Laʻau

Lauga a le Plum Ageless - Anna Shpet

O le laumei o Anna Shpet - o le uumi o togalaau i saute o Rusia. O le faʻaalia i le uluaʻi tausaga o le taua, na vave ona ia mauaina ni tagata faamaoni. O laau o loʻo ufiufi i laʻau faʻapitoa o fugalaau i le masina o Aperila, ma o fua manogi o lenei ituaiga e faʻatoʻa ai le vaitau o fua, faʻateleina le matagofie o le taumafanafana i saute.

Faʻasologa ma mataʻupu o le ituaiga

O le tala e uiga i le faʻaalia mai o lenei laumei e ofoofogia. I le faaiuga o le seneturi sefuluiva, na talisapaia ai e le e ana le laau fualaau aina i Perelini, Franz Špet, uiga matagofie o le totoina o fatu laau mai Hanikeri. Na ia faʻamalosia ma faʻaleleia ana meatotino, ma i le 1874 na amata ai ona ia faʻatau atu ana lava laau, ma taʻu mai le eseesega i le faʻaaloalo i lona tinamatua o Anna Späth, o le na faavaeina lenei vasega pepe i le 1782-92. I totonu o le Soviet Union, o le Anna Shpet eseese na faʻafeiloaia i totonu o le Setete Setete talu mai le 1947.

Talu ai ona o fua o lenei laumei ua vave ona tuai, ua fautuaina ina ia ola aʻe i le itu i saute:

  • North Caucasus (Republic of Dagestan, Republic of Kabardino-Balkaria, Republic of Karachay-Cherkessia, Republic of North Ossetia-Alania, Chechen Republic, Republic of Ingushetia, Territory Krasnodar, Rostov Region, Stavropol Territory ma le Republic of Crimea),
  • Lower Volga (Malo o Kalmykia, Astrakhan ma Volgograd).

O lenei ituaiga o loʻo ola pea i atunuu Europa. O le tamaitai o Plum Anna Shpet sa aloaia o le vasega o le tausaga i Austria i le 2015. Mai atunuu o le Soviet Union talu ai, ua totoina foi i Iukureini ma Moldova.

O le Plum Anna Shpet i le 2015 sa aloaia o le togi o le tausaga i Ausetalia

Faʻamatalaga o laʻau eseese Anna Shpet

O le laau ua leva ona ola, laʻititi i le lapopoa ma se pale mafiafia, lauulu lauulu lauulu o foliga lapotopoto poʻo le pyramidal. O le faailoga tusi e lamolemole, tusa lava. O lauʻau e saʻo, lanu enaena. O le lau laititi e laʻititi, moli lanumeamata, mimiti, ma pito faʻamau.

O le fuga mai lenei pulu e masani ona tupu ia Aperila. Lua lanu paepae, fugalaau tetele e tupu mai i pu taitasi. O le maasiasi o le pestle e sili atu i luga o sima.

Plum Blossom Anna Tafao ia Aperila

O fua e tele, oval pe leai. O le mamafa o le tasi plum e tusa ma le 40-50 g. O le paʻu e manifinifi, ae papaʻu, valiina i le lanumoana uliuli, toetoe lava uliuli, ma o loʻo i ai foi se piliki-enaena enaena. O ia, peiseai, o loʻo ufiufi i se paʻu vevela. O le tino e manino, o le meli auro, o nisi taimi ma se lanumeamata lanumeamata. O le maʻa e laʻititi lona lapopoa, e faʻaloloa-oval, ma faʻamalo lelei. O le tofo o le pulupulu e vaivai, liu suamalie, suamalie, ma se maliega malie. O le faʻaaogaina o fualaau aina o le suamafa: 'ai e masani ona fou, ae e mafai foi ona seleseleina. Latou te talia lelei auala lelei ma e mafai ona teuina i totonu o se potu malulu mo le 1 masina.

O fualaau suamalie o le matou mea e sili ona fiafia i ai ma le teuteuina pea o keke o aso fanau i lo matou aiga. O le i ai o le taimi ma le manaʻoga e faʻasaoina le fualaʻau popo, e mafai ona e toe gaosia lenei meaʻai muamua. 1.3 kilokalama o le vai ma le 1 kilokalama o le suka e ave i le 1 kilokalama o afa o le paʻu. Suavai ma le suka e sasaa atu i totonu o se mea lapoʻa lapopoa, tuʻu i luga o le vevela vevela ma aumai i se vevela ma le faʻaosooso. O le taimi lava e oʻo mai ai le sua o le syrup, faʻapipiʻi ma le faaeteete pito o paʻu, aumai le masini i se vevela ma vave ona tape. Pe a mālūlū le sipuni, ona ave lea o fua ma tuʻu i totonu o se mea e fai ai le meaʻai ina ia mafai ona faʻafefe vai. O le sipuni toʻa e tatau ona toe mu, toe aumai i se vevela ma toe faʻafefiloi ma le fiafia i fua. O lenei gaioiga e toe faia 2-3 taimi seʻia oʻo ina mauaina e pagakeke se manaia matagofie. Ona tuu lea i luga o fata ma tuu ai e malogo. O le faagasologa e matua faatelevave pe a faʻaaogaina se masini eletise eletise. O lapisi vavae o pagakeke e mafai ona taamilo i totonu o le suka. O nei fualaau aina o le a teuteuina ai soʻo se laulau aso malolo.

O fualaau mumu ua maeʻa e susulu malamalama. E mafai ona fufuluina i le suka poʻo le tauagavale

Plum Anna Shpet ua tuai. O fua e matua tupu atoatoa i le faaiuga o Setema. E le eseese laʻau i le vave matua. O le fua muamua e maua i le 3-5 tausaga talu ona totoina se fatu laau. O le eseesega o se vaega o le tagata lava ia. Faatasi ai ma le ulu atu i fualaau suamalie, e maua ai fua masani, ma o tausaga uma lava e tele ma sili atu fua. O se laau matua e 20-tausaga le matua ma le tausiga lelei e oʻo atu i le 120 kilokalama o le paʻu. O fualaau aina e matua faateleina ai i le vaiaai ma le au pollinators: Victoria, Catherine ma Greenclaw Altana.

O fualaau lapotopoto tetele o Anna Shpet ua ufiufiina i se paʻu vevela

Laʻau o le Plum eseese Anna Shpet faʻalelei i le tausiga ma le faapalepale i le lāmala. O faʻamafanafana ma pulufana e le o se taumalulu-faigata, ae o le ituaiga o loʻo faʻaalia ai mea faʻafouina faʻafouina: e oʻo lava i laau e matua faaleagaina e le malulu e mafai ona toe faʻaleleia atoa.

E ui lava i le lelei o le toe ola mai pe a uma ona malulu, e le aoga le tupuina o lenei ituaiga i le itu i mātū ona o le maeʻaina o fua. E le gata i lea, o le malulu ma le vevela o le taumafanafana e mafua ai le tutupu o laau.

O le le lelei o le eseesega o lona aʻafia i faʻamaʻi: moniliosis ma le polystigmosis. I isi faʻamaʻi, o lenei laumei e faʻaalia ai le tetee. O nisi o tagata nonofo i le taumafanafana na latou matauina foi le le mautonu o laau: o le ogalaau e le mafai ona tatalia matagi malolosi o le matagi.

Laʻau totoina

E mafai ona totō Plum Anna Shpet i le tautotogo ma le tautotogo. Mo ia, latou te filifilia nofoaga lafulafu, puipuia mai matagi i matu e fale. E le tatau ona latalata le eleele i le 2-2.5 m mai le fogaeleele. E fautuaina e piki se avanoa mai laau tetele e maua ai le paolo. E taua le vave saunia o se nofoaga mo le totoina o laau toto o ituaiga eletise, e pipii i le mamao ole 3-4 mita i le va o pu. I le va o laina e mafai ona e tuua le avanoa e tasi pe sili atu foi.

O fualaau e tatau ona maloloina, atoatoa, ae le tatalaina. E i ai le aʻa o laau e sili atu ona lelei le onosaia o le faigata o le totoina.

Galuega o Galuega:

  1. I le taimi muamua, latou teliina se pu i le loloto o le 70-80 cm, o le 60 cm le lautele. Ua vavaeese le palapala eleele ile eleele, ma ua ave ese le pito i lalo o le fale.

    Pe a eliina lua, o eleele palapala lelei e vavae ese mai le omea

  2. O eleele i Saute e masani lava o le malamalama, o lea o se pakete o le faapalaga po o le humus, 1-2 pakete o peat, 1-2 lita o fafie ma 3-5 kilokalama o maʻa maʻalaʻau ua faaopoopo i le totoina o laau e maua ai laau totino ma le calcium, o fualaau e manaʻomia tele. O mea uma lava o loʻo faʻafefiloi ma lona lava eleele palapala lelei. O se vaega o le mea na maua ua toe sasaa i totonu o le vaieli. O le laau e tuʻuina ina ia oʻo i luga le lima o le lima 5-6 cm i luga aʻe o le palapala. Afai o loʻo i ai le aʻa o le fatu, faʻalelei lelei. Afai o pamu o loʻo faʻapipiʻiina, e faʻafeinu i latou aʻo lei totoina, aveese mai le koneteina, tuu i le ogatotonu o le lua.

    E tatau ona fuafua le maualuga o le ū

  3. Faʻaopopo le faʻafefiloi o le eleele, taumafai e aua le alu ese. Ua faʻaaogaina se pu faʻavaivai, 2-3 ipu pakete e aumai i lalo o le aʻa. A faʻamuta le vai, faʻafefe le vai.

    Faatumu se fagu ma suavai tele

  4. O le lio o le poloka o loʻo mulched with sawdust pe o le vao ua vaeluaina.

    A maeʻa ona totō, o le poloka poloka e mulimulitaʻi, taofia le faʻalauteleina o vela, taofia le palapala ma taofia ai le faʻamamaina o le susu

I le taimi lava e totoina ai, e mafai ona e eliina le totoina o le laau i le itu i saute ma nonoa se fatu laau.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le teuteuga muamua e faia i le taimi lava e uma ona totoina, faapuupuu le aʻa i le 50-60 cm. I le tolu tausaga na sosoo ai, e na o le 4-5 vine malolosi e totoe, e taitaia i itu eseese, faapuupuuina e le tolu. Mulimuli ane, o le uumi o le vaetogo ua faapuupuuina e le kuata ma le maualuga o le va o le pale o loo tausia. O tautotogo uma lava, e faia ai teuteuga mama, ave ese maʻi, frostbitten, lala laau malepe. Aua foi nei tuua le totogo o totogo i totonu o le pale poo le solo e le tasi i le isi.

Polokalame o le pale o Plum

O le laumei o Anna Shpet ua manatu e le lelei i totonu o faifaatoaga. Afai e faʻatumu le lua totō ile humus ma le pefu i le taimi nei, e le mafai ona e popole i le faʻamaʻiina mo le lua - tolu tausaga. Mo le lona tolu o tausaga i le tautotogo, o paluga kulimi (urea, ammonium nitrate 20-30 g mo le 10 l o le vai) e mafai ona faaopoopo i le vai eli. A o leʻi fugaina, e fafagaina pauna ma fualaʻau ma mea faʻasaina (superphosphate ma potassium sulfate, 30 g mo le 10 l). E tatau ona manatua e na o le tautotogo, fuamoa ma le paluga e tuʻuina atu i le tautotogo, taumafanafana ma le tautoulu. O le tele o le eletise o loʻo maua i le vao, o le mea lea, e tatau ona aloese i luga o laʻau ma mullein infusion i le autumn ina ia aua neʻi faʻaleleia le tuputupu ae o laʻau.

O le plum e fafagaina tele pe tusa o le tolu i le fa taimi i le vaitau. E taua le tuʻuina atu o laau i le vai i le taimi o le fugalaau, le faʻatulagaina o le ovary ma vave loa ona seleselega. I isi tulaga, e tatau ona taitaia oe e le setete o le palapala coma. O lenei ituaiga e faʻafefe ai le lamala i le mamalu.

E tatau ona tuʻuina atu se isi faʻamalologa o le vai, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, i le masina ao lumanai le faʻavaeina o le tau malulu.

I le maeʻa o le tautotogo ma le amataga o le tautotogo, e tatau ai ona faʻamamaina le aʻa ma le ogalaau o le skeletal e puipuia ai laau mai aafiaga o le maualalo o le vevela.

Maʻi ma meaʻai

E le maualuga le tetee o le Plum cultivar Anna Shpet i moniliosis ma le polystigmosis. DO le puipuia o le atinaʻe ma le salalau o faʻamaʻi, e manaʻomia ona e aveeseina laulaau paʻu, o le punavai o faʻamaʻi, ma faʻaumatia ai, talu ai o le tele o sugi e ola pe afai o le laʻau e tanumia i le eleele. Togafitiga ma togafitiga faʻasolosolo e tutusa lelei lava ma togafiti o faʻamaʻi uma. O le fungicide aupito sili ona aoga e faʻaaogaina ia i latou i le taumafanafana o Chorus. I luga o le 10 l o le vai faaopoopo 2-3 g o le oloa, faʻasalaga, suluina laau i le fua faatatau o le 5 l o le vailaʻau i le 1 laau. O togafitiga mulimuli faʻatasi ma le oloa e tatau ona faʻatinoina e le itiiti ifo i le 30 aso aʻo lei selesele.

Mo le aoga o le tau faasaga i le sigi, e tatau ona e faʻaaogaina ni ituaiga o fomaʻi. E fautuaina e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o Horus i fualaau faʻaliliu Suiga, Fitoflavin, Skor. O faʻafitauli e tatau ona saunia lelei e tusa ai ma faʻatonuga, i lalo o le puipuiga a le tagata lava ia.

Moniliosis, po o monilial plum mumu

O se tautotogo malulu ma susulu e mafua ai le pesi mai o moniliosis. E mafai ona faʻaalia o ia i foliga o se mumu mumu o laʻau ma le lauulu uli o fua. O aʻafiaga o laau e aʻafia foi i aʻafiaga - vine laiti, laʻau, ma totoga gaosi o le laau: fugalaau, ovary, fua.

Moniliosis po o le lauulu e pala i fualaau aina ma laulaau

Afai e alu le faʻamaʻi i le fafie, faʻafefe o gutu i le faʻavaivaia o laau, o le a leiloa a latou puipuiga, ma faʻaitiitia le mamafa o le taumalulu. O se taunuuga, e mate laau.

Fualaau afaina, laulaau ma tipu ua aveesea ma faaleagaina. Togafitiga ma faʻamaʻi pipisi e faia i le amataga o le tautotogo, faʻasalaga le laau mai luga i lalo.

Polystigmosis

Polystigmosis, mūmū mūmū, po o le mu o laulaʻau o se faʻamaʻi faʻaleagaina lea e faʻalautele i timuga timuga. Lanu samasama po o le mumu mumu e aliali i luga o lau. I le taumafanafana, e aliali mai i luga o le lau lau i nofoaga o leions.

Polystigmosis o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mafua mai timuga timuga.

O laau afaina e afaina ai la latou laulaau, ua faigofie ona aafia i isi faamai, ona ua faaitiitia lo latou tetee. O le gaosia o laau ma lo latou taumalulu taumalulu e mafatia foi.

Ua maitauina o le togafitiga o laau ma le 5% o vaifofo o le urea e maua ai se aafiaga lelei. Lasaa i le 5 lita o fofo i le 1 laau. O le taimi lava lea e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o faʻamaʻi, ma o se vailaʻau oona mo paʻu.

Pests

O se togafitiga maloloina ma lelei lelei e le afaina i meaola faalafua. Ina ia tausisia pea le puipuiga o laau, e tatau ona e tausia ma le lelei le tausiga o meaai, aloese mai le totoina o laau, togafiti ma teuteuina i le taimi. Ina ia faʻafefeteina meaola faʻasaʻi, e sili ona lelei le tosina mai o latou fili masani - manu felelei, tautau fagu ma faapipii pusa pusa i luga ole saite. Ma e aoga le faʻaaogaina o fualaau oona i tulaga ogaoga. Ma le mea uma, o le togalaau e le gata o se faʻavae mo le totoina o laau ma le seleselega, ae o se nofoaga e faʻapotopoto ai ma malolo ai le aiga.

Fafagaina o manulele, matou te tosina mai ai fili masani o meaola faalafua

Faʻamatalaga

Re: Anna Späth

Faʻamatalaga: Savali mai le tusi E masani lava o nisi o faʻaopoopoga e tupu tele, lelei, o le ponaivi, e puipuia i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e tautau i luga o se laau mo se taimi umi ma avea ai ma mea sili ona manaia !!!

Ae o faʻamaʻi, ou te le ioe tutusa, o le vailaʻau e matua le mafaagaloina i faʻamaʻi, aemaise i moniliosis. A leai, o mea uma e moni. Ou te mafaufau o le ASh le ituaiga sili ona manaia tele i le lautele. Afai e lua ituaiga i luga o le 'upega tafaʻilagi - Anna Shpett ma Renklod Altana, e leai se isi mea e manaʻomia mo le fiafia. I le faʻaopopo atu i le le lelei o le faʻamaʻi o le maʻi, o le vailaʻau o loʻo i ai foi ni mea sese, lea e fautuaina e iloa muamua aʻo leʻi oʻo i luma: 1. Maualuga pale pyramidal. A oʻo ina tupu le laau, ona oʻo lea i le fafo o le sone o le auʻaunaga talafeagai ma iinei e aunoa ma se apefaʻi lelei i soo se auala. 2. Lauvalea, fafie fafie. I ni nai tausaga talu ai na lofituina ai laʻu AS i se matagi malolosi i ona tafatafa (i loʻu faanoanoa tele), ma le vavaeeseina o aʻa. Afai o nisi taimi e afaina ai oe, ona mafaufau lea ile ASH o se mea e faʻaaogaina. 3. O fua e matua le fetaui lelei mo le maalili. A maeʻa le faʻaleagaina, o le tofo o le a faasolosolo malie, o le pulupulu e avea ma se gelatinous mass. I lenei tulaga, AS e le o se tauvaga e oo lava i soo se laʻau leai ni aʻa po o vao tuitui. E leai se mea e te talanoa ai e uiga i le vaeluaina, aua e sili atu le le totoina o se alavai e aunoa ma se palota. I le auala, o le RA e masani lava ona le faʻamaonia, ae o le fetaui ma le ASh o ni paʻi lelei ia mo le isi.

talo. Volgograd

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11043

... O Anna Shpet, i loʻu manatu, e le manaomia se eleelea, Na ou ola i luga o le fanua, na o aʻu e pei o se tamatamailima, sa i ai i taimi uma i paga ...

elena.p

//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-2362-p-3.html

Na fai mai Kain21429: ↑ O le aoauli lelei, tagata faʻalapotopotoga na faʻalogo e uiga ia Anna Shpet plum o ai e mafai ona faʻamatalaina, pe aoga le totoina i le eria o Yaroslavl?

Kaino, tuʻu lau Anna i se filo i Iukureini, ma i lou itu i matu e te suʻeina se filo e sili atu le malulu-faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, Mashenka, Dasha, late Vitebsk (mai le lautele), samasama Ochakov, Hungarian Muscovite, Tula black (from minor) ...

toliam1. Saint Petersburg

//www.forumhouse.ru/threads/4467/page-86

E ui lava i le atunuu mai fafo, ua leva ona nonofo Anna Shpet plum i Rusia i saute. O ona fua, ua tumu i se lanumoana lanumoana, ua tumu i le tamalii ma le manogi o le po i saute.