Fua o le gaosiga

Auala e taulimaina ai meaola faalafua o aniani

E foliga mai o aniani o se fualaau faisua ma se manogi manaia, ma o le mea lea e le tatau ona tosina mai ai manuʻa. Ae o pests i aniani - o se faafitauli masani lava mo le fai togalaau, ma o le taua faasaga ia i latou e le faigofie tele. E masani lava o iniseti o le aniani afaina e 'ai i le totonugalemu o le aganuu, ma e le mafai i taimi uma ona vave matauina. Ona o na "osofaiga" e mafai ona e le toe maua uma ai le seleselega. O fua na faaleagaina e iniseti e faʻaalia i meaola ninii ma pala. Mafaufau i mea autu ma sili ona taatele o meaola faalafua i atigipusa pulu ma fuafua po o le a le auala e sili atu ona lelei e taulimaina ai ina ia mafai ai ona faasaoina au fualaau aina i le tele e mafai ai.

Onion lele


O le uu aiono o se mea matautia matautia o aniani. E mafua ai le leaga tele i tausaga o le tele o le vaalele i le amataga o le atinaʻe ma le vaitaimi ole tuputupu aʻe o le sipuni. O le aganuu ua lūlūina ma fatu mo le totoina e sili ona faigata, aua o aʻaʻo i totonu o laufanua e felelei mai le laau ua aafia i le mea maloloina. Afai o le a tutupu mai aniani mai fatu ma thinning e le talafeagai, o le aʻafiaga o siama e itiiti.

Omoni na afaina i le nematode o le pulumu poʻo le pala o le tino e faigofie lava ona osofaia e le tele o le sipuni ma lago a tupu. E masani lava i le ogatotonu ma matu-sisifo, i lalo o tulaga lelei o le tau, e maua ai le lua augatupulaga taʻitasi, ma i totonu o teritori o le itu i saute e tolu taimi. Matua faailoga o le faaleagaina o laau e mamae i vaega i luga o vaega o le cotyledon ma le laulaau muamua: o popo e aliali mai i totonu o le pusa lava ia, ma o aʻa e ola i laulaʻau ma faavae o le cotyledon. O le tele o tagata matua e faaleagaina le ua o le pulufana ma le pusa lava ia, lea e mafua ai ona mamae le aganuu ma pala, ona oti ai lea.

Tusa lava po o fea tonu e maua ai le fuele, e mate pea le aufana pe afai e afaina pe tasi pe lua ni mea e tupu ai. Faʻamatalaga. E i ai le lanu enaena ma le umi o le tino ile 6-8 mm. Vili faʻatasi ma se togitogi samasama, vae paʻu. O le tama o loʻo i ai se puʻe mataʻutia o loʻo i luga o le manava, ma le tele o mea i tua o le tua.

O lapisi ua faʻaloloa, paʻepaʻe, 1.2 mm. Laʻu paʻepaʻe, anufe-pei; tua ma le manava, vavalalata ile pito i luma, tino e oʻo i le 10 mm le umi; fusi faʻamau. I le pito i tua e lua papatusi lanu uliuli ma pu mo le mānava. Pupae o le lele o loʻo i totonu o se pseudocon lanu-samasama.

O le amataga o osofaiga o le tautotogo e tupu i le taimi o le vaitau o le ola o le lilac. O le toe gaosia e tupu ona o le taumafaina o le nectarian i le gasologa o le vaiaso.

O fafine e tuʻu fua i fua o palapala poʻo le va o lau o aniani mo le 5-20 vaega. O le vaitaimi o le fuamoa fuamoa e mafai ona oʻo i le 1.5 masina. O laʻau fou faatoa faia e feʻaveaʻi i le gutu o le laʻau ma ulu i totonu o le paluga o le pulou, ma 'aina lona ona, ma mafai ai ona faimalaga atu i isi pusa. O le pipisi o le 'ulu e tupu i le lua vaiaso e lata ane i le siʻosiʻosi ua faaleagaina ile eleele.

Auala e tau ai ma faʻamaʻi meaʻai i le sipuni i lanu o lago:

  • fualaau faasaina "pepa" - 50 g i le 10 sikuea sikuea. m (pe a toto le aniani i luga o le eleele);
  • "Medvetoks" - 30 g i le 10 sq. M (pe a totoina le toto i luga o le palapala, lea e tatau ona tuʻia);
  • "Muravin" - 30 g i le 10 sq. M (folasaga i moega pe a uma ona lulu);
  • "Zemoin" - 30 g i le 10 sikuea sikuea. m (pe a uma ona tulaueleele, faʻaaoga i luga o le eleele ma suōina);
  • Tabazol poʻo le pefu asu - 3 g i le 1 sikuea. m (palota na gaosia i le taimi o le tuputupu ae).

E te iloa? O suʻesuʻega a saienitisi na faʻamaonia o mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga o aniani ma e mafai ona faia ai le manogi, tofo ma teu mai lona gaosiga, ei ai aʻafiaga leaga ile tino o le kanesa.

Moli oona

Faamatalaga o Moth. E laʻititi le laumei i le pito i luma o apaʻau lanu enaena, o le anufe e lanumeamata-lanu samasama ma ufiufi i sina tamai villi. Lafu, e pei o pupae, e taʻavale i luga o toega o le aufana, i falesa, vevela. O le fala o le a faia ia Iuni i tua o se laulaau, pulu poʻo le fuga o le u.

Faʻaleagaina. A maeʻa aso e fitu, ona amata ai lea ona vevela le laʻau, lea e 'aveʻesea le paʻu o laulaau, ma o le peele i fafo e tumau pea ona faʻaogaina. O le anufe e ulu i totonu o le pulufana po o le ua ma e mafai foi ona faʻaleagaina ai faʻaletonu. O le faapipiiina o anufe e fai i laulaau o le siʻi i le vaitaimi muamua o Iuni: i totonu o le palapala, i luga o vao, e tumau pea laau. E lua vaiaso mulimuli ane, e faia ai le susu. O le anufe e mafai ona faʻaleagaina le aufana i le vaitau atoa o le tuputupu ae, a oʻo i le tau mafanafana e mafai ona maua ai le lua poʻo le tolu augatupulaga.

Faʻataʻitaʻiga:

  • inisicide "Spark" - 1 lita o fofo i le 10 sikuea sikuea. m tafia o le sipuni (i le taimi o le lele o butterfly, o le uluai laasaga o foliga o caterpillars);
  • "Residential Resident" ma "Metaphos" - fualaau faasaina ua faamaonia lelei; faaaoga faatonuga mulimuli.
O keke o aniani i le ituaiga o moa e matua lamatia tele mo le seleselega, o lea e tele foi ituaiga o togafitiga o togafitiga faʻaleaganuʻu:
  • se fusi o le efuefu - sasaa 300 g o lefulefu i vai inu, puipui, afaina, faaopoopo le 40 g o le fasimoli vai;
  • filo laʻau - faʻafefe le tele o kekisi i totonu o se mea e teu ai manu, i le fua o le 1: 1 faʻaopopo vai. Faʻaosooso i se nofoaga mafanafana mo le itiiti ifo ma le vaiaso i totonu o se pusa tapuni. O lenei fua e taua o le uterine ma e mafai ona teuina mo se taimi umi lava. Ia faʻagasolo i le fofo: 70 g o le faʻafefete i se pakete vai;
  • tapaa tapaa - 200 g o meaʻai tapaa + 1 sipunamu o le fasimoli, sasaa vai vevela vevela. A maeʻa ona susulu, vevela e ala i le susu ma faʻapipiʻi aniani, aemaise lava le palapala o loʻo siomia ai, i le fua e 1 lita i le sikuea mita;
  • O se mea e afaina i luga o le lanu mumu - 1 kilokalama o le pepa, tipi i le afa, faʻafefete i totonu o se fagu ma le 10 lita o le vai, pe a uma le faʻamafana, faʻafefe. O le faagasologa e faia i le fua faatatau o le 130 g o le mamafa i le pakete vai + 40 g o le fasimoli. O le mafaufau lava ia e tatau ona faguina ma teu i se mea malulu ma pouliuli.
O togafitiga e faia i le amataga o le tautotogo i le tele o taimi pe a uma ona totoina aniani, masani lava i isi vaiaso uma. E lelei lava le faʻaogaina o mea manogi malosi (wormwood, calendula, ma isi mea). O le mulching with peat, rotated manure, pine pine (spruce) pine poʻo le moa ua manatu e aoga. O nei metotia e fesoasoani foi i le saoasaoa o le ola o aniani. Faatasi ai ma le faamoemoega lava e tasi e faʻaaoga ai le urea i le fua o le 1 tbsp. sipuni mo le 10 lita o le vai ma le vai (4 lita o le fofo i le 1 sq m m).

Onion hover (kornek)

O le laugutu o se tagata e le masani ai-malolo, ae leai se leaga nai lo le lele. E masani lava ona aliali i le aufana ma afaina i le afa lona lua o le vaitau tuputupu ae.

Faʻaleagaina e faʻaalia i se lag i le tuputupu ae ma le samasama o laulaʻau, ona sosoo ai lea ma lo latou galala. O le pulufana e vaivai ma maua ai se manogi le mafaamatalaina. Afai ua osofaʻia e se vaega o aʻa aʻa se aniani, ona liua lea i se mea lanu uliuli.

Faʻamatalaga. O laumei manulele e laʻititi tele. O le fafine (e oʻo i le 7 mm) e laʻititi tele atu nai lo le tama (e oʻo i le 6 mm). I le fafine zhurchalki, o le manava e laugatasi, aʻo tamaʻitaʻi o le apele e fulafula. O le tino o le apamemea-lanu meamata, ma le pito i tua o loʻo i ai faʻamaʻi lanu eleelea e lua. Pulu mumu. O le manava e lanumoana, lanumeamata. Paʻu lanu uliuli-uliuli pe na o le uliuli. O fua o le fafine o loʻo tuʻuina i luga o laau vaivai ua vaivai, ia atonu e ono faaleagaina e isi meaola faalafua. O le tuʻuina atu o loʻo faia i ni vaega laiti, e tasi le tamaitai e aumaia i le 100 fuamoa. Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu tutusa ma le lapisi.

E te iloa? O le tuufaatasiga o le suka masani i aniani o le maualuga e maualuga nai lo le pi ma le apu. I le tasi pulu e oʻo atu i le 6% le suka. O mea gaʻo e faʻasao pe a falai, ma aniani e suamalie.

Onion (tapaa) leʻaiga

Oona - o se meaʻai sili ona fiafia i ai le tapaa. O lenei meaola e afua ai le faaleagaina o le pulu ma laʻau. Mo le vaitau o lurks taumalulu i le fua maso o le anisi ma faʻaititia le lelei o le fualaʻau.

Faʻaleagaina le fua o le tino, lea e avea ma vevela, ona maeʻa ai lea. O taʻavaʻava mama ma togitogisa uliuli (o le gaogao vaʻai) e aliali mai i luga o le pepa. O lālā, o loʻo aʻafia tele, suia atoa la latou lanu i le paʻepaʻe, punou ma mago. O le tuputupu ae o le oona e faʻagata, o le fatu e tele lava ina le talafeagai mo le totoina. O le imago ei ai se foliga lautele ma ni vavae vaapiapi ua gaugau i luga o le tino atoa. Tino - 1-1.5 mm, ei ai se lanu samasama lautele. Anetena lanu samasama, mata mumu. O pupuvaga pito i luma e sili atu ona leaga i le leo nai lo le pito i tua.

O laumei e paʻepaʻe, fatu fatu. O le alova e lua ona vaega o le tuputupu ae. I le mea muamua, o se vavalaʻau lanu felanulanuaʻi e fafagaina i luga o se laau, ma le tuputupu ae o le manulele samasama-lanumeamata i luga o le manava. I le laasaga lona lua, e le fafagaina ai aniani, ae o loʻo i totonu o le eleele. Laʻau i luga o le suka kulimi i le teuina, poʻo lalo o se palapala o le palapala ile vaega o le totoina.

O le fafine e aumaia i le 100 fuamoa, lea e tuʻu tasi i le tasi i le laʻau i lalo o le paʻu. I le naʻo le 3-7 aso, e aliali mai ai le 'au. O le atinaʻeina o tupulaga i laufanua mafanafana e oʻo i le 2-4 vaiaso.

E le faigata ona faʻamoemoe i luga o le aufana, ae le iloa e tagata uma le auala e taulimaina ai, aua e le aʻafia uma i vailaʻau. O le sili ona lelei i le faʻatinoga o fai togalaau faʻapitoa na latou faʻaalia:

  • tapenapenaga "EDC" ma le "Aktara" - 2 taimi i le vaitau (le vaitau o vao laau);
  • "MKS" poʻo "Karate Zeon" - 2 taimi i le taimi, 200-300 lita i le hectare.
E taua! E lua ni togafitiga faʻapitoa i le taimi ma se vaitaimi e le sili atu i le 7 aso e tatau ona matauina. O le mafuaʻaga o lenei mea, o fuamoa ma tagata taʻitoʻatasi o le oona e sili ona puipuia i fualaau, pe o le fualaau faasaina e le vave oʻo atu ia i latou.

Alu

Foo leaga. I le itu i saute e mafai ona tuʻuina atu ni augatupulaga e lua, ma i totonu o le vaeluaga masani e masani ona maua ai le tasi. O le lapisi o le riki e masani ona fenumiai ma le lili; na o le pau lava le eseesega o le lili ei ai vae uliuli ma se ulu, ma o le aniani ei ai se lanu mumu.

Hurts aniani, pipiʻi i pu, ma mafua ai ona malepe lau. E mafai e se tagata matua ona ulu i totonu o le pepa faapipii.

Faʻamatalaga. Pulu lanu mumu mumu, na o le pito o le manava e uliuli, 6 mm le uumi. Fualaau 1 mm le umi, moli, lamolemole. O le alova e ono-vae, i luga o itu o le mea e lanu uliuli, lanu papaʻe palapala. Paʻu, ulu ma pusi ufiufi e uliuli. I totonu o le siva, o le tele o lanu uliuli ua faia ona o le mea moni o loʻo ufiufi ai lava i le suauʻu.

E faʻafefea ona togafitia aniani mai nei meaʻai: E faʻafefeteina fualaʻau, fualaau faʻaaogaina i totonu o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga o numera o le phytophage - Faʻamatalaga, Spintor (faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga).

Onion Keeper (Weevil)

Faʻamatalaga. Bug up to 3 mm. I le pito o le ulu o loʻo i ai se "faʻamaonia", faʻapaʻu i lalo. Aniani faʻaili, faʻamafiafia i le pito, faʻamatalaina. O le tino e lanu uliuli, ae ona o le paʻepaʻe paʻepaʻe e foliga mai e lanu. Paʻu paʻepaʻe i autafa o le fagu pito i tua. Paws e mumu-lanu enaena.

Fuamoa paʻepaʻe, lapotopoto, laiti - e oʻo i le 0.5 mm. E tuʻuina e le tamaʻitaʻi ia Aperila, ma a mavae le lua vaiaso, ona aliali mai ai lea o aʻa, lea e mafai ona faaleagaina ai le 100% o le laisi. I se tasi laupepa e mafai ona maua mai i le 7 i le 17 ituaiga. O laumei e samasama, ma se ulu enaena, e leai ni vae, e oʻo i le 7 mm. Ma, i luga o laulaau, o le tolotolo e toso atu lona ala i totonu o le pusa, ma o le a alu atu i totonu o le eleele ma amata ona tafe. O le laasaga o le atinaʻeina o le siva e oʻo atu i le tasi le masina. Pulu pine i pamu o le palapala ma lalo o vao mamago. Faʻafeʻe i le amataga o le tautotogo. Hurts uluaʻi pupuvaʻa na tupu mai i le faʻamaʻiina e leʻo aveeseina mai le 'upega tafaʻilagi, ona tuʻuina atu lea i fualaau fou. Lui ma ona isu o le aniani ma 'ai le pulupulu. O aʻafiaga e aʻafia ai e maua ai ni vavave solo, e pei o tuilala. Ona mate lea o laulaau ma ua mate le laau. Onionu totō e totōina ma fatu e pagatia faʻaleaga.

Tele le aoga puipui puipui o le masani ona tatalaina o le palapala ina ia mafai ai ona talepeina le "papa o le eleele" o le pupae ma le taumalulu o le pusa lava ia.

Sue Nematode

E matuā lamatia tele mo aniani, i nofoaga na afaina ai, o loʻo i ai se faʻaumatia atoatoa o fua.

Faʻamatalaga. O le nematode sosoʻo o se anufe anufe filiform, o lona fausaga e mafai ona iloatinoina i se microscope, e oo i le 1.5 mm le umi, ma le 0.04 mm le lautele. O pito o le tino e i ai ni mea e gata ai, ma i totonu o le gutu o loo i ai se laupepa (gaogao, tafe i totonu o le esophagus), faafetai lea e mafai ai e ia ona susu le sua mai le laau. I le pito i lalo, o le manulele e tolu pu e foliga mai o se polo. E le mafai ona vaaia e le matala mata, ma o latou fua e fuaina i micron.

Taumafa i le eleele, i le siʻini ma ona fatu. I fualaau mamago, e tumau pea lona taua mo le lima tausaga, ma, i se tasi taimi i se siosiomaga malie, e toe maua ai lana galuega taua.

O le nematode sosolo e afaina ai aniani ma galo, ae mafai foi ona maua i luga o parsnips, pasili, kukama ma radishes.

Faʻaleagaina. I totonu o le aufana e pa'ū i luga o laulaau, ma e ala i le pusafana mai le pito i lalo. I le matua o le alova ma i le vaega o le anufe matutua, e fafagaina i laau. O le faʻapipiʻi o le falala e tupu foi i le gaʻo kulupu. Faaleagaina o le laau i le taimi lava e amata ai ona tupu.

Pama ua faaleagaina i le popo fou o le tuputupu aʻe o loʻo i ai foliga mataga, ma o le nofoaga o le liona e sili atu le faigofie. A oʻo ina faʻaleagaina i vaega mulimuli ane o le vaitau tuputupu aʻe, o aniani e mafai ona i ai foliga vaaia lelei, o nisi taimi e faʻaalia e foliga mai o lanu paʻepaʻe. Ae o totonu e le mafai, o le fua e matua pipii atu le tasi i le isi, o se meaʻai o le fausaga o lanu o le tino e aliali mai, i nofoaga o le faaleagaina e sili atu ona faʻalelei ma faʻauʻuina i lanu paʻepaʻe ma enaena. E mafai ona momotu ia iʻo, ma faʻapaʻoto ai i totonu. O lea ituaiga laau toto i luga o le maualuga o le timuga, pe vave ona pala - i lalo ifo.

Nematode masani e afaina ai le ogatotonu o le taumafanafana. Le auala e togafitia ai aniani mai meaola faalafua pei o anufe nematode o se fesili faigata, aua o le taua faasagatau i le nematode e seasea ona taitai atu ai i lona faatafunaga atoatoa. O fualaau e mafai ona faʻaumatia ai, e matua afaina lava mo le laau lava ia. O le mataupu autu o le aveeseina o matai o le puipuiga:

  • le le totoina o laau ia e ono mafai ona faʻalavelave i le faʻaaogaina o mea masani mo le tele o tausaga i se laina i le nofoaga e tasi;
  • i le taimi o le seleselega, filifili ma le faaeteete le fatu lulu ma toe fai i le tautotogo ae lei totoina;
  • ia loloto le tatalaina o le eleele i le nofoaga e tulaueleele ai;
  • Aʻo leʻi totoina aniani i totonu o le eleele, ia faʻafesoʻotaʻi paʻu i ni atigi pusa.

E le taliaina e le nematode ia vevela i luga atu o le 40 ° C, o le mea lea o se auala lelei e pulea ai aʻo lei totoina o le suamalie lea o se sipisi i le vai i le 55 ° C mo le 15-20 minute. O sea metotia e le afaina ai le aganuu, ae o le a faʻaumatia le nematode.

E te iloa? O le sua o le sipuni fou e matua lelei ma aoga, atonu mo nei mafuaaga, e tosina mai ai meaola eseese.

Failautusi

O le tele o taimi, o le manua e afaina lelei ai aniani i le taimi o teuina. E masani ona ulu atu i totonu o le pulufana mai lalo, ae mafai foi ona aʻafia e ala i mea leaga na mafua mai i isi meaola faalafua. E faʻamuta i le va o le fua o le pulufana, ma faasolosolo malie lava ona pala.

Faamatalaga o le meaola. Tina e oo i le 0.2 mm le uumi, tino o le uaina, paepae, e lua ona vae, o loʻo i luma o le tino. Faʻailoga e aunoa ma se faimalaga, semicircular. I luga o le paʻu o le paʻu o le paʻu: faʻasalaga - e oo atu i le 87, le lautele - e oʻo atu i le 76. Larvae o le laʻititi laʻititi ma le itiiti ifo o mama. Lafo se fuamoa se tasi i le aso, 1 tamaitai e mafai ona tuʻuina i le 25 fuamoa. Maturation e tupu ile tolu aso ile vevela ile 10 ° C. I le malulu latou te faʻagesegese ai le taua tele, faʻaleleia pe a lelei, ma i le vevela i luga atu o le 18 ° C, e salalau atu i isi pusa.

Faailoga o nofofale i le aufana. I luga o fua o totonu, samasama samasama po o le lanu meamata e aliali mai. Pe a faʻamamago i le taimi e teu ai, e sili atu le iloa o pigments. I le vaitau o le tuputupu ae, o laulaau e lanu samasama, pulu, foliga e aafia i le chlorosis, o loʻo i tua.

Basis tauiviga o le puipuiga:

  • faamamaina o le faleoloa o fualaau faisua mai toega o le teuina muamua;
  • fumigation o le nofoaga e teu ai mea e siaki ai le sulfur - "FAS" poʻo le "Climate" (30 g i le 1 m3);
  • vaʻaia i totonu o se potu tapunia ma le anhydrite sulfurous mo le itiiti ifo ma le 25 aso, ona faʻaleleia lea o le teuina mo aso e lua;
  • faamamago le aniani aʻo leʻi teuina;
  • i le taimi o le seleseleina ma le gaosia o mea totō ua teena;
  • selesele i le tau vevela;
  • teu teuteu ao leʻi tuʻuina i le teuina;
  • talosaga ao lumanai le tulaʻiina o le fofo "Aktellika" 0.1%;
  • i luga o sevkov sites - processing "BI-58".

Scoops

O loʻo i ai pepa feʻai ma togitogi. O le uluai fafaga i luga, ma o loʻo i ai i le eleele ma eli ai le aniani. E masani lava o latou gaioiga i le po, ma i le aso latou te i ai i le laasaga o le laasaga.

Faʻamatalaga. O le matua tagata taitoatasi e fai ma sui o se pepe lele e oʻo i le 5 cm i totonu o apaʻau. O le pito i luma o le aisa e lanu enaena ma paʻu paʻepaʻe, ma o laʻau uʻamea e lanu enaena.

O laumei e enaena uliuli. leoleo. E tasi le laumei e mafai ona tuʻuina i le 40 fuamoa. O le alova e aliali mai i le 12 aso. Larva: anufe lanumeamata i luga o itu i fasi samasama, o le lanu-lanumeamata poʻo le samasama-lanumeamata. I totonu o vaipanoa mafanafana e lua augatupulaga.

Faʻaleagaina. E tafe ma fusi e lauʻau ia laulaau, e mafai ona pisi i totonu o le pusa lava ia. O le riki ua faaleagaina e maua ai le manogi manogi ma le pala.

Большой ущерб совка также наносит таким растениям, как: томаты, кукуруза, табак, горох, тыква, кабачки, подсолнечник, свекла, картофель и капуста.

Борьба:

  • otaota vao;
  • глубокое рыхление почвы в между рядами;
  • e tosina atu ai tagata matutua, o tane e tuʻuina i se vai e iai mea manogi (faʻama, pia);
  • Detsis, Arrivo, Sherpa galue e tusa ai ma faatonuga;
  • meaola o meaola e faʻafefe ai iʻa;
  • eli loloto i le tautoulu ma le faʻaumatia o meaʻai.
O aneseti pest e mafua ai le tele o mea leaga, ma o le taua e faasaga ia i latou e tumau mo le tele o seneturi, o lea e tele togafitiga faa-tagata. O se tasi oi latou o togafitiga ma se vaifofo o le wormwood i le taimi e tupu ai: 300 g o le wormwood ua nutimomoia mo le 1 ipu o fafie laupapa ma le sipunipuni o le fasimoli apalai mo le 10 lita o le vai inu, ufiufi ma tumau mo le vaiaso e tasi. Suauu i le mutaaga o le suavai.

Shallot Aphid

Faʻamatalaga. Laʻu enaena lanu enaena, foliga o le tino. Laʻau o le pogisa lanu samasama po o le lanumeamata. Mata lanu enaena. Atiaeina pulumu oona, liliu i luma ma le umi e umi atu nai lo le tino. Spitz o le vaega lona ono ma le 4-5 vaega o le uliuli, ma le isi lanu tutusa e pei o le tino. O faʻamalama e mama, paʻu, faʻafefe i le apex, e faʻauʻu i se faʻalosologa pogisa. O le tui e 8 taimi e itiiti ifo nai lo le uumi.

Faailoga o le faaleagaina. Lafoaʻi le galala, punou, aganuʻu i tua i le tuputupu aʻe. O le fulufulu laʻau e alu i le greens e faʻaleagaina i fecesa o aphids ma peʻu, lea o le a galo ai le aloa. Aphid lava ia i luga o lau, i lalo o le atigi pito i fafo o aniani.

Matua puipuiga puipui o metotia faʻataunuʻu:

  • sosolo i le vevela o le vai vevela aʻo lei totoina;
  • "Nedogon" e teuina eseese mai le fualaau autu;
  • vevela vao;
  • infusions o aganuu insecticidal (faamatalaina i luga).
E taua! O le gaioiga o le oniono ma vailaau e tineia ai manu mo le fulufulu ua faasaina

Fautuaga aoga i le puipuia o aniani

E ala i le faʻalogo i ni faʻamatalaga, e mafai ona e puipuia le riki mai le faʻamaʻiina o meaola faalafua.

  1. Faʻaaloalo i aganuu (totoina o aniani i le nofoaga e tasi e leʻi muamua nai lo le 5 tausaga).
  2. Suluina i tulaga o ituaiga talo.
  3. Autumn ma le tautotogo totogo laufanua.
  4. Lafoaʻi faʻatasi ma se vaifofo o le copper sulphate aʻo lei totoina.
  5. Ave ese le vaomatua i le taimi o le faimalaga mo le lele lelei.
  6. Totoina vave o vao.
  7. Togafitiga ma fualaau oona i le vaega o le germination ma le aveeseina o le peni.
  8. Asiasiga ma le gaioiga o mea totō aʻo leʻi totoina.
  9. Faailoaina ma le faaleagaina o laau mamaʻi.
O faʻataʻaiga o atigipisi atigilima e le mafai ona iloagofie, lea e faʻaosofia ai le taua faasaga ia i latou. E tatau ona e mataala i au fua i soo se laasaga o lona atinaʻe, ina ia mafai ai ona vave iloa ni faailoilo o le afaina. I le taimi e iloagofie ai le ituaiga o fili ma le saʻo auala e foia ai, o le tele lava o fualaau aina e mafai ona faʻaolaina.