Laʻau

Fugalaau o Stapelia: faataitaiga o le sosolo e ala i le tipi ma le tausiga i le fale

O le fugalaau o Stapelia o se mea e le masani ai, e le masani ai, mai le aiga Gusset. O lona lauʻeleʻele ma lona natura masani o Aferika i Saute. E mafai ona e totoina se laau i le fale ile laina ogatotonu. Ina ia mafai e se fugalaau ona faʻaali lona matagofie, e manaʻomia le tuʻuina atu ma le tausiga lelei.

Eseese o le Fugalaau o Stapelia

O fugalaau ma 'au faʻatoʻaga faʻalelei e iloa o le fuga o le fugalaau e vaevaeina i ni vailaʻau matagofie matagofie. O ituaiga sili ona lauiloa o:

  • Ua suia ia Stapelia;
  • Paʻulaʻau tele-faʻafefete;
  • Grandiflora;
  • Palu faʻamatalaga.

Tasi le masani o laau toto

Mo nei faʻatusatusaga, ua fautuaina e tuʻuina atu se microclimate talafeagai, e faʻatino lelei ma talafeagai le tausiga.

Stapelia motley

O le faʻamalosi faʻamalosi - o se laau o se ituaiga eseese. Tagata faʻapitoa na faʻaaogaina i sui o Orbey. O lenei ituaiga e:

  • faʻasaina ni laau;
  • puupuu le umi (e oo i le 10 cm);
  • o le i ai o ni mūmū mūmū i luga o laʻau (o le lanu tele o loʻo lanu lanumeamata);
  • fugalaau e tu saʻo i le nofoaga.

E tasi le laau e mafai ona oʻo i le 5 fugalaau. Diamita - 5-8 cm. O petals o loʻo faʻalelei i le pito i lalo ma e latalata latalata i le pito. O latou foliga e lamolemole. Fugalaau e ese lava le lanu. O latou lanu samasama ma sasa ma taga o lanu uliuli (o lea o le igoa - motumotu). Vaega - agai i le ogatotonu, o le saturation o le samasama e faateleina. O le manogi i le taimi o le fugalaau e tumu, ae le lelei.

Le matagofie o Aferika i Saute

Paʻulaʻau tele-faʻafefe

Laʻau papapelia tele-faʻafeololo e masani ona lauiloa i le va o tagata fiafia e ola i fugalaau faʻamalosi. I totonu o vivo ituaiga tele vao vao. Faʻapitoa o foliga vaaia:

  • totoa o le vao;
  • tagai i le tetrahedral;
  • pulu mafolafola foliga i luga o le pito;
  • fugalaau tetele - i le lautele o le 15-16 cm;
  • eletise e tafola ma talimalo;
  • o loʻo i ai le pubescence i tafatafa o le lauulu;
  • o le lanu lanu o petals e lanumoana ma se lanu uliuli (vaega pito i lalo);
  • pito i luga - maumea lanu viole ma pala.

Le manogi e malosi ma lē lelei. O le vaitau o le fugalaau galue e oʻo ile 5 aso.

Taua! O ituaiga uma o laau totō e faʻalauiloaina ma sili atu ona manogi.

Stapelia Grandiflora

O le faʻalauteleina o le laʻau o le telefoni i le telefoni o loʻo i ai i totonu o le fale o loʻo i totonu o togavao faʻalelei ma sailia i totonu o le fale mo i latou o loʻo taumafai mo se faʻafitauli e le masani ai i totonu o le faʻatoʻaga. O le mea o loʻo i ai o le tetrahedral faʻatasi ai ma mea faʻapitoa (e seasea ona maua).

Feʻau - o foliga o vavao faʻamalosi. Latou te punou i tafatafa o le pito. O fafo ei ai se lanu moana lanumoana. O le pito i lalo o loo vali i le paʻu. E i ai foi le pubescence o se lanu enaena. O le vaitau vavalalata o le taumafanafana. Le manogi e malosi ma lē lelei.

Lapoʻa tele

O le isi sui o le ituaiga o meaola o se mea maualuga tele. O lenei solo e taua foi. E faʻamautu aʻa. Latou foliga foliga mamana: maualuga - e oo atu i le 20 cm, lautele - e oo atu i le 3 cm. O pupuu i tafatafa o le itu o loʻo i ai foliga tetele ma ni nai vailaʻau laiti. E tele fugalaau. E oʻo atu i le 35 cm le lautele o le laumei. O le siaki o le gigantey o le cactus e ese mai i isi ituaiga o lona fugalaau o loʻo i luga o pine uumi.

O petals ei ai se tafatafa tafatolu (faʻafaʻatasi). I latou luga o lauulu lanu enaena mumu. I le pito o le villi o se paʻu paʻepaʻe.

Tului! O le uiga ese o le atua sili o Stapelia, o le suauu e le o se mea e logoina ma itiiti ifo le manaia.

Fale Tausi Fugalaau

Fugalaau fugalaau: faʻataʻitaʻiga o tausiga o fuga i le fale

O tagata o loʻo totoe o le genus stapelia e manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E tatau i le fale ona tuʻuina atu latalata i tulaga masani e mafai ai. O le mea sili e manaʻomia o le i ai o se aofaiga tele o le susulu o le la. E fautuaina e faʻapipiʻi pusa i le laau i luga o pupuni e le amanaʻiaina le itu i sasaʻe poʻo sisifo i le taumafanafana. I le taumalulu, e tatau ona e alu i le itu i saute. I le mafanafana o le vaitau, e manaʻomia le faia o sina mea itiiti, ina ia le afaina ai le fugalaau mo se taimi umi. I le taumalulu, o isi malamalamaga faʻalauiloa o se vaega taua o le tausiga.

O Stapelia ile tausiga ole fale ma le tausiga e fautua mai ai o tulafono i luga o le vevela, faʻafeinuina o le a mulimulitaia. E tatau ona totogi le tausiga i le faʻatulagaina o le faʻaaogā ma le lelei o le palapala.

O le tausiga lelei e maua ai le laau i le soifua maloloina ma le malosi.

Sola ma le totoina

Afai e filifilia se fugalaau faʻamalo mo le galueaina, e manaʻomia le tausiga faapitoa i le fale. O le taulaiga faapitoa e totogi i le eleele i totonu o le atigipusa ma le laau. O le tulaga lelei o le a (i vaega):

  • turf land - 2;
  • oneone laititi (vaitafe) - 1.

E le gata i lea, o loʻo tuʻuina atu se lima o le malala. E manaʻomia foi ona faʻaopopo i le faʻafefiloi maeʻa e faʻamoemoe mo le soʻo. Pots e tatau ona lautele, ae le loloto.

O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi. A maeʻa le siama ua oʻo i le 3 tausaga le matua, ona suia lea o le taimi o le gafa. O le faagasologa e faʻatinoina i le 1 taimi i le 2-3 tausaga. Vaega - e manaʻomia ona e faʻaaogaina le laau e ala i le faʻaaogaina. E manaʻomia lenei mea ina ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa ma vine.

Tului. O le laau e talafeagai mo le tausiga i se fale poʻo se ofisa e tusa ai ma le microclimate i totonu o fale.

Malamalama

O le hirsuta cultivar stapelia ma isi ituaiga suamalie e manaʻomia se tele o malamalama. Faʻasalaina le susulu o le la, e fautuaina e tapuni pusa ma se ie puipui. I nofoaga taalaelae (i totonu o togalaau poʻo luga o faletalimalo), e tatau ona tuʻuina fale.

Palu potu ma le susu

O Stapelia, o ona foliga uma, e tatau ona tausisia se faigamalo o le vevela. E sili atu le 22-26 tikeri. I le taumalulu, ia mautinoa le filemu, o faailoga e tatau ona faaitiitia i le 14-16 tikeri. Faailoilo o le malulu o le ea o loʻo i le lautele o le 50-70%.

Faʻasa

E faʻapipiʻi le vai i le palapala aʻo faʻamalulu le pito i luga. I le taumafanafana, o le suavai e masani ona faia i le tele o taimi nai lo masina o le taumalulu. Afai e tumau le vai mo le umi, e ono mate le suavai. O le mafuaʻaga o le faʻamagoina o aʻa.

Fuga totola

Fugalaau Strelitzia: faataitaiga o le tausiga ma le tuputupu ae i le fale
<

Fugalaau e totō laau e maua ai fugalaau matagofie. O se mea manaia e faapea, o faʻamaʻi ma meaola faʻapitoa e le afaina ai le faʻalauteleina o le faʻalauga. Faigata i le mea moni e le fulafula fugalaau ona o le vevela ma le suavai o le eleele.

Fuga totola

<

I le tali atu foi i le fesili, pe aisea e le fuga ai pe mamae ai le alavai, o tagata tomai faapitoa o loʻo fesoʻotai ma vailaʻau 'eseʻese.

Mafuaaga aisea e le fuga ai

O le le lava o le vaʻaiga atonu e mafua ona o le le tausisia o le puleaina o le vevela. Afai o le taumafanafana e faʻaitiitia le fuainumera, ona faʻagesegese ai lea o vao. E le gata i lea, o le le lava o le susulu o le la e taitai atu ai i se auala le lelei. I le paolo, e le fauina e le laau fugalaau.

Tofiga

Cactus astrophytum: filifiliga mo ituaiga eseese ma faataitaiga o tausiga ile
<

O le faagasologa o le toe gaosia o loʻo faʻatinoina e fatu po o mea e seleseleina. O le filifiliga lona lua e sili atu ona talafeagai mo le au faifaatoaga, talu ai ona vave aʻafia le laau ma amata ona fuga.

Laʻau

Stapelia, o le faagasologa o le faʻasalalau e ala i le tipi e manaʻomia ai se malamalama mautinoa. Ina ia mafai ona tipi ese, e tatau ona e faʻaogaina se naifi malosi. O fasi laʻau e faʻafefeteina i le malala. O le faagasologa o le totoina i se koneteina fou e faia i le 2-3 itula i le maeʻa. O le meaʻai e tatau ona aofia ai oneone papaʻu ma se vaega itiiti o peʻa. A maeʻa faʻamaʻaʻaina, e faʻatulagaina se gaosiga i totonu o se fagu fou. O le faʻafefiloi e tatau ona faʻamaonia mo ituaiga. Afai e filifilia se siakila mo le fausiaina, pe faʻapefea ona faʻaleleia e tatau ona suʻesuʻe muamua, e mafai ona faʻaaoga le kalama mo le faʻamalosia.