Pear

Matou te faamasani i se pa o se vasega o "Krasulya"

"Krasulya" o se ituaiga vevela vevela, lauiloa ma pele i le au fai togalaau mo le tofo o fualaau aina ma le le lelei i le galueaiina.

Faafetai i ona taumalulu taumalulu, e mafai ona ola le pi i itulagi ma se malulu.

Talaʻaga o ituaiga faʻatoʻaga o pears "Krasulya"

Pear "Krasulya" - o le oloa o le gaosia o galuega a le saienitisi o le Ural Scientific Research Institute of Horticulture ma Potato, Chelyabinsk. E. A. Falkenberg na totoina se ituaiga e ala i le tuufaatasia o ituaiga "Late" ma "Little Joy".

I le 1987, na maua ai e le vanu se nofoaga talafeagai i le va o ituaiga o pears. O le totoina o ituaiga o ituaiga e masani ona maua i le vaega o Ural mo le gaosiga o fale gaosi oloa ma i luga o paga totino.

Uiga o ituaiga pua "Krasulya"

Pear "Krasulia" i le faʻamatalaga o le ituaiga e ala i le ituaiga o fualaau aina o loʻo faatatau i se mea faʻafefiloi: o fua o loʻo faia i luga o le kolchatka faigofie ma faigata, fualaau aina pupuu, o nisi taimi e fua mai ai laau i le tausaga ua mavae.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau e matua mafiafia, o le maualuga o se laau matua e oʻo i le fa mita. O le ogalaau e totoina se paʻu, o se mea e piʻopiʻo, o le paʻu e lanumeamata, e vevela. Crohn e lapotopoto, felafolafoaʻi ma sulu.

O lala e saʻo, ma se moli susulu, lanumoana-lanu enaena. E le tele laʻau, o laulaau lapotopoto e lapotopoto, lanumeamata lanumeamata, ma le tele o veins. Lafoaʻi ma pito uʻamea e faʻapipiʻi i luga o le paʻu. E fuga mai Pear i le faaiuga o Me. O fugalaau lanu papaʻe e manogi manogi, o mea faʻapitoa i le foliga o se pesini, faʻatasi ai ma gaʻo ova. Mo le Krasulia pear, o palota sili ona lelei o Rainbow, Northerner.

Fualaau Faʻamatalaga

O le fua o le pi e le tele, e oo i le 120 kalama, foliga e pei o le bergamot. O le fua o loʻo i ai se paʻu suamalie ma se paolo, i le vaitau o le matua o le puaa e lanu meamata ma sina mimiti i lona itu, liliu i le la.

Vaʻai ia ituaiga o pears e pei o le "Elena", "Just Maria", "Forest Beauty", "Muscovite", "Talgar Beauty", "Yakovleva Sili", "Veles", "Nika".
A oʻo ina sili atu le lanu samasama ma e sili atu le lanu o le paʻu, ua sauni mo le faʻaaogaina. O le fua o loʻo i ai se tino o le kulimi-paʻu, sina gaʻo, e le gaʻo ma malie. O le pi e matua manaia lava, e maua ai se meaʻai vevela. Na fua mai fua i le sefulu tausaga muamua o Aokuso.

Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai eseese "Krasul

O le maualuga malosi o le taumalulu o le pi "Krasulya" - o lona aoga sili. Leai se mea taua tele o se puipuiga lelei i faʻamaʻi o le natura natura ma le faaleagaina o meaʻai: i le gasologa o tausaga o le faʻatoʻaga o le ituaiga, e le o se mea e tasi o le paʻu, mumu siama ma moli gaioiga ua matauina.

O le fua o le paʻu e faʻaalia i fualaau aina vave; i le lona fa o tausaga talu ona totoina, o laau e maua mai ai se seleselega. O le fua o le kesi Krasuli e maualuga foi - e oʻo i le 40 kilokalama i le matua (10 tausaga) o le laau.

O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le laititi o le fualaau aina, o le vela i luga o lala, lea e faigata ai le seleselega, ma le ono mafai ona tofo le fua i le taimi malulu. O se mea taua tele e le o se taimi umi e teuina ai: o pears e teuina i le pusaaisa mo le silia ma le lua vaiaso.

O le ituaiga e masani lava ona faʻaaoga fou, faʻasaina i totonu o ni sua poʻo ni meaʻai mo le taumalulu.

O le totoina o fatu laau "Krasuli"

Filifilia o laau mo le totoina, faʻalogo i le aʻa o le laau. E tatau ona atiaʻe, faʻamalosi malolosi e aunoa ma le faʻaaogaina o masini.

E te iloa? O le pi o se aiga vavalalata o le rosa, aua e fai ma sui o le aiga o Rosaceae. Katia aiga o le pi o le apu, hawthorn ma e oo atu i le lua afe laau.

O afea e lelei ai le toto

O le totoina o le pi "Krasuli" o le tautotogo e faia ia Aperila, pe a uma le kiona toe foi. O le totoina o le tautotogo e sili ona lelei mo eria ma malulu malulu. I le mafanafana o le tau, o le taimi sili ona lelei e tulaʻi ai o le faaiuga o Setema. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e maua e le laau le taimi e malosi ai ma aʻa.

Auala e filifili ai se nofoaga e tulaueleele ai

O le iʻuga o le totoina ma le faʻaleleia atili o le pi o Krasulia o le a faalagolago i le nofoaga na filifilia mo le fatuina. O le nofoaga mo le laau e tatau ona lamolemole, susulu ma puipuia mai matagi malolosi.

E taua! E le faʻafeiloaʻi e le pea le gaʻo, o le aʻa e le aʻafia lelei, o lea vave ona totōina i se nofoaga tumau.
O le tafe o le eleele e tatau ona loloto pe a mafai. Afai e te fuafua e toto le laau i tafatafa ane o se fale poʻo se atinaʻega, toe foʻi mai le fale pe a ma le tolu mita. O le eleele mo pear e lafoaʻi, lelei ma faʻafefe.

E faʻapefea ona saunia se nofoaga ma totō se laau

O se lua e faʻaleleia ai se peina e faʻataʻapeʻaina ma le 70 -80 cm, o le loloto o le 70 cm. E mamao le lima mita i le va o laau. Mo laau e manaʻomia ona saunia le eleele. Ina ia faia lenei mea, ave ni pakete se tolu o le faapalaga, o se pakete oneone ma le falaoamata o le lolomita, 500 ml o le potassium chloride ma le superphosphate, e tusa o le lita o le pefu.

Faʻafefiloi nei meaʻai ma se vaega o le eleele na eli mai le lua. I le pito i lalo o le lua o loʻo taatia ai le mea o loʻo i luga o se maupuepue, faʻapipiʻi saʻo le aʻa i luga o le fatu. I le isi itu, o aʻa ua paʻu ile eleele momoe, ua paʻu.

O le aʻa o le laau e tumau pea le lima sima i luga ae o le eleele. A uma ona totōina, o le fatu toto e fafagaina tele. E faʻapefea ona tausia le Krasulia paʻi fatu? E manaʻomia ona faʻamafa. Mo le faʻafaigofieina o faʻavaivai i totonu o le laau, e fautuaina e fai se togalaau. A uma ona totōina, e manaʻomia e le seedling le lagolago, fusi i se pine, ma o le liʻo o le paʻu e mulimulitaʻi.

Tului I le natura i aso nei e sili atu i le tolu afe ituaiga o pears. O lauʻeleʻele Faleland e taʻua ma Asia, ma Europa. O le Europa na iloa mai le 1000 TLM. O pusi Asia na totoina i Saina mai le 1134 TLM.

Faʻamatalaga o le tausiga o le Krasulia pear

Pe a tutupu ae pears o Krasuli, ina ia lava le susu ma fafaga, e fautuaina e taofi le eleele i totonu o ogalaau i lalo o le uila lanumoana. E manaia le totoina i le va o laina o laau - siderags.

E faʻafefea vai

E manaomia e le laau le tele o le suisu, ae le masani. Faʻatau e faʻatatau i le tau e faʻatino 2 - 4 taimi i le masina. Liligi i luga e tolu pakete i le sikuea mita o le lio poloka.

Faʻalogo! E tatau ona iai le vai pe a ulu le 'Krasuli' i totonu o le 60 -80 cm le loloto.

A uma ona faʻamalosi, e tatau ona tatala le eleele, o lea e vave faʻafefe ai le vai ma o loʻo i ai le ea i aʻa. O le veleina o le lio o loʻo manaʻomia foi, o le tele o le pale o le laau, o le lapoa o le maualuga o le palapala e faʻamamāina. Pe a uma ona faʻasusu, e mulumuluina le palapala i le peat mo le lelei o le faasaoina o le susu.

O le a le taimi ma le aoga e fai ai ofu sili

Mo le faʻaaogaina o pears ma le faʻaaogaina o meaola, ma le faʻalaʻau faʻamaʻi. E faʻaaogaina le gaʻo oti po o le faapalaga i tausaga uma e tolu. O fua o le Nitrogen e fafagaina i tausaga taʻitasi i le taimi e tuputupu aʻe ai. I le tau mafanafana, i le amataga ma i le ogatotonu, latou te faʻafefeteina i falaoa ma fugalaisa.

E taua! O le uluai fafagaina o loʻo faia i le tausaga lona lua o le fale.

O le a le taimi ma le auala e faia ai le teuteuina

Pepa "Krasuli" e tatau ona iloa le ala e teu ai. O le teuteuga muamua e faia i le taimi lava e uma ai le totoina o le fatu, o le a vaeluaina laʻau i le tasi vae tolu o le umi e faaosofia ai le faʻamafanafanaina. I totonu o se laau e lua tausaga le matua, ua pupuʻu se pupuʻu, lea o lona tuputupu aʻe e puipuia ai le vaeluagalemu o le lua vae tolu, o le toʻaga uma e le tasi le tolu le umi. O le isi, ia faia ni auala faʻapitoa: aveese vaevaega, faaleagaina, vaivai ma mago. A maeʻa ona vavae ese le vaega o le tipi, e tatau ona lūlūina i se togalaau.

Faiga faʻavae pears.

E faʻafefea ona puipuia se pi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Mo faamoemoega puipuia, o le pi "Krasuli" i le atunuu i le tautotogo e togafitia i le sulfur colloidal. O le faʻatinoga e faʻatino faalua i le lua vaiaso. I le tulaga o faʻamaʻi, o le faʻaleagaina malosi o le laau e sosolo i vailaʻau: Vitaros, Bayleton, Topaz, Previkur. O vaega vaivai o le laau ua vavaeina ma susunuina.

E le gata i lea, a maeʻa le seleseleina, e mafai ona e pamuina se laau Bordeaux vai. O meaola faalafua a le pia e tau ai ma iniseti. O togafitiga faʻapitoa foi e fesoasoani e puipuia ai meaola faalafua: o le afaina o tumatumu, o le faʻafefeteina o laumei ma le karika.

E faʻapefea ona sauni mo le malulu malulu

E mafai e paʻu laʻau paʻu ona malolo i ogaoga malulu i le taumalulu o le kiona. Pristvolny liʻo e tatau ona ufiufi i se vaega eleʻele o le lalolagi ma ufiufi ai mea faʻapitoa. Afai e te ufiufi i le mulch lapnik - o le a puipuia ai foi le paʻu mumu mai le tootoo.

O le Krasulya pear o se fualaau lelei, e le o se mea taua i le tausiga ma le malulu o vine, o se mea e manaʻomia i togalaau uma. Masalo o le a tele se taumafaiga e tupu ai, ae o se seleselega lelei ma maloloina e sili atu nai lo le toe totogi o au taumafaiga.