tupu malie tele, ona amata ai lea ona tupu "i luma oo tatou mata." E seasea ona ou totoina, ou te le fiafia i le faaleagaina o le vai, i le eleele maualalo e mafai ona mate i le timuga o le taumafanafana. Ua tupu le vao, o lea e seasea ou toto ai, 30 senitimita mai le tasi. E alofa o ia i le eleele lafulemu ma e fafagaina i se faʻalavelave faʻapitoa e tasi i le vaiaso.

Tamara

//forum.orelflowers.ru/viewtopic.php?t=197

Afai e te manaʻo e teuteu se moega fugalaau poʻo se fale, e tatau ona e nofouta i gatsaniya. O se laau matagofie, le masani ai, e le lelei le fiafia o le a fiafia ia te oe ma ona fugalaau tetele i le taimi atoa o le taumafanafana seia oo i ni matagi malulu. Aua lava nei galo e uiga i le tausiga ma le faaeteete ma le lelei, ina ia le faʻaalia le fugalaau i faʻamaʻi ma e leiloa i lalo o le paolo o laau tetele.