Masini faʻapitoa

O le a le mea o le suotosina: o le polokalame ma le faʻamoemoega o le masini

Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo laau totō ma eleele. O le eleele e tatau ona aofia ai meaʻai ma le okesene. Ina ia faia lenei mea, ia faia galuega ma le fesoasoani o se suotosina. I totonu o le tusiga o le a tatou taʻuina atu le mea o lo o fai ai le suotosina ma pe oa ituaiga o mea e masani ona faʻaaogaina.

Faamatalaga o mea

O le suotosina o se masini faifaatoaga lea e faʻaaogaina e suotosina ai le fanua. O le taʻiala o le faʻaogaina o le masini e aofia ai le oloina o palapala palapala ma toe tuʻuina i le pito i lalo o le faʻalavelave faʻaleagaina ile eleele.

E taua! Mo le suotosinaina o le papa papa o le filifili lea o le iunite ma se masini eletise. I le tulaga o lona toesea, o le masini o le a taʻavale.
I taimi o togavao, vao ma vao leaga o totoe o loʻo toso i lalo. A o lei totoina e tatau ona faʻavae se loloto e 18 i le 35 cm. O lenei faʻaaliga e faʻalagolago i le agronomic terms.

O vaega autu o le iunite e aofia ai:

  • tino faigaluega ma faiga;
  • uili lagolago;
  • toso.
I totonu o lenei pepa, o le aʻafiaga autu e pau i luga o le faʻavaa, o le tagata e lalaga ma le naifi.

Meaola

Faʻalagolago i le faʻamoemoega o le iunite, o ituaiga ituaiga o suotosina mo taʻavale e iloga. E taua tele le filifilia o le faiga saʻo mo le suotosinaina - a faʻaaogaina se masini e le talafeagai, o le tekonolosi o le totoina ma le totoina o laau e mafai ona faʻalavelaveina.

O le suotosina ua filifilia e faalagolago i le taʻavale. O taʻavale sili ona taatele i faatoaga o: T-25, T-150, MTZ-80, MTZ-82, Kirovets K-700, Kirovets K-9000.

I le malaga

A o le i filifilia se meafaigaluega mo le gaosiga e taua le filifili po o le a le mea e tatau ai. E faavae i sini na tuliloaina, o mea nei ituaiga o faiga:

  • mea faigaluega faamoemoeina lautele. I le avea ai o se tulafono, o lea ituaiga masini ei ai tino galue ma le lautele o le lautele o le lautele, o lona tele e 35 cm. Faatasi ai, ua totoina ai eleele palapala mafolafola, lea e mulimuli ane totoina ai tomai faapitoa, fualaau aina ma fua o saito.
  • mea faigaluega faapitoa. O lenei vaega e aofia ai togalaau ma togalaau aina, o togafiti e totoina ai maʻa oneone, ogaoga-oneone, ma le suaina o fanua mo tovine. Tagata faʻapotopoto o le laina telefoni i luga o le laina uumi ma le paʻu eleele.

O ituaiga eseese o faiga ei ai tulaga faapitoa i le pulega ma le faaaogaina, o lea e taua ai le iloa tonu pe o le a le ituaiga iunite e manaomia i se mataupu faapitoa.

E ala i le natura o le faʻaaogaina o le mea

Faʻalagolago i le ituaiga o mea e faʻaaoga e lafo mulimuli i masini:

  • solofanua solofanua. O ia faiga e masani ona faʻaaogaina i ni vaega laiti ona o le le mafai ona feaveaʻi le avetaʻavale i luga ole laupepa;
  • suauu. Faʻaaoga i le tele o tulaga o le galue, o se meafaigaluega faʻaonaponei mo le suōina;
  • maea gaoi. O ia vaega e faʻaaogaina mo togafitiga o eleele lafulemu i atumauga ona o le leai o se tomai faʻapitoa o le masini e faʻaaogaina ai i ia tulaga.

Mo vaega laiti e faigofie lava ona faʻaaoga se taʻavale, e mafai ona faia e le lima.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le masini e tatau ona taʻitaʻia ai ona vaevaega, o lea e taua ai le filifilia o le masini sili ona saʻo mo se nofoaga faapitoa.

E ala i le faʻatulagaina o le mataupu

Faalagolago mai le ituaiga o fesoʻotaʻiga i le avetaʻavale emiti O ituaiga o masini nei:

  • luga o le suotosina. Faʻailoa i se fausaga faigofie ma le mamafa laʻititi. Mo le gaioiga masani o le masini, e tatau ona faʻaaoga se matafaga e itiiti lona lautele. O le i ai i le felauaiga, o masini o lenei ituaiga e lafoina atu ai sina taimi laitiiti e toe fesuiaʻi ai i le avetaavale;
E taua! Ina ia mafai e le pefu ona alu i totonu o le suʻamuʻu e seasea lava ona mafai, e tatau ona taʻalo le pusa o le pusa e faia i se lagona ma se paʻu paʻu i totonu o le pulou.
  • moa vao. O loʻo i ai se mea faʻaletonu laitiiti ma se laina telefoni liliu. I le i ai i le felauaiga, o nisi vaega o le vaega e pau i luga o lona uili pito i tua;
  • lapisi vao. E aofia ai le 3 uili ma se taavaletoso, lea e tatau ai ina ia mautinoa le mautu o le fegasoloaiga ma le maualuga o le suaina. I le avea ai o se tulafono, o vaega o loʻo taʻavale e aofia ai le togalaau, laina o laina uumi, ma masini na fuafuaina e faʻaaogaina ai oneone palapala.
E tele taimi e faʻaaogaina ai faʻaaogaina faʻatoʻaga.

E ala ile mamanu o le tino

Faʻasologa o le suotosina faʻalagolago i le tino e aofia ai faiga o ia ituaiga:

  • plowman. O le ituaiga tele o iunite, lea na faʻaaoga talu mai aso anamua;
  • vaʻa. Faatasi ai ma le fesoasoani o se meafaigaluega e gaosia i le suasusu, suamalie ma suamalie i lalo o nofoaga e faʻavaivai;
  • tuufaatasi ma sui. Vaega faʻapitoa e faʻaaogaina i tulaga e le masani ai mo le gaosia o ituaiga palapala. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatino se siakiina o gaioiga o nei masini.
E te iloa? O le uluai suauu na faʻatuina mo le faatauina atu na atinaʻe i le 1730 i Egelani.
  • solo. E masani lava ona faʻaaogaina ona o le leai o se mea autu o le suotosinaina o le vaituloto.
O le ituaiga e sili ona masani ona faʻaaogaina o loʻo faʻapalaina. E faʻaaogaina i luga o toetoe lava o ituaiga uma o eleele ua fuafuaina mo le totoina o le totoina o fualaau aina.

Palu: fautuaga ma togafitiga mo le faʻaaogaina o le masini

Tusa lava po o le a le ituaiga o suotosina o le ae faʻaaogaina, aʻo leʻi amataina le galuega e tatau ona faʻavae ma fetuunaiga fetuunaiga. E aofia ai vaega nei:

  1. E taua le faʻamautinoa o le saʻo o le mamanu, pe a fai o nisi vaega e vaʻavaʻa, e tatau ona faʻamalosia. Ia mautinoa ia lubricate vaega uma o loʻo gaoioi ma amo.
  2. E te iloa? I aso anamua, o le suotosina o se mataupu o le faaaloalo. O lana gaoi na manatu o se solitulafono matuia ma le gaoi na tauaveina se faasalaga matuia.
  3. Le fetuunaiga o le loloto o le fanua. O le faʻatinoga e faʻatino e faʻaaoga ai le fusi faʻalelei. I le tulaga o le le lava o le lotovaivai, o le ploughshare o le a alu loloto i le eleele.
  4. O le maualuga o pou faʻapipiʻi e siakiina. O le nofoaga o le 'au i totonu o le vaalele e tasi e manatu mamafa.
  5. I le faʻasalaga mulimuli e tatau ai ona seti le lautele o le inisiua. Ina ia faia lenei mea, sui le umi o le traction. O le tele o le uumi, o le sili atu lea o le lautele o meafaigaluega.

A filifilia se metotia mo le galue, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se uo poto masani poʻo se faleoloa faapitoa. O le a latou fesoasoani ia te oe e faia se filifiliga ma avatu fautuaga i le faʻaaogaina o le suotosina.