Fualaau aina

Uiga o ituaiga e 8 o ituaiga eseese o tamato: o le a le mea ma pe mafai faʻapefea ona maua e se tagata tausi vine mea e manaʻomia?

Faatasi ai ma fualaau faisua e ola i soo se togalaau po o le fale vevela, o tamato e nofoia se tasi o nofoaga taua. Tuputupu ae oe lava e faigofie. E naʻo le tatau ona iloa mea taua o le laau, uiga o le tausiga ma aoao e malamalama i ituaiga ma ituaiga.

E masani ona fefefe tagata fai togafiti i mea e le masani ai, mo se faataitaiga, le upu "fuafuaina". O le mea lea, ao le i filifilia se ituaiga mo le galueaina, e tatau ona saili pe o le a le mea ua taʻu mai e lenei tusiga ma lona uiga. Mafaufau i uiga o na tamato i la tatou tusiga. Matou te fautua atu foi e matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

Faamatalaga lautele

O le maualuga o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o tamato ei ai eseesega eseese. E mafai ona vaevaeina i latou i ni ituaiga se lua:

  1. tagata faʻatautaia;
  2. fuafuaina.
E taua: O vailaʻau o loʻo i ai i le ituaiga muamua e le faʻatapulaʻaina i le pito i luga e se pulumu fugalaau, o lea e le taofia ai lo latou tuputupu aʻe. O ia tamato e masani lava ona ola i greenhouses, latou te ausia le maualuga o le lua mita, ma o nisi taimi e sili atu, e fuafua i tuutuuga, palapala, ma le tausiga.

E masani lava ona le toe tupu ituaiga o meaʻai pe a uma ona faia se ovary i le pito o le fuʻa ma fua. O le tuputupu aʻe o tamato o lenei ituaiga e faʻaauau pea mai le laasaga, lea o loʻo i totonu o le laʻau i lalo ole palasi pito i luga. O le fugalaau fuga muamua i ituaiga eseese e aliali mai pe a uma le 6-7 lau moni ma lalo, o le mea lea e faigofie ai ona iloa mai ia mea mai mea e le mafaamatalaina ile vaega ole seedling. I se tagata matua, o lima e aliali ifo i lalo ifo o le 3 laulaau.

O nei ituaiga o loʻo ola faʻatasi, e le manaʻomia ni faʻaupuga faifaipea, ua faʻaleleia mo le totoina i le malae vaʻavaʻai, e le manaʻomia ni pine pine. Fautuaina mo le galueaina i vaega eseese o fesuiaiga, e aofia ai i itu i matu.

I totonu foi o le eseesega eseese o tulaga masani ia. O na tamato e i ai se vavao tele, lea ei ai se pusa malosi ma e masani lava e le manaʻomia ona nonoa ma lagolagoina. Pasifika e le manaʻomia, o le faʻamafanafanaina o luga o le 'upega tafaʻilagi e le faia, ae ona o le mea moni latou te maua sina avanoa, latou te mafai ona maua se fua tele atu ona o le tele o le totoina.

Ua latou ola i soo se mea i luga o se tulaga tau alamanuia i le fanua, talu ai faʻasao i pa'ū, vevela vevela, malulu. O fua o tamato maʻoti e lelei ona teuina, latou te le leiloa a latou aoaoga i taimi o felauaiga., faia i luga o le vao i le tele o mea, e matua lelei lava. O le aʻa e latalata i luga, lea e mafai ai e le laau ona faʻaleleia lelei meaʻai ma le susu.

Ituaiga ma a latou eseesega

Tatau, semi-determinant ma supermarket ituaiga tomato: o le a le mea ma o le a lo latou tulaga ese?

  1. Fuafuaina. Fusi falala, pe a mavae le foliga mai o le 5-6 laulaau, e faia i laulaau uma e tolu, o ituaiga eseese e masani lava i le amataga po o le vaeluaga o le matua.
  2. Semi-fuafuaina. A maeʻa ona faia le 10-12 fugalaʻau fugalaau, o loʻo tuʻuina i totonu o laʻau moni uma e lua, o le laau e taofi le tuputupu ae, o le uluai pulumu o le a faataatia i le 8 lau. E fetaui lelei mo le ola i greenhouses, maua ai le maualuga maualuga, o le vaitau matua.
  3. Superderminant. O pulumu fugalaau o loʻo taatia i le 1-2 laulaʻau, ma a maeʻa le 5, o le a amata ona tupu se ata, o le a taofia ai le tuputupu ae o le laau atoa, o nei ituaiga o fualaau aina e vave ona matutua.

Le lelei ma le le lelei

O le totoina o tamato o lenei ituaiga o lo oi ai foi a latou mea lelei ma le lelei, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia. Faʻapitoa o le fuafuaina o ituaiga eseese:

  • vave ma matua lelei fua o fua, lea e le gata ina mafai ai ona 'ai vave tamato, ae amata foi ona faia sauniuniga i le taumalulu;
  • O le vao o ia tamato e sili atu ma le mafiafia, aemaise lava mo tulaga masani;
  • toaitiiti e manaʻomia ona faʻasaʻo;
  • e masani lava e le manaʻomia se mea e puipuia ai, e naʻo le fausia o se tele o fua;
  • fautuaina mo le galueaina i soʻo se tulaga maualuga, e aofia ai i le itu mātū mālū ma Siberia;
  • talafeagai e le gata mo le totoina i totonu o le fale koli, ae faapena foi i nofoaga tatala.

O le le lelei o nei ituaiga:

  • fualaau aina e mafai ona matua fesuisuiaʻi;
  • o le gaosiga atoa o le gaosiga e le maualuga tele, i le maeʻa o le tuputupu ae e mafai e le fale ona taofia le avea o ni ovaries fou;
  • manaʻomia le tele o laei ma fugalaʻau;
  • maualalo le faʻamalosi o laau i faʻamaʻi eseese ona o le tele o ovaries.

Faʻavasegaga

O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga ituaiga o meaola filifilia, talu ai ona e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. E tatau ona filifilia i luga o le faʻavae o le tau o le totoina o le eria, le setete o le eleele ma isi tulaga mo le tuputupu ae. E tatau foi ona e suesue ma le totoa meatotino o le ituaiga ma tulafono mo lona tausiga.

Turbojet

O se ituaiga sili lea e fuafuaina, vave seleseleina. O le vao e oʻo i le 40 cm, e le manaʻomia le pasynkovanii. O le tele o fualaau suamalie, lapotopoto, e oo atu i le 80 g. Manaomia se pusi i le taimi o le matua o le seleselega. Tetee i funga ma viral viral diseases. Faaaoga nei tamato fou, faapea foi avanoa. Faʻailoa le le lelei o le tausia o tulaga lelei, aua o le felauaiga ma le teuina i se taimi umi i le fou fou e le talafeagai.

Alpha

Uluai vasega maualuga. Bushu e oo i le 50 cm le maualuga, e le manaʻomia ona faʻasaina. E fetaui mo nofoaga malulu, e tupu uma i lalo o le ata tifaga ma le avanoa. Fua o fualaau aina e tele, e oʻo atu i le 80 g, le lautele. Tomato e talafeagai mo le taumafa fou ma le gaosiga.. Tetee i le phytophthora ma isi faʻamaʻi faapena.

Valentine

Fuafuaina o le matua tuai. O le togavao ei ai se faʻapipiʻi, e oo i le 70 cm le maualuga, e manaʻomia se faʻamalo ma se vaega. O fua e faʻaloloa, ma le paʻu lanu, e fetaui lelei mo le faʻafefe ma le faʻaleleia fou, pe tusa ma le 100 kalama. E masani lava e le o le noatia i le taʻavale, e tusa lava pe leai se susu. O le ituaiga e lava le puipuia i le lamala.

Matamata i le vitio e uiga i foliga o Tomato Valentina:

Le afaina

Toto amata. O laau i totonu o kulimi o lenei ituaiga o felafolafoaʻiina, i le manaʻomia o le taʻavale faʻalelei, ae le manaʻomia se mea faʻapipiʻi. E oʻo atu i le 50 cm le maualuga. O fua e lapotopoto, e laʻititi faʻalelei, e oʻo i le 120 g i le mamafa. E talia le malulu, fautuaina mo eria i matu.. Tetee i le lāmala ma faʻamaʻi tele. O le seleselega e faʻaaoga fou, mo le faʻasaoina. E le faʻaumatia lana tautalaga i le taimi o le teuina ma felauaiga.

Matamata i le vitio e uiga i foliga o ituaiga o tamato o le "Explosion":

Tatala

Vaovao i le ogatotonu o vave tomato. Laʻau e oo i le 90 cm le umi, e manaʻomia ona nonoa pe a uma ona faʻaalia se tele o fua. Pasynkov fai sina mea laitiiti. Fua o le fua mai le 300 i le 500 kalama, le taamilosaga faataamilosaga, e le mafai ona afaina. E teteʻe i suiga o le tau: malulu, lamala, suiga faʻafuaseʻi i le vevela. E le aʻafia i faʻamaʻi. E manaʻomia le tausiga lelei, fetaui vave.

Bourgeois

Ogatotonu o le vaitau. O le maualuga o le vao e sili atu nai lo le mita, e manaʻomia ai se totoa ma se mea faʻamalosi. Fua e fua atu i le 200 kalama, lapotopoto faataamilo, tetee i le momotu, lezhki ma le feaveaia, taofia a latou polokalama mo le tasi ma le afa masina. Ole vevela malosi, faʻafeiloaʻi le leai o se malamalama, suiga o le vevela. Tetee i le Verticillus, solo ma le solo. E le fetaui lelei mo le faʻateleina o le taumafa ona o le tofoina o le tofo..

Alaska

Toto muamua. O le togavao e oʻo i le 60 cm le maualuga, e manaʻomia ai le nonoa ma le faʻamalosi. O fualaau ploskookrugly e oʻo atu i le 100 kalama, e talafeagai mo le salting ma le faʻaleleia fou, e le fetaui mo le felauaiga ma le teuina umi. Tetee i le mosaic virus, cladosporia, fusarium. Lelei mo le ola ae i le malulu.

Cameo

O se ituaiga o vave amata. O le togavao o le faʻalauteleina o alalaʻau, e oʻo ile 50 cm le maualuga, o le fanau laiti e vaivai, e le manaʻomia le tuiina. O fua o le lapotopoto, e tusa ma le 80 g, maua lelei le tofo, e faʻaaoga uma i foliga fou, ma mo le tele o faʻasao. O lenei vailaʻau e faʻafetaia lelei le vevela malulu ma malulu, o loʻo fai ai ovaries tusa lava pe faʻaleagaina tulaga.. Tetee i le tuai o le paʻu, mosaic virus, Septoria.

Isi

Faʻalogo: O tamato faʻataʻitaʻi e maketiina i le tele o ituaiga, e eseese i nisi o faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le taimi e matua ai.

E lauiloa i latou:

  1. Uluai vave: Grotto, Alenka, Altaechka, Le Tagata Taua, Rose Pink, Pink Bush.
  2. Early maturation: Yamal, Oak, Honey Cream, Aurora, Valaau e Faavavau, Sanka Golden.
  3. Vaitausaga: Adeline, Aisan, Watercolor, Akulina, Nobleman, Yaks.
Mo i latou e galulue i le totoina o tamato, matou te fautuaina le faitauina o tusiga o le a fesoasoani e tau faasaga i faamaʻi o tamato i totonu o le kiona ma le malae vaalele. O iina o le ae maua ai se faʻamatalaga o faʻamaʻi mafai ma metotia o togafitiga o laau.

Ona o le mea moni o ituaiga meaola eseese e tutupu lelei i le malae vaalele, e le o se mea e sili ona faigata ma maua ai le tele o isi tulaga lelei, o loo matua manaomia tele i latou o fai fualaau faisua. E oʻo lava i se faʻatoʻaga togalaau e mafai ona maua le seleselega e manaʻomia. E na o le talafeagai lava le amanaia o uiga iloga o le ituaiga, o le fesuiaiga o le nofoaga o le totoina, o le setete o le palapala, ma le faatinoina lelei o galuega faifaatoaga.