Tomato ituaiga

Geranium Kiss Tomato - o se ituaiga vine fou

O faifaatoaga e lauiloa i tamato, lea e aumaia ai fua sili ona suamalie. O se tomato fou "Kiss of Geranium" na faatoa folasia mai i Amerika, ae ua mafai ona manumalo i loto oi latou uma na taumafai e totoina. Mafaufau i se auiliiliga auiliili o le ituaiga, aemaise o lona tausiga ma le seleselega.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

"Kiss of geraniums" o se ituaiga fou muamua o fatulaʻau totogo vine. Manaʻo i le fuafuaina o laau totino, o lona uiga, faʻapulaaina i le tuputupu ae. O le ituaiga e teuteu: laiti ma fulu.

O le aʻa e oʻo i le maualuga o le 50-60 cm, ae i totonu o le greenhouse conditions e mafai ona ola e oo i le 1 m. O laulaau o le "Kiss of Geranium" e ese lava, e salalau i ni lobes tetele. E fuga i fugalaau lanu samasama.

E te iloa? "Geranium Kiss" na aveesea mai Oregon e Alan Kapuler i le 2009.

Tomatoes "Kiss Geraniums" ua amata ona lauiloa ona o le masani. E mafai ona latou tupu i luga o le laufanua, i totonu o se kiona, i luga o le loggia poʻo le faletala: fualaau aina e faalagolago lava i le tausiga saʻo. O le eseesega o se mea manuia e tusa lava pe i ai ni fugalaau, pe a avea ma mea teuteu ona o ona foliga matagofie ma fuifui tetele o fua matagofie.

Faiga Fua

O le Kiss of Geranium o loʻo i ai se fua lelei: e tupu aʻe i ni ogalaau e oo atu i le 100 ovaries. O le fufuluina o fua e manaia, lanu mumu, lapotopoto-oval foliga ma se "isu".

O tamato taʻitasi e tusa ma le telē o se kulino. E mamafa mai le 20 i le 50 g.

O le aano o le fua e suamalie, suamalie, manaia. E itiiti ni fatu. Tomato e talafeagai mo le taumafa fou ma le faʻasaoina.

Aoao atili e uiga i le totoina o ituaiga tamato: "Orange Giant", "Red Red", "Honey Spas", "Volgograd", "Mazarin", "Peresitene", "Verlioka", "Gina", "Bobcat", "Lazyka" , "Rio Fuego", "French Mass", "Sevryuga".

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le Geranium Kiss o loʻo i ai tulaga nei:

  • lē lelei, e le manaʻomia le tausisia ma lagolago faaopoopo;
  • e mafai ona tupu i le fale, i le togalaau poʻo le fale kiona;
  • maualuga fua;
  • fualaau suamalie;
  • vaʻaiga o le vao;
  • faʻasaga i maʻi masani faʻaleagaina;
  • manuia le felauaiga o femalagaiga.

E te iloa? I Europa, seia oo i le 1822, o tomato ua taʻua o laau teuteu ma fualaau aina.

O le ituaiga ua amata ona maua le lauiloa i le au faifaatoaga oo tatou atunuu, ae leai se tasi oi latou na taumafai e totoina, sa le fiafia. O tamanu o tamato laiti ma suamalie e matauina e leai ni faaletonu i le togavao.

Agrotechnology

O fatu o le "Kiss of the Geranium" e laiti ma toaitiiti. O le ituaiga e sili ona fiafia i fanua lafulemu le lelei, e pei foi o sina palapala, suavai mama ma le palapala.

I totonu o le itu i saute ma laufanua, o fatu e mafai ona toto tuusao i totonu o le eleele, faʻamalofia le taimi o fatuga.

O se laau talavou mai laau totō i le sili atu o loʻo i ai i le pito i lalo o Me. E manaʻomia ona i ai ni vavao ile mamao o le 40 cm mai le tasi.

Fugalaau "Kiss Geraniums" ua tupu e pei ona taua i lalo:

  • Saunia fatu ma eleele. Faʻateʻaina i latou i se vaifofo o le suamalie po o le gasegase e masani ai.
  • Vili le togalaau 1 cm le loloto ma se laasaga o le 3 cm i le eleele susū ma tuu fatu i totonu, ma faapipiina i latou ile eleele.
  • Ufiufi laau i le ata ma faʻamafanafana i latou. Faʻaavanoa mo le 16 itula i le aso pe a maeʻa le fuʻa muamua.
  • O le faʻasalaina e faia i le tele o le vevela ma le malamalama. E le tatau ona faʻamago le eleele, ae e le mafai ona e totoina se faga.
  • Faʻasoʻoto fualaau laiti i totonu o fagu fou ao latou tuputupu ae.
  • E mafai ona maua laau toto mo le tumau tumau mai le taimi o fugalaau muamua e aliali mai.
E taua! Aua le faʻaaogaina "Geranium Kiss" i totonu o se tamai ulo mo le vao. Afai e iai le taimi e totogo ai le laau i se tulaga le talafeagai, e mafai ona taofia lona tuputupu aʻe vegetative.

O le faʻaleleia pe a uma ona toto i le palapala e faʻatino i le auala e faʻafefe ai, faʻamautu faʻamaʻi mai le suāsusu e mafai ona faʻataunuʻuina i le naʻo le tulaga ogaoga o le lāmala. Ona o lona maualuga, o le "Kiss of the Geranium" e le manaʻomia le fausiaina o lagolago faapitoa.

Seleseleina

"Kiss of a geranium" - o se mea e matua vevela, e oʻo i le 85-90 aso. Fualaau Tomati 2-3 taimi i le vaitau seia oʻo i le tautoulu.

Aoina faʻatasi fua i le vaiaso i le taimi lava lea. E sili atu le seleselega pe a oʻo atu i ni vaomago mūmū pe matamata foʻi. O le mea na totoe o le pulumu e faʻavaveina ai lona sasaa.

Ina ia fuaina fua, o loʻo tuʻuina ma le faʻaeteete i totonu o se pusa i le 2-3 laulau. Faatasi ai ma tamato lanumeamata, latou te tuʻuina ai ni fatu matutua i totonu o le atigipusa ina ia latou faʻamalolo mea e faʻaleleia ai le fua o fua o totoe.

Faʻataʻitaʻiga aoina ia Setema. Afai e tumau tumato tomua i le taimi o le malulu, latou te pala saʻo i luga o le vao.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

O le faʻaaogaina o tamato e le gata ina faʻamalosia ai aʻa, ae e fesoasoani foi i le tele o fualaau. E tusa lava pe faia ni tulaga lelei mo le Kiss a a Geranium, o le a le mafai ona sili atu le le fiafia.

E fautuaina e faʻaalu 2 taimi: i le tulaga o le totoina o fatu ma i le taimi na faʻaalia ai lau muamua.

E taua! Eseese manaota ua faʻapipiʻiina i sauniuniga eseese, o le mea lea e tatau ai ona tausisia le vavalalata o vaʻaia, pe a fai o le stimulator e ono faʻafeagai.
O fualaau faʻamalosi taʻitasi e faʻaaogaina e tusa ai ma ana faatonuga ma ei ai lana lava faʻapitoa:
  • "Kornevin" ma le "Heteroauxin" e faʻalauiloa ai le tuputupu aʻe malosi o le aʻa ma aʻa;
  • aʻafiaga i le tau le lelei poʻo le leai o se tausiga e maua ai le sodium humate ma le Ambiol;
  • Immunocytofit, Novosil poo Agat-25 e mafai ona faateleina le puipuiga o le vao;
  • Ekogel, Zircon, Ribav-faaopoopo ua i ai se aafiaga lautele.
Nai lo le faatauina o oloa e mafai ona faʻaaogaina le tagata lava ia e faʻafefiloi ai meaʻai ma manulele manu i vai i le fua faatatau o le 1:10.

Faʻaaoga fua

Fua o se tamato "Kiss of a geranium" fiafia ma maua le tofo malosi. E fetaui lelei i latou e pei o se meaai fou poo se fasi pepa i totonu o se salati.

E mafai foʻi ona faʻaaoga tumutumu o lenei vasega mo:

  • sau sau;
  • sua;
  • ketchup;
  • piko;
  • fuamoa sauniuni.
E taua! O le tele o le fua e faʻamauagofie ai mo le faʻasaoina.

"Kiss of geraniums" - mea e le lelei ma fua tele mai tamato. O le tuputupu ae e mafai ona faia i luga o le laupepa pe avea o se mea teuteu teuteu i luga o le faapaologa. Afai e te filifilia le pele ma le le lelei, faapelepeleina, "Kiss of Geranium" - o le mea lea na e sailia.