Laʻau

Tupu o North F1 - Eggplant mo le Tau Mafiafia

E le o le togalaau e sili ona faigofie e tupu, aemaise i le ogatotonu ma le Siberia. Na te manaomia se taumafanafana mafanafana ma mafanafana, laufanua lafulemu, ma faigofie ona gauai. O foliga vaaia o le Tupu o le North F1 na foia ai le faafitauli: o lona uiga e ala i le malulu, teteʻe ma le mafai ona fua lelei ae le o tulaga sili ona lelei.

Faamatalaga o le Tupu o le North F1, ona uiga, vaega o le galueaiina

O le Eggplant King o North F1 na faʻaalia i le taimi nei, e le o aofia ai i totonu o le Setete Setete o Vavega Gaoioiga, o vaega o lona faʻatoʻaga e le faʻamalamalamaina faaletulafono. Ae ui i lea, o ona meatotino uma ua iloa e mafai ona totōina lenei laau toto i soo se mea lava e mafai ai ona tupu i luga o mataupu faavae o fualaʻau. O loʻo i ai se fua maualuga o fua matagofie ma le teteʻe malosi i le tau malulu.

O le Tupu o North F1 o se togavao vave e matua lelei mo le galueaina i totonu o le greenhouse conditions ma le eleele puipuia. E tusa ai ma le tele o faʻamatalaga a le au fai togalaau, o fua muamua e oʻo atu i le faʻatautaia o le 110-120 aso talu ona lulu fatu. Fafaga mo le itu i mātū o lo matou atunuu, e aofia i totonu o le vaomatua o le faatoaga, ae na ola i soo se mea.

O le vao e maualuga tele, 60-70 cm, ae masani lava, aemaise i greenhouses, ausia le 1 mita. Ae ui i lea, e le o taimi uma e fusia faatasi ai: e le tele ni fua e amata ona seti, o le vao e tausia na o ia lava. E sili atu ona tauamiotonuina lenei mea ona o le mea moni e faapea o fua o loo i ai i le pito i lalo o le togavao, pe ua taoto foi ile eleele. Lea laititi laititi, lanumeamata, ma vela mama. O fugalaau e lautele-lapopoa, violē ma lanu viole. E leai se aogā o le gaʻau, lea e faigofie ai le seleseleina.

O taʻavale a le Tupu o North M1 e faʻatusatusa, ae o fua e masani ona taoto i le eleele

O le fua faatatau atoa e sili atu ile maualuga, e oʻo i le 10-12 kg / m2. Mai le tasi togavao e mafai ona e oʻo i le 12 fua, ae o la latou laulau ma le gaosiga e le tutusa, e faʻalautele mo le 2-2.5 masina. I le matala, o le fualaau aina e tumau seia oo i le faaiuga o le taumafanafana, ma Setema foi e taofiofi i totonu o greenhouses.

O fua e faʻaloloa, e toetoe lava o le paʻu, faʻafefeteina, e masani ona tupu i fusi, pei o faʻi. O latou umi e oʻo atu i le 30 cm, ae talu ai ona e manifinifi (e le sili atu i le 7 cm le lautele), o le mamafa o le mamafa e le sili atu i le 200 g. O sikola faʻamaumauga e tutupu i le 40-45 cm le umi ma 300-350 g i le mamafa. Valivali lanu uliuli, toetoe a uliuli, ma se malosi malosi. O le pulupulu e paʻepaʻe, sili ona lelei, ae o le masani ai o le eggplant, e aunoa ma le ita, ae e aunoa foi ma ni mea manaia.

O le faʻamoemoega o le seleselega e masani lava: o fua e falaiina, faʻasusu, otaota, faʻamaisa, faia caviar. I le vevela o le 1-2 e uiga iFaʻatasi ai ma le maualuga o le 85-90%, o fualaau aina e mafai ona teuina mo le oʻo atu i le masina, o se faailo lelei mo le isalaʻelu. E masani lava ma feaveaia i mamao mamao.

Vitio: Tupu o North F1 i le atunuu

Faʻaaliga

O le vao vaovao ma ona fua ua suamalie e matagofie tele. O le mea moni, e tupu lenei mea i le tulaga o le tausiga ma le loto fuatiaifo, pe a faʻatonu lelei le vao, faʻafeinu ma fafagaina i le taimi, ma o fua e mafai ona faʻatoʻa masani ma e le faʻasalaina i luga o vao.

O le fua o lenei eggelu o nisi taimi e foliga tutusa ma se fusi faʻi, ae e tupu e tutupu faʻatasi

Le lelei ma le le lelei, foliga, eseesega mai isi ituaiga

O le tupu o le itu i matu F1 e le o se taimi ua leva, ae ua uma ona maua le tele o iloiloga lelei. E moni, o nisi taimi latou te feteenai: o le a le mea e manatu nisi tagata fai togalaau o se uiga mama, o isi e manatu o se mea e leai. O lea la, e mafai ona e faitau o fua o le togavao suamalie, ae leai ni fugalaau poʻo ni meaʻai. Aʻo lata ane, o isi tagata e fiafia e tusi se mea e pei o le: "Ia, e ese le lelei pe afai e ese mai le tofo o isi isalaʻelu?".

Faatasi ai ma ona tulaga le mautinoa o mea nei.

  • Maualuluga malulu malulu. E mafai ona tupu ma fua mai i vaitau e malulu ma o loʻo faʻaalia e fesuiaiga o le vevela. I le taimi lava e tasi, e le pei o le tele o ituaiga o eggplant, e le taliaina le vevela, lea e taofia ai lona galueaina i le itu i saute. Ae o tuutuuga o le ogatotonu, Siberia, le itu i Matu-Sisifo e talafeagai lelei mo ia. E oo lava i le vevela e latalata i le 0 e uiga iC, o vao vao e le faaleagaina.
  • Lelei lelei o fatu ma, o se taunuuga, lo latou maualuga maualuga o le germination. E talitonuina mo le faʻamaʻiina o le isalaʻelu o fatu ua saunia pe a ma le 70% e matua lelei lava. O le tupu o le itu i mātū, e le pei o isi ituaiga, o loʻo faaalia ai nei pasene mo fatugogo.
  • Le mautonu i tulaga tuputupu ae. O nisi vaega o tekinolosi taufaatoaga pe a tuputupu aʻe lenei ituaiga e mafai ona faasee atoa. E le manaʻomia e le togavao le faʻamalosi ma le faʻavae. O ona fualaʻau e matua aʻafia uma lava i greenhouses ma fanua tatala.
  • Faʻateleina le teteʻe o maʻi. O faʻamaʻi matautia e pei o le paʻu paʻu, ituaiga eseese o le pala, o le paʻu o le paʻu, e le mafai ona faʻamaonia mo ia i tausaga malulu ma susu.
  • Lelei lelei ma le faʻalelei i le faʻaaogaina o fua. E masani ona fai mai i totonu o ana mea manogi o mushroom e taua tele le vaivai, ae e le o se mushroom! (E ui o le mea moni, o Emerald F1 e le o se mushroom foi, ae o le tofo e suia ai le mushroom caviar). Ae i se tulaga lautele, o le tofo o le fualaau aina e le sili atu le leaga nai lo isi ituaiga.
  • Maualuga maualuga pisinisi, faʻasaoina ma le mafai ona faʻaaogaina o fua. O nei meatotino e mafai ai ona faʻaaogaina pisinisi faʻapisinisi; e mafai ona latou faʻatupulaia e le gata i luga o faatoaga a le tagata lava ia.
  • Maualuga maualuga. I luga o faʻasalalauga e mafai ona e mauaina savali e na o le 5 kilokalama na maua mai le 1 m2. O le mea moni, 5 kilokalama e le laʻitiiti, ae o le tele lava o lipoti o le 10-12 kilokalama, pe sili atu foi. O sea gaosiga e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le fugalaau ma e mafai ona ausia, ioe, pe a fai e fai se pulega umi o le taumafanafana.

Talu ai e leai se mea e tupu e aunoa ma se faaletonu, o loʻo i totonu o le Tupu o North. O le mea moni, o nei mea e masani lava o le faaletonu.

  • E le o tagata uma e fiafia i fua umi. O lenei mea e faʻaalia i le kukaina ma le galueaiina. Ioe, mo nisi o ipu e sili atu ona talafeagai le i ai o le mafiafia, fua o le palanisi poʻo fualaau. Ia, mea ei ai ... I le faaopoopo atu, ona o le uumi, e masani ona taoto i luga o le palapala ma maua palapala. Ae e mafai ona e tauina lenei mea e ala i le tuʻuina o se vaega o le mulch mulch i lalo o fua, pe pei foi, pei o le pamuka, plywood poʻo laupapa.
  • O le le mafai ona faʻailoaina e le tagata lava ia. Ioe, o le Tupu o le Matu o se fatu, ma o le aoina mai o fatu mai ia te ia e leai se aoga; e tatau ona e faatau i tausaga taʻitasi. Ae, o le mea e leaga ai, o lenei faʻalavelave e oʻo mai i tagata o le taumafanafana, e le gata i le tulaga o le isalaʻelu.
  • E le o tagata uma e fiafia i se tofo faigofie, e leai ni fulufulu. O le mea moni, o lenei kulupu o loʻo i ai se faʻataʻotoga o fuamoa eggplant. Ae o ia e matua le fiafia lava, lea, i le isi itu, o se uiga mama.

Vaega o le galueaiina ma le totoina

O le mea moni lava, e leai se pepa aloaia aloaia e uiga i foliga o togavao, ae e mafua mai i le tele o lipoti mai le au amateurs e le mafai ona latou faia e aunoa ma ni fale puipui e oo lava i nofoaga e lata ane, ma sili atu i Siberia poo le Urals. Ae ui i lea, o le fale e manaʻomia mo lenei fualaʻau mo na o le taimi muamua lava, talu ai e talafeagai le totoina o togalaau i le eleele avanoa pe a oʻo mai lenei taumafanafana. O le tekinolosi taufaatoaga a le Tupu o North e masani lava ona tutusa ma soo se ituaiga o ituaiga eseese poo hybrids o le eggplant ma e leai se mea e sili atu ona le lelei. E moni, o le a le mafai ona tupu e ala i le lūlūina o fatu i totonu o le eleele, sei vagana ai i le itu i saute, o lea e tatau ai ona e saunia ni togavao. O le luluina o fatu mo laau e tatau ona na o le taimi o le faamanatuina o Mati 8. Ia, pe i luma o ia e avatu i lana ava se meaalofa. Pe vave foi, e aveese le tuuaiga.

O le totoina o laau e aofia ai auala e iloa lelei e le au faifaatoaga, e sili ona lelei le faia e aunoa ma le totoina, vave toto i totonu o fagu lapoa, lelei atoatoa. O lenei faiga e umi ma faigata, e aofia ai:

  • fatu ma le eleele le faʻaleagaina;
  • faʻamaʻaina o fatu ma a latou togafitiga faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae;
  • lūlūina i totonu o fagu paʻu;
  • faʻavaitaimi o le vevela vaiaso i le 16-18 e uiga iC i le taimi lava e maeʻa ai;
  • tausia le saogalemu 23-25 e uiga iC mulimuli ane;
  • suāuʻu faʻafefete ma 2-3 faʻalavalava pito i luga vaivai;
  • faʻamalosi o fatu aʻo lei toto i le eleele.

O fualaau i le matua o le 60-70 aso ua sauni mo le totoina ile eleele. E tatau ona faʻatutu muamua moega, o loʻo lelei lelei le palapala i le humus ma le pefu faatasi ai ma le faʻaopoopoga o ni laʻasaga laiti o fualaʻau. Totoga o le isalaʻelu e oʻo lava i totonu o se kiona, tusa lava pe tatala ile eleele, i le vevela o le palapala ia le itiiti ifo i le 15 e uiga iC. Afai o le taumafanafana moni e leʻi oʻo mai (o le mamafa o le vevela i aso taitasi e leʻi oʻo i le 18-20 e uiga iC), e manaʻomia fale puipui ata le tumau. E totoina le laau e aunoa ma le loloto, e aunoa ma le solia o le aʻa.

E masani ona le noatia le Tupu o North F1, ae afai e mafai, e sili atu ona fai

O vao o lenei kulupu e le tele tele, o lea e mafai ona i ai le fuataga: 40 cm i laina ma 60 cm i le va oi latou. I le 1 m2 5-6 laau pau. I le faaopoopo atu i le fomaʻi lautele o le moega, o se lima lima o le humus ma se tamai pusi laupapa o loʻo faʻapipiʻiina i vaieli taʻitasi, e matua malulu i le vai mafanafana.

O togafitiga o togalaau e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaina, totoina, faiva. E mafai ona vave aveeseina fale puipui, e pei ona totogo laau toto: i le lumanaʻi, e le fefe le Tupu o North i le tau malulu. O laulaau lanu samasama e tatau ona aveeseina, o laulaau taalaelae uma e oʻo atu i le fua muamua ma isi ovaries, ma totoe ai le 7-10 fua. O le mea sili ona leaga o le paluga o le Colorado potato beetle, e sili atu le aoina ma le lima ma faʻaumatia.

I le tulaga o le malulu ma le susu o taumafanafana, e mafai ona osofaia le paʻu, ae o le Tupu o North e tetee i ai e sili atu i le averesi.

E le manaomia e le isalaʻelu se vai faaopoopo, ae o le eleele e tatau ona susu i le taimi atoa. Ma ona o le tele o le suavai e faʻafefe ai le vai, e tatau ona e faʻaulu muamua muamua i le vaiaso, ona sili atu lea. O le faʻaleleia o le eleele e fesoasoani i le foia o le faafitauli o le faʻavaivai. E fafagaina pe'ā manaʻomia: i le afa muamua o le taumafanafana latou te faʻaaogā mea faʻalaʻau, ona pala, superphosphate ma potassium sulfate.

O le seleseleina o lenei eggplants e amata i le masina pe a maeʻa fugalaau. E tatau ona aveeseina laʻau i le taimi, pe a latou tutupu i le tele o le manaʻomia, maua se lanu ma le lanu. O fualaau e leai ni fua e le faʻaaloalo ma leai ni manogi, o mea e sili atu i luga e maua ai veins le lelei. E seleseleina le kulupu i faʻauluulu faatasi ai ma le 2-3 cm le umi. O le taimi e faʻaumatia ai fua e mafai ai ona faʻaalia se mea fou. O fua o le Tupu o North e teuina mo se taimi umi, e oʻo atu i le masina, ae i totonu o se pusaaisa e iai le vevela o le ea 1-2 e uiga iC.

Ma o fua e le pala, e sili atu le tuʻuina o se mea mafolafola ma mama i lalo o latou

Iloiloga Aʻoaʻoga

O le Tupu o North e vave ma fua mai, ae e le o se mea lelei (e mafai ona e faʻatau i latou i totonu o le faleoloa, aisea e faʻalavelave ai ma i latou?), O lea na ia lafoaia ai o ia.

Faʻaauau

//dacha.wcb.ru/index.php?hl=&showtopic=58396

O le tausaga na teʻa na ou toto ai le Tupu o le Maketi ma le Tupu o North (o fugalaau e le tele lanu uliuli) - mai le 6 togavao o le Tupu o North, pe tusa ma le 2 pakete o le isalaʻelu, ae mai le 6 pcs. Tupu o le maketi - e le o se fua e tasi.

"kesi"

//www.forumhouse.ru/threads/139745/page-3

Faatasi ai ma le Tupu o Matu o le ae iai pea i se seleselega tele. Ioe, latou te le fetaui lelei mo le vevela, ae o isi mea uma - falai, solo, meaʻai, maisa - lelei tele. Ou te totoina vao e 8 i tausaga uma. Mo se aiga e toalua, ou te faia foi ni uo lelei. Latou te matua i totonu o laʻu fale kosi i luma o kukama. Fua seia oo i le ogatotonu o Setema i le vevela o le tau.

Marina

//www.asienda.ru/post/29845/

Na ou totoina le Tupu o le isalaʻelu i Matu i le 2010. Ma ou te fiafia lava ia te ia! Masalo ona o le taumafanafana o le Ural e ese le mafanafana. O vao uma na fiafia i se seleselega lelei. O le vao e maualalo, 60-70 cm, tele-taloina, e le manaʻomia ni taofiga. O fua e fua tele, umi. E fetaui lelei mo le taina, ma le tao. Matou te vaeluaina, mo le "Laʻu Tina", e le gata i le vaʻaia o fualaau faisua. O laumei afu laiti e lanu viole, o le tino ua paʻepaʻe. O tagata talavou e vave kuka vave, toetoe lava a tutusa ma le zucchini.

Elena

//www.bolshoyvopros.ru/questions/2355259-baklazhan-korol-severa-kto-sazhal-otzyvy.html

O le tupu o le itu i matu F1 o le isalaʻelu, lea e tupu i le toetoe lava o soo se tau, sei vagana ai le pito sili ona manaia i saute. O lenei kulupu e le fefefe i le malulu o le tau, e le lelei i tulaga, e maua ai ni fua lelei o fua e masani ai mo eggplants, lelei lelei. O foliga mai o lenei kulupu ua foia le faafitauli o le saunia o lauʻeleʻele eggplant ma tulaga lamatia o le ola o fualaau faisua.