Laʻau

Fale o Thuja: tulaueleele, tausiga, fafagaina

Thuja o se sui o le gymnosperm conifers mai le aiga o Cypress. I le natura, latou te ola ae i le 7-12 mita le maualuga. O lo latou atunuu ua taʻua o Iapani ma Amerika i Matu. O lenei fale toto e lelei atoatoa o se meaalofa pe pei foi o se teuteuga mo aso malolo o le Tausaga Fou. Mai le aiga conurous thuja o le mea e sili ona manaia ma o le a fiafia ia te oe i le silia ma le tasi le tausaga.

E te iloa? I tagata sa maua e le thja le igoa "laau o le ola".

Potu vaʻai: faʻamatalaga laau

Mo le galueaina i le fale e faʻaaoga ai thuja i sasaʻe. E tusa ai ma lenei meaola, e tele ituaiga o fugalaau na faia na o mea lelei mo le gaosiga o totonu. E aumai e Thuja ni suauu taua, lea e faaopoopo i le manogi manaia, fesoasoani e faamama le ea mai siama. O le mafuaʻaga ona o lenei mea e le gata o se mea teuteu i totonu o le fale, ae o loʻo faʻaleleia ai foi le microclimate i totonu, ao tausia ma faʻaleleia e matua mo tagata uma lava.

Faʻafefea ona filifili se nofoaga mo Tui

E pei o mea uma o loʻo i totonu ole fale, mo se togavao e tatau ona faia le saʻo microclimate. O le mea e lelei ai, o le laau e le lelei, ae mo le tuputupu ae lelei, o loo i ai pea nisi fautuaga.

Manaomia o le malamalama

O le potu o Thuja e fiafia i le malamalama, ae le taliaina le malamalama mumulu, o se fofo lelei o le tuu lea o le laau i le pito i matu o le potu. I le tautotogo ma le taumalulu, e le fautuaina le susulu o le la.

Tulaga o le vevela

I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e + 20 ... +30 ° C. I le taimi lea, e mafai ona feaveaʻi le thja i le ea, ae tuʻuina lelei i nofoaga paolo. I le taumalulu, o le maualuga o le vevela e le fetaui ma tui. O le maualuga o le taumafanafana i lenei taimi e le maualuga atu nai lo le +15 ° C. Thuja faigofie ona talia pulu, ae e sili atu le lelei e aua le soona inu i totonu o fale.

O le a le mea e tatau ona i ai le suamalie

E le o manaomia e le laau le susu, o lea e mafai ai ona ave filemu le ea i le fale ma le vevela vevela. Ae afai e maualuga tele le vevela, ma o le susu i le taimi lava e tasi e maualalo, ona tatau ai lea ona pipiʻi le mai le sprayer i nisi taimi.

E faʻapefea ona tuʻu le thia i totonu o le fagu

Talu ai ona o lona le mautonu i le ea, o le thtaja ua vave faʻapitoa i soo se mea ma i soo se tulaga. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e toto sau fale i le fale, ona e manaʻomia lea e teʻena nisi o fautuaga taua ma fautuaga. Ae e ui lava i lea, o le tausia o se togavao i totonu o se fagu e faigofie atu nai lo se auala auala.

Manaomia o le eleele

Thuja o se fale fale e lagona lelei i totonu o se fagu, pe afai e te filifilia le eleele saʻo. O le eleele e sili ona talafeagai mo tui o loʻo vaivai le malosi. O le eleele e mafai ona e saunia e oe lava ia. Mo laau talavou o mea nei o le a sili ona lelei:

  • 1 le oneone;
  • 2 fasi fanua faʻasoa;
  • 4 fasi fanua lau.
E manaʻomia e le matua thuja se isi palapala eleele:

  • 1 vaega vaega;
  • 0.5 vaega o le oneone;
  • 1 vaega vaalele.
Ae ui i lea, o soʻo se mea tutusa e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.

Manaomia o le meaʻai

Mo le ola i totonu o le fale, o se ipu mo se thuja o le a fetaui ma soo se tasi, o le mea autu o le ave lea o se fagu ma se fanua faʻaagaga ina ia mafai ai e le laau ona ola i le masani. Soo se tane e tatau ona i ai se alavai e puipuia ai le suavai leaga ile palapala. Ae peitai, afai o le ae tuputupu aʻe i luga o le ea, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le faletusi, ona vavalalata ai lea o le ipu mai soʻo se mea. E tatau ona i ai ni kulimi i le malulu, o la latou vaʻai i luga o le maketi ua tele nei, e mafai ona e filifili mo mea uma.

E taua! Pipi, kulima, ipu uʻamea e le talafeagai, latou te le puipuia le laau mai le malulu ma, i se faaopoopoga, e mafai ona paʻu i le malulu.

Totoina le thuja

Mo le totoina lelei o togalaau, e tatau ai ona mautinoa o le fagu e faʻafefeteina le vai, ia faʻatumu le pito i lalo ma se alavai lelei. O le totoina o le thuja, i le mea moni, e le ese mai isi laau o loʻo i totonu, o le mea autu o le totoina o le laau i le palapala saʻo ma le faʻaleagaina. O le fesili e sosoo ai o le auala e tausi ai le thtaja pe a uma ona tulaʻi mai. O le tausiga o se laau e le faigata, e vave ona aʻa.

Faʻapitoa tausiga mo thuja i le fale

I se tulaga lautele, o le potu pe a ola i totonu o se fagu e le o se mea faigata, ae, e pei lava o soo se isi lava laau, e tatau ona siaki i taimi uma. O le mea moni, o le tausiga o le faʻamalosia lelei, faʻamaʻi ma teuteuina. E taua foi le mafaufau i le faiga o le vevela.

Auala e faʻafefe ai le laau i le fale

O le mea sili ona taua o le fausua, o le matagofie o lala ma le matagofie o le laau o le a faalagolago i ai. Vai le vai e tatau ona faʻaauau, ina ia susu ai le palapala. O le eleele vevela o le a le fasiotia le laau, ae o le a aʻafia ai ona foliga.

Laʻei pito i luga ma le faʻafefeteina o se potu thuja

O le potu o Thuja i taimi masani e le manaʻomia ai, faʻapea foʻi ma le tausiga ia te ia e le mafai ona avea ma se faʻamoemoe. E fautuaina le faʻaaogaina o paluga o meaola ma minerale i totonu o le faʻalavelave, ma e masani ona faʻaaogaina le faʻamalolo o le vailaʻau i le tautotogo, ma faʻafefiloi i le taumafanafana e sili atu ma le faatasi i le masina. O nisi taimi, faʻalagolago i le tulaga o le fale, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi faʻasamala i le fafaga. O le mea uma lava, nai lo le mafai ona fafagaina se togavao mo ni manulele matagofie, o le faʻamaʻiina o loʻo faʻasaga i luga ae o le a oʻo atu i se laau.

Totoina laau

E na o le pau lava le mea e manaomia o le teuteuina o lala mamago, lea o le a faʻaalia mai i nisi taimi. Ae ui i lea, ia avatu i le laau le foliga manaomia, e mafai ona e tipiina i soo se taimi lava e te manaʻo ai, faataitai i ituaiga eseese.

Wintering thuja

E le fefe Thuja i le malulu o le tau, aemaise i le fale. E le gata i lea, i le taumalulu, e manaʻomia le taofiofia o le vevela i le vevela mai le +10 i le +12 tikeri, e mafai ona fetaui lelei le paleni lauulu. Pau lava le mea e le mafai ona faia e matua suia ai le vevela o loʻo i ai le laau. E le gata i lea, o le thuja ua solia i le malosi malosi o le matagi ma le malosi.

A e manaʻomia ma pe faʻapefea ona faʻatulagaina se Tui

O le totoina o Thuja e manaʻomia i le tasi tausaga i le tausaga, o le taimi lea e tupu lelei ai, ma e manaʻomia ai se ipu tele. E manaʻomia e le 'au matutua matutua le faʻaogaina o mea laiti. Mo le toe totoina, e manaʻomia se eleele faapitoa mo laau o le coniferous. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻatinoina, faʻasaga le laau ma le palapala mai le tasi pusa i le isi ina ia le faʻaleagaina le aʻa.

Faʻafefea ona faʻateleina le fale i le tolu

Thuja i le fale e faʻasaoina e fatu ma tipi. O lenei mea e manaʻomia ai se tagata matua. O fatu e ave saʻo mai ai, o loʻo i totonu o le papa. Otioti faatasi ma lala o loʻo latou ola ai. Tuu pamu i se nofoaga mafanafana, i le aluga o taimi o le a latou faʻamago ma tatala. Ona mafai lea ona e suʻe fatu mai ia i latou. E manaʻomia ona afifiina fatu i se susu susu ma tuʻu ai mo le aso, e masani ona faʻamamaina le ie i le vai. O se laasaga laitiiti i laasaga o faatonuga mo le totoina o fatu:

  1. Saunia le pipi, e tatau ona liligi le mea i totonu, faʻatumu le pito i lalo ile alavai.
  2. Vai le eleele.
  3. I luga o le tasi ipu, toto se fatu se tasi.
  4. O fatu e le manaʻomia ona tanumia, na o le fufuluina i luga o luga.
  5. Faʻalu le palapala.
Ma e tatau ona e onosaʻi, o le fuʻa muamua e foliga mai e leʻi muamua atu i le masina mulimuli ane. Ma o se togavao atoa o se toga - ua uma ona 5 tausaga. O le mea lea o le faʻalauiloaina e fatu e matua le lava lava, aua o lenei mea e faigofie tele ma sili atu ona lelei.

E taua! Faatasi ai ma lenei ituaiga o toe gaosia, o uiga fou eseese e ono aliali mai i totonu o se laau fou nai lo se matua matua.
O le tuputupu aʻe o tui e faʻaaoga ai fatu e manaomia ai tausiga i aso uma ma e tele taimi e manaʻomia. O le faʻaleleia e ala i laʻau e sili atu ona faigofie, ma o le tupu aʻe o se vao vao tele e itiiti se taimi e alu ai. E tatau ona vavae ese le aʻa mai le laau ma faatofuina i le eleele e tasi ma le afa senitimita. E sili pe a tumau pea laau tuai i le pito i lalo ole fana. I le taimi muamua, e le manaʻomia le vai e le 'au talavou, faʻaalu le taimi e aʻa ai. I le vaitaimi lenei, e lava le faʻapalai i lea taimi le laau. I le taimi lava e aʻafia ai le tipi ma maua aʻa e pei ona tatau ai, e tatau ona e amata faʻamalosi. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻalauteleina le umi o le ea, i le lumanaʻi e mafai ona faʻafeiloaʻi le ulo i potu e sili atu ona folasia.
E te iloa? E aoga tele Thuja ma e tele mea aoga.

Thuja i totonu o se ulo e faʻaalia lelei lava i le fale. Afai e te filifili e filifili lenei laau mo lou fale, e te le sese: o se potu o le thuja o le a maua ai se lagona lelei, faamama le ea ma teuteu le potu.