Eseese o kāpeti

Kapisi paepae: o ituaiga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe ma se faʻamatalaga ma se ata

O le kapisi paepae o se laufanua faʻasalalau ma se tele o meaʻai, vitamini ma elemene. E tasi le ituaiga kesepa paʻepaʻe e ese mai le isi i le tele o le taimi, o le tele o le fualaau faisua, suamalie, mafiafia. Pe a filifilia fatuga, e tatau ona e amanaʻia tulaga o le tau i totonu o lau eria, vailaʻau faʻafanua, faʻamaʻi o le vevela, ituaiga ma le faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le palapala. O le Kapisi ma le tuai o le taimi o le taumafa ua manatu o le sili ona fua tele, lautele i le faagasologa o galuega ma tumau ai ona aoga aoga mo le tele o masina.

Mafaufau i ituaiga e sili ona lauiloa o kapisi mo fanua tatala.

"Avak F1"

O le vaeluaga o le matua, e maua ai le maualuga ma le tumau o taunuuga i le seleselega. Faʻatauaina mo le tofo ma le faʻalelei pe a faʻaaogaina. O le mamafa o le ulu e eseese i le vaitaimi 4-6 kg, o le foliga e lapotopoto le laugatasi, o le kapisi i le vaega o loʻo i ai se faʻalelei totonu o le fausaga o lanu paʻeʻeʻe sinasina. O lenei ituaiga o kāpeti e le mafai ona taʻe ma e puipuia i faʻamaʻi, e le fefe i fulu ninii.

O le seleseleina e faia i le 115-120 aso mai le aso o le totoina o fatu.

E taua! O fafine e fafagaina i latou i le fafagaina fa fa i le vaiaso e faʻaititia ai avanoa e maua ai le kanesa o le susu i faalua. Ia, pe afai e iloa e se teineititi le faʻaogaina o lenei oloa ao talavou.

"Dita"

Uluai ituaiga. O le seleselega e mafai ona i luga o le 100-110 aso pe a maeʻa le totoina o fualaau. O lanu lanu lanu-lanu e laʻititi, lapotopoto, e le silia le 1.2 kilokalama. O fualaau suamalie, suamalie, mafiafia e lelei mo le faia o salakeke. Tetee atu i le tele o ituaiga meaola, ua faamoemoe mo le totoina i totonu o greenhouses, fanua tatala.

E tele ituaiga o kāpeti, sei vagana ai papaʻe, Savoy fiafia, Brussels sprout, kohlrabi, Beijing, cauliflower ma kale.

"Olympus"

Faʻasoʻatoa le fugalaau. O le taamilosaga, ulu mataga, o ona laupepa ei ai se lanu uliuli-lanumeamata ma se solo malosi malosi, i le tulaga o le paʻepaʻe.

O le mamafa o le fualaʻau o le 3-4 kilokalama. E teuina mo se taimi umi, e le fefe i femalagaaiga, e le o se mea e tupu. E talafeagai mo le suina ma isi gaioiga. O le seleselega e faia i le 110-115 aso mai le aso o le totōina o fatu.

E te iloa? I le English Channel, i luga o le motu o Jersey e tupu le kapisi "Jersey" e oʻo i le fa mita le maualuga. E ui lava o laʻau tipeti e lelei, e sili atu ona taua i ona aʻa mai le mea latou te faia ai ni ato ma meafale.

Sonya F1

O le fatuga o le vaeluagalemu, faamoemoega lautele, na faaalia lelei lava ia i le faagasologa ma le teuina mo se taimi puupuu. Laʻau maualuga-fua mai, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma le taʻavale. O lau pito i luga e valiina i se lanu uliuli-lanumeamata, i le tipi, o le ulu e sinasina, oona, ma uiga lelei o le tofo. O ulu lapopoa e mamafa, e mamafa le kilo 4-5. Le fefe i femalagaaiga, mo se vaitaimi umi o tausia le polokalama.

O le seleseleina e faia i le 115-120 aso mai le aso o le totoina o fatu.

"Delta"

O le kulupu failaʻau "Delta" e fetaui lelei ma le faʻamatalaga lenei: o le ulu o le lanu sinasina ma le faʻamaʻi foliga, i le tuaoi o laʻau lanumeamata saʻo e puipuia ai. E fautuaina le fou o le taumafa mo le faʻamaʻiina ma le gaosiga. Vaitausaga o le vaitau, seleseleina i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautotogo. O le seleseleina e faia ile 70 i le 75 aso mai le aso e totoina ai fualaʻau.

"Meridor F1"

O le gasegase tuai o le matuuga ma se ola umi. O lapisi laititi e tusa ma le 2-3 kilokalama ua i ai se lafu tele, lanu mūmū ma ese i se uiga tulaga ese: suamalie ma suamalie. O le kulupu ua lelei ona atiina ae ituaiga o aʻa ma laulaau, e tumau i le lamala ma le mausali, e le mafai ona tafe ma taofia lona faailoga mo se taimi umi. E seleseleina le seleselega 135-145th aso mai le aso o le totoina o fatu.

E taua! O le faʻaleleia o le kapisi i taimi tatau o se laasaga tāua lea i le fausia o se ulu o kapeti, i le vaitau lea e manaʻomia ai le tele o le faʻamafa, o le eleele e tatau ona sola i le 50 inisi le loloto.

"Snow White"

O le sui o se tasi o ituaiga sili ona lelei o kāpeti mo le teuina, e mafai ona tausia lenei ituaiga mo le 6-8 masina i fua o le vevela o +8 ° C. O le umi o le taumafataga, o lanu lanu-lanu e sili atu nai lo le fua, ae mamafa - e tusa ma le 5 kilokalama. O le meaʻai fiafia, mafiafia, e le mafai ona taʻe ma maua ai le teteʻe i faʻamaʻi. O lenei ituaiga e sili ona lelei i le kukaina, e lelei fou, fugaina, gaosia.

Aʻo teuina mo se taimi umi o tausia le pepa o oloa, e le fefefe femalagaaiga. O le seleselega e tupu i le 100-115th aso mai le aso o le totoina o fatu.

Pule "Kitano"

O le kāpeti paepae e talisapaia i le lalolagi atoa, o le mea lea o le tele o kamupeni fatu e fiafia i le fatuina o fatuga fou ma faailoga pito sili ona lelei, lea e tofotofoina i nofoaga eseese.

O le kamupani "Kitano" o loʻo tuʻuina mai ai faʻataʻitaʻiga faʻamaonia ma faʻafetaui le kapeti ma a latou fatu maualuga o fatuga o vaitau o vaitau: "Honka F1", "Naomi F1" ma "Hitomi F1".

  • "Honka F1". Laʻau faʻapitoa i luga o se mea maualuga, ulu o se mea mamafa, lapotopoto-faʻapipiʻiina i laʻau lanu meamata lanumeamata. O le ulu e matagofie i le solofa o le kesi, o le mamafa e oo atu i le 3 kilokalama. Maualuga maualuga, faʻaaogaina uma fou ma faʻaleleia, ola ola o le 4 masina. O le seleselega e faia ile 65 i le 75 aso mai le aso e totoina ai le toto.
E te iloa? Mai le taimi na faia soo se kapeti i soo se ituaiga, o se mea e fiafia i ai i totonu o teritori o Siamani ma Ausetalia. Sa matua talisapaia o ia ma faatuatuaina lona taunuuga i le foiaina o nisi mataupu. I le tautotogo, sa totoina faatasi ma ia, ma tuu atu igoa o fualaau faisua i fualaau faisua. Afai o laau toto na ola ma matagofie ma maloloina - sa latou taaalo i se faaipoipoga, pe a leai, ona malepe lea o le mafutaga.
  • "Naomi F1". Laʻau malolosi i le ulu lanu lanu, paʻepaʻe i le tipi. O le mamafa o le mamafa e ese mai i le 2 ma le 3.5 kilokalama. O lenei fualaau faisua e faigofie ona faapaleni le lamala, tulaga le lelei mo le totoina o lenei fualaau aina, ae i le taimi lava e tasi o ulu uma o kapeti ma e puipuia mai i faamaʻi. Lelei mo le suinaina, taofiofia ma isi ituaiga o gaioiga. Sauina i le 4 masina. O le seleselega e faia i le 80-85th aso mai le aso o le totoina o fatu.
  • "Hitomi F1". Umi tausaga le matua. O le ulu e lapotopoto, lapotopoto, lanu mumu fafo, i totonu o le vaega ei ai se paʻepaʻe sinasina. O le mamafa o le mamafa o le ulu e mai i le 2 i le 3.5 kilokalama, o laupepa e faʻatusatusa. Le tofo e le mafaamatalaina o le laau, pepa lamolemole, suamalie. O se paʻu, tusa lava pe i ai ni tulaga faigata, e maua mai ai se maualuga maualuga, e le o se mea e tafe ma mo se taimi umi o loʻo tumau pea lona pepa. Sauina i le 6 masina. Faʻaaogaina saʻo, e fetaui lelei mo le teuina, viliina ma isi ituaiga o gaosi. O le seleseleina e faia i le 80-90 aso mai le aso o le totoina o fatu.
O tuaoi lelei o kapisi o pateta ia, pi, pi, kukama, radishes, peas, chard, garlic, sage, beets, celery, meaʻai.
O le Kapisi o le ogatotonu ma le tuai o le vaitau o le taimi e sili atu ona aoga, talu ai e leai lava ni sene i totonu. E lelei ona tausia ma e tele meaʻai ma maloloina e saunia mai ai.

O ituaiga eseese o kāpeti, oa latou ata ma igoa e eseese i le taimi o le matua, ma faʻapotopotoina a latou mea lelei i le taimi o le teuina ma le tofo lelei.