Fualaau aina

O le tekonolosi o le totoina o pateta maualuga-i le eseese auala

O le miti a tagata nofoa taʻitasi uma o le mafanafana ma le fai togalaau o le totoina lea o se fualaʻau maualuga o pateta. O le mafuaaga lena o le galuega autu a le fai togalaau o le totoina maualuga o le totoina o pateta. E faʻapefea ona fai lenei mea? O le fea ituaiga o pata e sili atu ona lelei e filifili ai? E faʻapefea ona totoina pateta i auala eseese? Tali i lenei tusiga.

O mea lilo ma tulafono o le totoina o le pateta maualuga

  • Le filifiliga saʻo o pateta o pateta ma fatu maualuga. O le faʻaaogaina vave o mea totō e totoina e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le a leai se seleselega.
  • Malamalama ma le pulea o le faʻaalia o fatu pateta fou.
  • Fertilizer selection. O fomaʻi sili ona taatele mo pateta o le manulele, o le ash ash, potassium superphosphate, humus.
  • E mafai ona faʻaaogaina le fanua e tasi mo le totoina o pateta mo le silia ma le lima tausaga i le laina. Ina ia faʻamamaina le eleele o mea faʻapitoa, i le tautoulu e tatau ona totoina ai le rye i le taumalulu i le saite.
  • O le aoina mai o pateta faalua, faʻaaoga muamua ituaiga.

O le tekinolosi o le totoina o le pateta maualuga

O le tapenaga o le eleele e sili ona lelei ona faia i le tautoulu, i le taimi lava e uma ai le seleseleina o fualaau muamua. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: faatasi ai ma le fesoasoani o maea poʻo pine e faia ai le faailoga i luga o le saite. Ina ia faia lenei mea, 40 cm o loʻo totoe i le pito i tua o le 'upega tafaʻilagi, ona toe eliina lea o se alavai (faʻafefete lautele 25-30 cm, loloto - 40-45 cm).

A uma le 50-60 cm ona fai se isi alavai, ma o lea e faia i le pito o le saite. O le eleele na eli i le va o vaʻai o loʻo tuʻuina i faaputuga. O le nofoaga o vaʻa tatau e tatau mai le itu i matu i le itu i saute. I le tautoulu i totonu o vavae, e mafai ona e tuʻuina mea na totoe o laau, weeds, otaota umukuka. O nei paʻu'ū uma o le momoe o lau paʻu. E le mafai e le tamper ma le faʻamaloloina o le masini.

Fautuaga mo le totoina o fatulalala.

O vaega o le totoina o kukama faitau iinei.

Le tatau ona totō ma tausi mo zucchini //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte/vyrashhivanie-rannih-kabachkov-semenami-ili-rassadoj.html.

E tasi le masina ma le afa ao le i totoina pateta, e tatau ona totoina fatu ma togi i lalo. Totoina pateta i le eleele i le amataga o le tautotogo. Ash, superphosphate ma le vao ua sasaaina i totonu o nofoa sauni.

E mafai ona e faʻaaogaina na o le manulele ma le tasi laʻau o lau filifiliga. Ma, i le loloto o le 7-8 cm, ua totōina fatu o pateta ma ufiufi i le eleele. O le taimi lava e oʻo atu i le 10-15 cm le uumi o le pateta, e tatau ona faʻapala, o lona uiga, ia faʻatumu i le palapala.

E toe faʻafia ona fai le auala o le tumutumu. E faʻalagolago i le maualuga o le tuputupu aʻe o 'upega. I le taimi atoa lenei, e tatau ona fafagaina pateta. E faʻatatau i le tau ma le tau, o le faʻamaʻi atonu e sili atu ona masani pe, i se isi itu, e seasea. O le le lava o vao e afaina ai le gaosia o mea maualuga, o lea e tatau ai ona e tauivi pea. E tatau foi ona e faʻafefiloi pateta.

E tasi le masina ae leʻi seleseleina, e taofia le faʻaleleia o le vai ma le faʻaaogaina, ma o le faʻasolosolo ma le galue e faʻaauau i le auala lava e tasi. O le seleseleina pateta e faia i le amataga o le tautotogo.

Auala e totō ai pateta (faʻapipiina o fatu i luga o le eleele) ma le le faʻasaina (totoina i luga o le falala, totoina i lalo o se ata uliuli, totoina i totonu o se taga, totoina i vaovao, ma isi mea faapena.

Aoao pe faapefea ona tupu totoga i totonu o greenhouses.

Fautuaga mo togalaau pe faapefea ona ola kukama i totonu o le greenhouse iinei //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-teplitsah/osobennosti-protsessa-vyrashhivaniya-ogurtsov-v-teplitse.html.

Totoina o pateta i lalo o vaomago

O lenei metotia e silia ma le selau tausaga. E sili lava le fiafia ma fetaui i na tagata o loʻo pisi tele ma e itiiti se taimi latou te o ese ai mo le togalaau. E lelei foʻi le faʻaaogaina i itulagi ma se vevela vevela i le taimi o le taumafanafana. O le filo iinei e avea o se puipuiga mai le ea maualuga, ma e fesoasoani foi i le atinaʻeina o le suavai talafeagai mo le laau.

E faapefea ona toto pateta i lalo o vaomago? Saunia se togalaau teuteu, lea e tuʻuina atu ai le pateta. I le taimi lava e tasi e tatau ona tosoina i lalo i le eleele. Ona ufiufi lea o le kulupu i se vaega o vaomago, o lona mafiafia e tatau ona 10-20 cm. Ina ia aloese ai vao o le lumanai, e mafai ona e faateleina le papa o vaovao i le 25 cm ma ufiufi i se ata vali.

A uma ona totogo pupu i le ata, ona faia lea o tipi. E le mafai foi ona e ufiufi le ata.

I lenei tulaga, i le tautoulu, pe a amata ona vele le palu pateta, e tatau ona aveese se fasi vaovao ma tatau ona selesele saʻo mai le eleele le pateta.

E tusa ai ma faʻamatalaga a tagata ua uma ona faʻaogaina lenei metotia o le totoina o pateta, e sili atu le seleselega nai lo le totoina faʻatoʻaga.