Fualaau aina

O le a le mea e manaʻomia ai le eleele mo fualaau totato ma pepa? Filifilia o tane, taimi e totoina ai ma togafitiga o togalaau aʻo lei luluina, auala e tausi ai laau

O nei laau totino, o le mea moni, o aiga vavalalata ma o le aiga e tasi o le faʻanoanoa. O le kinship ua faʻamaonia i le faʻatinoga: tamato ma pepa e fiafia le vevela, malamalama, ma le lamala e tutusa lava le le mafai ona faʻafitia.

O aganuu uma e lelei le laeiina, tausia lelei e toetoe lava a tutusa, o le mea autu o le iloa lea o le taimi e totō ai maʻoti ma pepa mo fualaau.

I lenei "toetoe lava" pepelo nisi mea faalilolilo, aemaise i le tulaga o le tausia o laau.

O afea e totō ai pepa ma tamato mo fatu?

O le tele lenei faʻalagolago i le tulaga o le laufanua.

I Moscow, i le ogatotonu o Rusia, i ona itu i mātū, o tamato ma pepa e tatau ona tupu e ala i le faia o tipu, faia lulu i le vaeluaga o Fepuari ma Mati.

I le itu i saute o Rusia, i Iukureini, e mafai ona e amata toto i le ogatotonu o Ianuari, ma maeʻa i le amataga o Fepuari.

Kalematata masina: e uiga i le lulu o aso

E tusa ai ma ana fautuaga pepa sili ona lelei e totoina i le vaega muamua o le masinape a oʻo o ia i lalo o le faatosinaga a Scorpio, poʻo le Libra, poʻo Sagittarius, poʻo Aries.

I le tele o masina, i le aso, e pei o lenei:

  • Ianuari: 15-16, ae mafai ma 17-20;
  • Fepuari: 11-12, e talafeagai foi 13-16;
  • Mati: 9-10, ae 16-17 foi.

Mo tamato, o numera nei e fautuaina le kalena lunar:

  • Fepuari, 10, 13-14, 17-19, pe afai e te totoina tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele;
  • Mati, 12-13 po o le 16-17, pe afai e totogo tamato i le malae vaalele.

Totoina o pepa ma tamato totogo - faʻavae i lea laasaga taʻitasi

Ina ia ausia faʻamoemoega o se seleselega lelei, e tatau ona e:

  • maua ni fatu lelei;
  • saunia i latou fufulu lelei;
  • lulu fatu ma maua ni vine toto. Tatou te mafaufau auiliili i lenei tulaga.

Filifiliga o tane mo vaomatua

O nei mea e mafai ona faia ni pusa laupapa faʻapitoa po o ni atigi avanoa: ipu palasitika, taga susu, pusa seevae, ipu fai ipu.

E taua! I pusa ma afifi e tatau ai ona faia ni pupu i le itu ma lalo mo le ea.

Fatuina sauniuniga

O le togafitiga o fatu e muamua atu i le totoina o tamato ma pepa mo fualaau. Muamua latou lafoina i totonu o le suka.

O i latou e totoe e felelei i luga o le fogaeleele e tatau ona lafo ese - o le a faigata ona latou o aʻe. O isi mea e tatau ona faʻafefete i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se stimulator tuputupu aʻe mo ni nai aso mo le fula.

E mafai ona e tuʻuina fatu i luga o se solo susu mo le paʻu pe vave toto i le eleele.

Faʻamasinoga

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga pe faʻapefea ona totoina fatu i tamato ma fatu laau?

Matou te faatumuina ipu o loʻo i ai ma le eleele mo fatugala o le pepa ma tamato, sasaa i latou i se vaivaiga vaivai o le potassium pati (piniki). Lunach fai tamatamailima, tatui le palapala i le 1½ cm le loloto, i se mamao e 3-4 cm le tasi mai le isi.

I se vaʻa lelei matou te tuʻu ai fatu e 2, matou te momoe i le eleele matutu mo fatugaʻau o tamato ma pepa, faʻasalaga lemu. E le toe aoga le faʻatau, pe a tulaʻi, e mafai ona e fufuluina le eleele.

Matou te aoina uma pusa i pale, ufiufi i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga filemu, mafanafana, e aunoa ma ni pepa.

Faʻaolaina o fualaau

Afai e mafai ona tausia le vevela i lalo o le ata i le 24-26 ° C, ona 3-5 aso i le maea ai ona toto totoga totogoma Toto e tatau ona faatali 7-12 aso. Afai e sili atu le vaivai, o le a faʻagesegese ai le siama.

O le taimi lava e aliaʻe mai ai, o pusa uma lava e vave latalata atu i le malamalama, i luga o le faamalama. O le taimi nei e tatau ona faaitiitia le vevela i le 16-18 ° C, a le o lea o le a alu atu tamato i le tuputupu ae le talafeagai. O pepa e le o taumafai e faalautele, 20-22 ° C e sili ona lelei mo i latou.

Fesoasoani! O loʻo i ai se faʻamoemoega mo le faʻamutaina o le germination. Afai, pe a oʻo i ai, o fatu e leʻi tupu, o le a latou le toe tupu. Mo tamato e 7-10 aso, ma mo pepa - 12-13.

Faʻamalamalamaina totogo

E manaʻomia e tamaiti laiti le faʻamalamalamainaMati le la e le lava. O moli mumulu e sili ona fiafia i ai iinei, aemaise lava ona latou te le vevela ma e le afaina mo laau vavalalata vavalalata.

E fautuaina foi e faʻaaoga foila, faʻata, fufulu le ipu i luga o faamalama i le maualuga o le manino, ina ia tele atu le malamalama. Afai e lava, o le tuputupu ae o le ola e vave faʻavaveina.

Tip! I aso muamua e tolu, e manaʻomia le ufiufi pea o laʻau i le ao ma le po; ona faaitiitia lea o lenei vaitau i le 16-18 itula i le aso.

Totoina o togalaau

I le taimi muamua, o fualaau e le faʻafefeina, e na o le fufuluina o le palapala. E tatau ona vai vai 1 taimi i aso uma 3-4 aso e totogo mai ai le pepa, pe a uma le 5-7 aso - tamato. O le suavai e faia i le taeao i le vai mafanafana, na faʻamautu muamua. O le faʻaaogaina o le vai e maua ai le lelei, e mafai ona e faʻatau ni fautuaga faapitoa mo lenei mea.

Faʻalogo! Mai faʻataʻitaʻiga e tupu mai, e tatau ona teuina, aemaise lava le fefe ia latou pepa.

Faʻasao

O le suamalie o tamato e faia pe a oʻo mai le lautusi moni lona lua. O pusa falai ma fualaau e faʻasūsūina tele, ma, galue ma le faaeteete, totoina o mea totō i totonu o potopoto tetele 10-12 cm le maualuga ma 7-10 cm le lautele.

E leai ni aʻa, ina ia aloese ai mai le eleele, ae afai o le totogo e mai i ituaiga totoga e sili atu ona malosi, e mafai ona siakiina mo le lelei atili o le aʻa o le aʻa. E aoga le tuʻuina o se superphosphate i lalo o aʻa, o nisi o fualaʻau, ma fufuluina ai i latou i le eleele.

E taua! O pepa e le faʻafefe.

Laʻei pito sili

E fautuaina e fafaga pea le pepa, ae tusa ai ma tamato, e aoga le gauai atu i le lanu o laulaau ma foliga masani o le totogo.

O le vaivai o le aʻa, o latou pallor e fautuaina ai e tatau ona fafagaina le laau. Afai o lona foliga vaaia e malosi, ma o lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata, ona lelei mea uma.

Fafaga e mafai ona avea ma vaifofo o manulele manu pe ituaiga vai o fugalaau, mo se faataitaiga, e pei o le "Aafiaga".

Faʻamaʻa

O le faʻamaʻaʻaina o le masani o le totogo i le ea fou ma le maualalo o le vevela. Faʻamalosia mea tutupu amata ona faia le 2 vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻatulagaina o le taimi e tulaʻi ai i le eleele.

Mo le mafuaʻaga lenei, e mafai ona faʻapipiʻi laau i luga o se faletusi poʻo se faletua, tatala se faamalama, ma i le tau lelei e ave i fafo i le fanua, pe afai e le sili atu le mamafa nai lo le 15 ° C. O le taimi e faʻaaluina i luga o le ea i aso uma e tatau ona faʻateleina mai le 20 minute.

Togafitiga mo faʻamaʻi

E tatau ona taofia 2-3 aso aʻo lei totoina laau i le eleele tatala. O le puipuiga lenei mai le phytophtora, o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma lenei fugalaau e taufaamatau e faʻaumatia le laau.

Copper sulphate ma boric acid ua faʻafefeteina i le vai vevela (3 lita), o mea taitasi e tuʻuina i le pito o se naifi. I totonu o le vaitau o le taeao e paluina i lenei vaifofo, ma o nisi taimi i le afiafi ao lumanaʻi le togalaau.

Mulimuli ane, a uma ona tuʻuina atu laau i le nofoaga o le fale tumau, o le a amata le isi laasaga o le totoina o le seleselega.

Afai o le fua o le laau e foliga mai e malosi ma mafai ona aoga, ona tupu lea o le atinaʻeina o laau e manuia, ma le seleselega.

O lea, na matou taʻuina atu le taimi e totoina ai pepa ma tamato mo laau toto, faʻamatalaina tulafono mo le totoina o tamato ma pepa mo fualaau.

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao leʻi luluina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i laʻau, e paʻu i lalo laau pe toso ese i fafo, ma pe aisea foi e mate ai pupu?
  • Tuutuuga o totoga i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, i Siberia ma le eria Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.
  • Aoao tulafono o le totoina o Bulgarian ma vevela pepa, faapea foi ma le suamalie malie?
FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o fagu pusa po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?