Fualaau aina

Tomato i luga o le faapaologa: o laasaga i luga o le faʻavae pe faʻapefea ona ola ma tausia tamato i le fale

O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e maua le avanoa e totoina ai togalaau eseese i totonu o le malae.

Afai e te manaʻo e totoina tomato na o oe, ae leai se fanua mo ia - o le faletupe o se mea sili lea.

O le au faifaatoaga mo lenei ituaiga o togalaau ua fatuina ituaiga eseese o tamato e mafai e tagata uma ona ola i luga o latou faletalimalo, tuu i totonu o sina taumafaiga laitiiti.

E faʻapefea ona filifili se ituaiga, totō tomato ma tausi mo i latou - mea uma e mafai ona e aʻoaʻoina mai le tusiga!

E mafai ona totō tomato ile loggia?

E mautinoa lava e mafai ona totoina tamato i luga o le faapaologa, o le mea autu o le filifilia lea o se ituaiga e fetaui lelei ma le galuega, saʻo ma faasolosolo malie le faia o le togalaau ma tuʻuina atu tomato ma le tausiga lelei i le fale i le taimi atoa o tuputupu aʻe, mai i fualaau aina i fualaau aina.

Faʻatau ma faʻasoa

O le itu sili ona taua o le totoina o tamato i luga o le faapaologa o le avanoa. Leai se mea e manaʻomia mo fanua, leai se taimi e faʻaalu ai le taimi i luga o le auala, alu i le togalaau.

O mea le lelei e aofia ai se avanoa itiiti, o lea e gata ai le tele o le seleselega.

Galuega sauniuni

Nofoaga

O le nofoaga e fuafua e toto ai tamato, o lona uiga faapaologa po o le loggia e tatau ona alu i le itu i saute-sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo. Afai e faasaga le itu i le itu i saute, o le a vevela tele ia laau ma o le a latou malulu. E le gata i lea, afai o le faapaologa e tu i le pito i matu ma o le a susulu le la i laau mo le itiiti ifo i le tolu itula i le aso, o le a le mafai ona seleseleina le seleselega.

Mo faʻamatalaga. A filifilia se nofoaga mo tamato i luga o le faapaologa, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i puipui ma nofoaafi, e taua tele le puipuia o laau mai matagi, ma afai o le a faʻaleleia le faapaologa, o le a manaʻomia masani le vaalele.

Eseese ituaiga ma a latou ata

O ituaiga eseese ua atiae mo le tuputupu ae i luga o le faapaologa; afai e avanoa avanoa, e mafai ona totoina ni filifiliga se tele.

E manaia mo laumei ma eseese ituaiga. O vailaʻau uma e faʻatatau mo le faletupe e faʻavasegaina e le tagata lava ia.

Le tele o lauiloa

O le isi, faʻamatala e uiga i ituaiga e sili ona lauiloa, e pei foi ona faaali mai a latou ata.

Angelica

Uluai ituaiga. O fua na faʻapupulaina i le 80 aso pe a uma le germination. O fua e fesuiaʻi ma se isu malosi. Toto fualaau e ono i le sefulu fasi. E le manaʻomia e le pasi se fesoasoani.

Penina

Eseesega le lelei ma se fua o le fua o fualaau suamalie, e ola aʻe i ni afifi e oo atu i le fitu vaega. Ole maualuga o se matua matua e le silia le 40 cm.

Tall

Ballerina

Fuga o le kulimi e pei o le Rose.

Faʻafiafia

Laʻau maualuga-fua mai, oʻo atu i le maualuga o le 1.6 m, fualaau aina e laiti, e le sili atu i le 50 kalama, faʻavasegaina e le aunoa.

Faiva

Bonsai

Fua e sili atu i le 25 kalama. O le laau e teuteu, pei o se tamai togavao.

Mea e fai i le masini ma le tele

Mo le tuputupu aʻe, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se pusa palasitika. I le tulaga o le germination o le fatu, o tamai fagu e mafai ona faʻaaogaina, ma a maeʻa ona totoina i totonu o lapoa, o le a faia foi fagu fugalaau masani ma le malosi o le sili atu ma le lima lita.

Eleele

O le fofo aupito sili ona lelei o le faʻatauina o se mea faʻapitoa teuteuina ile palapala mo tamato i le faleoloa, poʻo le saunia oe lava e ala i le faʻafefiloi o turf ma humus i tutusa tutusa ma faaopoopo ai peat poʻo le vao e faʻaleleia ai le palapala.

Le faagasologa o le totōina o tamato pati

Ma le isi, matou te taʻu atu ia te oe pe faapefea ona totoina fatu fatu lanumumu mūmū i totonu o le fale, ina ia tumau ai totonu o le fale ma o le a sili atu ona e fiafia i ona fua.

Fatu

A o lei totoina, e tatau ona saunia fatu:

  1. Faʻaiʻu i totonu o se vai lanu piniki mumu o le pasela ma le tolu mo le tolu itula. Nai lo o le potassium, e mafai ona e faʻaaogaina le Fitosporin poʻo le Trichodermin, o loʻo i ai se aafiaga faʻafefelaʻi ma e mafai ona faʻaleagaina faʻamaʻi i luga o fatu e le o vaaia i mata le lavalava.
  2. A maeʻa le faʻapalapala, o fatu e gaosia e biostimulants, e pei o le Epin-Extra poʻo Zircon, o le a faʻaleleia ai le germination.
  3. E tuu fatu i le gaʻo susu ma tuʻu i le pito i lalo o le pusaaisa mo ni nai aso, o le a faʻamalosi ai, faʻafeiloaʻi ai i suiga o le vevela.

O le faagasologa o le fatuina o ia lava e faapenei:

  1. Faʻalautele le laulau o loʻo tuʻu i le pito i lalo o le tane ma o le palapala sauniuni o loʻo i luga.
  2. E faʻamaligiina le eleele i le vai mafanafana ma a maeʻaeʻa lelei, e oʻo i le 1 cm le loloto i luga o le lautele o le tane. O le mamao i le va o togalaau e tatau ona 4 cm.
  3. I le mauaina o faʻalauteleina, o fatu e tuʻuina atu i le va o le 2-3 cm mai le tasi ma le isi, faʻasusu i le eleele ma ufiufi i se ata tifaga.

E taua! Aʻo leʻi tupu mai le gaosiga o fatu e tatau ona i totonu o se potu mafanafana. Afai e lūlūina fatu i le faaiuga o Fepuari, e mafai ona faʻamoemoe i le amataga o Mati.

Fatu laau

  • O fualaau e tatau ona faʻavasegaina e le aunoa, tatala pupuni i luga o le faapaleloga i aso mafanafana mo ni nai itula ma tapuni i le po. Afai o le vaega pito i lalo o le autafa autu ua maua se lanu uliuli - o lenei mea ua iloa ai ua faateleina le puipuiga o le laau ma ua suia i le malulu o le vevela.
  • Ua totoina ni laau totō i se nofoaga tumau, pe afai latou te oʻo i le tasi masina le matua, e oʻo mai i le taimi nei o laau e afua mai i le fa i le ono lau lau.
  • I le taimi lava lea faatasi ma le totoina, o se paluga o fualaau aina, o loʻo mafai ai ona ola aʻa, faʻamalosi ma lelei ona faʻaaogaina elemene aoga i le laau.
  • O ituaiga laʻau e maualalo le totoina e totoina i le lua ma le mamao e lima i le sefulu senitimita le tasi mai le tasi, pe afai e ola le laau i le tele o le gafatia, ona tatau loa lea ona faateleina le va i le 40 cm.
  • I le taimi lava e uma ai le totoina, o pupuni i luga o le faapaologa e tatau ona muamua ma faatumauina le vevela i le eria o le 18-20 tikeri, pe a faʻamaʻo laina ma laulauina, e lua aso, e mafai ona aveese le ufiufi.

O le taimi nei ua e iloa le totoina lelei o tamato-fatu ma fatu laau - i se fale mautotogi, ona matou talanoa lea e uiga i tulafono o tausiga.

Auala e tausi ai: taʻiala i lea laasaga taʻitasi

Faʻasusu ma faʻamaina

E taua! E le mafai ona faʻaaoga vai vai e faʻafefe ai tamato, e faigata tele. O le suavai malosi mo le lua aso e sili ona lelei.

O le eleele i tane e le tatau ona susu i se siosiomaga, o aʻa e amata ona vevela ma ua mate le laau. E le gata i lea, e le tatau ona e faʻamagoina le eleele, o aʻa o le a amata ona mago, ma o le a sui samasama. E tatau ona faʻataʻitaʻia e tusa ai ma le polokalame ile tasi taimi ile tolu aso. A uma ona faʻamaʻa, e tatau ona tatala le palapala. Afai e le mafiafia le tau, e tatau ona e alu ese mai le faasologa ma vai le tele o le laau, e taulai atu i le tikeri o le faamamaina o le palapala.

O le uluai laei mo tamato e mafai ona faia i le 40-50 aso talu ona totoina. Le lelei sili ona lelei - humus, lea e mafai ona faʻatau i le pepa faʻamaeaina i le faleoloa. E faaopoopo i le eleele i le maualuga o le lua senitimita, faafetai i le aʻafia o aʻa i le okesene ma maua ai mea uma e tatau ai mo le atinaʻe. Ole faʻatinoina o faʻatinoga e faʻatolu ona faia muamua aʻo leʻi tuʻuina atu tamato i se pusa tumau.

Trimming ma Pinching

A o tuputupu ae le laau, o le laititi o loo i luga, e manaomia ona aveeseina, fatuina laau i le tasi, lua pe tolu laʻau.

Afai o le laau e maualuga - o le sili ona lelei o le faʻavaeina o se tasi pe lua maila, ma afai e maualalo, tolu.

O le taimi lava e faia ai le ovaries, e mafai ona e aveese laulaau maualalo, E manaʻomia foi ona aveese otaota vela ma lanu samasama.

A maeʻa le faʻaaogaina o le laau, faʻapipiʻi le pito i luga ma le faʻaogaina ina ia le itiiti ifo i le fa o latou. E tatau mo le atinaʻeina lelei o fualaau.

Polokalame ma tautau

E na o ituaiga uumi e manaʻomia le faʻasaʻo. I lenei tulaga, ina ia aua nei punou i lalo o le mamafa o le fua, ua nonoa i se lagolago. E mafai foi ona e tautau ni ipu i ni mea vaivai ma eseese ituaiga e teu ai avanoa.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tomato e ola i totonu o koneteina tapunia e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi faʻaleagaina nai lo mea totō ua tupu i luga o le eleele. Ina ia aloese mai lenei ituaiga o maʻi, e tatau ona faʻanofo le faletalimalo i taimi uma pe, pe afai e mafai, ia tatala pea le uati, ma tapunia i le susu o le tau ma se faʻaitiitia o le vevela.

Maʻi masani:

  • O le vae uliuli - o le ua aʻa o le fatugamo ua pogisa, manifinifi ma pala.
  • Anthracnose - ua mate le falemaʻi, o le aʻa o le uʻu.
  • Laʻu grey - i fualaau lanumeamata po o fualaau suamalie e foliga mai o laulau, e faasolosolo malie ma faateleina le suavai.
  • Brown - e faʻaalia o ia lava i le foliga o se mea lanu enaena i luga o le au, o le tino i totonu o le fetus o loʻo fesuiaʻi.

Balconia o tamato e mafai ona aʻafia e faʻamaʻi:

  • Spite mite - faʻanofo le sua mai lau laʻau ma faʻasaʻo ia i latou i se miti lamolemole, ona mate ai lea o le laau.
  • O le ulupulu - o le iniseti e pipii i laulaau, ma o le taunuuga o lea ua ufitia ai i le fuga uliuli ma mago, ua mate le laau.
E taua! O le fefefe mai meaola faalafua, masini ma le mint, oregano poo le pasili e mafai ona tuu i autafa o tamato.

Vaega o le ola i fafo

O le totoina o tamato i luga o le faapaologa lautele e faia e tusa ai ma le mamanu e tasi i luga o le lanu, na pau lava le eseesega i aso o le lūlūina o fatu ma le mea o iai fatu. O le luluina e tatau ona faia i le masina o Mati nai lo le itu i matu o le itulagi, o le latalata i le faaiuga o le masina.

O le atigipusa ma vine e manaʻomia ona teuina i totonu o le potu i luga o se faamalama sill, faʻamalama i luga o moli susulu.
I le oʻo mai o aso mafanafana, o le pusa o loʻo pipiʻi atu i le faletupe, muamua mo le afa itula mo le faʻamalosi, ona mo ni nai itula. O le faʻatinoga e faia i aso uma.

A uma ona pikiina, e tatau ona teuina ia laau i totonu o le potu mo isi aso e lua pe a uma ona faia ia pusa ma tamato i luga o le pusa.

O le auala mo le totoina o tamato i luga o le faapaologa e le o tekinolosi. O lenei metotia e faʻaaoga lelei e le au fai togalaau, ma e mafai foi ona fautuaina lenei metotia mo le au fai togalaau.