Laʻau

E faʻapefea ona totoina vine: o loʻo avanoa mo soʻo se tagata nofoa mafanafana

O le totoina o vine i luga o se 'upega tafaʻilagi, e sili atu le faigofie ona faʻatau se fatuga ua saunia, ae e le lava le taimi i le taimi nei. Ae o fea e sau mai ai fatu mai le maketi, faʻapefea ona latou tuputupu ae, mai le a? A uma mea uma, ona e itiiti le poto masani o togalaau, e matua faigofie lava le totoina o se fualaau vine, oe i le fale.

O auala autu o le totoina o vine

O vine, pei o toetoe lava o laau afu uma, e mafai ona faʻaleleia uma e fatu ma fualaau vegetative. O le faʻaleleia o fatu i le fale e le faʻaaogaina, talu ai e sili atu le faigata ona faʻapipiʻiina e ala i le taina poʻo le tuʻuina atu. E le gata i lea, e faigata tele ona vavalo mamao pe o le a le ituaiga o ituaiga o le a tupu mai fatu, o le faʻaaogaina o fatu e faʻaaogaina i le gaosiga o galuega.

I le tele o tulaga, o loʻo galulue le uaina vine e totoina vine vine mai le vaʻaia. O le faʻalauteleina o faʻalauteleina e ala i le tuʻuina atu o se mea e seasea ona faia, o lona uiga, e ala i le eliina o le vine, ma le faapipii i luga o laau totō matutua ua totōina o vine o le isi, o le malulu ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le taimi o le totoina o laau, o le laau fou e faʻaaogaina uma meatotino o le vao lea na faʻaaogaina ai le aʻa, se fasi vine umi, poʻo se fua e tasi mo le faapipiiina.

Faʻapenaina o fualaau vine e ala i le vaʻaia: o se auala e avanoa mo se amataga

O le auala sili ona masani ona faʻaaogaina o le totoina o vine o le seleseleina lea o le faʻamaoniaina o laʻau ma o latou aʻa. E matua faigofie lava ona faia e mafai ona fautuaina i se uaina ua amata. Moni, faigofie - e le o lona uiga "na o ia lava", e tatau ona galue malosi, ma tele. Muamua e te manaʻo e maua se mea pe faʻatau faʻatau o lau filifiliga ma amata lenei faiga manaia.

O selesele e seleseleina, e pei o se tulafono, i le taimi o le fufuluina o fua o vine po o sina taimi muamua atu - pe a ua le toe aoga laulaau, o lona uiga, ua lata ona uma le vaomatua, ma ua mama ma mama i le mamao latou te mafaia. E le mafai ona alu ese mai le afaina mo le tautotogo: e le o iloa mea o le a tutupu i le taumalulu, pe faapefea ona manuia le vao i gutu.

A e le faʻagaloina le saini e teu ai mea e teu ai

O mea lelei e sili ona lelei e maua mai i le ogatotonu o le vine: o le ape masani e masani lava ona le matua, ma i le pito i lalo o loʻo i ai ni nai malosi malolosi. O se vine ua matua fua tele ma ni mea e tafe ai, ae e le motusia. E seleseleina "seleselega", o lona uiga, e 5-6 mata, e ui lava i le mea saʻo e tupu i le tautotogo ae latou te manaʻomia le afa o le uumi. E sili atu pe afai e le itiiti ifo i le 5 mm le lautele, ma o le fana mai le mea na latou seleseleina ua tupu aʻe i luga o le taumafanafana i le itiiti ifo i le tasi ma le afa mita le umi.

I le tele o tulaga, o le a na o le faaiuga o le taumalulu e manaʻomia ai, ma ao lei oo i lena taimi, e tatau ona teuina lelei. E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa, pe a iai se nofoaga, ae sili atu ona faigofie i totonu o le potu. O le vevela sili ona maualuga o loʻo i luga o le +1 e uiga iI. Aʻo le i tuʻuina atu i le pulou, e faʻafefeteina le tipi mo le 1-2 itula i se faʻafitauli 1% o le sulfate uʻamea ma se aso i vai mama. Teu i totonu o taga paʻu, tuʻu ai na o luga pito i fafo. I le taumalulu, o le amio saʻo e siaki ma, pe a manaʻomia, fufulu pe na solo foi mai le siakiina. I le tulaga o le faʻamamago - sook.

Totoina vave o laʻau i luga o le eleele

I totonu o nofoaga sili ona mafanafana, e mafai ona e totoina ni mea e faʻamalamalama lelei i le togalaau. O nisi taimi latou te totoina vave lava pe a uma le seleselega o le autumn, na o sina mea e faʻamaina i laʻau mamago po o lala toto. Afai e te totoina ni selesele i eleele lelei, e faigofie ona maua aʻa ma amata ona ola ma le amataga o le vevela o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, o le tipi i le 3-4 buds i le tautoulu e tanumia toetoe lava i totonu o le eleele, ae na o le tasi le pi i luga o le eleele. Ae seia oo i le tautotogo, o lenei fatuga ua lilofia foi i le eleele. E masani lava, e faʻafefe ai le vevela ma le susu, o le mea e maua mai ai paʻu o loʻo ufiufi i se palama palasitika, ma i le tautotogo ua faia ai se pu i totonu mo le tupu aʻe o se tamaʻi ata. A amata ona mafanafana ma amata ona lafo ese laulaʻau ma amata ona ola, ua aveeseina le ata, ma ua fusi le faaputuga.

O le tele lava o taimi, e totoina ai selesele i le togalaau i le tautotogo. I le ogatotonu tutotonu, o le avanoa o le manuia o lea faatoʻaga e laiti, ma i saute i Mati, pe a vevela le lalolagi i le 10-12 e uiga iC, totoina laau i le auala tutusa e pei o le tautoulu, peitaʻi, a maeʻa sauniuniga ogaoga. Muamua, o le vavae ese mai le pulou e faʻamamaina, ona seleseleina lea ma faʻamaluluina pito e lua mo ni nai aso i vai mamā.

Ma, i le vaega pito i lalo, ia faia se mea faʻasolo i lalo ifo o le fatugaʻo, ma faʻasolo saʻo le pito i luga, 2-3 cm i luga aʻe o le fatuga maualuga. E tuʻuina i totonu o se fagu, e sasaa le vai 4-5 cm le maualuga ma teuina i se nofoaga mafanafana seia oʻo aʻa aʻa. E suia le vai i taimi uma ma faʻaopoopo e tausia ai le tulaga tumau. Afai o le vevela o le vai i le faletupe e 25 mai i le 30 e uiga iC, ma i le vaega o pito i lalo o le seleselega 5-7 lalo ifo i lalo, pe a maeʻa vaiaso e tolu vaiaso o le a aliali mai i luga o le va o le vai ia tuberculusina paʻepaʻe.

E le mafai ona tupu aʻa, ma afai e mafai e le tau, ona totoina ai lea o aʻa ma aʻa i le togalaau. I lenei laasaga, e leai se uiga e vave faʻapuʻupuʻu: e mafai ona e totoina i latou i le 6 pulumu, o aʻa o le a malosi atu. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le tau i le tautotogo, e lua ni meaʻai e totoe i luga o le eleele. Vaʻa lelei le vai ma tausi le palapala palapala. Afai o loʻo maua pea ni pulu, faʻapipiʻi ma mea e le o lalagaina.

E sili atu ona lelei le totoina o togalaau i totonu o le togalaau ma ni aʻa laiti

I le taimi muamua, o le a tupu aʻe aʻa, ae o le a fuga mai lau lau laau toetoe lava a vave. Ma a oʻo i le taimi e matua mafanafana ai le tau, o le vaʻa (tasi pe lua, e le manaʻomia ona e toe alu, tusa lava pe foliga mai), o le a vave ona tupu. E oʻo atu i le autumn, o le a tupu aʻe se fatuga lelei mai le vavaega. Afai e vave totoina le matau i le nofoaga, i le oneone lelei ma le lua totoina muamua, e mafai ona e tuua le laau iinei. Ae e masani lava ona totoina o ia i se nofoaga tumau, i le saunia o se pu i luma atu e tusa ai ma tulafono uma.

Tuputupuina o fualaau aina mai fatuga i le fale

I le avea ai o se tulafono, aemaise lava i tulaga fesuiaiga o le vaeluagalemu, o fualaau mai vine e amata ona tupu i le fale. Latou te faia lenei mea i ni mea eseese, ma e masani ona masani ona faʻaaogaina le laisa nai lo le togalaau aina. O le mea masani lava, e tele naua filifiliga mo le totoina o fualaau aina mai fatuga, e filifili tagata uma mo ia lava, i lona manatu, faigofie. Galuega amata ia Fepuari. E leai ni afifi, faʻamaʻi, fufulu ma siakiina e iloa ai pe ua lelei le taʻavale.

I luga o le auʻau, o le paʻu e siʻi ese. Afai o loʻo ola o ia ma e mafai ona ola i se fale fou, o le ai ai se lanu lanumeamata i lalo o le paʻu. O le isi lanu e le faʻamaonia ai le manuia: o le mea e le o se mea e sili ona leaga.

E seleseleina Chubuki mai mea lelei: o le igoa lea e masani ona taʻua o le vavaeina ma le tolu togi. O le a tatou le faʻalauiloaina ni mea e le talafeagai, ia tuu pea ia i latou e tumau i le vavalalata i lo tatou atunuu, aemaise lava pe afai o le lelei lelei, lua e lava mo le toe gaosia. Afai e sili atu i le tolu fatugaʻo oe tuʻuina atu, e tatau ona e tuʻu uma pakete i le fale, e le talafeagai.

O vaega pito i luga ma lalo ifo ua faia, e pei ona uma ona taua: o le pito i lalo e maualalo, o le pito i luga e saʻo ma tuu le tipi mo le 2-3 aso i totonu o le taele vai (sili atu le kiona). I le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona totōina vave lava ni meaʻai i totonu o pusa ua tuʻuina i ai se mea faʻapipiʻi. Atonu o le a latou tuputupu ae iina. Ae mo le saogalemu, latou te masani ona ese le amio:

  1. O loʻo faʻaaogaina le fatugaga i lalo ifo o le taʻavale umi o le "mo fatu".

    Faʻatau ma soʻo se meafaigaluega mataʻutia.

  2. O le pito i luga o le 'au e ufiufi i le varnish vine poʻo le palasitino.
  3. Tuu le tipi i totonu o le fagu lita, pe a tuʻuina atu se laulau pe tusa ma le 5 cm le vai ua tunu ma ni papa e lua o le gaʻo ua faʻaaogaina.
  4. Latou te tuʻuina se pu lata ane ile pamu faʻavevela ina ia mafanafana le vai (e le sili atu nai lo le 30 e uiga iC), ma pito i luga o le tipi i totonu o se nofoaga malulu.
  5. Faʻaauau le maualuga o le vai, o nisi taimi e suia atoa.

    O aʻa o le a aliali mai i le vai / ea tuaoi

  6. Afai o mea uma e alu e tatau ona tatau ai, a maeʻa pe a ma se masina ona latou totoina lea o aʻa e maua ai (e oo i le 3 cm le umi) i totonu o ipu.

O le mea pito sili ona talafeagai e pei o ipu o se palasitika tasi ma le afa lita faʻatasi ma se vaeluaga o pito. E na o le pito i lalo e te manaʻomia e faia ai ni pu e aveese ai le tele o le vai ma tuʻu ai alavai mai tamaʻi laumei laʻitiiti po o oneone paʻu. O le faʻafefiloi o le vaitafe o le vaitafe ma fanua lelei o le togalaau aina (1: 1) ua manatu o le eleele sili ona lelei, ae o nisi e alolofa i le vao, sei vagana ai e tatau ona faia muamua i le vai inu. O le faaauauina o le galuega e foliga faapenei:

  1. Sasaa le meaʻai i totonu o fagu ina ia mafai ai e le aʻa, tuʻu i luga o aʻa, oso i luga o le koneteina ma se fatuga tasi.
  2. Faʻapipiʻi ma le faaeteete le meaʻai, e aunoa ma le talepeina o aʻa. Afai e tolu fatugaʻo, o le ogatotonu o loʻo totoe i le eleʻele / ea faʻalelei. Afai e lua, o le pito i luga e tatau pe a ma le 1 cm le maualuga.
  3. Afai e leʻi fuga lau, faʻapipiʻi le totoina i taga palasitika.
  4. Faʻapipiʻi pusa i luga o le susulu malamalama ile potu vevela.
  5. Vaitaimi ile vaiinu, ae i le faʻaogaina lelei: faʻaogaina o vai e sili atu ona afaina nai lo le le tumau o le paluga o le palapala.
  6. I ni nai aso mulimuli ane, pe a oʻo ina tupu le laulaau, tuʻu se fagu vai i la latou tulaga ma faʻafeiloaʻi masani le vaʻaia e aunoa ma se ato.
  7. Afai o le faamalama o le itu i mātū, pe'ā uma ona faʻalauteleina laʻau e faʻaopoopo le moli: faʻapipiʻi se moli susulu po o le totino i luga o vine.
  8. A maeʻa le masina, latou te fafaga faʻatasi ma Novofert poʻo Azofoska e tusa ai ma faatonuga.
  9. I le latalata atu i le taumafanafana, o le faʻamalosiina o loʻo faia, aumai ai le lumanaʻi i le faapaologa. Mai i le ogatotonu o Mei ua mafai ona latou faʻamautu atoatoa i luga o le faletupe.

    Aua e te fefe pe afai e le ola umi pupu: o le mea autu o aʻa malolosi

E taua le taʻu atu o le vaega muamua o galuega ua faamatalaina (vai i totonu o le vai ao le i faia ni tipi) e le faʻamaonia, o le tele o tagata e fiafia e totoina se mea i totonu o se atigipusa ma se meaʻai ma e leai ni aʻa, faʻalauteleina i latou i ai. O lenei filifiliga, i le isi itu, e faigofie atu, ae o le isi mea e sili atu ona faigata: e tatau ona sili atu ona mataʻituina le tulaga vevela, malamalama ma le vevela. E le gata i lea, o loʻo i ai fualaau aina suamalie e maua ai aʻa, ma o le a le aoga tele se numera faapena.

Vitio: aʻafiaga o tipi i le sawdust

Tuuina atu o fualaau aina suamalie

O le totoina o fua mai fualaau lanu meamata e mafai ona maua mo le tele o laau toto, e faʻaaoga foi mo vine. I le tasi itu, o se faiga e faigofie tele: e faia i le taumafanafana, ma e leai se mea e tatau ai ona amata se fale ma faletupe, ma le teuina o tipi i totonu o le puʻe i le taumalulu e le o manaʻomia. I le isi itu, e mafai ona totoina se fatu laau mai se laau lanu meamata pe afai o loʻo i ai sau falemaʻe lelei e tatau ona e tausia ai le maualuga ma tumau pea o le malulu mo le umi. O le mea lea, o le faʻaleleiaina e sili atu ona talafeagai mo faʻatoaga o fale gaosi oloa, pe a iai meafaigaluega faʻapitoa mo le fausiaina o puao faʻasaina i totonu o se avanoa avanoa. O le algorithm o taga e faapenei:

  1. Saunia se moega i totonu o le falemafa. O se vaega o le oneone mama 4-6 cm le mafiafia e sasaa i le pito i luga o le oneone lelei.
  2. O se vaovao faʻamalosi ma se moli e tuʻuina i luga o le moega mo le tuʻufaʻatasiga o le vai inu lelei.
  3. I le amataga o le taumafanafana, i le taimi o le fugalaau, e seleseleina mai lala laiti lanumeamata e tipi i taeao. O mea sili ona lelei o loʻo i ai ni lua (e faigata lava ona taʻua i latou fatuga), mai le ogatotonu o le fana.
  4. O loʻo tuʻuina i totonu pusa i vai. Afai e le mafai ona totō vave, ia e nofo i se nofoaga malulu.
  5. Fai faʻamaʻo saʻo i se fagu mumu, i luga ma lalo o fao.
  6. O le pito i lalo o le a vavae ese atoa, o le pito i luga. Ma le isi, o le tipi ua susulu mo sina taimi i le vai.

    O Shank e tatau ona i ai i ni tulafono se lua, ae na o le tasi lau laupepa

  7. Laʻau e totoina i totonu o se fale laufanua e tusa ai ma le polokalame 10 x 10 cm shallow: o le maualuga o le faatofuina i le oneone e 3 cm.
  8. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻapipiʻiina, faʻaauau pea ona faʻaaogaina le puao, ma taofi le faagasologa i le po.
  9. Lalelei le palapala.
  10. I le avea ai ma aʻa, e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻafefe.

O le mea lea, o le autu o lenei auala, o le totoina o laau e masani lava ona i ai i taimi o le maualuga o le maualuga (pe a ma le 80%, ma i le vevela - e oo i le 100%) ma le vevela o le ea mai le 20 i le 30 e uiga iI. Ona mavae lea o le masina ma le afa, latou te ola lelei aʻa ma totō seia oo i le 30 cm le umi, ona maeʻa ai lea, ona toe totoina lea i le aoga. E manino lava, i fale masani o le tau mafanafana, o le faʻasalaina o vine ma le lanu meamata e matua faigata lava, ae o le au taumafaiga e taumafai, ma o nisi ua manuia.

Vitio: totogo mai ni lanu meamata i le fale

Tuuina atu o vine i le kiliina o se vine

O le tele o laau toto e faʻalauteleina e ala i le faʻataʻoto, o lona uiga, e ala i le eli i se auala se tasi poʻo isi lala (lala). O lenei filifiliga e mafai i le tulaga o vine, ma faatasi ai ma se manuia manuia i se tasi taumafanafana, e mafai ona e maua ni fualaau vine fou. I lenei auala, e masani lava ona taumafai faʻamalosia e faʻalauteleina ituaiga faʻamalosi. Talu ai o le lumanaʻi o le lumanaʻi, o le mea moni, fafaga i aʻa o le vao vao, latou te atiina ae lelei ma fausia ai se aʻa malosi.

Lafoaia o se lignified shot

E masani ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe. Filifili lelei le tulaga malosi malosi o le tausaga talu ai. I le nofoaga sao latou te eli loloto ai, e oʻo atu i le afa mita, alavai, e alu atu mai le vao i le mea o le a latou eliina ai le vine. E masani lava, tuusao i le vao e le tatau ona loloto ina ia le faaleagaina ai aʻa. I totonu o le alia, i le pito i lalo, sasaa lelei le palapala ma le humus ma le superphosphate ma taatia le fana. E tatau ona uʻu ma le faaeteete ina ia aua le momotu, ma e mafai ona e faapipiiina i le pito i lalo o le alavai faatasi ma se fasi uaea felanulanumi pe faapipii foi i se maa mamafa.

E le faigata le faʻasalalauina o le vine, ae e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi malepe

O fea o le ai ai se vaovao fou, o le vine ua pipiʻi lelei, aumai ma saisai i luga o se laau. Aveese mata uma mai le vao vao i luga o le nofoaga o lenei punou. O le tele o tagata atamamai i le amataga lava o le fana, lata i le tina vao, toso faʻamalosi i le uaea, o le a sili atu ona faigofie le vavaeina o se fale fou. O le alavai e faasolosolo lava ona ufitia i le eleele ma faʻaleleia lelei. I le avea ai o se tulafono, o aʻa lelei e ola i se nofoaga e tafe i le tausaga, ma o le tautotogo e sosoo ai e vavae ese ai se fale fou mai le tina.

Avetaavale se ata matamata

I le tau mafanafana, ia Iuni poʻo Iulai, e mafai ona e kiliina ma le malosi tele vaiti lanumeamata o lenei tausaga. Fai le mea lenei i le auala lava e tasi, aumai i luga le pito i luga o le pu ma lua pe tolu laulaau. Afai o le pupuʻu e umi, e mafai ona tipi i se "vavalalata", e taʻitaʻia i luga i le tele o taimi. O vaega uma o loʻo totoe i lalo o le eleele e tatau ona faʻapipiʻi i le pito i lalo o le alavai ma ni pu.

Afai e le faatagaina le eleele e faʻamago i le taumafanafana, mo ituaiga taʻutūlaʻau i le vaitau e sosoo ai, e mafai ona e maua ni vao fou i lenei auala.

Faatinoga o le "Saina"

Saina e taua o le taina, faia e ala i le faʻapipiʻiina atoatoa o le lignified shot i le eleele. O le tulaga lea mo ituaiga sili ona leaga. Mo le faataoto i le amataga o le tautotogo, filifili se fuʻa umi i le pito i lalo o le togavao. Latou te eliina uma i totonu o se alavai ma le loloto e le sili atu ma le 20 cm. I totonu foi o le eleele faʻafefeteina, faʻapipiʻi foi i le pito i lalo o le alavai. Ae o le alavai e le o atoatoa lelei: o le palapala eleele i luga ae o le vine e muamua ona le sili atu nai lo le 5 cm. Ma e pei lava ona tupu mai aʻa fou mai tumutumu ma ola tuputupu aʻe lemu le eleele ua faaopoopo i le alăvai. Faʻaauau uma le taimi i le susu susu.

E masani lava ona tutupu mai pupu fou mai togavao na tanumia; i le tautoulu, tilotilo ma le faaeteete le vine ma tipiina i ni nai laau fou. Ae peitai, ina ia tupu lenei mea, e tatau i se tasi ona ofoina atu se vaega o le seleselega, faaitiitia le avega i luga o le vao vao. E tatau ona momoe i le tau mafanafana e le gata o fuifui vine, ae faapena foi i laasaga uma ma vaega o vine.

Vitio: tuʻuina o vine lanumeamata i le palapala

Faʻaleleia vine i le faapipiiina

E pei o le tele o laau aina, e mafai ona faapipii vine. O le tui e le sili atu ona faigata nai lo, mo se faataitaiga, i le tulaga o le apu, ae le o ituaiga uma e tutusa, ma o le manuia i tulaga taitasi e le faamaonia. O le mea lea, e fautuaina e suʻesuʻe tusitusiga aʻo leʻi faia le taotoga, e vaʻavaʻai i le mea e mafai ona totōina e tagata matutua. Afai e te leʻi mauaina sea faʻamatalaga, e mafai ona e na o le suʻega.

O le faʻapipiʻiina e tutusa lelei lava ma le faapipiiina

I le tulaga o vine, o auala uma o le faapipiiina o fualaau e faʻaaogaina (vaeluaina, fesuiaʻiga, fugaina, ma isi), ae o le numera o filifiliga e sili atu. Faʻasalaina uma le seleselega o le tausaga talu ai, ma faʻapipiʻi mai i le mama o le tausaga oi ai nei. E le gata i le tulaga faʻasolosolo poʻo le tausaga ua mavae, ma i le tausaga nei o sola ese. O le mea lea, o faaupuga e faʻaaogaina tutusa: "uliuli i le uliuli", "uliuli i lanu meamata", ma isi mea faapena.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tui "uliuli uliuli" e faia i le tautotogo, pe a le amata amataina vao vao. O le sikiona o ni tipi ua tipi i le tautoulu ma teuina i totonu o le malulu. Mo se ituaiga o tui, e tatau ona fulafula i luga o laʻau. E faia i metotia o le toe faia. Filifili le tipi e fetaui i le mafiafia o le tipu o le rootstock, soak, faia ni vaega e le mautonu i luga o le au ma rootstock, faʻafesoʻotaʻi faʻamausali le nofoaga o le faapipiiina. A oʻo ina totoina vine fou i le 25-30 cm, faʻapipiʻi.

I le tulaga o se tui-lanu meamata, o le seleselega o le tausaga talu ai ma le faʻavevega o buds ua faapipii i luga o laʻau lanumeamata mamana o le tausaga nei. O ia ituaiga o tui e masani lava ona faia i se auala "vavae". E mafai i le gasologa o le tuputupu aʻe o le vaitau, aʻo mafai ona faʻasaoina le faʻapipiʻiina o seleselega e seleseleina i le taimi o le tautoulu i totonu o le pu.

E mafai foi ona faʻapipiʻiina le togavao i luga o le eleele i luga o le palapala i le amataga o le tautotogo; sulu i lalo, e masani lava i se auala "vavae". Latou te faia i le loloto e tusa ma le 15 cm. O le aʻa e tanumia uma lava i le eleele.

Vitio: vine vine grafting i shtamb

Budding, o lona uiga, o se tui tui, o loʻo faia i luga o se vine lanu meamata ia Iuni poʻo Iulai. E pei ona i luga o laau aina, e mafai ona totoina se fatuga i totonu o le ata mo le paʻu e ala i le faia o ni mea eseese: T-foliga, umi, i totonu o le crevice, ma isi mea faapena.

O se auiliiliga auiliili o metotia o le faapipiiina o vine e sili atu i le lautele o lenei tusiga, ae e taugofie. I le faitauina ma le aoaoina o se mea laitiiti, soʻo se fai togalaau e itiiti sona tomai i le tausiga o laau ma laau talatala o le a mafai ona toto vine.

O vine, o se fua, ae, o le mea moni, e talitutusa lava ma le tele o laau aina, ma o ona auala e faʻaleleia ai e tutusa lava ma, mo se faataitaiga, currants. O le sini - maua mai o se fatuga fou - e mafai ona ausia i auala masani: faʻapipiʻiina o gaʻo, tuʻuina, suluina. O le faia o nei galuega uma e mafai ona maua i le tasi tikeri po o le isi, e oo lava i se novice, ma afai o le mea muamua e mataʻu, e tatau ona e taumafai.