Laʻau fugalaau

E faʻapefea ona fai se laʻau fugalaau matagofie i maʻa?

Na mafai ona faʻaaogaina e le au faʻapitoa o le laufanua le eseesega o le vaʻaia o maʻa mataʻutia ma fugalaau matagofie e faʻapupulaina ata matagofie ma matagofie. I aso nei, o lenei faiga masani ua faʻaaogaina ai ona faʻailoga i le mamanu o togalaau, paka ma atunuu. Fai se moega o maa e mafai e soo se tasi ona i ai o latou lava lima. O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea, oa mea e filifili ai ma fea e amata - o le a matou taʻuina atu uma mea mulimuli ane i le tusiga.

Fale fugalaau, fuga papa, alite slide

Fou i le togalaau e masani ona fenumiai togalaau fugalaau ma togalaau ma togalaau. O le mea moni, e le tutusa le mea lenei. O eseesega autu o nei fausaga teuteu o loo i ai i le manatu autu, o le tekinolosi o lo latou foafoaga, o mea ma fua.

E te iloa? O paionia o le masani i maʻa i totonu o le togalaau o le Iapani. I le sili atu ma le afe tausaga ua mavae, o le i ai i totonugalemu o lauolaola lauolaola o papa tetele na ufiufi i le mutia lanumeamata ma le licum scum ua manatu o se uiga e sili ona taua mo le filosofia ma mafaufau e uiga i le olaga.
Ina ia fatuina se tuaoi maa i le togalaau fugalaau e leai se mea e tatau ona filifilia ma le faaeteete vaega taʻitasi, e pei ona i ai i le tulaga o le papa papa. O ata alpine alpine e foliga malosi tele. Tomai faʻapitoa e manatu i latou o le fausaga sili ona faigata i le teuteuga o le togalaau. Ma le mea uma, e feagai le mamanu ma le galuega e le na o le vaneina o se mauga o maa ma totoina laau totō i le va oi latou, ae i le latalata atu i lona foafoaga i le eleele papa. E aofia ai ma sauniuniga maeʻaeʻa mo le faʻavaeina lelei o se siosiomaga mauga i totonu o le togalaau.

E aofia ai le eliina o se lua ma le faʻapipiʻiina o se alavai, ma faʻafesoʻotaʻi le kosi mo le tafe o le masima. Mo ia ituaiga, o le togavao ua filifilia ma le faaeteete, e tuʻuina atu ai le fiafia i aganuʻu maʻa faʻapitoa ma aʻafia lelei.

O nisi ituaiga tutusa e mafai ona iloa i le va o le mamanu masani o se moega o maʻa ma rockeries. Ae i le faʻamaumauga mulimuli, o le faʻamautuina o sisiua e le o laau totō, ae o minerale, lea e tatau ona ogatusa e ala i le lanu, lanu, lapoa. Pe a tuʻuina atu i latou, e manaʻomia le natura ma le faʻamalosi. O elemene faʻatagaina i nei fausaga o le faʻavaivai. Totoina i rockeries, e sili atu le faʻagesegese ma le totō o mea totō.

E te iloa? O fugalaau fugalaau i Europa na oʻo mai i le faaiuga o le XVI senituri. Sa latou i totonu o lotoa o aristocrats, na o laau faapitoa mai mauga na totoina i luga oi latou.
E le manaʻomia le faʻaleleia o laʻau, latou te maua se auala faigofie i le filifilia o laau totõ, ma o le vaega o maa e na o se lagolago i le teuteuina. Ua na o se ata matagofie.

Mai le ata e mafai ona e mautinoa o le fausiaina o lau lava fugalaau mai maʻa e le manaʻomia ai se poto faʻapitoa, tomai ma tomai. E matua faigofie ma mo tagata uma.

Clarkia, heliotrope, faagalo-me-nots, rudbeckia, liatris, echinacea purpurea, yarrow, crocuses, talavou, alissum, fulu fesi, catnip, rue, vine oak, Carpathian logo.

Filifiliga o maʻa

O le filifiliga o minerale e faalagolago i lona fua ma au mea e fiafia i ai e uiga i foliga o le fausaga, o ona togavao ma manatu lautele. Afai ua e mafaufauina se mea tele, ona tatau lea ona talafeagai mea uma.

Afai e lava le eria mo laasaga laiti, ona e teuteu lea i tamai maa laiti. Sei o tatou auʻiliʻili atili auiliiliga o maʻa lauiloa e fugalaau.

Faanatura

A e tilotilo i maʻa masani i le togalaau, e vave ona oʻo mai i le faaiuga e leai se mea sili atu ona lelei nai lo le Tupu o le Natura. E le o se tagata nofo toatasi i se taimi pupuu o le a mafai ona tupu le galu po o le alu i luga o se maa lanu enaena e le mafaamatalaina. E mafai e tagata faufautua ona faʻaaogaina nei mea taua. O minerale faanatura e taua mo lo latou mama ma le tumau tumau. O le fugalaau i totonu o se faʻatusa tutusa e sili atu le natura ma le laʻau.

E taua! O maʻa tuai e sili atu le taugata tele, ona sa faʻamaʻaʻaina i taimi, matagi ma vai. I totonu o le fale, o le "faʻanoanoa" fou o le limasone fou e moni lava ma le fesoasoani o le vineta. Ua lava le sasaaina o le vai i luga o le eleele ma paʻu. Ona e manaʻomia lea e fufuluina le aisa, togafitia le pito i luga o soʻo se mineral complex fertilizers ("mea lelei"), faʻamalamalama lemu i le pefu palapala ma totoina se laisene.
Faatasi ai ma ituaiga o maʻa masani e lauiloa:

  1. Quartzite - o se pepe matagofie i le tele o lanu. Faʻailo i le malosi ma le tetee atu i vailaʻau ma fesuiaiga o le vevela. E pei o se faʻata, e atagia mai ai le malamalama, sasaa uma ona facet ma se faʻailoga fou.
  2. Laʻau - o se vaega autū o lenei minerale o loʻo taoto i le taoto ma le gaogao o lona fausaga, o le mea lea e mafua ai ona toe foʻi mai - o le vaivai. O lapisi lapoa ma maa lapopoʻa o le faʻatoʻaga e talafeagai lelei i luga o moega mo togalaau.id: 37152
  3. Faʻamalima - e patino i ituaiga mauga. O le tele o taimi e maua i le lanu sinasina, e le tele lava - i le lanu samasama, lanu piniki ma le lanumoana. O se mea e sili ona aoga mo le tuputupu aʻe o moa.
  4. Slate - faʻaputuina ia lava ni maa ma e iloga i se fausaga lanu. E faigofie ona malepe le maa i papatusi eseese. O le mea lea, o le mea e faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina e pei o se paʻu.
  5. Basalt - O lenei mea o se mea e sili ona tumau ma tumau mo le fugalaau, lea e mafua mai i le paʻu o le magma.
  6. Granite - Faʻatau e le Faatoaga mo le faʻaogaina, foliga matagofie, maualuga le malulu ma le malulu. Naʻo le toe foʻi mai o le pepe o loʻo taʻoto i lona gafatia e faʻafefeteina le eleele.
  7. Gneiss - O lenei ituaiga o metamorphic tupuaga e tu mai i fafo atu o isi lanu e le masani ai.
  8. Ole telefoni - faʻafetai i le paʻu o le vao, e mafai ona maua ai se mafanafana mafanafana i le togalaau fugalaau. E umi lava le umi.
  9. Pepa - faʻaaogaina e pei o se papa papa mo moega laiti, e faʻapipiʻi i luga o se laulau o le sima.
E taua! I se tuufaatasiga e tasi, e taua tele le tuʻuina o maʻa ma foliga tutusa o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le lelei le aʻafiaga o tuaoi o le eleele ma lau faʻalapotopotoga, i se pitonuʻu le lelei i le meaʻai ma le limasone. O le mea moni o nei mea e faʻaalia i le eseesega o le fesuiaiga o le vevela ma le tau. Ioe, ma o le a latou le vaai.

Faʻatau

O maʻa faʻamalosi e faia mai i le acrylic, polyester resins ma mea e masani ai. I fafo atu ma i foliga, i nisi tulaga latou te faigata ona iloa mai foafoaga faanatura. I le olaga i aso faisoo faatasi ai ma ia mea latou te teuteuina ai fausaga o fale, laasaga, vaituloto ma meafale.

Faʻaaliga matagofie ma le mana - o le mea sili ona lelei o maʻa maʻa. Faatasi ai ma lenei mea, latou te le taliaina ni suiga faafuasei i le vevela, ma i nisi tulaga e mafai ona latou tafana ma faaumiumi fesootaiga ma le eleele. O lenei mea teuteu e le taugofie.

I luga o le tuaoi o maʻa maʻa mo fugalaau, e faia i ou lava lima, talafeagai:

  1. Piliki - o le silicate poʻo le uʻamea lanu mumu e faʻaaoga mo togalaau faʻatoʻaga. O lona foliga e mafai ai e oe ona taatia ese foliga o geometric.
  2. Slate - faʻaalia i sina vaeluaina, o le uliuli ma lanumoana uliuli.
  3. Faʻamaʻi faʻamalosi - e aofia ai le oneone, sima ma isi vaega faaopoopo, faʻafefe lelei le susu, malulu.
E te iloa? Fai mai fomaʻi e faapea o foliga lapotopoto o maʻa togalaau e faʻamafanafanaina ai se tagata ma tuʻuina i luga o le faʻamaoni, mafanafana, ma le maoaʻe foliga i totonu o le mafaufau le mafaufau e faʻaosofia le ita ma le ita.

Na fuga le maa

E tele ituaiga eseese o fugalaau matagofie na faia mai i ou lava lima. I lenei itu, e tatau i taʻitaʻaiga taʻitasi ona taʻitaʻia e latou gafatia ma manaʻoga. O nisi o tau o le maʻa mafolafola papaʻe, o isi o loʻo taatia i fafo mai le mafiafia o foliga ma foliga tutusa.

Ma i totonu o togalaau e mafai ona e vaʻai ai mo ni moega fugalaau e tu i luga e tu i fafo ma puipui maa, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 1 m.

I nofoaga e leai se avanoa, e mafai e le au fai togalaau togafiti ona faʻaputuina togalaau fugalaau e pei o ni taʻavale tetele ma isi fausaga fai fale. O lea e le gata ina teuteuina le togalaau, ae vaevaeina foi i ni vaega.

Vaega o le fausiaina

Afai ua uma ona e matua i lou lava manatu e uiga i le faatulagaga o le togalaau fugalaau, e mafai ona e amata fuafua. Muamua e tatau ona e filifili i le tele ma mea o le fale, ona amata lea ona e faia le miti o se mea moni.

E taua! Ina ia faaitiitia le faaleagaina o le maa, e fautuaina o latou tuaoi e togafitia i le puipuiga o le eletise. E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoasoani i se faʻalauiloa manino o le lanu o le meafaitino.

Tuʻuina o se moega fugalaau

E tusa ai ma le au atamamai, e manaʻomia ona fuafua mamao i luga o nofoaga papaʻe i nofoaga lafulemu ole agi ole matagi ole atunuʻu ma tusi, ma le malulu, mimiti ma le timu e le aoina. Aemaise lava le gauai i le filifilia o se nofoaga mo se moega fugalaau e tatau ona totogi i vaomatua o loʻo e fuafua e toto ai.

I le mamanu o le maa na totoina ai, o loʻo i ai nisi tulafono e fesoasoani tele i le fuafuaina o le fale:

  1. O le faʻatulagaina o moega fugalaau e le tatau ona faʻalavelave i le gaioiga i totonu o le togalaau. E sili atu le vavaeina i lalo o faamalama o le fale, i luga o le pa poʻo le ogatotonu o togalaau. O le galuega autu a le fugalaau o le aumaia lea o le fiafia.
  2. I nofoaga mafolafola, o se aga masani le vavaeina o laumei fugalaau, teuteu ma teuteuina. E tatau ona tatala mo le asiasiga mai itu uma. I luga o pa puipui ma puipui e faia ai ni vaega tafaʻi.
  3. E le tatau ona i ai ni maa se tele, ina ia le suia ai le siʻosiʻomaga.
  4. Fugalaau i totonu o le moega fugalaau e tatau ona filifilia i tulaga tutusa mo le palapala, moli, susu ma le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le fiafia o laʻau i nofoaga lafulafu, o le mea lea e le mafai ai ona tupu faʻatasi ma se ufiufi paolo. E tatau foi ona e mafaufau i le taimi o laau totō, o se tuufaatasiga o lanu ma le maualuga.
  5. Aua e te faalavelave i mamanu faigata e faigata ona aumaia i le ola.
  6. O le numera o moega fugalaau, faʻapea foʻi ma latou telē e faʻalagolago i le aofaiga atoa o le togalaau. Ae e sili atu ona faigofie le tuʻuina atu o se tasi fugalaau fugalaau nai lo nai tamaiti laiti.
  7. Pe a faʻapipiʻi se togalaau fugalaau, e mafai ona e faia ni ituaiga eseese, ia mautinoa ia mafaufau i le tuufaatasiga o la latou lanu, fausaga ma foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻu lagisa o le a faʻapipiʻiina ai le oneone, ae faʻatasi ai ma le mamanu mamana o le a le foliga.
  8. Afai e te galue ma nisi o minerale, faʻaeteete lelei i le tuʻuina atu o lanu. O lau galuega o le fatuina lea o se ata fetaui lelei. O le mea lea, e naʻo le pogisa po o le lanu malamalama. Aua le faʻataʻitaʻi i le lanu mumu, lanu samasama ma le lauulu i le fugalaau e tasi.
  9. I le tuaoi, e manaʻomia le faʻaaogaina o maʻa tutusa ma foliga tutusa.
  10. E le tatau ona sopoia le faiga o fugalaau i tua atu o le mamanu lautele o le togalaau.

E taua! O se moega fugalaau e iai elemene o mea manogi o mea manogi i le tele o tausaga, o le a manaʻomia ai le toe faʻafouina. E mafua lenei mea i uiga o le faʻatoʻaga, lea o le a amata ona malepelepe i le gasologa o tausaga.

Masini elekenelosi

Faʻatulagaina ituaiga uma o moega e amata ile ata. A maeʻa lena mea e mafai ona e faʻamalosi i se fua faʻatau ma pine laupapa e tuʻuina atu laina i luga o le 'upega tafaʻilagi. O isi galuega e faʻalagolago i mea ua filifilia.

Afai o le lumanaʻi o le lumanaʻi o le a faʻavae i luga o le maʻa, e lava lava le tuʻuina o paʻu maafolafola o le papa (oneone, maʻa, mafolafola) i luga aʻe o le tasi. Faatasi ai ma se tekinolosi talitutusa, e mafai ona e gaoioi i luga o ni fausaga laiti o maa tetele. E naʻo la latou vaega maualalo e tatau ona faʻalauteleina i totonu o le eleele.

Ina ia faʻamalosi lau togalaau ma faʻamalosi, fausia se fafie, se nofoa i totonu pe na o le teuteuina foi i le gaosiga.
Afai o matou talanoa e uiga i minerale maualuluga, o vaitafe poʻo sami, o le ae manaomia le faʻatinoina o le faʻapipiʻi. O se faʻataʻitaʻiga lea o se tuaoi lelei o le a tu mo le tele o senituri poʻo le faitau selau o tausaga.

Muamua, faataamilo i le nofoaga o laina ua tusia, e tatau ona e eli i luga o se paʻu papaʻu (oʻo i le 20 cm), ufiufi lona pito i lalo i le 15 cm o le mea e faʻaaogaina ai fale poʻo otaota. Ona saunia ai lea o se paluga mafolafola mafiafia i luga o le oneone, saunia i le fua faatatau o le 1: 3. O maa e taoto i lalo, faʻafefete faʻatasi ma se pulupulu sima. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mama le galuega ina ia le faʻaalia i luga le pito i luma. O le tuaoi e faia ai le maualuga maualuga. Masonry malolo mo le 3 aso e malogo ai, ona momoe ai lea i le lau, ma faʻafeiloaʻi ma amata ona totō fugalaau.

E taua! E fautuaina le totoina o laau tetele i totonu o se moega fugalaau ma lapoa tetele ma maualuga.
Mo le fausiaina o se fugalaau fugalaau i luga o lau 'upega tafaʻilagi e le valavala faʻapitoa. Afai e te manaʻo ai, e mafai lava ona iloa e oe lava ia lau miti.