Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga ma ata o laau taʻutaʻua, faʻaleleia mo tulaga o fale

Ona o le valea o le olaga faʻaonaponei, o loʻo i ai se taimi itiiti na totoe. Ae ui i lea, tatou te taumafai uma lava e faaauupegaina se faamoega manaia, lea o le a fiafia. I le fausiaina o ia ituaiga fale i totonu e le mafai ona faia e aunoa ma ni fale i totonu. Ae e le o tagata uma e iloa o lo latou le anoanoai o eseesega ei ai ituaiga, faʻatoʻaga ma le tausiga lea o le a le faʻaopoopoina ai ni faʻafitauli le talafeagai.

O le a faʻatatau i le au faipese - o fugalaau e sili ona manaia ma e leai se lelei. O le tausia oi latou e mafai lava mo se tamaitiiti. O se uiga taatele mo lenei vaega o laau o le mafai lea ona latou faaputuputuina vai ma e le manaʻomia le suāvai faifaipea. Sei o tatou tilotilo totoa i le au failaʻau, nonofo i auiliiliga auiliili o latou ituaiga ma igoa, faitau le ata.

Agave

E aʻafia ai le aiga o asparagus, o lona lauʻeleʻele o le Iunaite Setete ma Mekisiko. Agave - o se laʻau faʻapitoa e iai sina puʻupuʻu, o loʻo i ai se rosette o laʻau mamana. Mo le tuputupu ae i le fale, e masani ona faʻaaoga le Queen Agafe o Agave, e mafua ona o le pepa faʻatusatusa o le laau (pe tusa ma le 40 cm le lautele). E ui lava i le igoa o le faifeau, o le fugalaau e matua le afaina ma e le manaomia ai se tausiga patino. E manaʻomia uma agavaʻa tele, o lea e sili ai le totoina o se laau i le itu i saute ma sisifo o le potu. O se faʻaaloalogia faʻapitoa i lenei vaalele fou le ea fou, e masani ona faʻamalosi le potu, pe ave i le faapaologa po o le terrace.

E tatau ona matua lelei lava le faʻaleleia, mai le tautotogo i le autumn (i le taimi e galue ai) e tatau ai ona faʻafetaia le vavave seia oʻo ina maeʻa le palapala. I le taumalulu, e le manaʻomia e le fale le suālaʻau, ae manaʻomia se nofoaga manaia ma susulu. A filifilia se mea e fai mo le totoina o agave, e tatau ona tuʻuina atu i le maʻa ma oneone palapala.

E taua! I luga o le laupepa o laulaau o nisi ituaiga o agave o vao tuitui, ia faʻaeteete pe a faʻafesoʻotaʻi le laau.

Adenium

I le natura, e sili atu ma le 50 ituaiga o laau toto e lauiloa, ae i le fale e masani ona tupu tele. O lenei mea e mafua ona o lona sili atu laititi voluma e ese mai i isi ituaiga meaola. O ona fugalaau e matagofie tele, e masani ona faʻatusatusa i rosa poʻo lili, e ui e sili atu le fai atu e tulaga ese. E tatau ona amanaia e faapea o le tino o le mea e sili ona leaga - o se laau oona, o le mea lea e fautuaina ai e tausi lelei i totigilima. O faamalama i saute e talafeagai mo lona tuputupu ae, aua o se mea e sili ona lelei le la. I le tau mafanafana, o le mafanafana lelei o le vevela i le 30 ° C, ma i le vaitaimi o le malolo (o lona uiga, i le taumalulu) e le sili atu i le 15 ° C. O le fugalaau e le fiafia i le faʻafeinuina tele, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina vai faʻapitoa pe a maeʻa le palapala i totonu o le ulo.

Aihrizon

O le isi igoa mo lenei mea malie o le "laau o le alofa," ma o mea uma ona o ona lau e pei o loto. O le taimi vavalalata o Aperila-Me. O faʻamalama mai le sasaʻe ma sisifo e talafeagai mo le faʻaleleia o le ea, e fiafia o ia e faʻasalalauina. E pei o le toatele o sui o lenei vaega, o le "laau o le alofa" e fiafia i le vevela vevela ma malulu i le taumalulu. Ae e le tutusa lava o ia ma ona uso a tagata i lena mea e manaʻomia e ia le tele o vai inu ma susu. E ui lava o le mea autu iinei e le o le faʻaaogaina - o le pito i luga o le eleele e tatau ona faʻamago, a leai o le a mou atu le laau.

Aloe vera

Aloe, poʻo agave, o se fale lauiloa tele i totonu. E mafua lenei mea i le mea moni e faigofie tele ona tausia o ia, e matua teuteu ma i le taimi e tasi e aoga. E masani ona faʻaaogaina i vailaau, cosmetology ma e oʻo lava i le alalafaga taumafa. O le sua aloe e matua aoga tele. I le fale, o le tele lava o ituaiga meaola e pei ole aloe vera, aloe ma le aloe e eseese. O le laau e matua gaosi i le tausiga, e tatau ona toto i le la, ma i le taumafanafana e faia ai le auala. Winter hie faʻaalu i le potu vevela. Agave e le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Zamioculcas

I totonu o tagata, o lenei laau na taua o le "fiafia tamaitai", ma e mafua mai i le le mautonu ma le faigata o lona ola i le fale. Filifili se nofoaga mo se laau toto, e tatau ona e taofi i le itu i saute, ae le o luga o le windowsill, ae luga o se fata poʻo se laulau, ina ia faia ai se pa puipui i le va o le laau ma le la, ma ua faataapeapeina. I le taumafanafana, o se faletalimalo poʻo se togalaau o le a avea ma nofoaga sili mo zamiokulkas, talu ai o le ea fou o se tasi o vaivaiga o le fugalaau. I le faʻafefeaina o le vai e tatau ai ona taofiofi le taofiofi, o le susu tele e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

E te iloa? Faʻasalalauga i Sasaʻe e tuʻuina atu ai le tomai faʻapitoa i Zamiokulkas e tosina ai tupe. I tagata na ia maua foi le igoa "tala tala".

Kalanchoe

I le natura, e sili atu ma le 200 ituaiga o lenei fugalaau manaia faamalolo. Homeland Kalanchoe o Madagascar.

Aoao pe faapefea ona tausia lelei Kalanchoe Degremona, Kalandiva, Blossfelda.

O le laau e sili atu ona mataga, pe a faʻatusatusa i isi suavai, e le faʻafefeina le susu tele, o lona uiga o le faʻamautinoaina o le faʻamautu lelei. O le fugalaau e fiafia i le la, ae e fiafia e nofo i le la i le taeao, ma o le aoauli o le aoauli e mafai ona afaina ai. Ina ia aloese mai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi eseese o le laau, e tatau ona e mautinoa o le Kalanchoe malulu vevela o le ea (sili atu i le 19 ° C).

Faʻatau

O lenei vavaega e afua mai Aferika. E fautuaina e totō i le oneone oneone. E fiafia tele le laulau i le malamalama o le la, o lea e sili ai le aua le i luga o le windowsill, ae i se nofoaga e puipuia mai le la. E tatau ona faʻamalūlūina ao faʻamalūlū le palapala, ma i le taumalulu ma faʻaitiitia atoa le faʻagasologa o vai.

E te iloa? O le tusi o le eleele e tele naua ituaiga ituaiga, e oʻo atu i le 3000, o loʻo i ai ia vao, laau ma laau afu.

Tusi a Epikopo

Lisi o Epikopo e tutusa ma le maʻa. O lona pito sili ona taua o le faʻapipiʻiina lea i le nofoaga. Aua nei liliu pe aveese se ipu i le vaʻalele pe a uma ona toto. E manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia masani ma le fausiaina. E pei foi o isi o le suavai, i le taumafanafana e manaomia le ave i le ea fou. Pe a totoina, ia e iloa e sili lona fiafia i se mea e fai ai piliki.

Euphorbia

O lenei suamalie e matua le faʻaleagaina i le palapala, poʻo le faʻafefe. E tatau ona faʻatulagaina ina ia maua ai e le euphorbia le tele o le malamalama, ae i le taimi lava lea e aloese mai le faʻagasolo saʻo i le susulu o le la. Le fiafia i le mafanafana, vevela ole ea. E tatau ona faʻamautinoa le masani ai faʻasusu ma vai inu mo le alualu i luma lelei. E tatau ona fafagaina i lea taimi i lea taimi le fugalaau i totonu, e pei o se faʻalaisa, e mafai ona e faʻaogaina ofu faapitoa mo le cacti.

E taua! O le Euphorbia e matua mamā, e le faʻafefe le pefu i luga o ona laʻau, o lea e tatau ona aveeseina i taimi uma i se pulumu poʻo se lanu vaivai. Aloese mai le paʻi atu i ou lima i lenei faagasologa, e pei ona le fiafia le laau.

Seduma

O le isi igoa mo lenei faʻailoa o Sedum. E manaia mo le totoina i luga o faamalama o le la. E pei o le tele o isi mea suavai, e fiafia ia i ai i le ea fou i le tautotogo ma le taumafanafana, ma i le taumalulu e sili ona lelei mo le laau e faatupuina ai se tau malulu. O upu e tatau ona totoina i vaitaimi o le 1 i le 3 tausaga uma ina ia faʻafouina. Mo le Sedum, e tatau ona e filifilia se mea e leai se mea - o le a sili atu ona lelei le tuputupu ae ma atiina ae.

Faʻaipoʻa

I fafo, po o le mumu, ei ai le isi igoa masani o le "laau tupe". Ua leva ona ia mauaina le amanaiaina ma le lauiloa i totonu o laau e pei o tagata fai togalaau ma amateurs. E manatu o se faailoga o le tamaoaiga ma tamaoaiga. O Krasula e afua mai Aferika, e masani ona masani i suiga o le vevela. O le mea autu, pe a tausia le faʻaleleia, e le tatau ona faʻafefe i le suāsusu, e le aoga uma le susu. O le a le sili atu le manaia o le faʻafefiloiina o le "laau tupe" ma le paluga mo le cacti i le taimi galue, o le taimi o le fafagaina - faʻa-tasi i le 2-3 vaiaso. E tatau ona mataʻituina le fausiaina o le tafaoga pe afai e te le manaʻo e tupu fua. Ave ese pusa tetele ma maua ai le pale i le foliga manaomia. O le nofoaga sili mo le nofoaga o le a avea ma se susulu malamalama.

Yucca

O lenei laau matagofie e pei o le pama o le a mautinoa lava le teuteuina o lou fale. O le mea e leaga ai, i totonu o potu avanoa e le fuga le yucca, ae e le o se mea matautia, aua ua sili atu ona teuteu. O le laau e matua alofa lava i le la, e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se nofoaga. E manaʻomia e Yucca le faʻafefeteina lelei e pei ona mu le palapala. I le taumafanafana, e tatau ona fafagaina, mo le mea lenei o le a ou alu i fugalaʻau faʻapitoa o minerale. Sa ma tilotilo i nisi o togalaau vao, vaaia a la ata ma iloa igoa. E totoe na o le filifili pe o fea oi latou o le a teuteuina lou totonu. Ae e tusa lava pe o le a le laau e te nofo ai, tausia oe o le a le faigata. A uma mea uma, o le mea masani lautele o le au fai togafitiga e le lelei.