Broccoli

Toto ma le seleseleina o le broccoli

I aso nei e tele auala e selesele ai le broccoli mo le taumalulu. O nisi oi latou ua mamanuina e faʻasaoina le tele o mea aoga o le kāpeti, o isi - ia sauniuni mo le faʻaoga atili i le tuufaatasiga o isi ipu, ma o isi e masani ona avea ma se mea e ese ai. O ia ituaiga eseese o le a mafai ai e tagata taʻitasi ona filifilia se auala e fetaui ma ona manaʻoga, avanoa ma lagona. E le gata i lea, o sauniuniga i fale e puipuia ai le aoga o le taumafataga i le tausaga atoa.

Filifilia Broccoli

O le filifilia o fualaau faisua, o loʻo taʻitaʻia i tatou i se tulaga o le mafaufau lea e taʻu mai ai ia i tatou le mea e tatau ona tatau ona tatou faia, o mea e tatau ona tatou gauai i ai. Mo le broccoli, o nei vaega e pei o:

  1. Lanu. O le mea muamua e puʻe ai lou mata o se lanu meamata lanu meamata. O se fualaau matagofie, e foliga mai, e lei oʻo ina matua, ma o samasama samasama o se faailoga lea o le vevela. O nei laumei lanu meamata o le broccoli e maua ai se maualuga maualuga o le beta-carotene, lea o loo maua i fua aupito maualuga o fualaʻau 'aina. E le gata i lea, o le paʻu uliuli o le tumutumu o ulu o le a suia i lanu meamata pe a kuka.
  2. Elasticity. O le broccoli o loʻo e manaʻomia e tatau ona faʻaauau: ia i ai ni petioles faigata ma se pulou pupula. O lanu samasama i tumutumu o ulu o se faailoga lea o le amataina o le uila, ma o vae vaivai, o loʻo taʻu mai ai e le o talafeagai le fualaau aina mo le taumafa tagata.

Aoao mea e mafai ona saunia mai ituaiga eseese o kapisi: paʻepaʻe, Savoy, Beijing, pak choi, kale.

E faʻapefea ona togi?

Faatasi ai ma le oʻo mai o pusaaisa ma le tele o freezers i totonu o fale uma, o le faiga faʻaleaisa ua avea ma lauiloa.

O lenei auala o le teuina o fualaau faisua e moni lava se numera aoga taua:

  1. O fuālaʻau matala ma fualaau aina e taofia ai le tele o meaʻai ma e masani ona saunia e 'ai.
  2. Le faigofie o le faagasologa. Saolotoga mai ituaiga uma o le faʻamaʻiina ma le fufuluina o ipu.
  3. Faʻamatalaga Fualaau faisua ma fualaau faisua i lalo o le malosi o se tamaitiiti.
Ae ui i lea, e iai foi ni mea le lelei: o le tele lava ina taʻua o le le lava lea o se avanoa avanoa i le faleisa.

E faʻafefea ona togi le broccoli i le fale? Ae e te leʻi tuʻu le fualaau faisua i le pusaaisa, e manaʻomia saunia:

  1. Ina ia amata, fufulu le broccoli i lalo o le vai tafe ma ia mautinoa e leai ni palapala, lapisi, paluga, ma isi mea e totoe ile fualaau aina. Afai e te mauaina ni iniseti, e sili ona lelei le faʻatofuina o le kapisi i totonu o se vaifofo vai mo le 30 minute ina ia mafai ona aveese atoa. Tuu le kapisi i le vai e tatau ona e alu i lalo, ma o le vaifofo ua saunia i le fua faatatau o le 3 tbsp. l masima i le 1 lita o le vai mafanafana.
  2. A maeʻa ona toesea iniseti, e mafai ona toe fufuluina le kapisi e fufuluina ai toega o vai masima. Afai e leai ni iniseti, alu i le mea e sosoo ai.
  3. Matou te vaevaeina mea faʻaletonu i ni vaega talafeagai mo oe. O le faʻaaogaina o le broccoli e sili ona faigofie e vaevaeina e ala, e vavaeese ma vaega taitasi o le ulu o le tele o le manaʻo.
  4. A uma ona mulumuluina ma fufulu le fualaau aina, o le taimi lea e vevela ai. E masani ona uiga pe lua minute faʻapipi poʻo le taʻavale (i totonu o se fafie e lua) mo le 5 minute. Ina ia faʻamamaina fualaau faisua e te manaʻomia e faʻafefiloi ai i le vai ua uma ona kuka - o le a faʻaolaina ai le tele o vitamini ma foliga mai o le fualaʻau.
  5. A maeʻa le taimi e tatau ona aveeseina le kapisi ma faʻagogo i luga o se pepa solo seia oʻo ina mou atu le susu mai luga. I le taimi o le maluluina o le fualaau faisua ma o lea o le a faamatuu atu ai se aofaiga o le susu, lea o le a liua i le aisa, faaleagaina ai puipui o le laau.
  6. A maeʻa le faʻavaivai ma le malulu, ua oʻo i le taimi e amata ai ona maalili. O le mea lelei, o le vave faʻaaogaina o le galuega e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe, ae e mafai ona e faia e aunoa ma lena. Mo le faigofie, vaevae le numera o inflorescences o loʻo maua i ni vaega o lenei lapoa e te fuafua e faʻaaoga i le taimi e tasi. A le o lea, o le a tatau pe tatau ona toe faʻataʻoto le atoa o le avanoa, poʻo le tipiina o vaega o le saʻo saʻo, faʻaleagaina ma le talepeina o mea leaga.
  7. E sili atu le tuʻuina o fualaʻau mo le faʻavelaina i totonu o se pusa faʻamaisa e ese ai, aua e faigofie lava ona faʻamalieina i manogi o isi oloa. I le taimi o le faagasologa, o le vevela i le kisaisa e tatau ona mai -18 ° C i le -25 ° C.

E te iloa? I le taimi o le vevelaina o fualaau faisua aʻo leʻi faʻamaisa, o le faʻaleagaina o le malosi o le enzymes o loʻo faʻaosoina ai le feilafi. O fualaau faisua lapopoa e mafai foi ona malulu, ae o le a sili atu le leaga nai lo le faʻalanoaina.

Keʻau kuka

O le isi auala o le seleseleina o fualaʻau - faʻamago. I le taimi muamua, o fualaau aina ma nisi o vine ua sili ona mamago, o lea ua sili atu ona faaaoga lautele lenei metotia. A faʻamamago, e aveesea uma le susu mai le meaʻai fualaʻau, lea e puipuia ai soʻo se faʻagasologa o le leaga ma le pala, faapea foʻi ma le foliga mai o le pulupulu.

I le tausisia i le mea malogo o le puleaina o le vevela (pe a ma le 50 ° C), o le broccoli o loʻo tumau pea ona faʻaaogaina mea aoga ma o le faʻateleina o taumafa e le itiiti ifo i lenei tulaga i le kapisi fou. O kāpeti tipi o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le muamua ma nisi o ipu autu. Pe a kuka, o le fualaau faʻanatura o le a toe faʻafoʻisia uma le suavai na leiloloa, ma e tatau i le kuka ona manatuaina lenei mea, e faʻatatau i le tele. E lua auala e sili atu le taugofie e faʻamago ai le kapisi: i totonu o le ogaumu ma le eletise eletise.

Toto i totonu o ogaumu

O le fufuluina o kapisi i totonu ole ogaumu o loʻo faia i lalo:

  1. Muamua e tatau ona e saunia le ulu, fufuluina ma faʻasesea i totonu o tamai fugalaau. E tatau ona manatuaina o le telē o le faʻalavelave, o le umi o le a faʻagogo, ma o le faʻaitiitia o le vevela e tatau ona tuʻu i le ogaumu.
  2. Ma le isi, ia saunia se fata tao tao: lubricate le pito i lalo i le suauʻu manogi pe tuʻuina foi i le tao tao. E mafai foi ona e faʻaaogaina le fala mo le taloina o paluga.
  3. Tuu le palu broccoli i totonu o le ogaumu malulu ma seti le vevela i le laina mai le 50 i le 80 ° C. Ina ia faʻamamaina fualaau faisua, e tatau ona e filifili le "fetaulaiga" mode i luga o le vaega o le umukuka, o le a maua ai le taʻavale talafeagai.
  4. O le taimi e faʻagogo ai e tusa ma le 4-5 itula, e fuafua i foliga faʻapitoa o le ogaumu ma le lelei o le kapisi.
  5. A maeʻa le taimi atofaina e mafai ona siaki mo le sauniuni.

Faailoga o sauniuniga a le broccoli:

  • inflorescences ua faaitiitia e tai tolu taimi;
  • maua se tamai lanu samasama;
  • pe a togiina ia mea vaivai i tamatamailima, e le o ese mai le sua mai ia i latou.

E taua! Afai e samasama samasama ma faʻafefete pe a sasaina pe faʻasalalauina, e fufulu fualaau faisua. Latou te le fetaui mo le faʻaaogaina, aʻo latou leiloloa uma a latou meatotino aoga ma maua ai se manogi le lelei.

Telefoni faʻaeletise

Galulue faʻatasi ma se meafaigaluega faʻapipiʻi mo nisi o galuega e sili atu ona faigofie ma e manaʻomia ai le itiiti ifo o le tiute ma tomai. I le tulaga o le faʻaaogaina o se eletise eletise, e naʻo le mea e manaʻomia ai le saunia o le kalama, tuʻu i luga o se paleti ma faʻatulaga le ala talafeagai, lea e faigofie ona faʻaaoga e faʻaaoga ai faatonuga.

Afai o nisi mafuaaga e le mafai ona filifilia le mode, o le vevela ma le taimi e mafai ona seti lima (50-80 ° C / 4-5 itula).

Saili po o a ipu e mafai ona e kuka mai le kāpeti lanumumu ma le auala e teu ai fualaʻau mo le taumalulu.

Faʻailoga

E tele naua meaʻai mo le broccoli rolls: o le kāpuni tilati e lelei ma le tele o mea manogi ma fualaʻau pei o pepa Bulgarian ma vevela, aniani, zucini, ma isi. O le a faʻafeiloaia le broccoli i latou e le fiafia i isi faiga.

E le o se mea faalilolilo le toatele e 'aina le broccoli e aunoa ma le fiafia tele, e le amanaʻiaina uma meatotino aoga. O le a tuʻuina atu e Marinade se tofo manogi ma se manogi i se fualaʻau fou. O le faʻaaogaina o sima mo le taumalulu, e mafai ona maitauina o le fualaau faisua e tele atu mea e maua i vitamini i le taimi o se togafitiga faʻamalosia lelei, nai lo se faataitaiga, i le taimi o le maluluina. O le a tatou malamalama i le ala e togi ai le broccoli e aunoa ma ni faʻaopoopoga, aʻo taofi pea le maualuga o meatotino aoga ma lanu lanu meamata.

Mo taʻaloga e manaʻomia (meaʻai ile lita o vai):

  • 1 talo o le kālele;
  • 1 le pata o le vevela pepa;
  • 1 tsp fatu fatu;
  • 2-3 lau laulau;
  • 1 tsp maʻama masi;
  • 2-3 art. l sima;
  • 2 tbsp. l sugar;
  • 100 ml. vineta;
  • 500 g gooseberry;
  • 1 kg o le broccoli fou;
  • 1000 ml o le vai.

O le sauniaina o le broccoli mo le teuina o se tulaga masani ma auiliiliga i totonu o le vaega "E faapefea ona malolo?", Ma o le a tatou tilotilo i ai auala e kuka ai piko:

  1. Fufulu laʻau. O le faʻaitiitiina o vaega, o le susulu atu o le tofo o le kelo e lagona.
  2. Ona tipi lea o le pepa pepa ma le greens.
  3. Matou te fufuluina le kapeti ma vaeluaina i totonu o ni paluga i le paluga o kulisi ma le kalama, ona saunia lea o le pusa mo le tilati.
  4. Toto fatu, laurel ma le kumini o loʻo taoto i lalo o se fagu poʻo se isi fagu.
  5. Matou te tuʻuina i luga o le fagu i luga o mea mamago ni mea e leʻo ai.
  6. Faaopopo le 100 ml o le vineta.
  7. Fufulu le vai ma faʻasae le suka ma masima i totonu, ona sasaa lea o apa i vai ina ia mafai ai e le vai ona ufiufi le kapisi.
E mafai ona faʻatautaia faʻamalositisi ipu ma mea e aofia ai. Mo le faia o lenei mea, mo le 5 minute, tuu ia ato o le kapisi i totonu o le oven i le 120 ° C. Afai e faʻamaonia le faʻamalositino i le taimi lava e uma ai ona faʻamaligiina i totonu o le vai e kuka ai le suavai - e mafai ona tuʻuina faletupe i totonu o se ogaumu ua vevela, ae afai e maua e le faletupe le taimi e faʻamafanafana ai - i se malulu.

E te iloa? O le faʻamamaina o ipu i totonu o le ogaumu e sili atu le lelei nai lo le faʻamaʻapeʻaina i le vevela vevela. E i ai siama faʻamaʻi e mate ai naʻo le vevela i luga o le 110 ° C. O nisi o nei siama (botulism, mo se faataitaiga) e mafai ona oti.

A maeʻa le faʻamaʻi, e mafai ona e taʻalo i luga mea e ufiufi ma tuu faʻamaufaʻailoga i se palanikeke mafanafana.

Broccoli Salads

O le a matou tilotilo i le 5 suʻega lea o le broccoli o le elemene autu, ma isi mea e faigofie ona maua i fale uma. O le lima pito lima o le a aofia ai salakeke e tuʻuina ai le broccoli ma aano o manu, fualaau faisua fou, sisi ma fua.

E te iloa? O Broccoli e toetoe lava 2 taimi sili atu ona maua ai vitamini C nai lo fua o le citrus, lea e manatu o ni taʻitaʻi i ona mataupu.

Broccoli ma moa

Calories per 100 grams - 286 kcal. Meaʻai:

  • 2 vaega moa moa;
  • 1 le ulu ulu laititi;
  • 200 gr. o le kulimi malo mafiafia;
  • mayonnaise laei mo laei;
  • masima;
  • pepa (ia tofo).

Kuka:

  1. Salu le susu ma le broccoli kulumu seia oʻo i le kuka.
  2. O aano moa e mafai ona vaʻaia e le lima i le itu o filo, ma e mafai ona gaugau le kapisi i ni tamai fugalaau.
  3. Grate le sisi i luga o se pi poʻo se kālati ma faaopoopo i aano o manu ma kapisi.
  4. Vaitaimi salati salalau ma mea manogi.
  5. Mo mea suamalie, e mafai ona e faʻaopopoina se mea e sili ona lelei le gaioiga poʻo ni aniani foi i lalo o se mea e gaosia. Ae e le talafeagai.

Broccoli ma laau papa

Calories per 100 g - 170 kcal. Meaʻai:

  • 200 g laau papa;
  • 300 g broccoli;
  • 100 g o aniani lanu meamata;
  • 50 kalama o sisi;
  • 2 vaega tamato;
  • 4 tbsp. l kirimigi suamalie;
  • masima, pepa.

Kuka:

  1. Broccoli e kuka.
  2. Otioti tamato i totonu o poloka ma vaevae le kapisi i totonu o laupapa. Peti fasi.
  3. Tui laau vao, tuu faʻatasi mea uma.
  4. Grate le sisi ma faʻaopopo i le salati.
  5. Laei le salati i le kulimi suamalie ma mea manogi.

Saina broccoli

Calories per 100 g - 232 kcal. Meaʻai:

  • 700 g broccoli;
  • 300 g kāloti;
  • 3 totoa o le kalaka;
  • 1 ata;
  • 10 g fatu sesame (ia tofo);
  • masima;
  • suauu moli mo le toe faʻaleleia

Kuka:

  1. Faʻasese le kapisi i totonu o meaʻai, tipi ese ma fufulu ile vai inu mo le 5 minute.
  2. Kono Karoti i luga o se pusi vao poʻo ni lapoʻa lapopoa ma faʻafelanulaʻau i totonu o se fagu.
  3. Tipi le sukala ma le pepa.
  4. Faʻafesoʻotaʻi mea faʻapitoa ma faʻatumu i le sima poʻo le suāuu suauu, pe'ā manaʻomia, faʻaopoopo le masima.

Broccoli ma Apple Salamata

Calories per 100 g - 290 kcal. Meaʻai:

  • 400 g broccoli;
  • 1 lanu mumu;
  • 40 g alimoni;
  • 1 totō lauloki;
  • 1 sika paepae;
  • 2 tbsp. sua o le tipolo;
  • 2 tbsp. l suauu olive;
  • palapala pepa.

Kuka:

  1. Suauu ma vele ese le kapisi e pei ona masani ai.
  2. O Apple na tipi i ni fasi manifinifi.
  3. Alu alamati i totonu o se mea faʻafefeteina poʻo se olo i se umukuka umukuka. O le vaega o nati e tatau ona lautele.
  4. Faʻasalaina lelei le kele.
  5. O le tipi na tipi i ni pusa vavao.
  6. Faʻafefiloi mea faʻatasi ma le vaitau ma mea manogi, suauu ma le sua o le tipolo.

Broccoli ma Mozzarella Salati

Calories per 100 g - 362 kcal. Meaʻai:

  • 1 ulu ulu;
  • 200 kalama o peʻa lanumeamata;
  • 2 tbsp. l pine pine;
  • 150 g mozzarella;
  • 4 tbsp. l olive olive;
  • 2 tbsp. l risini araisa poo 1 tbsp. l potuʻai;
  • 1 ata chili.

Kuka:

  1. Suauu le kapisi ma peʻa lanumeamata.
  2. Oti le tizzarella i ni fasi ie vevela poʻo ni fasipepa.
  3. Faʻatasi le kapisi ma le sipisi i fasi pepa kuka, nati ma le pepa, ona oʻo lea i le vaitau ma le vailaʻau ma le suauu.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o meaʻai maloloina e mafai foi ona suamalie. O le faʻaaluina o se taimi itiiti, e faigofie ai ona e faia ni masaniga fou i meaʻai ma le olaga. Taumafa i le taumatau, alofa ia oe lava ia ma maloloina! Le fiafia tele!