Fua o le gaosiga

O ai le lanu papaʻe ma le auala e faʻaumatia ai i totonu o fugalaau i totonu?

O le whitefly o le taatele lea o faʻamaʻi pipisi i totonu o laau toto. O se iniseti e pei o se moa papae papaʻe e mafai ona faia se mea leaga matuia i totonu o laau. O loʻo faʻatasi ma ia le tele o faifaatoaʻaga e faʻafeiloai i le faagasologa o le totoina o fualaau faisua. Mafaufau i foliga o lenei maʻi.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le meaola?

O se pepe laititi na taʻua o le whitefly e faʻaleagaina ai fugalaau fugalaau totō poʻo fualaau faisua ua ola i totonu o laufanua lauʻeleʻele. O le umi o sea ituaiga meaʻai e oo atu i le sili atu i le tolu milimita. O le tino o le butterfly e papaʻe ma ufiufi i le paʻu paʻu. Mai meaʻai i le tino matua, o le lanu e masani ona 'ai i luga o le laʻau o laau eseese, e faʻaleagaina ai se laau totino pe faʻaumatia foi.

O le salalau o le manufeʻai ma lona toe gaosia e tupu i ni tulaga:

  1. Lafoaʻi o fuamoa e le fafine. E masani lava o fuamoa o loʻo taatia i luga o le laʻau o le laau. O nei fuamoa e mafai ona gaosia e le fafine ina ia maua ai se filifiliga sili atu mo le fafaga.

    A oʻo ina faʻasoa tele ia fuamoa i le laau i totonu o le sefulu aso, latou te amataina la latou atinaʻe i le tele o latou suiga i le tele o taimi.

  2. I le maeʻa o le atinaʻe ma le toe gaosia, o aʻaʻo latou lava ua suia le foliga ma foliga vaaia oo latou tino. I le taimi lenei, o le tino e fai ai vae ma apaʻau.

    A oʻo ina fanau mai atoa, e foliga tutusa ma se pusi gutu.

  3. Pe a fanau mai se whitefly, e sili atu i tua atu o aʻafiaga o itu eseese mai fafo.

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o le tino, e mafai ai ona fafaga i luga o le laʻau o le laau, ma faʻalautele ai foi le lanu uliuli i luga o le laʻau o le laau.

    O na laʻau na oʻo mai i lalo o le faatosinaga a lenei meaola e avea ma le faʻaaogaina ma pau atu i le taimi.

Mafuaaga o faʻaalia i fugalaau

Faʻalogo! O le tau sili ona talafeagai mo le faʻamafunaina o le whitefly e mafanafana, aemaise lava i le taimi o le taumafanafana, lea eo mai faatasi ma le faʻafefe masani.

O lenei mea e faʻamaonia e le mea moni e faapea o ituaiga parasite e sili atu i le tuufaatasiga o le maualuga o le vevela ma le susu. Afai e oʻo ifo le tau i lalo ifo o le sefulu tikeri, o lona uiga o se vevela vevela mo lenei tino.

I le vaitau o le vaitau, o le nofoaga e sili ona talafeagai mo le whitewis e nofo ai o le lauʻeleʻele poʻo le fale koli. (pe faapefea ona taulimaina le whitefly, lea na aliali mai i totonu o le greenhouse, e mafai ona e faitau iinei). Ae maise lava o nei meaola e sili atu le lelei o potu faʻamalosi ma le nofoaga e latalata le tasi i le isi.

I luga o lenei tulaga, e tatau ona amata le tau ma le manufeʻai i le amataga o lona faʻaaliga. Ma ina ia mafai ona taofia le faʻaalia o lenei iniseti, e tatau ona le faia ni tuutuuga e talafeagai mo le papaʻe.

Ata

E le gata i lea e mafai ona e faamasani i le ata o le butterfly o le whitefly:





Faʻafefea ona alu ese mai i totonu o laau?

Vailaau Mataʻutia

E taua! O le faʻafeteina o iniseti e pei o le whitefly e sili ona lelei i fualaau kemikolo.

E tatau ona malamalama o sauniuniga sili ona taua o sauniuniga sili ona fetaui lelei, o lona uiga o sauniuniga e fetaui mo tagata matutua ma mafuaʻaga.

O fualaau sili ona taatele lea e fesoasoani tele e:

  • "Actellic".
  • "Faalua mea".
  • "Faʻatonu".
  • Tanrek "ma isi fualaau faasaina.
  • O fualaau uma ua taua i luga ua i ai se aafiaga faataumaoi i luga o le parasite o lenei natura, ae ua faaaogaina i auala eseese.

    I le taimi muamua o le taua e faasaga i iniseti, e tatau ona faʻaaogaina le sooupu e pei ona faʻamaonia i totonu o faatonuga. Lafo le vaifofo i laulaau, faapea foi ma maila ma eleele e lata i le laau.

    E tatau ona fai lenei mea i taimi uma. E ala i le eleele, o lenei fofo o le a paʻu i totonu o le laau toto, lea o le a salalau solo i le au ma laulaau. O iniseti e susu i le sua mai le laau o le a maua ai mea oona.o lena mea oona. E le gata i lea, o le a maua e vaega o la latou vaega o lenei mea oona.

    E tatau ona faʻagasolo le masini ma ni sauniuniga mo le masina e tasi.

    E tatau ona malamalama i lena mea O le pulea lelei o meaʻai e matua faigata lavao le a sili atu pe afai e te iloa le meaola i le amataga o lona faʻaaliga.

    Faitau atili e uiga i le anti-whitefly remedies iinei.

    Auala masani o tauiviga

    Talu mai aso anamua, o laau eseese ua faʻaolaina e ala i le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata faapitoa. Ma e oo lava i aso nei, o le lauiloa o le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata e leʻi faʻaitiitia.

    Faatasi ai ma vailaau vailaʻau, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻafefe o tagata.

    O le tali sili ona faigofie mo le totoina o laau o le kelani poo le sipisi. E aofia ai foi i totonu o le vai i le aofaiga o tolu sipuni. O lenei fusi e tatau ona tuʻuina mo le 12 itula ile potu malulu. A uma ona saunia, e tatau ona e faʻafefiloi le paluga ma amata ona totoina laau.

    E tatau ona malamalama o lenei metotia o togafitiga o laau totō e talafeagai mo na o totonu o laau, ae le mo laau totō o loʻo ola i totonu o le greenhouse conditions. E taua foi le matauina o le tele o togafitiga faa-tagata e le oi ai ni mea gaioiga.

    Mailei

    Eseese ituaiga o mailei o se mea sili ona leaga o le iniseti pulea mo laau. O lona uiga, o taunuuga le lelei mo le laau i lenei mataupu e le o saunia.

    Faʻalogo! E mafai ona e aoina mai nei iniseti mai lima mai lau o le laau. E tatau ona malamalama e matua le mafai ona puʻeina se tele o iniseti i lenei auala.

    E faavae i luga o le mea moni e faapea, o butterflies o lenei ituaiga e pei o le lanu samasama, ona mafai lea ona faʻaaogaina se fuafuaga faʻapitoa ia latou mailei.

    E faapena ituaiga o mailei e aofia ai le gaosiga o plywood ma valiina i le lanu samasama lanu ia tosina mai iniseti. A uma ona vali le vali, faʻapipiʻi le suauʻu pe faʻapipiʻi foi se isi mea e gaosi.

    Fumigators

    I nisi tulaga, o fumigators o se auala sili lea e faʻaaogaina ai le alofilima. O ia tupe e masani lava mo lago po o namu.

    E taua le iloa o le potu e faʻapipiʻi ai lenei fuʻa e matautia mo tagata ma fagafao. O le faʻamautuina o lenei maʻi e tatau ona vavalalata ile vavalaʻau o le laau.

    Faatasi ai ma le tele o vaega e mafai ona tau ma auala faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, ole fufuluina o fafo o le pepa i ou lava lima. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia se omomi ma se pani vai inu.

    E faaopoopo le fasimoli i lenei vai ma faatasi ai ma le fesoasoani o le laʻau e tatau ona fufulu ma lelei. Afai e le tele ni laau e aafia, ona lelei lea o lenei metotia.

    E faʻapefea ona lafoʻesea iniseti i luga o le rimoni?

    O le tauina o lenei meaola i luga o se faiga o le pusa e tutusa lelei ma soʻo se isi lava mataupu. O metotia uma o loʻo i luga, o se sao taua tele i lenei gaioiga. Ae peitai manaʻomia ona faʻaeteete pe'ā faʻaaoga vailaʻau.

    Fuafuaga puipui

    Ina ia le mafai ona aliali mai iniseti leaga i luga o laau, e tatau ona faʻaoga ni togafitiga eseese.

    I le autumn, e tatau ona eli loloto le eleele ina ia mafai ai e iniseti ona tolotolo, ma o le a latou le nonofo i le malulu.

    Faʻalogo! O se auala sili e puipuia ai o le faʻaumatiaina o elemene pe a uma le seleselega.

    Faaiuga

    O le whitefly o se mea e sili ona lelei mo manu. O le mea lea, e talafeagai le faʻaogaina o mea puipuia. Afai ua uma ona e faatagaina le faʻaalia o meaola faalafua, ona tatau lea ona amata amata togafitiga o le laau ua aafia i se taimi vave e mafai ai.