Laʻau

Succinic acid for orchids: faataitaiga o teteʻa ma le faʻaaogaina

O le lelei lelei ma le atinaʻe tatau o laau totō e faʻapitoa e le gata i le tausia e le aunoa, ae faʻapea foi i le taimi e tatau ona fai ai ofu sili. E toatele e le iloa o tupe mo nei faamoemoega e mafai ona faatauina i se falemaʻi masani. Sa leva ona faʻaaoga e fugalaau se fualaau saogalemu ma aoga - vailaʻau faʻasolosolo, talafeagai mo soʻo se lanu, e aofia ai pipiʻi.

Succinic acid o se vailaʻau kemikolo e aofia ai atigi elemene, okesene ma le carbon. O lona igoa o le vailaʻau o le butanedioic acid. E maua mai i alamanuia i le tulaga o:

  1. Pills
  2. Paʻu paʻu;
  3. O tioata lelei o mea mama.

Succinic acid tablets

I totonu o mataupu muamua e lua, o le vailaʻau e tuʻuina atu i falemaʻi, o lona faamoemoega faamoemoeina ia faʻaaogaina e fai ma vailaau mo tagata, o lea o le mea mama e fefiloi ma isi mea faʻaopopo: talc, glucose, ma isi tioata tioka faʻatau i mea faʻapitoa i togalaau ma fugalaau, lea e tuʻuina atu ai e pei o le faʻamaʻi.

Taua! O tioata o le vailaʻau pisini mama o le filifiliga aupito sili lea mo laʻau, pe a fai e le mafai ona faʻaititia le aoga o fualaau faasaina.

Fertilizer mo faʻalaʻau: faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻiina i le fale

O le orchid Phalaenopsis o se tasi o ituaiga o le faleplant, e sili ona fiafia i ai tagata fugalaau mo se vaitau umi o le ola. Ae ui i lea, o le fugalaau matagofie ma le matagofie lenei, o le galueaiina o lea mea e manaʻomia ai le onosai ma le faʻaeteete lelei. O le tele o taimi, ona o le le tusitusi, ua amata ona mou atu le laau, e mafai ona faasaoina pe afai e vave ona faia ni fuafuaga talafeagai.

Succinic acid for orchids is just a fertilizer fertilizer, e ui lava o tagata fugalaau ua aʻoaʻoina le faaaogaina o isi auala taugofie ma aoga, mo se faataitaiga, hydrogen peroxide, lea e faʻapipiʻiina ai le palapala ma le okesene ma faʻaosofia ai le puipuiga o le vaovao; keleni e mafai ona osofaia faʻamaʻi; aspirin, fatuina o se siosiomaga faʻamaʻalele lelei mo Phalaenopsis. Mo nei vailaʻau taʻitasi, o loʻo i ai tulafono faʻavae eseese.

Orchid Phalaenopsis

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le butanedioic:

  1. Tulaga masani o microflora oneone. O le vailaʻau faʻasaʻoina le faʻatinoga o meaola ninii aoga, toe faʻafoʻi microflora;
  2. Faʻaleagaina o toxins. O mea vevela e faʻapipiʻi i luga o le taimi, ae faʻaleagaina le acid butanedioic;
  3. Faʻateleina le tuputupu ae. A maeʻa le faʻaofiina o le faʻamalo, o meaʻai mai le eleele e sili atu ona aʻafia e le aʻa. E vave ona tupu le ulu o Orchid;
  4. Faaleleia atili fetuunaiga. E faʻateleina ai le toe faʻaleleia o laau pe a uma faʻamaʻi, faʻafetaui ma isi tulaga faigata. Fesoasoani i tagata faatoa maua e faʻafetaui vave i se siosiomaga fou;
  5. Faʻateleina mea o chlorophyll. Afai e gaosia le chlorophyll i fuainumera, e totogo lelei laau totō, tuputupu ae, foliga maloloina;
  6. Faʻavaveina o aʻa. E le manaʻomia mo le toe gaosia, toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o laau ma aʻa ua faaleagaina;
  7. Faateleina le mautu. O kulimi e maua ai ni atamamai sili ona lelei o le acidic succinic e faʻafefe ai le lamala, faʻafefe tele, ma le faʻamaisa.

Faʻalogo! O le faʻaleagaina o laau pe a togafitia i le acidic succinic e toetoe lava a le mafai ona mafua.

O faʻafitauli le lelei o lona faʻaaogaina:

  1. Mai le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le faʻaaogaina o le eleele e foliga mai;
  2. Ina ia ausia se taunuuga mausali ma vaaia, e tatau ona faʻaali le onosaʻi, e le tatau ona faʻamoemoeina se vavega vave.

Taua! Aeanedioic acid e le o se mea oona, ae o le fofo fofo e afua ai le ita, mumu mumu o le mucous membranes.

Aʻo galue i le fualaau faasaina e tatau ai:

  • faʻaaogā tioata saogalemu ma totigilima latex;
  • Taofi le oloa mai tamaiti ma fagafao.

Pure butanedioic acid crystalline paʻu

E faʻamalosi mo faʻamalosi: metotia ma faatonuga mo le faʻaaogaina

Aʻo le faʻaleleia o orchids, o le acidanedanedic acid e le faʻaaogaina faʻapitoa e pei o se tuputupu ae ma fualaau faʻaleleia. O taimi taʻitasi, e manaʻomia e le 'eleʻele le faʻafouina. O le sili ona lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi tatau ma i le sao saʻo.

Taua! O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona faia i ni nai taimi. I le fofo, e mafai ona e totoina le mea totō, toto le vaega o le eleele, aloese mai le faʻaaogaina o fugalaau, faʻasaʻo saʻo le laau ile eleele.

Laasaga manaomia

Mo metotia taʻitasi, e tuʻuina atu ai vailaʻau maʻoti ma tulafono. Talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona na o se tulaga o le vai, o le vaifofo o le acid butanedioic i nisi vaega e maua mai aʻo leʻi faʻaaogaina. O se auala talitutusa e moni mo pulupulu ma tioata, ae leai se eseesega i le auala e faʻaaoga ai le pulu succinic mo fualaau i orchids. I le taimi muamua, o papatusi ua nutimomoia i le paʻu, ona soli lea i vai masani.

Fua o le fualaau faasaina, e faalagolago i faailoga

FaailogaO galuegaFaʻasologaFaagasologa o le faʻatulagaga
Faʻamalosia le puipuigaFaʻateleina suiga i se nofoaga fou.
Faateleina le tetee atu i tulaga le lelei.
0.05% fofo (1 le papa i 2-3 lita vai)Lafoa le eleele i se vaitaimi o 2-3 vaiaso
Faʻavaivai FaʻafouinaFaʻamalosia o le fuga.
Tuputupu o le saoasaoa.
0.2% fofo (2 g i le 1 lita o vai)Lafoa i vaiaso uma
Toe faʻaleleia o le Toe FuatainaFaʻateleina le faia o aʻa fou0.1% fofo (1 g i le 1 lita o vai)Sogi i le fofo mo le afa itula ao le i alu atu i le eleele
Toto fouFaʻaosofia le tuputupu aʻe o ni vaovao fou0.2% fofo (2 g i le 1 lita o vai)Vai le fale ma se vaifofo i le tautotogo pe a amata le tuputupu ae

Filifiliga o le Tatalaina o Pill

O le laulau o loʻo faʻaalia ai fofo o loʻo faʻaaoga mo tulaga taʻitasi i se faʻasalaga faapitoa. Saunia le vai manaomia i le mauaina o se vaifofo faigofie, ona faʻaalu lea i le mea e manaʻomia e ala i le sasaʻaina o vai.

Fuafuaga mo le saunia o le fofo:

  1. Uu le vai ma sasaa i le pito i lalo o se fagu lita;
  2. Dilute succinic acid i totonu o lenei vai;
  3. Liligi vai i le vevela o le potu i luga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona saunia se fofo ma se faʻamoemoe o le 0.1%. Ina ia maua, 1 g o le paʻu pe 10 papalama o le 100 mg ua solo i le 1 lita o le vai. Ua faaopoopo le suavai e faaitiitia ai le maualuga. O le mea lea, o le 0.01% fofo o le a maua e ala i le tuufaatasia o le 100 ml o fofo ma le 900 ml o le vai.

Taua! O le oloa maeʻa ua teuina mo 2-3 aso. Ma, e tusa ai ma iloiloga o tagata fugalaau, ua leiloa ana meatotino. I lenei tulaga, e tatau ona maitauina tulaga e teu ai: i totonu o se pusa tioata ua ufiufi i se tapuni, i se nofoaga pogisa, puipuia mai le vevela i le ea vevela.

O se ituaiga e seasea lava ona faʻasaʻoina o le butanedioic acid o loʻo i totonu o le vai. O le Yarini WRC lenei. E taua le iloa pe faapefea ona toto mo le orchid WCC orchid. O lona maualuga e tutusa ma le 5 g o mea mama i le lita o vai. Mo le fafagaina o le orchids, e tatau ona e faʻalauteleina le 30 ml o le oloa i le 10 lita o le vai. Ona faʻamalūina lea o aʻa i le mea e maua ai le suavai i le tautotogo, pe a ulu le laau i le vaitau tuputupu ae.

Yantarin WRC

I le taumalulu, e le fautuaina e tagata fugalaau e faʻaaoga le acidic succinic e fafaga ai le orchids, ae afai e tatau ai, e mafai ona togafitia togafitiga ma fofo o le faʻaitiitia o le faʻaoʻo (2-3 taimi). I lenei tulaga, latou te faʻaaogaina na o le totoina, e aunoa ma le faʻamautuina saʻo, o le faagasologa o taimi e 1 le taimi i le masina.

E faʻapefea ona fufulu lau

Faʻatau mo vavae: faataitaiga o sauniuniga ma faʻaaoga mataupu

Mo fugalaau vaomatua, o laʻau o laʻau e tutusa lona taua ma le tausia o aʻa.

E mafai ona e ausia se faʻamaoniga aloaia ao e matauina tulafono manino:

  1. Faʻaaoga auala agavaʻa e faʻafeiloaʻi ai le fualaau faasaina i laupepa ina ia mafai ai ona faʻalavelaveina le gaioiga o gaioiga faʻaleagaga;
  2. Ia mautinoa o se mumu vaivai po o se fasi fulufulu mamoe ua lava lona susu i le vaifofo;
  3. Fufulu i itu uma e lua o le pepa;
  4. O le faʻatinoga e faia i le taeao po o le afiafi, aloese mai le vave o le ao;
  5. A maeʻa ona gaosia, o laulaau e tatau ona faʻaauau le susu.

Taua! Ole taimi o le paʻu o lau o le orchid e faʻavaiaso, 1 taimi pe faalua.

Faʻasalaina o laulaʻau

O le filifiliga o metotia e faʻaaoga e faalagolago i le ausia o le mea e manaʻomia, o le setete o laau. Faiga faʻavae Florists i auala faʻalauiloa nei:

  1. Lagoina mai se tamai pulumu;
  2. Fafoina o laulaau, e avea o se auala e fofoina ai le vaifofo, ae i le taimi lava e tasi e sili atu le faʻamaeʻaina atoa o le fale ma le faʻaleleia o le suavai;
  3. Lafoaia o aʻa o se laau i le eleele;
  4. Lafoaia aʻa i se vaifofo o le vailaau mo sina taimi.

    Laʻau faʻapipiʻi

O le auala sili ona taatele o le fafagaina o le soifua maloloina, faʻavaivaia ma faʻamaʻiina laau e totoina. O le fua faatatau mo le pepa pepa o le 0.01% fofo. Mo tagata taʻitoʻatasi i tulaga ogaoga, e mafai ona faʻatuputeleina le faʻapitoa. O laau maloloina e totoina i le 2-3 vaiaso. Mo tagata taʻitoʻatasi e manaʻomia le toe faʻaolaina, o le faʻatinoga e faia i aso uma, o nisi taimi e oʻo atu i le 3-4 taimi i le aso.

Taua! I le faagasologa o le faʻagasologa, ua faʻaaogaina le laau i le paolo i le ao. Aua le pipiʻi i fugalaau.

O le fufuluina i le vaifofo e manaomia mo siama ma se aʻa ua faaleagaina, ua faaaogaina foi mo le gafa. Ua faatofuina le laau i le suavai suavai tuusao i totonu o le fugalaau, ao faagasolo le gaosiga e teuina mai le 10 minute i le afa itula i le fofo, ona totoina lea i le eleele.

Taua! I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tafe atu le vai i totonu o ni pu faapitoa o loʻo i le pito i lalo o le fagu fugalaau.

O le faʻasusuina o pepuni ma se vaifofo o le acidanedanedic acid e fautuaina mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi. E tusa lava pe i ai i se tulaga o se laʻititi laʻititi, e le afaina ai le fale. O le vaega o le "vailaau" o le a tosoina e le laau toto, o le tele o le tupe ua vave ona gaosia e masini oneone. O le faʻaaoga masani masani o le 100 mg poʻo le 1 le laulau i le lita. O le faʻasalaga e maua ai iuga nei:

  • eleele faʻaleleia le microflora;
  • vailaau oona, sosolo o masini mamafa mamafa ua faʻaaogaina;
  • faʻamaʻi faʻaleagaina e puipuia;
  • o le aʻa ua faaleagaina ua toe faʻaleleia.

Taua! O le vai o loʻo faʻapipiʻi i le pusa pe a uma le suāsusu e tatau ona faʻaaogaina i se taimi talafeagai ina ia le faʻamamaina aʻa.

I le faʻaaogaina o le kulimi sosolo, e ono faʻaolaina ai le orchid, lea na pala ai aʻa ona o le suavai o le eleele. Taualumaga

  1. Ave ese aʻa ua pala, fufulu le vaega o le mea e totoe o loʻo i ai le lanu meamata ma le vevela.
  2. I se fofo na saunia muamua (4 pusa i le 1 lita) faʻafefiloi le laau i le nofoaga o aʻa. Sogi mai le 20 minute i le afa itula.
  3. Toe faia i aso uma mo le 3 masina. A ola le aʻa, totō ile eleele.

Taua! I se taimi e le faia ai le faʻatinoga, e manaʻomia le tuʻuina o le laau i tafatafa o se siosiomaga malulu, ae le o le faatofuina i le vai.

Faʻafeiloaʻi fugalaau fugalaau e tali lelei i le faʻaofuina o le inisetiic acid. O le meafaigaluega e faʻamalosia le meaʻai, lagolagoina lelei le photosynthesis, faʻateleina le gaosia o sela laiti. O se "togafitiga" taua mo tagata vaivai, faaleagaina ma maliliu. Faatasi ai ma se vaifofo, o le a totoina le laau atoa, sei vagana ai fugalaau. A maeʻa le faʻavasegaina, o aʻa e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i totonu e faʻagesegese ai faʻaaliga o le atuatuvale.

Toe faʻaleleia o Orchid

<

I le tulaga o le tele o togafitiga, e fautuaina tagata failaisa e saunia se vaifofo vaivai: faaopoopo 1 g o le paʻu tioata i le 5 lita o le vai. Lafo tasi i le 3 vaiaso uma, faʻafefe le eleele ma toega o le faʻala. Afai e te faʻaaogaina le vai inu butanedioic, e toetoe lava a le mai le kulumu, e fuga mai pea.

O le ituaiga e sili ona taliaina o le acidic succinic mo fugalaau i totonu o papa. O le mea masani, o laulau taʻitasi e aofia ai le 0.1 g o le suka, lea e fesoasoani i le saunia o le fofo ile sao ole volumes. Aepeitaʻi, e tusa lava pe o le a le pepa e maua ai le vailaʻau, o le a avea o se fugalaau lelei mo fugalaau i totonu.