Aseta

Faatulaga le fale o le taumafanafana

E masani lava, e feagai tagata fou ma fanua i le faafitauli o se fuafuaga le mafaamatalaina: potholes, slopes, lua, ma isi. E toatele tagata e manatu o le a tele naua taumafaiga ma tupe teufaafaigaluega e foia ai le tulaga. I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloiloina pe faʻafefea ona faʻasaʻo le fuafuaga i le atunuu ma o latou lava lima i lalo o le mutia pe lalo o le togalaau, pe faigata tele pe faigofie foi ona fai.

Le taimi e amata ai

Ua maeʻa ona fausia se fale i luga o le fanua, faʻamaienisi ma fesoʻotaiga vavave, ma ua oʻo i le taimi e amata ai ona faatulaga ni nofoaga mo tafaoga, togalaau faʻatoʻaga, soʻo se mea teuteu. O auala faataamilo i le fale o le a le gata ina faʻamalosia ai i latou i fafo, ae puipuia ai foi mai le mamafa o le eleele palapala i luga o le faavae, ma i luga o ala savali e faigofie ona e oʻo atu i soʻo se tulimanu o le 'upega tafaʻilagi, e tusa lava pe fufulu le eleele pe a uma le timu.

Ina ia mafai ona faʻatino lelei nei galuega uma, e tatau ona saunia le saite e ala i le faʻaaogaina o faʻafitauli uma ile luga. Ae mo moega po o laʻau, o se mea lamolemole faigofie e taua tele.

O le a aoga foi mo oe le aʻoga pe faapefea ona fuafua lou fale mafanafana ma le auala e fai ai le puipui puipui i le fale vevela.
Pe a faʻavaivaia se fasi fanua, muamua lava, e faʻaitiitia le suavai, ma lona lua - e oʻo lava i ai. I se isi tulaga, i luga o le maualuga, o le a le lava le susu, ma i totonu o pits o le a sili atu, lea e mafai ona tupu ai aʻa i laau.

O le taimi e sili ona talafeagai mo le faʻaleleia o le lauʻeleʻele o le tautoulu, o nofoaga laugatasi e tatau ona eliina ma alu seia oʻo i le tautotogo. I le vaitau o le timuga ma le kiona malulu, ona o le vevela o le vevela ma le faʻafefe i le susu, o le eleele o le a matua faʻaitiitia, fafaga i mea aoga ma i le tautotogo o le a saunia mo le totoina o laau totō.

Faʻafefea ma pe faʻafefea ona faʻasaʻo le fuafuaga

E tele auala e mafai ai ona faʻasaʻo le fanua i totonu o le atunuu, ae muamua e te manaʻomia le faia o galuega sauniuni: saluina o pusa, lapisi faamama, maʻa tetele ma maʻa.

Ma le lima

Mo tufuga lima o le a e manaʻomia:

  • pine paʻu laupapa;
  • se paʻu o masini;
  • Roulette ma meafaigaluega i le togalaau.
I pito o le togalaau poʻo le mutia, faʻasolo i pine, faʻalautele le manoa ia i latou ina ia maualuga le maualuga i luga ole laulau atoa - o le a avea ma taʻiala.

E aveeseina mauga ma se suo, o le pito i luga e faataatia i itu. Afai o aʻa o laau toto e tumau pea i le eleele, e ave i fafo ma se maso o se suo. O lua e vave momoe ile palapala mai mauga. A maeʻa le galuega, latou te pasi atu i se alaga faataamilomilo i le nofoaga, ma, ina ia leai se fanua, latou te sosolo i le ala. E mafai ona faia tutoʻatasi le uʻamea taʻavale: matou te faʻamaluina le falala i le lapisi po o le maʻa laʻitiiti, tapuni ma tafe i luga o le palapala.

A maeʻa sina taimi, o le a faʻavaivai le palapala, e tatau ona e sasaaina le pito i luga ma le mamoe pulu.

E te iloa? O le palapala oneone, e ui lava i le le lava o meaʻai i totonu, e tasi lona taua: ona o lona falesa, e le o le susu, e faigofie ona pasia le okesene, ma o le aʻa i totonu o le eleele e leai se avanoa e ola ai.
A o lei galue, e fautuaina e faʻamautinoa o le eleele i luga ole laupepa e talafeagai mo le totoina o laau toto. O se eleele lelei lelei e tatau ona itiiti ifo i le afa mita (luga o le papa).

E mafai ona faʻatau ni mea faʻaleʻeleʻele i faleoloa faʻapitoa, e manaʻomia le faʻafefe o le eleele palapala ile oneone mo se faʻatusa sili atu.

Motoblock poʻo le galue vine

Afai o lapisi fanua e lapoa, mai le 5 hectares, o le mea sili lea e filifili ai, pe faʻapefea ona faʻasaina le fanua i luga o le fanua, o loʻo i ai le fesoasoani a se uila moto poʻo se tagata galue. O ia gaioiga faʻatasi ai ma le fesoasoani a meafaigaluega faʻapipiʻi e faʻaumatia ai mea leaga e oo i le 15 cm le loloto.

E taua! A maeʻa sea faiga, e manaʻomia le vaʻaia o le fanua. O se togafitiga faigofie ole vaʻa e faʻaititia i le vai inu i luga o le palapala, o le faʻalavelave e faʻamaunuʻu ai meaola leaga i le pito i luga, faʻapea foʻi fatu o vao. Mo nofoaga tetele, ia faʻatonuina le togafitiga ma se afi uila, faia le togafitiga ma le sulfur, faʻamaʻi paʻu.
Latou te pasia le togafiti i le tele o taimi i itu eseese, ona sosoo ai lea ma se rake na iu lava ina lafoaia, aveeseina i le taimi e tasi o lapisi otaota ma maa. I lenei tulaga, e mafai foi ona e faʻalauteleina le maualuga ina ia lelei ai le faʻatulagaina o le faʻatulagaga.

Toa

I le tulaga o se fanua e matua le amanaiaina fanua, e fautuaina e vavalalata se avetaavale. O le pakete o le masini e mafai ona puʻeina ma faʻavasegaina le palapala i le mita i le loloto. E fautuaina le suōlaʻau i itu e lua: i le taimi ma le isi.

Fetuʻutuʻuga Faʻaputuga

E le mafai ona fai atu o soo se mea le lelei i le fogaeleele o le a aʻafia ai aʻafiaga, ae o le totoina ma le tausia lelei o fualaau aina e sili atu ona faigofie ma sili atu ona aoga i luga o moega. E sili atu ona faigofie le velaina, faʻamalo, faʻafeinu vai e sili atu le tamaoaiga.

I lalo o le mutia

O le lalelei ma le vao lalelei e faʻalagolago i le malulu o le fanua. Ona o lua o le a aoina ai le vai, o le vao o le a susulu pea, o le mutia o le a pala i aʻa; ogaumu ma pupuʻu i luga o le fogaeleele o le a matua aʻafia ai le moa vao. Faʻafefea ona faʻasaga le nofoaga i lalo o le mutia ma ou lava lima, ia tatou malamalama.

E pei o le mutia latou te faʻaaogaina vao vao fescue, o se pratisi.
Faatasi ai ma le fesoasoani a pine ma masini, latou te setiina tulaga, i nofoaga e vavaeese tele mai le tulaga, latou te aveeseina le turf Layer, ufiufi i le paʻu, ma tuu i lalo o le paolo. O loʻo momoe i le moe (aʻo leʻi saunia), vavae ese le ogaumu. A oʻo mai se laulau laʻitiiti o eleele 'aina paleni' aina faʻaleleia o loʻo faʻafefiloi na faʻafefiloi mai luga o le eleele lanu. O le palapala vaivai e fefiloi ma le oneone ma le peat, ae na o le 20% o le tuufaatasiga o mea na tuufaatasia.

E taua! Afai o le laʻau e iai ni eseesega tele i luga o le eleele, ona tatau lea ona aveese atoatoa le pito i luga, ae le o se vaega. Ina ia tausia i lalo o se pupuni, e ufiufi mo le sili atu ma le masina, e le o se mea manaomia, i le gasologa o le taimi e aoga ai meaola ninii aoga o le a leai se avanoa i le ea.

Faʻasaga i lalo

Mafaufau pe faʻafefea ona faʻafefea lelei le nofoaga ma se malulu. Mo le faʻaleleia o se mauga tele e mafai ona aoga e le talafeagai mo le totoina o eleele poo oneone e totoe mai le fausiaina.

O le pito i luga o le eleele e aveeseina mai luga o le eleele e faʻaaoga ai mea faʻapipiʻi, puʻu ma pusa e sasaa mai, ona faʻasalalau ai lea o le eleele ua maeʻa faʻalelei. I luga o le nofoaga o le malifa, o le faaputuga o le faaputuga ua faateleina, faasolosolo faasolosolo agai i luga i le faailoga manaomia. Pe a faʻavasegaina le maualuga, e mafai ona e faʻaogaina le metotia sikuea: tietie i pine ma sasaa palapala i le maualuga o siteki.

Afai o le togapulega o loʻo ufiufi i lalo o le mutia, e mafai ona e alu ifo i lalo i le 3%, o le a sili atu le lelei pe a faʻafefe le vai i le taimi e sau ai.

E te iloa? E sili ona lauiloa i le lalolagi le laʻau i le Palemene o le Canberra o Ausetalia. O se faiga o le 8,000 sprinklers na atiae mo le fugaina o motu lanu meamata. O le mea e maofa ai, o le tagata e toʻatasi o Paul Janssens e puleaina se faiga tele.
O le laufanua lelei i totonu o le togalaau poʻo totonu o le togalaau o le a faafaigofieina ai le tausiga o le palapala ma totō fatuga, o se nofoaga faapena o le a foliga matagofie ma lelei ona teuteuina. I le faʻaopoopoga, i luga o se laufanua laugatasi, e sili atu ona faigofie le faʻatuina o se faʻavae mo se malologa poʻo se mea faitino mo le teuteuga.