Laʻau

Hoya Bella - Fale tausi

O lenei mea totino ei ai sona lalelei faapitoa ma se manogi manaia. O le tausia o ia o le a le tau faaaluina le tele o taumafaiga. Ae e le tatau ona galo ia i tatou o le fugalaau e aofia ai mea oona, lea e mafai ona afaina ai tamaiti laiti. E mafai e tagata matutua ona ola i totonu o le fale e aunoa ma le fefefe i ni aʻafiaga.

O le a le foliga o le aiga

O Hoya Bella o se sui o le aiga Gusset. O le igoa tonu o le laau o Hoya lanceolata Bella. E iai sona aʻa. I le vaomatua, o Hoya Bella o se tala. Afai ua tupu i totonu, e sili ona lelei le tuu o le laau i ipu pipi. O le fugalaau e lagona lelei i totonu o se mea lapopoa.

Hoya Bella Inflorescence

O laumei e faigofie, fesuisuiaʻi, faʻalaʻau malosi. E i ai la latou lanu uliuli-lanu meamata. Faʻatonuga i totonu o le tulaga o le manino manino o le mafiafia. I luga o pulani o loʻo i ai se numera tele o laulaau. I le taimi o le tuputupu ae, e paʻu lala. O fualaau faisua e ola i pito o pana. O le laʻau o loʻo i ai se foliga e foliga mai o se faʻaaliga. O le tele o laulaau e 2-4 cm. O o latou itu e ese lanu: o le pito i luga e lanu meamata lanu meamata, o le pito i lalo o se paolo lanu uliuli.

Tasi ituaiga fugalaau

Mea masani masani

O ituaiga laau e sili ona lauiloa:

  • Variegata - e iloga i le lanu faapitoa o papatusi laupepa. Latou lanu meamata, ma lanu samasama matagofie.
  • Louis Buis - o laulaau o lenei ituaiga o loʻo i ai se uiga iloga - o se vaega e sili atu le mama.
  • Matou - o le laʻau o lenei hoya e laʻititi pe faʻatusatusa i isi ituaiga. E sili atu le tele, e foliga mai e sili atu le suavai o le laau. O se tasi lea o ituaiga eseese.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O le laau e faaigoaina i lalo o le lauiloa Igilisi o Thomas Hoya. Na faigaluega o ia mo le Duke o Northumberland i le amataga o le seneturi sefuluiva. Na fiafia Tomasi i le totoina o laau vevela i se tau malulu o Peretania.

Manatua! I le vao, o le fugalaau Hoya Bella e masani lava i Thailand ma Ausetalia.

O le fugalaau fuga

O le aʻa, fugalaau ma sua o le laau o loʻo i ai se mea oona, o le mea lea e le fautuaina e teu i totonu o aiga o loʻo i ai ni tamaiti laiti poʻo ni fagafao e fiafia e fiafia i laau.

Fuʻa puaa

Hoya Bella Flower Home Care

Fugalaau o le puaa - o le a le ituaiga o Karnosa, Kerry, Bella, fleshy, multiflora foliga

Ina ia mafai e le laau ona atiina ae ma lauolaola lelei, e taua le mulimuli i tulafono e amanaia ai ona uiga. Mo le totoina o se fugalaau, ia faʻaaoga ai ni meaʻai. Vaega o le faʻatinoga:

  1. O se pusa mafolafola lautele e saunia mo le fugalaau.
  2. O se laulau o alavai ma sina oneone e sasaa ifo i lalo.
  3. O loʻo tuʻuina se fatu ma o loʻo aʻafia lelei aʻa. 2-3 tupugo e masani lava ona totoina i totonu o le tasi ipu.
  4. O loʻo totoina ma le faʻaeteete le laau i se mea e sui.

I le lua aso muamua talu ona totoina, fafagaina le fugalaau e le fautuaina.

Lanu vao

Lulu

O le laau e talafeagai lelei mo le vevela o le potu. O le tau vevela e le manaomia mo ia. E le taliaina e Hoya Bella le malosi o matagi, faʻasolosolo ma oso faʻafuaseʻi i le vevela. Tulaga sili ona lelei o le vevela - + 20 ... +25 tikeri.

Faʻalogo lelei! E le tatau ona faatagaina le vevela e paʻu i lalo +18 tikeri mo se taimi umi. E mafai ona taʻitaʻia ai fomaʻi.

Malamalama

Mo Hoya Bella i le fale, e tatau ona tuʻuina atu le malamalama lelei. Ae ui i lea, i luga o aso susulu ua fautuaina e faia se malu malu mo lena mea. I le tau malulu, pe a vaivai le moli, e tatau ona e faia le maualuga.

Faʻasa

Hoya Bella e le taliaina le eleele malogo atoa. O le taimi lava e amata ai ona mago le palapala, e tatau ona faʻafefe le fugalaau. E tāua le faʻamautinoa e leai se faʻaleagaina o le vai e tupu i le palapala. A leai, o le a amata le pala.

I le taimi o le fuga, e tatau ona matua malosi le inu. A maeʻa lena mea, ua lava lea e faaitiitia ai lona faalua i le lua taimi i le masina. E fautuaina mo lenei faʻamoemoe e faʻaaoga vai faʻavaivai pe timu. Aua nei faʻaaoga tele le malulu o se vai. E tatau ona sili atu le mafanafana nai lo le vevela o le potu (2-3 tikeri).

Taua! I le autumn ma le taumalulu, o le suavai e tatau ona faʻaitiitia.

Lafoaia

E le lava le na o le totoina o se laau. Talu ai ona o le lau o le lau e malolo tele vave nai lo le palapala, e tatau ona e faʻapalaina i taimi uma. O le susu e le tatau ona pau i luga o fugalaau. A maeʻa le faʻatinoga, e fautuaina e fufulu laulaʻau.

Totogi

O le laau toto e sili atu lona lelei i se siosiomaga e maualuga lona maualalo. Mo le faia o lenei mea, e le gata e mafai ona e faʻaleleia, ae tuʻu foi i totonu o le mea lata ane o atigi fugalaau i le vai.

Laʻau vao

Soo

E pei o le eleele mo le fugalaau, e faʻaaogaina se mea e saunia faapitoa. Mo ia, o le eleele o loʻo faʻaaogaina i le faagasologa o le tuputupu ae o le kulimi e talafeagai. I lea mea e manaʻomia ona e faʻaopopo i ai se vaega itiiti o le oneone.

Afai e te saunia le eleele mo lau fugalaau, ona e maua lea o le faavae e tatau ona e faʻafefiloi ai le 1 vaega o le oneone, 1 - peat, 1 - compost ma le 2-sod sodium. Latou te fautuaina foi le faaopoopoina o ni malala, moa ma le paʻu.

Laʻei pito sili

I le taumafanafana, e tatau ona e faʻamausalisaina le palapala. Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai le faʻaaogaina o meaʻai minerale, ae le o se ituaiga o mea e faʻaaogaina, ae sili atu ona faʻaitiitia. O le tele o faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le fale.

Vaega o le galueaina i fafo

Hoya Kerry - tausi fale

E tatau ona e filifilia se nofoaga lelei i le fale, lea e le tatau ona i ai se ata tusi. Faʻasagaina o le fugalaau e fai pe a mumu le pito i lalo. Fertilizers e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le tausaga, i le taumafanafana - i masina uma.

I le vao

O afea ma pe faapefea ona fuga

Hoya Carnosa - Fale tausi

A maeʻa foliga o peduncles, o le a tupu mai le vaʻaiga i le tasi pe lua masina. I le taimi lea, e le faatagaina e lafo le laau i se nofoaga fou. Faʻatasi lelei ma le faʻaeteete, e mafai ona faʻamalieina e Hoya Bella ma le tele o fuālaʻau mo le tele o tausaga.

Ituaiga fugalaau

O fugalaau a Hoya Bella e foliga mai ua faia i le gaʻo. O latou laʻau e 1-2 cm. O fugalaau e tutupu i foliga o inflorescences i pito o peduncles.

Fugalaau fuga

O fugalaau o le laau e pei o fetu. E i ai la latou paʻepaʻe paʻepaʻe ma o se pale paleni lauiloa, lea e mafai ona lanu violē poʻo piniki. O faʻatalanoaga taʻamilosaga e foliga foliga tutusa i se faamalu. O se vaega o fugalaau masani lava e aofia ai le 7-9 fasi.

Vaitaimi

O le taimi o le ola o Hoya Bell fugalaau e 8 aso. E oʻo mai ia Me poʻo Iuni. A maeʻa le tautoulu, e le o toe mamao ona fai lea o mea fou. O le fugalaau ei ai se manogi malosi e iai ni faʻamatalaga o le vanilla. E le afaina pe a foliga mai, ma e mafai ona mafua ai le tiga o le ulu.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

Pe a fugalaau fugalaau a Hoya Bell, e manaʻomia e ia le sili atu ona inu malosi nai lo isi vaitaimi. I le taimi o le fuga, e faʻamauaina le fale pe tusa o le faatolu i le vaiaso.

O fugalaau e paʻu.

Teuteu

O le faia o lenei faiga mo fugalaau e filifili. Ae peitaʻi, pe a oʻo mai pine mago, e tatau ona vavae ese.

E faapefea ona fua

I le faʻatinoga, e tele metotia o le fafagaina o le puaa. O le faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina e ala ile vavaeina.

Fatuina fatu

Mo le germination, o fatu e totoina ile eleele i totonu o se pusa palasitika. Ua ufiufiina i latou i se ata tifaga ma saunia vai masani. I le lua vaiaso o le a aliaʻe mai ai. Latou te manaʻomia le nonofo i le tasi ma le isi. I le vaiaso mulimuli ane, e mafai ona totō le laau i se nofoaga tumau.

Faʻasogaina o ni afifi

O le faʻaaogaina o tipi e sili ona lauiloa mo le teuteuina o se fugalaau. E tatau ona tipi 3-4 tipi mai le mama i le tautotogo, vavaeina i totonu o le vaega ole vasega. O le pito i lalo o laʻau ua aveeseina. O le tipi e tuu i totonu o se fagu ma le eleele ma amata ona faʻafeinu vai i taimi uma. O foliga o aʻa e tatau ona fuafuaina i le 2-3 vaiaso.

Manatua! E fautuaina le tuʻuina o le fagu i totonu o se nofoaga lelei ma faʻamautinoa i aso uma le vevela e tutusa ma le 25 tikeri Celsius.

Tuʻu

Ina ia faia lenei mea, filifili se sola ese, ia tipiina ma afifiina i le puʻu. E masani ona tatau le suāsusu. A maeʻa le lua vaiaso, ona amata lea ona ola le aʻa i le nofoaga o le faʻasaina. A maeʻa, ona vavae ese lea o le totogo ma totoina i se nofoaga tumau.

Suiga

E mafai ona toe totoina se laau pe afai e tupu tele, ae e tatau ona faia lenei mea ia sili atu ile tasi i le tolu tausaga. O le toe gafa ua fautuaina e na o le toe mulimuli. E mafua lenei tulaga i le mea moni e matua faigata tele le faʻaaogaina o le laau.

Fuʻa puaa

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

Afai e te tausia ma le faaeteete le fugalaau, ona ono itiiti ai lea o le faamai ma meaola faalafua. E tatau ona e siakiina e le aunoa le uaea Bell e mataʻituina lona ola maloloina. Afai e maua ni faailoga faʻalavelave, e tatau ona faia fua e togafitia ai le fugalaau i se taimi vave e mafai ai.

Pests

I le tulaga o le faaleagaina ma le apogaleveleve mite, e tatau ona pupu le laau ma Actellik. Ina ia saunia le fofo, e 15 pata o le tuufaatasiga ua solo i le tasi lita o le vai. Ina ia foia lenei meaʻai, e fautuaina ina ia sili atu le maualuga o le susu ile potu.

Faamatalaga faaopoopo. Pe a osofaia le puaa, ona solo lea o laʻau i vai paʻu. E tatau foi ona e suluina Karbofos. Afai e maua se mealybug, o le sipuni poʻo le silati e mafai ona fesoasoani e taulimaina.

Isi faafitauli

Afai o le aʻa ua leʻoloa, o le a mafai ona tupu i le fuga o le fugalaau i le aʻa po o le paʻu palapala. Muamua, o vaega ua aʻafia o aʻa ua aveesea. Ona tatau ai lea ona felafoaʻi ma fomaʻi. E tatau foi ona e suia le pito i luga.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E tele talitonuga e aʻafia ma le hoya:

  • O nisi e talitonu o le fugalaau e faʻaleleia le gaioiga faʻafeusuai. O le mea lea, o nisi taimi e tuʻuina i totonu o potu moe, e ui i le manogi malosi.
  • O loʻo talitonuina o Bela Hoya o loʻo i ai se lagona filemu ma lelei.
  • Afai e fuga fugalaau, e taʻu mai ai e faamaoni le ulugalii i le tasi.
  • E talitonu foi o Hella Bella e faʻavaivaia ma faʻavae feteʻenaʻiga faaleaiga.

Tuputupu ae i totonu o se faʻalava tautau

<

O le tuputupu ae o Bell Hoya e manaʻomia ai se taumafaiga itiiti. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le tausiga, o le fugalaau o le a fiafia i lē e ona lona lalelei le masani ai mo le tele o tausaga.