Laʻau samasama

Faʻamatalaga ma le tausiga mo paʻu "taeao"

Leai se mea e manatu ai le paʻu o se tasi o tagata sili ona lauiloa o le togalaau. E foliga mai e le taua i le tausiga ma e maua ai se fuainumera tele o fualaau suamalie ma suamalie, lea e matua fiafia i tagata matutua ma tamaiti. I le aso, e tele ituaiga o vailaʻau, ma o le ituaiga o le taeao e le o se mea mulimuli i le tulaga lauiloa, o le totoina ma le tausia lelei o le a avea ma autu autu o le gauai i lenei tusiga.

Tala faasolopito o pulu "Taeao"

Amataina le faʻamatalaga o soʻo se ituaiga, muamua lava, o le a faʻaaogaina le faamasani i le talaʻaga o ona faʻaaliga. O le mea lea, o le Morning Plum e fesoʻotaʻi ma igoa o tagata atamamai e pei o V.S. Simonov, S.N. Satarova, ma H.K. Yenikeev, o le na galue i le Faʻalapotopotoga Faʻapitoa a le Faʻalapotopotoga Faʻapitoa ma le Tekinolosi Faʻatekonolosi ma le Vasega Pepe. Faʻafetai i la latou sailiga, i le laasia o ituaiga "Rapid Red" ma le "Renclod Ulens" na mafai ai ona latou maua se ituaiga fou o plums, lea na tuufaatasia lelei ai le lelei o "matua". I le 2001, o le vasega "Morning" na ulu atu i le Setete Setete, ma sa fautuaina mo le totoina i le itulagi Tutotonu o Rusia.

Uiga masani "Taeao"

I le faʻamatalaga o ituaiga laʻau o le "Morning" e mafai ona vaevaeina i ni vaega taua se lua: o uiga o le laau lava ia ma ona fua eseese.

Laʻau faʻamatalaga

I fafo, o lenei laau e le ese tele mai isi ituaiga. E laʻititi lona lautele (e oʻo i le maualuga o le tolu mita le maualuga), ei ai sona pale paleni, maualuga maualuga, luga o lālā o loʻo i ai ni laulaau. O lapisi laulaʻau ua siosiomia, vaapiapi, lanu lanumeamata lanumeamata ma foliga o le elliptic. O lanu enaena lanu enaena e lamolemole, mafiafia ma saʻo. Fugalaau e amata ona aliali i luga o lala i le aso 12 o Me 12 (i le amataga o Iuni, ua uma ona fuga le fugalaau i le taeao), ma o le fua o le laau e pa'ū ile 4-5 tausaga talu ona totoina.

Plum "Morning" e le taliaina le kiona, lea e matua afaina ai fugalaau, lea e aʻafia ai le fua.

Fualaau Faʻamatalaga

E pei lava o le laau lava ia, o lona fua o fualaau aina e fua tele ma e tusa ma le 25-30 g, e ui o le tele o faataitaiga e mafai ona oʻo i le 40 g. E iloga i latou i se lanu samasama lanu samasama ma o se foliga o le vevela, e le gata i lea, mo fua na i luga o le la I le itu, o le susulu lanumoana e foliga vave mai.

O le tino e suamalie, lanu samasama, lelei-fibrous ma sili ona manogi, ma o ia ituaiga popo e suamalie ma suamalie (afai e te iloiloina le uiga atoa o le tofo o le ituaiga o le Taeao, e tatau ona i ai se "4" malosi). E vavae ese le maʻa mai le pulupulu. O fualaau aina e tupu i le afa muamua o Aukuso, ma afai e tatau ai, e mafai ona vave faʻapipiʻiina oe e aunoa ma le fefe i le sala.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

Plum "Morning" e tele mea lelei, ma o se tasi oi latou o le vave ma le maualuga, o fua o le gaʻo (i le averesi, e oʻo atu i le 15 kilokalama o fua e mafai ona seleseleina mai le tasi laau). E le gata i lea, e tatau ona maitauina lona le mautonu i tuutuuga o le tausiga, fua o le tagata lava ia ma fualaau lelei. Ona o le mea moni o lenei laumei e faʻaleleia e ia lava, e le tatau ona e mafaufau umi po o fea ituaiga e toto i le isi.

E te iloa? Pe a totoina se seleselega, o loʻo i ai se toilalo i le fa tausaga.
Na o le pau lava le leaga o le laʻau eseese o le "Morning" gardeners e aofia ai le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, faʻapea foi ma le faigata o le taumalulu. E ui lava e le mafai ona e iloa le mea moni o le laau e vave ona toe faʻaleaga mai mea leaga.

Aso ma le filifiliga o le nofoaga mo le tulaueleele

E ui i talosaga a le tele o fai togalaau e mafai ona faia le totoina o le "taeao" i le tautotogo ma le autumn, e sili atu mo tagata nonofo i le vaeluagalemu e faatali seia maeʻa le eleele pe a maeʻa malulu malulu ma malulu uma gutu. O le amataga o le tautotogo ua manatu o le taimi sili lea ona lelei mo le totoina o laau toto laau toto o le ituaiga laau ua faamatalaina. E manaʻomia e le fai togalaau le naʻo le filifilia muamua o se nofoaga o le a susulu lelei i le susulu o le la ma e le o faʻapalapalaina e le eleele (e sili atu pe afai o loʻo i ai pe a ma le 1.5 mita mai le eleele). Afai o le taeao po o le afiafi e paʻu le ata i luga o le nofoaga ua filifilia, ona le afaina lea ma o le a le afaina ai le fua i soo se auala.

E taua! Eliina lua lua i le tautoulu po o ni nai vaiaso aʻo lei fuafuaina. I le loloto e le tatau ona itiiti ifo ma le 60 cm i le lautele o le 60-70 cm. O le eleele na eli mai le lua e tatau ona faʻafefiloi ma le humus i se fua faatatau 2: 1, pe a maeʻa ona tuʻuina le paluga i totonu o le lua.

O le faagasologa ma le fuafuaga o le totōina o fatu laau "taeao"

A maeʻa ona e saunia le lua, e tumau pea e faʻamalo se pi laau i lona ogatotonu ma nonoa se fatu laau, o loʻo i le pito i matu o le siteki. E taua tele le tanu o le fualaau mumu ina ia mafai ai e ona aʻa (o le mea e amata ai aʻa ma amata le ogalaau) 5-7 cm i luga ae o le eleele. E le gata i lea, aua nei galo e lafo ese i fafo, ma tuu i luga o le vaega atoa o le lua.

E tatau ona tuu se mamao o le itiiti ifo ma le 15 cm i le va o le ogalaau o le fatu ma le ulu, ma le fusifusia o le seedling e faia i le 30 cm e faaaoga ai masini vaivai (uaea po o isi mea faigata e mafai ona faaleagaina ai le paʻu vaivai o le laau talavou).

A maeʻa lena mea, e mafai ona e amata ona faatumuina aʻa i le eleele (e aunoa ma ni fugalaʻau), faʻapipiʻi le eleele i ou lima aoe faʻaopopoina. E le tatau ona i ai ni vavao i aʻa. O le loloto o le totoina e masani lava ona oʻo atu ai i le matuitui o le paʻu ma le faʻasauā o le laau lava ia, o lona uiga e le toe manaʻomia le faʻatali mo se tele o le seleselega.

O se laau e totoina i se auala e tatau ona liligi tele ma mulimulu i se vaega o peat or compost.

E taua! Aua le faʻapipiʻi faʻamalosi malosi i le lua. Talu ai ona o le mea sili, o le a latou faatupuina ai le tuputupu ae o le tipi i le afaina o fualaau aina, ma o le mea sili ona leaga o le a latou susunuina aʻa.

Nuances o togafitiga faʻavaitau mo paina "Taeao"

E pei foi o isi ituaiga o plums, "Morning" e le mafai ona taua foi o se mea mataga. O mea uma e manaʻomia mo se ituaiga o laau e masani ona faʻafeinu, faʻasalaga faʻavaitaimi ma le faʻamalosia o le teuteuina o le pale, lea o le a faʻaitiitia ai le manaʻoga e faʻaumatia malosiaga i luga o puʻi mamago pe mama.

Fafaga vai e masani ai

O laau laʻau uma e manaʻomia vai inu masani, lea e sili ona tāua i taimi o vaitago.

O le mea lea e le o se mea e ofo ai, o le taeao, e leʻi oʻo i le maualuga o le lua mita, e le itiiti ifo i le 2-4 pakete vai i le vaiaso. Afai o le maualuga o le seedling e sili atu ma le lua mita, ona oʻo loa lea i le 5-6 pakete vai.

Faʻatauga

I le tulaʻi mai o le falaoamata i le taeao i laʻu fuafuaga, e tatau ona e iloa e uiga i le auala o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina pe a tupu tele. Mo le muamua lua poʻo le tolu tausaga, o laau uma lava e faʻaaogaina fugalaʻau na faʻaaoga i le eleele aʻo totoina. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalosi ma mea faʻalapotopotoga i le liʻo lata ane. E le gata i lea, o le eleele i lenei eria e tatau ona tatalaina i se taimi, i le taimi lava e tasi e faʻaumatia vao mutia.

O ituaiga o le Plum "Morning" e tali lelei mai i laeiO le mea lea, i le amataga o le tautotogo ma pe a uma le fuga o le laau, o le a aofia i le eleele le mea e maua mai ai le malosi o le vailaʻau oona (latou te saofagā i le tuputupu aʻe ola o le laau), ma amata mai le afa lona lua o le vaitau o le tuputupu ae ua suia i le gaʻo-pusa ma le phosphorus-potassium, lea e faʻaaoga mo le faaputuputuina o meaʻai. I le oʻo mai o le autumn, e tuʻuina ai mea faʻalaʻau i lalo o le 'eliina ma faʻaogaina ai le phosphorus-potash fertilizers.

O le mea sili ona taugofie le faʻaaogaina mo le falaoamata o le taeao o le manulele, ae le o le fou (e tatau ona "gaosia" i luga o le afi muamua). I le 15 kg faaopoopo le 0.5 kilokalama o le superphosphate e lua, 1 kg o le masani, 100 g o le potassium chloride poo le 1 kilokalama o le fafie.

E te iloa? Ua fautuaina faufautua faʻapitoa e faʻasūsina pauna ma urea i tausaga taʻitasi i le 20 g i le 1 mita.

Taunuuga tulafono

O se mea taua o le teuteuina o pauna. O le mea lea, pe a fausia le pale o le Taeao, e tatau ona aveesea lala lalagogo pe mama, faapea foi i latou e tupu aʻe i totonu ma faalavelave i isi vaʻa. E tatau foi ona e gauai totoʻa i le aveeseina o pusi basal. E mafai ona foliga mai i se fuainumera tele, e masani ona ola i luga o le togavao i totonu o le radius o le 3 m. Ua aveeseina le 4-5 taimi i le taumafanafana, lea e faasaoina ai le tina mai le toesea o malosiaga e auina atu e faateleina ai fua.

Mo se lelei sili atu e faasagatau i lenei tuputupu ae, e tatau ona vele ese ma le faaeteete le pito i luga o palapala, agai i le nofoaga e alu ese ai le aʻa mai le aʻa o le laau, ma vavae ese mai le aʻa autu. O sea faiga o le a faʻagesegese ai le faʻavaeina o aʻa. Pe a teuteuina se paʻu, e taua le amanaʻiaina o mea autu e lua: o le tuputupu aʻe foliga e te manaʻo e tuʻuina i le laau, ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻamaonia o faʻamaʻi pipisi (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu paʻepaʻe pe faʻafefe). Ina ia puipuia a latou paga mai ituaiga o faamaʻi, e tatau ona totoina e le aufaatoaga le totoina o vine, ia faia muamua muamua nai lo le lafoaia pe ua uma ona oʻo mai le taumafanafana, pe a oʻo i po o le po e aʻafia ai le afaina o aʻafiaga.

Mo le tipiina, faʻaaoga se naifi malosi pe vaai, aʻo faʻaeteete e le faʻaleagaina le fafie. Afai o loʻo e teuteuina laʻau tele, e tatau ona togafitia ia mea ua faaleagaina i le toga pitch. Soʻo se lālā mamaʻi ma mamago faʻamafanafana vave.

Faiga faʻatau

Talu ai o le Moro plum ituaiga e leai se maualuga maualuga o le faigata o le taumalulu, e tatau ona e fesoasoani i le laau ia sao mai le malulu matuia. Mo lenei mea, mo le taumalulu o laau e ufiufi i se faʻamafaʻailoga faapitoa ma masani ai le kiona o loʻo siomia ai le kiona. E le gata i lea, a maeʻa le pa'ū o le kiona, e aoga tele le lūlūina o ana faasiliga mai lālā, ma tuʻu ai na o sina vaega itiiti o le kiona.

Faʻamaʻi ma faʻasolosolo faʻatagata: puipuiga malu

O ituaiga o laumei o le "Morning" ua i ai le maualuga maualuga o le tetee atu i ituaiga eseese o faamaʻi o fualaau aina (mo se faataitaiga, asperiasis poo fualaau aina), faapea foi le lelei i ituaiga ituaiga o meaola faalafua, e tatau ona iloga i aphid ma moth.

A e ui i lea, ina ia mafai ona puipuia atili le pamu mai meaola faalafua, e tatau ona eliina pea le eleele i lalo o aʻa o le laau ao lei tupu le pupu. E aoga foi i taimi e tipiina ma susunuina ai lala ua faaleagaina. O le totoina o laau ma "Fufanon" poo le "In-vir" ma le "Iskra Bio" o sauniuniga e i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu. Afai e aʻafia laau i fualaau aina, ona tatau lea ona faʻaumatia uma fualaʻau pau, ma e tatau ona suʻe laau ia i le 1% o vaifofo o le paluga Bordeaux poʻo le Nitrafen.

O le mea moni, o loʻo faamatalaina pea le tele o faigata ile tuputupu ae, ae sili atu le tele o faamanuiaga. O le mea lea, afai e te manaʻomia ni fualaau lapopoa ma suamalie ma lelei le mafai ona gafatia, o le a sili atu le lelei o paʻu taeao.