Viticulture

Vai vine "Fiafia"

Ina ia totoina se vine lelei i se vaitau o Europa, e le tatau ona avea oe ma se tagata tausi i viticulture.

O lenei galuega e le faigata e pei ona foliga mai.

O le mafuaaga lena e le faigata ai ona tupu se ituaiga o ituaiga e pei o le "Zabava".

Afai e te filifili e toto lenei vine faapitoa, ona sosoo ai lea ma mulimuli i fautuaga o loʻo i lalo.

Faamatalaga o vine "Zabava"

Eseese "Zabava" - fualaau aina, lea na gaosia e V.V. Zagorulko pe a pasia ituaiga "Laura" ma "Kodryanka". O le igoa lona lua o lenei ituaiga o le "Laura Black".

Ripens vavemo le 100 - 110 aso. Ua tupu lelei le taʻavale, ua matua tupu lelei. O le foliga o le ituaiga lauulu "Fun" na aveesea mai le ituaiga muamua "Laura". O fuifui e tetele, maualuluga, o le mamafa e oʻo i le 700 - 800 g, foliga faʻavalanisa.

O vine e lapoa lava, e oo atu i le 10 g, o le foliga o le elliptic, oblong. O le paʻu lanu uliuli lanu uliuli, ma le faʻasolosolo vao, e le lagonaina i le taumafa. O le aano o se mea suamalie, salu, suamalie i le tofo.

Malamalama lelei le aisa, Zabava o loʻo feagai ma le vevela e oʻo i le -23 ° C. E le aʻafia le ituaiga i le lauulu enaena ma le oidium, ae aʻafia i le paʻu. Maua lelei ofu lelei fefaʻatauaʻiga ma faʻamautinoa lelei le femalagaaʻi.

Mama:

  • suamalie suamalie
  • maualuga maualuga
  • lelei le teteʻe
  • e le afaina i le lanu uliuli ma le oidium
  • ata matagofie
  • toleni femalagaiga

Faʻafitauli:

  • faaleagaina e le milit

E uiga i foliga o le totoina o ituaiga

O fualaau 'eseʻese o le "Zabava" e aʻafia i soʻo se eleele, e tusa lava po o le a lona fausaga ma le tikeri o le fausiaina, ae sili atu, e sili atu ona tupu i luga o le eleele uliuli. Ona o le maualuga o le tetee atu i fualaau malulu sauni e tau i le tautotogo atoa ma le autumn.

Pe a totoina, e taua le fuafuaina o le mamao i le va o laau i le lumanai ina ia le itiiti ifo ma le 2.5 mita. A leai, o le a le mafai e se togavao malosi ona faʻatagaina le vaivai e atiaʻe.

Pe a faʻatau vine vine e manaʻomia le gauai faapitoa i aʻa. E tatau ona sili atu le mafiafia, e gafatia, ma e sili ona taua, e le mautonu. Afai o le aʻa o le fatuina o loʻo faʻamalūina, o le a leai se mea e faʻaolaina ai.

O le lanu mumu e tatau foi ona toe faʻaleleia, e aunoa ma se faʻaleagaina na mafua ona o maʻi poʻo le tagata. O le umi o le faʻavae tasi tausaga e le tatau ona itiiti ifo i le 15 cm.

A o leʻi totoina, e manaʻomia ona seleseleina aʻa i le umi i le 10 i le 15 cm, ma ia faʻapuupuu le pupu, ma tuʻu ai 4 pipi. E mautinoa lava siaki le lanu o aʻa i luga o le tipi. Afai e sinasina, ona lelei lea, ma afai e enaena, ona mafai lea ona lafo ese se fatu.

O le alualu i luma o le alualu i luma e pei o Heteroauxin, Appin, Cornevin o le a le faalavelaveina aʻa. I lalo o togalaau taitasi e te manaʻomia e eli se lua 0.8x0.8x0.8 m. O le pito i luga o le eleele e tatau ona vavae ese mai le pito i lalo ma faʻafefiloi ma humus.

Ma le isi, e tatau ona sasaa i luga o se lua se mea e tatau ai, e tatau ona fausiaina le 40 cm. E tatau ona tuu se laau i luga o lenei eleele ma ufiufi i lena eleele, o le vaega pito i lalo. E tatau ona faʻatumu se fuʻu ina ia tumau ai le 10 cm o se pu. Ua uma ona totoina, e tatau ona fafagaina le fatu ile 2 i le 3 pakete vai. A maeʻa uma le susu, e tatau ona tatalaina le palapala mo le faʻaoga atili o le okesene i aʻa.

I le faaiuga o le eleele e mulimulitaʻi.

E manaia foi le faitau i tulafono o tausiga autasi mo vine.

Fautuaga mo le tausia o ituaiga "Zabava"

  • Faʻasa

O vine vine "Zabava", o se laau e sili ona malosi, manaʻomia le tele o vai mo le atinaʻe masani ma le fuaina. O le mea lea, mo le vaitau atoa o le tuputupu ae, e manaomia le fafagaina o tagata matutua i le 4-5 taimi ma se vaeluaga o le 2 vaiaso ma le fuafuaina o 3-4 pakete vai i le 1 sq.m.

I le amataga o le tautotogo, pe a le toe matauina le vevela o le vevela, suavai le vine mo le taimi muamua. Ma, ao le i fuga ma pe a uma le fugalaau 2 sili atu ona faʻasaina.

Ina ua uma ona faia fuifui, ma o le fua o le vine e oo i le 5-6 mm, o le taimi mo le isi vaiinu na sau.

Ae e te leʻi ufiufi vao mo le taumalulu, e tatau ona e faia suavai faʻaleleialea o le a maua ai aʻa i le vai mo le taumalulu atoa. O le tele o le fafaga mulimuli e tatau ona faateleina i le 6 pakete vai i le 1 sq.m.

  • Faʻasalaga

Ina ia mafai ona paʻu le suavai mamago o vine, ona o le leai o se vai, e tatau ona ufiufi le palapala ile tafaoga ile mulch. E faʻapena foʻi le mulching e tatau ai mo puipuiga o le vevela ile eleelema e taofia ai foi le atinaeina o vao.

E pei o se mea e manaʻomia, e mafai ona e faʻaogaina vaomago, otaota, mutia mūmū, faʻapea foʻi ma mea faʻaogaina - pepa, pepa malo. O le mafiafia o le eleele o le mulch e tatau ona oʻo i le 5 cm, ina ia malamalama ai lenei faiga.

  • Sueina

O le ituaiga "Zabava" e matua malulu lava, o le mea lea e le talafeagai ai le puipuia o laau mo le taumalulu i se vevela o le tau. Ae i se vaʻaia lelei o le tau, lea e matua ogaoga ai le vevela, e taua tele le puipuia o togavao vine. Ina ia faia lenei mea, o vine taitasi e tatau ona nonoa i ni fasi ie, faataatia i luga o le eleele ma faamautu i luga.

E fautuaina le tuʻuina o ni mea i lalo o le vine, mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu vevela, polyethylene, se lapoʻa lapopoa o le pepa mafiafia ina ia le paʻi le pa laau i le eleele, a le o lea o le a amata le faagasologa o le pala.

Ona tuʻuina lea o le numera manaʻomia o arcs uʻamea e manaʻomia ona tietie atu i totonu o le eleele i luga o le vao. I luga o nei arcs e tatau ona e faʻalautele le kiliva palama, lea o le a puipuia ai vao mai aafiaga leaga o le malulu. I itu uma, o lenei ata tifaga e tatau ona faʻamautuina, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le lalolagi poʻo piliki, ma e tatau ona tuʻuina pito i luma ao leʻi amataina le kiona. Ae o le taimi e faʻamalo ai pito e tatau foi ona tatala.

  • Teuteu

Ona o le mamafa tele o vine, o le vine e mafai ona lofituina, lea o le a oʻo atu ai i taunuuga leaga. O le mea lea, e tatau ona e faʻatulagaina le avega i luga o vao.

Sili atu i mea uma tipi vaivai vaivailea o le a na ona taofia ai le atinaʻe o le sili atu ona mamana. 'Otiʻoti lalālālā manaʻomia i le maualuga o le 6 - 8 uʻamea. O lea o le uta i luga o vao e le sili atu i le 45 pu.

O le teuteuina o lala e lelei i le tautotogo pe a le o ulu atu le togavao i le vaega o le gaosiga o laau toto. Mo le teuteuina o le fua, e tatau ona faapuupuuina le taʻi tasi-tausaga i tausaga uma, ma tuu ai pea le tele o mata. O le a le lala o le itu, e tatau ona le itiiti ifo i le 4x, talu ai oi latou ia o le a fua mai.

  • Fertilizer

E pei ona e iloa, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le eleele, ua faʻapalaina. O le mea lea, e tatau ona e faʻaauau pea ona faia ni mea faʻaleleia ma mea faʻamalaʻau, ina ia fua mai le fua o le seleselega.

Afai e te totoina vine i lau togalaau, ma aemaise lava, le ituaiga "Zabava", ona e manaʻomia lea ona faʻamaʻaina pea le palapala.

E tatau ona faia faʻamalaʻau miliva i le tausaga, ma faʻasolosolo - tasi i le 2 - 3 tausaga. O fualaʻau lelei e sili ona lelei o humus, peat, compost, moa chicken.

Ae mo fugalaʻau oona, vine e manaomia ai le gaʻo, pailani, fuamoa ma le zinc.

I le amataga o le tautotogo, a oo i le taimi e faasaoloto ai le vao mai le puipuiga, o le vaifofo o le superphosphate, o le ammonium nitrate ma le masima masima e tatau ona faaaoga i le palapala (20 g o le superphosphate, 10 g o le ammonium nitrate ma le 5 g masima masima e faaaoga mo le 10 lita o le vai).

A o lei amata ona fuga vine, e tatau ona e faia le tali lava e tasi. Aʻo lei seleseleina le eletise, lea e faʻapupula ai le malosi o le tuputupu ae, e le tatau ona saofagā.

Aʻo leʻi ufiufi le vao mo le taumalulu, e manaʻomia faapitoa le paluka mo vine, lea o le a fesoasoani i vao i le taumalulu. Ina ia faʻamafanafana lelei, e manaʻomia ona eli ni vaitafe vavae 40 cm le loloto i laau taʻitasi. O nei vai e tatau ona faamatalaina se liʻo ma se laina o le 50 cm i tafatafa o le togavao.

E manaʻomia le faia o le laei e faʻatasi ma le faʻavaivai. O lea o le a sili atu ona lelei le faʻaleleia o le palapala.

  • Puipuiga

Ae paga lea, o le ituaiga "Zabava" e mafai leaga le faaleagaina e militili, ia mautinoa ia puipui le vao mai lenei maʻi.

O le isi igoa mo lenei faamai o le palapala pala. E faʻaalia mai i le paʻu e ala ile lanu samasama i luga o laulaʻau ma mafai ai ona taina fua. O le mea lea, e tatau ai ona tau le faʻamaʻi.

I le avea ai o se fuataga o le pulea e te manaʻomia aveese lala ua malepe ma faaleagaina, o vine e le tatau ona paʻi i le palapala, ma e tatau ona togafitia le togavao i ni fofo se lua o le Bordeaux: pe a oo atu pine i le 15 cm le umi, e tatau ona togafiti le vao i se vaifofo o le 0.75%, faatasi ai ma se vaifofo o le 1%,

E le gata i lea, i le taua e faasagatau i le tui, o le a avea ma faʻamaʻi sili. Afai e amata ona aliali mai i luga o laulaau ni pefu eleelea, o le vine e taia i le oumati. Colloidal sulfur (1.5%), faapea foi ma fomai, o le a fesoasoani e tetee i le oumati.