Faatoaga faatoaga

Siamani tupa vao vavalo moa

Pigeons o manulele ia na fafaguina e le tagata mo le faitau afe o tausaga. I le taimi muamua, na tausia e tagata i latou mo meaai, ona maua ai lea e manufelelei isi vaega o le faʻaaogaina, ma na amata ona fafagaina e le gata mo faʻamoemoega aoga, ae faʻapea foi mo le fiafia faʻafiafia. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le tuai o Siamani o le koluse, faapea foi ma le talafaasolopito o latou foliga vaaia ma foliga o foliga vaaia.

Amataga

I le senituri lona 17, na fafagaina ai se faʻailoga i Siamani, faʻatasi ai ma se satauro i luga o ona apaau na faʻaalia i le taimi o le vaalele. O nei lupe ua taua o faifeau. Mulimuli ane, na faaopoopo le upu "koluse".

E taua! I le amataga, o le fanau na mafua mai i le galu, lea na auai i le tulimanu, ma tafe ese manulele o loo lafi i palealii o laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau i faifeʻau ona faʻaauau pea aʻoaʻoga.
O le galuega a le au faifaatoaga e taua o se tagata lauiloa, i totonu o le atumauga o loo taofiofia faaaliga i mea e faaali mai ai e le aufaipese a latou fagafao. I aso nei, e faigata tele ona maua ni patele monokolima, na tupu lenei mea ona o se fuainumera tele o koluse ma isi ituaiga e mafai ai ona faʻaleleia nisi o faʻamaumauga.

Faiga faʻavae

Monokeni o se ituaiga manaia, lea e vaevaeina i ituaiga: Moscow ma Siamani. E ese mai le lanu o fulufulu, e leai se eseesega i le va oi latou.

Saili po oa faamaʻi e mafai ona e maua mai lupe, pe faapefea ona maua le fola o le lupe, pe fia ni lupe o loʻo saofai i fuamoa, aisea e luelue ai lupe pe a latou savavali, ma le umi o lupe e ola ai i fafo ma i le fale.

I le muamua, o le lanu autu e papaʻe, na o le tumutumu o le ulu ma le siʻu e valiina i se lanu eseese, i Siamani e paʻepaʻe foi le tino, ae e le pei o muamua, o pito o apaʻau ma le siʻu e valiina i se lanu eseese. Ae ui i lea, o tagata atamamai e manatu i latou o ni eseesega eseese. Mafaufau i uiga iloga o lenei ituaiga o lupe.

Faʻaaliga

O foliga masani o se masini vailaau mamā e iai uiga nei:

  1. Fugalaau - malamalama. Le lanu o le siʻusiʻu ma le ufiufi e mafai ona samasama, kofe pe oʻo foʻi i le uliuli. O le maualuga o sui o gafa e tatau ona papaʻe.
  2. Tino - lapoa, o le umi e tusa ma le 35 cm, aʻo fai sina siʻosiʻomaga ma tini i luma.
  3. Ulu - lapotopoto, lafoaʻi luma - sloping. I le va o taliga o loʻo i ai se paʻu o fulufulu o loʻo fauina.
  4. Tupa - umi le uumi. E lata ane le taua nai lo le tauau.
  5. Cheo - lautele, e tusa ma le 24 cm i le fusi.
  6. O le pito i tua ua faʻaloloa, o le suiga i le siʻu e toetoe lava a toesea.
  7. Mata - tele le lautele. O le tamaititi e uliuli, o laumei e lanu-tino.
  8. Pulu - tusa lava, laʻitiiti, lona umi - e le silia le 16 mm.
  9. Vae pipiʻi i le tino ma umi, ae o pito e le pa'ū i lalo o le siʻusiʻu.
  10. Tatala e aofia ai fulufulu fulufulu, i foliga - faʻalelei.
  11. Feu - e aunoa ma ni fulufulumanu, lanu mumu, ma mama mama.
Pigeons, o loʻo i ai ni mea e vaʻaia mai le foliga mai o ituaiga o meaʻai, e le o ni faipule.
E te iloa? I Papelonia anamua, faapea foi i Asuria, o le lupe o se manulele, e faatusa i le malo.

Amioga

E le fiafia le au faipule e felelei i luga ma umi, latou te fiafia e nonofo i luga o taualuga, aʻo latou vavalalata. E ui lava i le mea moni o nei manulele e mitamita ma mamalu, o loʻo faʻamanuiaina i latou ma faʻafeiloaʻi.

Ua matauina e le Breeders le alofa o lupe e valaaulia ai tagata fou i la latou lafu. Ina ia faia lenei mea, latou te felelei atu ia i latou ma oso i tua - o se taunuuga o ia ituaiga o gaoioiga, o le novice ua auai ma avea ma sui o le ato.

Faʻafefea ona iloa le manino

E ui lava i le mea moni o tagata masani e le o gauai atu i mea laiti i le foliga mai o ni manulele, e iloa lelei e le au faifaatoaga le auala e iloagofie ai se sui vavalalata ona o mea sese uma i le taimi e tasi. Manatunatu i mea le lelei o faifeʻau e laʻitiiti:

  • pogisa pouliuli;
  • i luga o fulu o le siʻu o le paolo malulu;
  • apaʻau o le uumi;
  • sili atu nai lo le 15 mm;
  • susu le susu.
Faamasani oe lava i ituaiga eseese-lele, vaomatua ma lupe vao, faapea foi ma ituaiga e sili ona taatele ma sili ona lanu o lupe.

O uiga nei e mafua mai i le le atoatoa o le faʻatagaina o le mama mama:

  • leai se paluga po o se mea e le masani ai;
  • siʻu uila malamalama;
  • tamai tino;
  • le i ai o fulufulu i luga o vae;
  • lanu vailaau e aunoa ma ni tuaoi manino;
  • le i ai o ni paʻu paʻepaʻe i luga o le ulu;
  • ulu tele;
  • puno mafiafia.

O manulele, o loʻo i ai nisi o uiga o loʻo faʻamatala atu i luga, e le mafai ona auai i faaaliga e fai ma sui o le ituaiga o monokono.

Faiga Faʻapitoa

O manulele o lenei ituaiga e le mautonu i la latou tausiga ma e faigofie ona fetuunai i le faʻapologaina. E taua tele i le lupe le lava o le malamalama, ea, ma ia mama ma saogalemu.

E taua! O monokeni o manulele mama ia e matua pipii mau i lē e ona ma e faamaoni tele. E le gata i lea, ua latou faateleina tiute tauave faamatua, latou te faigofie foi ona tausia isi pepe o isi ituaiga.
I le taimi lava e tasi, e tatau i tagata taitoatasi ona i ai se nofoaga e malolo pe faʻafefe ai le fanau.

Tulaga o totonu

E le tatau ona i ai ni meaʻai i totonu o le lupe, e tatau ona i ai i tagata manu le saolotoga atoatoa o le felauaiga. Talu ai e mama ia lupe, latou te manaʻomia le faʻamamaina lelei o le lupe ma lona faʻapalapalaina.

Aoao pe faʻapefea ona fausiaina se mea e teu ai ou lava lima.

I le taimi o le seleselega, e tatau ona faʻamamaina lelei nofoaga mautu, faʻapea foʻi mea e faʻaaogaina ai ma meaʻai mai meaʻai. E le masani ona faʻaleagaina le faʻaleleia 1 le taimi i le masina. I le taimi lea, ua aveese mai manulele mai le fale lupe ma togafitia togafitiga uma i se vaifofo pipisi, ma ua maeʻa ona manaomia e le potu le manava lelei.

O le a le mea e fafaga

O faifeʻau taupulega o ni aloaʻia. E taua tele a latou mea taumafa paleni, naʻo le tulaga lea o le a le maʻi ai lupe ma o le a tumau pea le malosi.

O le taumafa o manu felelei o lenei ituaiga e aofia ai le fafagaina nei:

  1. Oats ma karite. E aofia ai le tele o fiva, lea ei ai sona aafiaga lelei i le galuega a le manava.
  2. Fuga E faigofie lava ona gauai i le tino, aʻo sili atu nai lo isi meaʻai i le tau o le malosi.
  3. Lentils Punavai o palatini.
  4. Hemp ma sese. Faatumu le maualuga o amino acids ma gaʻo i totonu o le tino.
  5. Millet. E aofia ai se aofaiga tele o vitamini e talafeagai mo manufelelei.
Faitau atili e uiga ile auala e fafaga ai lupe ma lupe, faʻapea foʻi ma fualaau lelei e sili ona lelei e tuʻu ai lupe.

E aoga le faaopoopo o le suauu i le fua faatatau o le 10 ml i le 1 kilokalama o meaʻai. A uma le susu o le susu, e tuʻuina atu i pepe pepe le susu i le vai mo le taimi muamua.

Vitio: auala e fafaga ai ma faʻafeinu ai lupe E ui lava e faigata ona feiloai i faifeau maualuluga i aso nei, ae peitaʻi, afai e te setiina se sini e faʻailoa nei matagofie, e mafai ona e maua se ulugalii oe, afai e tausia lelei, o le a mafai ona maua se fatu, ae o le a mulimuli ane avea ma se vaega atoa.

E te iloa? O laumei taitasi e nonoa i lona teritori, e tusa lava pe ave le manulele i se isi nofoaga, o le a toe foi i le fale. E talitonu saienitisi o nei manulele e tali atu i le eleele mageta o le eleele.