Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona taulimaina faʻamaʻi manu

O Conifers o laau matagofie ia e tosina atu i ai ma teuteuina soo se vaega i le gasologa o le tausaga. Ae, o le mea e leaga ai, o le toʻatele oi latou e masani ona aʻafia i osofaʻiga a iniseti leaga, ma o se taunuuga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o meaʻai, ma aemaise lava le le amanaia o mataupu, ua mate le laau. E faʻapefea ona iloa tonu mea na osofaia e au faʻamaʻi lau conifers ma pe faapefea ona togafitia i latou, sei tatou talanoa i lenei tusiga.

I le ala, e tele naua fili i conifers. E i ai i latou e faʻaleagaina nila, ei ai i latou e 'ai le paʻu, suʻe suamalie taua, faaleagaina le aʻa. Faatasi ai ma le sili ona lamatia oi latou o le a faʻalauiloaina oe i lalo ifo.

Galliches

Galitsa (lat. Cecidomyiidae) o se iniseti mūmū lea e aʻafia ai le aiga o tagata ua leva ona vaʻaia. E silia ma le ono afe ituaiga.

Faʻaaliga. Gall Midges i foliga vaaia e tutusa ma namu. E laiti tele - mai le 1 i le 4 mm. Faʻaalia i apaʻau ma leai. O latou laulau e ese i lanu, o nisi taimi e maua ai lanu susulu: moli, samasama, piniki.

E masani ona ulaula tagata matutua. O o latou apaau e ufitia i lauulu. I luga o le ulu o se uumi umi. Iniseti e fafaga i luga o laʻau. Amata tausaga i Me. Faailoga o le faatoilaloina. O le faailoga pito sili ona taua o vaeluaga o laau o loʻo faʻaalia i luga o se laau, o ni faʻalapotopotoga laiti e le masani ai, o tuputupu aʻe i luga o fugālaʻau e vaʻaia: o nila e pipii faatasi ia i latou lava, lea e tupu i luga o le taimi.

Larvae e ola i totonu ia i latou. Ua mamago pama ua faaleagaina. O le maualuga o le vevela o le ea e fesoasoani i le faasalalauina o le vaeluaina.

Togafitiga metotia. O le faʻaumatia o iniseti leaga o le a fesoasoani i vailaʻau faʻasaina nei e faʻatagaina mo le faʻaoga i luga o conifers:

  • Aktara;
  • Calypso;
  • Angio;
  • Mospilan
O le fufuluina o ia mea e tatau ona faia e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi, ae ia le itiiti ifo i le lua taimi ma le vaeluaga lua i le tolu vaiaso.

E te iloa? O laau Coniferous e lafoina se numera tele o phytoncides - vailaʻau e fasi ma faʻalavelave ai le tupu aʻe o pathogens, siama, gaʻo. O le mea lea, i luga o le va o vaomatua faʻatoʻaga o loʻo i ai i le valu i le sefulu taimi e le sili atu nai lo mea faʻaleagaina faʻaleagaina nai lo o mea o loʻo iai.

Puele anufe

O le anufe pipi (lat. Scolytinae) o se kulupu o pusi o le aiga e tasi o le aiga pepe. E tusa ma le 750 ituaiga. Faʻaaliga. O nei meaʻai lanu enaena, e oʻo mai i le 0.8-9 mm. O latou tino e sili atu, o le ulu e laiti. I le pito i luma o loo i ai nifo, o loʻo maua ai le ogaumu. Elytra ua ufiufi i fasi pe o fua.

Latou te masani ona ola i lalo o paʻu o laau tuai, e ui lava o nisi o meaola e nonofo i luga o talavou faapea foi ma sulu. Mai le faʻamasinoga faʻanatinati e oʻo mai ia Aperila-Me. E mafai ona faʻaumatia atoa ia laau laiti.

Aoao pe faʻapefea ona puipuia le toto mai maʻi eseese.
Faailoga o le faatoilaloina. O le tele o taimi, o paʻu e faʻapipiʻi i le paina. E mafai ona e suʻeina pe o le a le mea o loʻo i ai i luga o le paʻu o se pepese, i tafatafa o ni pupuʻu, pu, ma ni vaʻai o loʻo i ai le resin. Olala mai laau mamaʻi ua sasaa.

Togafitiga metotia. O le tauivi o paʻu paʻu o conifers e mafai ona aoga i na o le amataga o le faʻamaʻi - pe a le sili atu ma le lua pe tolu ni pu i luga o le laau atoa. Faʻatasi ai ma se faʻaleagaga malosi ma faʻamaoniga e pei o foliga lelei o le pefu i lalo o le paʻu, o le pau o le paʻu, e le mafai ona lavea le laau. E sili atu le fufulu ese ma mu i le taimi e aloese ai mai le faaleagaina o isi laau.

Injections e faʻaaogaina mo togafitiga faʻatasi ai ma iniseti, lea e avea ai se paʻu paʻu ma se tui. O le sili ona lelei i nei mataupu o:

  • Calypso;
  • Talitonuga;
  • Emepaea-20;
  • Anisiteka.
Injections e faia i le lua i le fa taimi, ona ufiufi ai lea o laufanua i le toga pitch.

E taua! A togafitia laau, faʻaaoga meafaigaluega puipui. Taualumaga na faia i le tau vevela e aunoa ma le matagi. Puipui le tino i se suti faapitoa, mata - matagi, vaalele - masini

Pepa o tala

Pepa o tala (Lat. Ips typographus) e faasino i le aiga o paʻu paʻu, e masani ona taʻua o le laʻau tele o paʻu.

Faʻaaliga. O se iniseti uliuli enaena ma le tele o le 4.2-5.5 mm. E mafai ona amanaʻia e le mataʻitusi o le pito i totonu o se pusa i lalo ma se faʻaoga, o le mea e taʻua o le uila. I ona pito e tuʻu ai nifo. Faailoga o le faatoilaloina. E pei o paʻu paʻu uma, e masani ona faʻauluina le tusitala i luga o le paʻu o hvoynik, ma togiina i luga o le paʻu. O le mea e sili ona fiafia i ai o nei anufe - latou te 'ai, ae masani lava latou te' aina paʻu pine, o paina.

O taua ma le tootoo i totonu o le ogalaau, samasama o nila, pauu ese o le paʻu, gasegase ogaoga, afaina falaoamata i luga o le ogalaau ma i lalo ifo o le a faailoa ai ua pisia i latou. O se faailoga iloga o le i ai o se tusitala e masani lava o le taina o se laau e fai i luga o se tagata.

Togafitiga metotia. E lelei tele le tau ma le tagata lomitusi aʻo leʻi faʻavae i luga o le laau coniferous, o lona uiga, ia faia ni puipuiga.

E tatau ona malamalama o se laau e malosi malosi e ono le mafai ona vevela ona o le afaina o le vao, talu ai o le a sili atu ona faigata mo ia ona ulu atu i totonu o le paʻu o se laau malosi, ma o le a sili ona fiafia e vaavaai mo se vai vaivai, toeaina, ua faaleagaina. Ina ia mafai ona taofia, e tatau ona faia le fafagaina vave, fafaga, faaleleia le tulaga o le palapala i lalo ma faataamilo i le laau, ia faʻaumatia faʻanoanoa, mamago pe mama.

Faamasani oe lava i tulafono mo le totoina o laau faʻasalalau e pei o le perosi, vao, pine pine, laʻau, moli, juniper, thuja, cedar, mirikaria.
I uluaʻi laasaga o le liona, faʻaaogaina ma injections faʻatasi ai ma iniseti ma sauniuniga faʻapitoa. I luga o le tele o faʻatoʻaga faʻatoʻaga, e faʻapipiʻi ai foʻi mailei pheromone. I faatoaga tumaoti e faʻaaoga ai le faʻamaloloina.

I le tulaga ogaoga leaga, e tatau ona faʻaumatia le laau.

E te iloa? O le Coniferous laau sequoia po o le laau mamanu o le pito sili ona maualuga i luga o le fogaeleele. E tupu i Kalefonia (Amerika) ma maualuga lona maualuga o le 115.24 mita. E tusa ai ma saienitisi, o lona matua e 700-800 tausaga.

Spider mite

Spider mite (lat. Tetranychidae) o se suʻi pepe iniseti o lo latou aiga e tutusa igoa ma numera e sili atu i le 1270 ituaiga.

Faʻaaliga. O se iniseti laʻitiiti e pei o se apogaleveleve e 8 ona vae. E oʻo atu i le 0.3-1 cm le maualuga. O le tino ua i ai se faʻaloloa. O le lanu eseese e fesuisuiaʻi ma tau: gray, yellow, orange, red. E masani ona afaina le Coniform i miti mumu. Na te faʻaaluina le taumalulu i lalo o le ogatotonu o laau toto, laʻau matutu. Iniseti o loʻo salalau lelei i le vevela ma le vevela o le tau. Latou te fafaga i totonu o mea totino laau.

Faailoga o le faatoilaloina. Togi, e pei o se tulafono, ola i luga o lalo o nilala ma faʻaogaina ai lala ma paʻu. O foliga mai o le upega tafailagi e taʻu mai ai ua tele naua le aʻafiaga o le laau. O matala e lanu samasama ma pauu.

Togafitiga metotia. Mo le faʻamoemoe o le faʻamaʻi, e tatau i le tagata ona sili atu ona pisi hvoyniki i taimi o le vevela vevela i le vai masani. Faatasi ai ma se laasaga itiiti, e taua le taumafai e tau ma metotia masani: o meaola o iniseti (insectsidal, garlic), colloidal sulfur. I le tulaga o se osofaʻiga ogaoga, e tatau ona faʻaaogaina le tuiina i iniseti po o acaricides: Fitoverm, Akktelik, Akarin, Borneo, Appolo, Flumate.

Sola ese mole

Sola ese mole (Lat. Argiresthia argentina) - o se pepe mai le aiga Argyrestide. E afaina i fua o faatoaga, fualaau suamalie, fualaau aina. E taufaamataʻu Coniferous i le vavao, o le vao ma le juniper e tilotilo i le moth.

Faʻaaliga. O se mea itiiti, e oo i le 5 mm, le lanu enaena. O lona apaʻau e 12 mm. I luga o apaau ua i ai paʻu papaʻe. Faʻasoʻatoa fusi apaʻu, faʻapipii. Faailoga o le faatoilaloina. Mo laau toto, o le lamatiaga e le o le iniseti lava ia, ae o ona aʻa, lea e fafaga i luga o nila ma vine. Lulu lanu, avea ma pusafana, sasaa.

Togafitiga metotia. E mafai ona e tau i le pito i luga e ala i le pulupulu Karbofos, Chlorophos. E togafitia togalaau e le itiiti ifo ma le faalua, tausia vavao o le 7-10 aso.

E te iloa? E le o faʻasalalauga uma e vaʻaia. Larch - na pau lava le faʻamalosi e faʻafefeina nilala paina ao leʻi oʻo i le taumalulu.

Sawfly

Ephedra matagofie sulu (lat. Pristiphora abietina) ma pine pine (lat. Neodiprion serfer). I tagata sa taua i latou o tagata pepelo.

Faʻaaliga. O lenei hymenoptera e uliuli pe enaena i lanu. E i ai ona fua mai le 4.5 i le 6 mm. Wingspan - 9-14 mm. Sese ala e ola i le 9-14 mm. Valiina i le lanu meamata. Faailoga o le faatoilaloina. E tele taimi e masani ona faʻaleleia ai fofo i luga o tamaiti talavou. Latou te fafagaina ni fagu paina ma faʻagesegese le tuputupu aʻe o laau. E mafai ona latou ave ni nila i le eleele, ma tuʻu ai pupule e toetoe lava a le lavalava. E masani lava, o laau ua afaina e faapaleina le pale, samasama ma le uʻamea o nila.

Togafitiga metotia. Ia Me-Iuni, e togafitia i latou i vailaʻau e pei ole Chlorophos, Karbofos, Lepidotsid, Cypermethrin, Bi-58, Aktara, Zircon.

Aphid

Aphid (Latina Aphidoidea) - o se iniseti gase matautia o le aiga o hemiptera. E silia ma le 4 afe ituaiga.

Faʻaaliga. O tamai iniseti e oʻo i le 1-2 mm. Faʻalagolago i ituaiga, e mafai ona ese lanu: lanumeamata, enaena, enaena, uliuli.

I luga o le ulu o se iniseti o loʻo i ai se faʻamatalaga faapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea na te tauaveina ai ana gaoioiga leaga. Tagata taʻitoʻatasi o ni apaʻau ma leai ni mea. Faailoga o le faatoilaloina. O le faailoga autu o le toilalo o aphids o le a faʻaleagaina, le lelei le ituaiga o laau, taofi lona tuputupu ae, lapisi ua felanulanuaʻi ma uʻamea.

E mafua tonu lava i na taunuuga o le apump sucks le sua mai le laau. Afai e te matauina ia suiga, ona taumafai lea e tilotilo i lalo o nila. Atonu o iina o le ae maua ai se fuifui vine uliuli po o ni iniseti laiti.

O le tele lava o taimi, o aʻafiaga o le faʻasalalau e aʻafia i se pipi faapitoa - anufe.
Togafitiga metotia. Faatasi ai ma se laasaga itiiti, e tatau ona togafitia le laau i togafitiga faa-aganuu: vai fasimoli, teuteuga ma le faaleagaina o laau toto. Afai e malosi le faʻailoga, ona tatau ai lea ona faʻapolopolo ia pepe ma iniseti. I le taua faasaga i aphids sili ona aoga:

  • Tulafonoofit;
  • Kaisara;
  • Maxi
E taua! Aʻo leʻi togafitia togafitiga faʻasalalau i le tautotogo po o le mafanafana, e tatau ona e faamasani ia oe i faatonuga i sauniuniga ma mulimuli i ai pe'ā saunia le oloa ma pe a filifilia le inumaga.

Meli

Conests Pests Meli (Lat. Aphrastasia pectinatae, Chermes abietis) - tamai iniseti pepe. Toeitiiti lava o conifers uma e ofoofogia.

Faʻaaliga. I foliga vaaia, o le Hermes e talitutusa lava ma aphids, o lo latou tino o loʻo ufiufi i sina mea itiiti. O latou tino e le sili atu nai lo le afe maila. Faailoga o le faatoilaloina. Gaoioiga leaga E faia e Hameli le mea moni e tatau ona lanu samasama, e paʻu. O le laau e taofi le tuputupu ae.

Mai le pito i lalo o le nila e mafai ona e maua ai se fuifui o iniseti uliuli, e pei o aphids, ma paʻepaʻe e pei o le fulufulu mamoe, lūlū - o se ituaiga puipuiga o Hermes.

Sufulies of juice, iniseti e afaina ai le laau, lea e tau atu i le leiloa o lona teuteu, faʻavaivaia ma le lamatiaga o osofaʻiga a isi, sili atu le matautia, mea faʻamaʻi, e pei o pipi. O meli musaina e osofaʻi i luga o le faʻavae o laʻau o galls - o tuputupu aʻe e tutusa lelei ma cones. Togafitiga metotia. Ia Me, e tatau ona suʻesuʻe le tele o le laau i le tele o taimi ina ia le misia ai le siama tele ma Hermes. Pe a masani ona togafitia muamua faailoga muamua i ni iniseti mamanu, e pei o Aktara, Taitai, ma isi.

Shchitovka ma talipupuni sese

Shchitovka (lat. Diaspididae) ma leoleo puipui sese (Lat. Coccidae) o le aiga o hemiptera. O loʻo i ai le juniper shchitovka, pine shchitovka, pine yechoshchitovka ma isi meaola.

Faʻaaliga. O talipupuni ma talipupuni pepelo e mafai ona iloa i se uiga taua - o le i ai o se talipupuni i tua. I le taimi muamua, e tumau i le tino, i le mea mulimuli e leai. Faʻalagolago i le ituaiga, e mafai ona eseese la latou lapisi - 1-4 mm ma lanu - sili atu nai lo le eseese o lanu paʻu. O le sailia o meaola faalafua e le faigofie tele, latou te nofo i luga o le ogalaau ma tipi ma foliga e pei o tuputupu aʻe masani, pusa.

Faailoga o le faatoilaloina. I le faamautuina o le aganuu masani, o le aisa ma le talipupuni sese e inu ai le sua, ma o le mea lea na tolotolo ai laau, ma vevela, o le laau e matua telegese lona tuputupu ae. O le auai o se leoleo puipui e mafai ona faailoaina e nilala enaena, lea e ufiufi i se mea lilo. Togafitiga metotia. Pe a iloa le tele o tagata, o le a fufulu i le masini ma se pulumu ma o le fafie e togafitia i se fasimoli poo se fasimoli-kerosene.

O le faasalalauina o masini e tatau ona taofia e iniseti Aktellik, Rotor, Karbofos, Chlorofos, Aktara, Konfidor.

E te iloa? O le ephedra o loʻo aofia i totonu o le lisi o laau sili ona tuai ma sili ona mamafa i luga o le fogaeleele. O le ola anamua o le ola ua manatu o se pine pine pine e taʻua Metusela. E silia ma le 4800 ona tausaga. Ma o le sili ona tele i fuaitau o le tele ma le volumes ua manatu o se sequoiadendron maoae, ua faaigoaina o le "Sherman General." O le maualuga o lona ogalaau e 1487 sikuea sikuea. m, ma le mamafa - 1900 t.
O le usitaia o tulafono o le faʻaaogaina o mea taufaatoaga o le a fesoasoani e aloese mai osofaʻiga mai le tele o iniseti leaga ma le atinaʻe o faʻamaʻi. O laau Coniferous e tatau ona totōina, aoina se nofoaga mo le eleele, faʻamalamalama e tusa ai ma fautuaga mo lenei ituaiga. E le fiafia le ephedra i le mafiafia - o loʻo i totonu o vaomatua vao, pe a leai se mea masani masani ile ea, o loʻo i ai le tuputupu ae malosi o fualaau faʻamaʻi, le salalau o meaola faalafua.

A e tuputupu ae, e tatau foi ona e mulimuli i fautuaga i le faamamaina ma le fafaga lelei, faapea foi ma le faamamaina lelei o lala mama ma paranesi. Fautuaga faʻapitoa le puipuia o le tautotogo ma iniseti ma fungicides mo conifers.

E tasi pe lua togafitiga e lava, ma o lau laau faʻasoa e fiafia ia te oe i lo latou matagofie ma foliga vaaia lelei i le gasologa o le tausaga.