Fuafuaina o fanua

E faʻapefea ona fai se vai matutu i le atunuʻu?

E lei leva tele, i le seneturi lona luasefulu, ua tulaʻi mai ai se manatu fou, o le lauiloa ua vave ona tupu i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi. E uiga i le mamanu o le laufanua. I faaupuga faigofie, o le faʻafanua ma le faʻaogaina o fanua. I se tulaga lautele, o se ata fausaga lea e tuufaatasia ai le fausaga fale, mamanu ma le fausiaina. I le taimi na i ai, ua atiae e le au atinaʻeina ata o mamanu le tele o fuafuaga mamanu e le gata ina teuteuina ai le teritori, ae ia maua ai foi le foliga masani, o le aafiaga o le loto gatasi ma le natura. I aso nei, ina ia faʻaleleia soʻo se 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻaaoga taiala faʻataʻatia mo le fatuina o se faʻatalanoaga lanu meamata. Faatasi ai ma se tasi o nei galuega, o le a matou faʻalauiloaina oe i la matou tusiga. E uiga i se vai matutu i totonu o le atunuʻu ma o latou lava lima ma ata ma laasaga taʻitasi. E faigofie i le faʻatinoga, matagofie foliga vaaia, e mafai ai ona e nanaina mea sese o le toomaga, tausiga le lelei.

Vailagogo

I totonu o le mamanu o le laufanua, o loʻo faʻapitoa i vaituloto. Ae peitai, e le o vaega uma e mafai ona faʻaauina. I le faʻaopoopoga, e masani ona fesootaʻi tino vai i ia auala faaopoopo e pei o le faʻamamaina, maua mai o masini faamama, le fausiaina o se masini vai. Mo i latou e mananao e aloese mai isi faafitauli, ae i le taimi lava e tasi e matagofie le tulimanu masani, o se vaitafe e aunoa ma se vai na faia.

O le vaovao o se tasi lea o elemene taua i le mamanu o le laufanua, e taua i totonu o le toga papa, lea e salalau i le lalolagi atoa mai le Land of the Rising Sun. Sa teuteuina e le Iapani ni teritori eseese i vaitafe afu 700 tausaga talu ai.

Aoao pe faapefea ona fuafua lelei ma faaauupega le dacha

Sa talitonuina o le vaitafe, lea e amata mai i se tamai ata matagofie, ua sosolo atu i le vaega atoa ma iu ai i le tulaga o se tootoga, tosina ai malosiaga lelei i le e ona le fale, ma e fesoasoani i lo latou manuia ma le fealofani.

E te iloa? O le togalaau sili ona lauiloa a Iapani o Kyoto. O loʻo tu i le monastery o Reandzi. Faʻailogaina i le seneturi XV. E fai ma sui o le 15 maa na tuʻuina i luga o se faʻamaufaʻailoga faʻasalalau, lea e tuʻuina i se auala e tusa lava po o le a le itu o loʻo tilotilo iai se tagata, o le a latou vaaia na o le 14 oi latou.

O se vaitafe matutu o se faataitaiga i se vai vaigogo, o lona pito i lalo ua ufitia i maa, maa, iliili, oneone, ma laau teuteu ua totoina i luga o faletupe.

O le lelei o lenei elemene i luga o lenei faatanoa o le:

  • toetoe lava e le manaʻomia le tausiga;
  • o le a manaʻomia ai le faʻaititia o tupe faʻafaigaluega;
  • faia i na o le lua pe tolu aso;
  • foliga matagofie i soo se taimi o le tausaga;
  • e le tosina atu iniseti leaga;
  • e mafai ai ona e natia mea leaga o le laufanua;
  • foliga lelei ma fetaui i soo se itu;
  • mafai ona faatino le galuega a se alavai faʻafefe;
  • e mafai ona teu ai fesootaiga (manholes, laina, paipa, ma isi);
  • e le faatapulaaina le filifilia o laau toto e mafai ona totō i luga o ona faletupe;
  • e saogalemu mo tamaiti laiti.
O foliga eleʻele e faʻaleleia ai le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi, vavaeese ai laufanua o laufanua eseese, faʻaleleia le lagona e maua e isi mea.

E te iloa? O le faaupuga "mamanu o le laufanua" na afua mai i le luasefulu seneturi, ae o aʻa o le ata lava ia e toe foi atu i aso anamua ma taitai atu i Mesopotamia - o iina o le taumafaiga muamua i le totoina o togalaau aina na faia. I Eleni anamua, o paka ma togalaau na faia e lima o tagata, ma o uluai igoa o anamua anamua a Roma ua toe faatulaga i le 65-68 TLM.

Manua laʻau

I le tulaga masani, o le elemene "vai matutu" e vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  1. laʻau - o le fausaga faigofie, lea o se vaitafe e tasi, faʻateleina ma tafe i nofoaga eseese;
  2. laʻau faʻalalauina - o se faʻalavelave faʻalavelave i le faʻatulagaga, talu ai e aofia ai le tele o vaitafe e mafai ona vavave pe faʻafeeseeseʻi i itu eseese;
  3. afu poʻo le faʻanofo - faʻapipiʻiina se mauga, o loʻo tafe ai le vaitafe.

Ituaiga o vai lele mama. Matou te taʻuina atu ia te oe le sili ona lauiloa:

  • ulu ulu;
  • oneone oneone;
  • lima faʻafefiloi.

Creek source

O se tali masani mo le fatuina o se vai matutu o meafaigaluega, mo se faataitaiga, o se maa, vaʻa, ma se papa. I lenei tulaga, e mafai ona faʻataʻitaʻii le tafe mai o le vai i le mea saʻo mai lenei mea ma o le mea lea e tu ai lona puna.

Lafu oneone

O le fatuina o vaalele oneone o le a faia ai se taumafaiga. O lenei tuufaatasiga e aofia ai ni vaitafe vaiti. I le umi atoa o le aafiaga, e pei o le mea lea latou te lotogatasi i le tasi itu, ona vavave lea, ona toe feoai.

O galu i luga o na tafe e foliga matagofie ma muamua - e faia i le fesoasoani a se rake, lea e iloagofie ai togi taʻitasi.

O se vaitafe matutu o le a vavalalata vavalalata i tafatafa o se vai matutu.

Fusi lima

O le tuufaatasia o lima e le faigofie foi ona faatino. E tatau ona lelei le fuafuaina ina ia mautinoa ma matagofie. O lea, e mafai ona e faafoliga o loʻo tafe atu le tasi vaitafe i le isi.

E mafai foi ona e faatulagaina ni manulele e eseese le lautele, lea i totonu o se nofoaga e fusia i totonu o le tasi auala.

Fautuaga lautele ma togafiti

Ina ia fatuina se mea matagofie ma le mea muamua e pei o se vaituʻu mamago, matou te fautuaina oe e faʻaaoga fautuaga nei:

  1. O le tele o le fanua, o le lautele o le vaitafe e tatau ona.
  2. E sili atu pe a le faia saʻo ni fagu. I le avea ai o se tulafono, e foliga mai e le masani ai ma e le mautonu. O le auala matagofie o le vaitafe e faʻalauteleina ma faʻamatalaina. Ina ia mafai ona foliga foliga masani, ma lona faʻamaufaʻailogaina, ua lava le manatuaina o le mea e foliga i ai se tamai mauga maualuga, mo se faataitaiga. Vaʻa masani le vaituloto, o ona pito e paʻu i nisi taimi. O le vaitafe, e vevela, foliga vaaia loloto ma umi atu. Ae ui i lea, e tatau ona faʻamalūlūina, faʻalanumalie ia talo.
  3. Vaʻavaʻai i le tuʻufaʻatasiga tele o le maa maa ma laʻau lanumeamata.
  4. O le aʻafiaga o maʻa susu o loʻo faia i se paʻu varnish.
  5. E mafai ona faia le faʻalauiloaina o taʻaloga ma vaifotu e ala i le tuʻuina o maʻa maʻa e faasaga i le pogisa lea e faia ai le auala.
  6. O le faʻataʻitaʻiga o motu e mafai ona faia i le fesoasoani a maʻa tetele, o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le auala.
  7. O le pito i lalo o le vaitafe e le tatau ona faʻamaina. O lea o le a sili atu le taugata, ma o le umi o ona faailoga tusi o le a faateleina. I se faaopoopoga, atonu e te manao e toe faatulaga le 'upega tafaʻilagi i le lumanaʻi, ma o le auala sima o le a faia ai ni faʻafitauli faaopoopo.
  8. O le alalaupapa i luga o le vaitafe ua faʻamaonia le tutusa ma le vaitafe masani.
  9. O le faʻaaogaina o laupepa papaʻese o le a mafua ai le pepelo o loʻo tafe vave le vaitafe.
  10. Pe a filifilia laau toto, e tatau ona tuʻuina atu i mea maualalo. A leai, e mafai ona latou tapunia le vaitafe lava ia.
  11. O faletupe o vaitafe, sei vagana ai le lauusiusi, e mafai foi ona teuteuina i ni manoa matagofie, o maʻa, o ata o togalaau.
  12. E pei o le tausiga, o le tautotogo taʻitasi o le tautotogo o le eleele o loʻo siomia ai laau ma le faʻaofiina o faʻamaʻi talafeagai e manaʻomia. I le tau mafanafana, e fautuaina e vai vai i lea taimi ma lea taimi. Afai e tatau ai, ave le moa ma tape fasi pipi.
E taua! I le mea e fai ai le vaitafe o se alavai faʻavaivai, o le a manaʻomia ona faʻamalosia maʻa i se vailaʻau sima. Aua o le vasega e mafai ona faʻafefeina i latou.

Vailaau mataʻu e fai e oe lava ia

Matou te tuʻuina atu faatonuga i le auala e fai ai se vai matutu ma ou lava lima i tulaga.

O fea e amata ai?

Ae e te leʻi alu saʻo i le mamanu o le laufanua, e tatau ona e fuafuaina mea nei:

  • tele;
  • fomu;
  • nofoaga;
  • faʻaaoga mea.
Pe a filifilia le foliga ma le tele o se vai matutu, e tatau ona mafaufau i le vaega o le fanua. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le teritori lea e te fuafua e faʻaoga ai lenei mea fanua e vaapiapi ma umi, ona sili atu lea ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i le vaituloto mamago. I se vaitau puupuu ma le lautele e lelei le momotuina o se vaitafe. O le a faʻalanoa le lautele o le eria. O le lautele o le vaitafe lava ia e mafai ona ese mai le 30 cm i le 1 m.

Ae e te leʻi faia se vai matutu i totonu o le atunuʻu ma ou lava lima, e taua le saʻo le fuafuaina o le nofoaga mo le faʻatulagaga. I le faʻamuamua, o lenei mea faitino e mafai ona tuʻu i soo se tulimanu, i le mamao ma sili atu ona iloa: i tuafale poʻo le taimi tonu lava i le faitotoa o le fale. O le punavai e mafai ona i ai i luga o se maupuepue ma luga o se laugatasi. E mafai ona e mafaufau i luga o le vaitafe ina ia vaevaeina ai vaega uma o le fale vevela: se togalaau aina, se togalaau, se nofoaga e malolo ai. O mea lelei o le a vaʻavaʻai i le auala.

E mafai foi ona faʻaputuina se vaʻamuʻu matutu ma se paluga poʻo se fugalaau.

O mea masani e masani ai mo le fatuina o se vaitugo mamago:

  • pepbles;
  • iliili.
E mafai ona faʻatau i latou i le fausiaina o supermarkets. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e valivali maʻa maʻaʻai i le vai i soo se lanu. O tamai lanu lanumoana mai se mea mamao o le a fatuina ai le lagona o le vai masani.

E le gata i lea, pe a faia se lalaga i le lanumoana-lanumoana, e sili atu le taugata ma le maʻa. Ae maise lava o matagofie matagofie o tioata tioata e maua ai le pupula i le susulu o le la.

Le faia o ni lanu mumu-enaena e ave:

  • maʻaʻai;
  • limesone;
  • mapu

O le faʻamau i totonu o le mea faitino e faia i le fesoasoani a maʻa tetele, maʻa lanu eseese. I le va i le va o maa lapopoa o loʻo fausiaina le talafatai, tuʻu maʻa-leai.

A maeʻa ona e filifilia le nofoaga, foliga ma mea e faʻaaogaina, e manaʻomia le tosoina o se pepa i luga o pepa. E taua foi le mafaufau i le auala o le a amata ai le amataga ma le faaiuga o le vaitafe. E tele auala e maua ai le punavai: faatasi ai ma le fesoasoani a vao, mauga o maa, se vai teuteu, se ulo, amphorae, se fagu.

Lalo o le a matou avatu ia te oe ni nai faataitaiga o le faʻafefe o le tafe, lea e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi saʻo i lou fale mafanafana pe ave ni elemene, faʻafesoʻotaʻi lou lava mafaufauga ma mamanu se vaitafe tulaga ese.

Faiga faʻamalosi

O le faʻavaeina e tatau ona amata i sauniuniga o le eleele. Muamua, faʻaaogaina oneone e tafe ai tuaoi o le tafe vai. E mafai ona faigofie ona faasaʻo i soo se taimi. Nai lo o le oneone ma fetauʻai.

E le gata i lea, o nei laʻau e faʻaaogaina e taʻe ai le vaʻa. O lona loloto e tatau ona 15-30 cm. E le aoga le faia loloto.

O le pito i lalo o le fagu ua lelei le vevela ma faʻapipiʻi. Geotextiles poʻo lutrasil o loʻo taatia i le pito i lalo - o mea e faʻaaogaina e taofi ai le tuputupu ae o le mutia, o le soloia o le auala ma le faʻalolotoina o le maama i le palapala.

A maeʻa sauniuni le alavai, alu i le isi laasaga - tuʻuina maa. Amata i le mamanu o le talafatai, lea o loʻo faʻataatia i totonu o maʻa tetele. I le va o ia mea, i totonu o faʻavavega, e mafai ona e faʻataʻapeʻapeʻa laʻitiiti ni maa laʻitiiti, leai ni mea.

O vai vaivai e faia e le gata mai le maa, ae mai fugalaau foi. Fugalaau fugalaau fai-oe-oe foliga foliga manaia tele. I lona fausiaina e faʻaaogaina ai laau laʻau, o fugalaau mananaia lanumoana ma lanu violē. Pansies, petunias, lobelia, phlox o le a aoga lelei. E ui i lea, e taua le manatuaina o se vaitafe o le a teuteuina i na o vaitaimi ma taimi o le tausaga.

Filifiliga toto

I le faʻamuamua, o lenei laau e fetaui ma so o se laau.

Ae peitai, o le totoina i autafa o le talafatai o le a sili ona manaia:

  • irises;
  • vaa taʻele;
  • vao
  • samo.
E tatau ona teuteuina ia laulaau i le parataiso, le au teuteu, ma le tele o laau toto ua totoina.

Mo se vaitafe matutu, o ia laau e pei o bergenia, bryce e pei o se mea e pei o le launiu, launiu vavalalata, launi-lily, primula, headstrip, host, ma offal e mafai foi ona talafeagai.

I vaega ia e masani ona paʻu ai le ata, e mafai ona e totoina ni paolo-faapalepale anufe, ae maise lava, o au ma manulele e foliga lelei.

E mafai ona e mafaufau i le filifiliga o le teuteuina o laau e masani ona faʻaaogaina i paʻu alpine.

Fugalaau ma laau e tatau ona totō i vaega ma avea o se taufefe. E tatau ona aloese mai laufanua mama. O lenei mea o le a mafua ai se faʻaletonu faʻaletonu. O fugalaau lapopoa lautele e tatau ona suia i lalo ifo o le palapala.

E taua! Pe a filifilia laau e teuteu ai le matafaga, o mea taua e pei o le palapala, le numera o le malamalama o le 'upega tafaʻilagi, ma le i ai o faʻataʻitaʻiga.

Faataitaiga ma ata

I a matou filifiliga o filifiliga mo se vai matutu i totonu o le atunuʻu ma o latou lava lima ma ata e mafai ona e vaʻaia ni avanoa eseese mo le teuteuina o se vai matutu.

O se fesuiaiga lea o se vaipuna matutu o maʻa lanumoana ma teuteu i se alalaupapa laupapa.

Eseesega o se lanu mumu ma se puna mai se pusa teuteu

O teuteuga filifilia fugalaau susulu ma alalaupapa laupapa

Vailaʻau muʻu ma se puna o le vaituloto o le maʻa, teuteu i mata lanumeamata, fugalaau ma se ogalaau. O le natura o le mea faitino e tuʻuina atu i le teuteu o lili vai.

E mafai ona faia ni vaovao e le gata mai maa, ae mai fugalaau foi

O sea faataatiaga o maʻa maʻaleʻale o le a aʻafia ai le aʻafiaga o le tafe vave.

Vafefe vevela e talafeagai mo le teuteuina o fesoʻotaʻiga le lelei

O se filifiliga faigofie e talafeagai mo se vaega laitiiti

O le vaitafe, o loʻo ufiufi i faʻamalama e tasi, e foliga mai e sili atu le natura pe afai e faia i le mafaufau

Afai e te tuʻuina atu ni auala e fesuisuiai, ona liliu lea i totonu ia i latou lava, e foliga mai e masani lava

O le faʻataʻitaʻiga o atumotu e faia i le fesoasoani a maʻa tetele, o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le auala.

Vailaʻau vevela - o se uluai elemene o le faʻasologa o le laufanua, lea o le a le taumateina e tosina mai ai le gauai o au malo ma faʻatumu oe i le malosi pe a mafaufau i ai. Matou te faʻamoemoe, faʻaaoga a matou faʻatonuga ma fautuaga, o le a faigofie, faigofie ma taugofie ona faʻamaeʻaina se tulimanu o lau atunuʻu.