Loto vaʻai

Faia o moega i le atunuu ma o latou lava lima

Ua iloa e tagata uma o le galue faʻatoaga o se galuega faigata. Ae o le mea moni, o le fuafuaina tatau o le 'upega tafaʻilagi, o le faʻaaogaina o tekonolosi faʻaonapo nei ma metotia sili ona lata mai mo le faatulagaina o moega e mafai ona sili atu ona manaia lenei gaoioiga, ma, sili atu le taua, sili atu le lelei.

O se togalaau togalaau o se tamai fanua lea e totō ai nisi laau totō. O le faʻaaogaina o moega e le o se mea e manaʻomia muamua mo le mauaina o le seleselega, e mafai ona e totō fatu laau ma faʻafefiloi, ma o loʻo i ai tagata e faʻaaogaina lenei filifiliga. O le mea moni, o lenei metotia e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma, sili atu ona taua, malamalama ma le poto masani i le matata o mea tau faʻatoaga, o lea e matua malosi ai le faʻamalosia o fai togalaau ina ia totoina fualaau faisua i moega: e sili atu le faigofie ona tausia ma fuafua fua o fualaau aina i luga o le saite ( fua o faatoaga).

Mai le nofoaga ma pe faapefea ona maua le moega, o le a le ituaiga ma le faatumuina o le a maua, e le gata ina faalagolago le gata i le tulaga o le upega tafaʻilagi, ae o le seleselega, lea o le a aveesea mai ai. Ma o lona uiga o le faʻaaogaina o le togalaau lelei i ou lava lima o lona uiga o le faigofie ia te oe ona faʻaauau pea ona e galue i ai, faʻaleleia lou loto ma faʻatupulaia le taua o oe lava ia.

Ituaiga ma ituaiga o moega

E tele ituaiga o moega. E mafai ona faʻamaonia ma le tumau, masani (vaʻaia, vaapiapi ma lautele) ma sili atu le alualu i luma (tele-tiered, warm, high, deep, fast, etc.). Filifili le filifiliga sili ona talafeagai mo oe lava, e fuafua i le tele o mea - le tele o le 'upega tafaʻilagi, uiga o lona tulaga, o fua o loʻo fuafua e totō i le togalaau, ma, ioe, o au lava tofo ma mafaufauga.

O foliga o moega e mafai foi ona i ai - sikuea, faʻamaufaʻailoga, trapezoid, taamilomilo, faʻatonuina. O le faʻaaogaina o fesuiaiga eseese ma aloese mai le saʻo, o le "faʻailoa" o le a fesoasoani e sili atu le malamalama o le fanua, ma sili atu ona lelei le faʻaogaina o avanoa avanoa mo le togalaau.

O tulaga autu e mulimulitaia, fuafua e ala i mamanu o moega, e mafai ona faauigaina:

  • o laau i totonu o le togalaau e tatau ona lelei;
  • solipala i luga o moega e tatau ona teuina i se tulaga maualalo;
  • o le nofoaga o moega e tatau ona amanaia ai le tau ma le faʻasolosolo (mo se faʻataʻitaʻiga, i nofoaga maualalo e sili atu le lelei o le siiina o moega, ma i se mea malulu, a le o lea, ia eli loloto).
O le mea lea, o le faatulagaga o moega i le atunuu o se saienisi atoa. I lalo, o le a tatou tilotilo i le tele o filifiliga mo moega ma le auiliiliina o latou foliga e fesoasoani ai i tagata uma e filifili mo i latou lava po o le a le moega e mafai ona faia, o lea o le a taaalo le laufanua ma lanu fou, ma o le fua o le a sili atu nai lo mea uma e faamoemoeina.

Faʻaaliga

Tatou amata i moega tafaʻi faaleaganuu. E masani lava ona faʻatautaia e le au fai togalaau a latou fuafuaga i se auala faigofie lava: latou vaevaeina le fanua i sikuea faitofa poʻo sikuea ma toto a latou fualaʻau fiafia i ai. O le mea moni, o lenei filifiliga e le taulau manuia, talu ai e le mafai ona faʻamalieina muamua le lua o mea ua taʻua i luga. E sili atu tele tekinolosi e faʻaaoga ai gaogao vaiti (0.5 mita le lautele, lea e totō ai laau i laina e lua).

O se fetuunaiga faigofie e mafai ai e le aganuʻu ona tuʻuina atu le tausiga o tagata taitoatasi, ma, faaopoopo i ai, atoa le inisiua, lea e maua ai se mea lelei e oso ai fua. Leai se mea e ofo ai O lenei ituaiga o totoga na taua o le "seleselega o le seleselega". O le faʻaogaina o le eleele ona o le faʻamalosia i lenei mataupu, o le lautele lautele o le vaalele e na o se mea sese, aua o le tasi laau talafeagai o le a sili atu nai lo le vao e le mafai ona totoina e totoina i le auala masani. Ae i totonu o moega mo togalaau, o laau totō ua totoina vavalalata le tasi i le isi, o se tasi lenei o mealilo autu o le "togalaau aina".

E te iloa? E sili atu ma le selau tausaga ua mavae, na matauina e saienitisi se aafiaga ofoofogia: o le totoina o laau i le va o laina e faateleina ai le fua o le fua: o le laau e taumafai e toe maua le avanoa mai ona tuaoi ma taitai tele taumafaiga e fua mai ai fua. Tausiga tatau o se moega (ma e matua faigofie lava ona tuʻuina atu) ma le faia o laʻei talafeagai e mafai ai e oe ona faʻaleleia le fua fafa taimi!

O le tele o moega ua faamaonia ai i latou i le totoina o le strawberries, pulu, pati, tamato, eggplants, pepa), faapea foi kukama i luga o lagolago i luga. I le saienisi, o lenei metotia ua taua o le Mltlider metotia, ua faamaonia foi e ia lava mo le faatulagaina o moega i le eleele avanoa, ma pusa faapitoa ma greenhouses.

O le tele o moega e faigofie foi ona faʻaogaina i itu, lea o le a mafai ai e le vai ma le fugalaʻau ona faʻalelei lelei le vaomatua ma faʻafaigofie le faʻaogaina o le laina.

I le faaopoopo atu i le lautele o laina, o moega vavalalata e mafai foi ona eseese e faatatau i la latou tulaga. Aemaise lava, i le faaopoopo atu i moega masani, o loʻo faʻafefe i luga o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo i ai ni moega loloto ma maualuga.

E pei ona taʻua i luga, e aoga le loloto (maualalo) moega i totonu o le togalaau i na nofoaga o loʻo feagai ma se vai e leai ni vai. O le faʻaalia foi o le oneone vevela palapala ma se vaega itiiti o le lafumanu. I luga o sea eleele, e le lelei le suavai, ma puipuia le palapala mai le vevela, e sili atu le faʻaititia o le moega laitiiti.

I luga o eleele malulu malu, aemaise lava pe afai e fufuluina e le eleele le suavai, ina ia aloese mai le vai ma le pala o le aʻa o laau, ia fautuaina e faaaoga ni moega maualuluga - o fausaga e luasefulu senitimita i luga ae o le saite. O nei moega e mafanafana vave i le tautotogo ma mulimuli ane malulu i le tautoulu, ae o lenei eseesega e le taua.

E taua! O le maualuga o moega e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete o le tumau o le susu i le eleele, e tatau ona sili atu ona faʻafeinuina, ona e vave faʻavave. O le mea lea, o le faʻaaogaina o sea fausaga e tatau ona i ai moni lava i luga o le eleele eleʻele, pe a mafua ona o mafuaaga talafeagai.

O le faʻaaogaina o le maualuga ma le maualalo o moega e faʻatagaina ai oe e fetuunai le maualuga o le susu i le palapala, o nei ituaiga o moega e leai se aafiaga tuusao i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi ma fua o fua.

O le isi mea manaia o le tapunia o le moega o se moega mafanafana. O lenei faaupuga ua taua o le faatumuina o le vaega ua atofaina mo le togalaau, lea e maua ai le mafanafana mo le laau. O le filifiliga e faʻamoemoe e suia le kiona i totonu o vaipanoa ma vaitau faʻapuupuu. O le manatu o le muaʻi totoina o laau i luga o le moega, togafiti poʻo isi mea faʻalaʻau, o le a amata ona faʻamalolo le vevela ma faʻaaogaina e pei o le vevela mo aʻa. O moega mafanafana e taua tele mo matagi e le i faamoemoeina, suiga vave o le vevela, aemaise i le amataga o le vaitau.

Vertical

O se moega faʻasaga o se mea e sili ona faigofie ma faigofie, e ui lava o le malosi o le galue malosi, o le faʻaputuina o se togalaau aina i se dacha. Ae afai e itiiti se avanoa mo fualaau, o lenei filifiliga e mafai ona fesoasoani e foia le faafitauli. O se ponesi faaopoopo mo le fausiaina o se moega tuusao e faapea o laau totō na totoina i totonu e le oi ai se fesootaiga tuusao ma le fanua i luga o le fasi fanua, ma o le mea lea e le afaina ai aafiaga leaga o vao ma e le mafai ona afaina i le toilalo o le sigi. E le gata i lea, o le tausia lelei o se moega e sili atu ona lelei - e le tatau ona punou i ni maliu se tolu, o mea uma e faigofie ma taugata. Ma le mea mulimuli, faatasi ai ma le fesoasoani o se moega e mafai ona lelei lau "tapunia se pu i le pepa tafaʻi" - e faʻapipiʻi ai se pa tuai poʻo se fale puipui.

O loʻo i ai se moega faʻaputu ma se numera o toso. Muamua lava, o se vaega itiiti o le eleele o loʻo i ai le fale, faʻafefe vave vave ma tataʻi, o lea la e tatau ona faʻafefeteina nei moega ma faʻafeinu ai. E le gata i lea, o laau i luga o moega e sili atu ona faigata ona faʻafefe le malulu malulu, ona o le eleele o loʻo i totonu ua sili atu ona malulu.

E tele taimi e totōina ai strawberries i luga o le moega faʻaputu (e mafai ona faʻavasegaina i luga o lau faapaologa), ae o lenei filifiliga e fetaui lelei mo laʻau, salati, kukama, tamato, zucchini ma isi fualaau faisua. E na ona totoina i totonu o atigipusa i le palapala, ona tuʻu lea o atigipusa i luga o fale ua tuʻiina muamua pe taofi mai faʻasoa faapitoa.

E mafai ona e fausia se moega faʻasaga mo strawberries ma o oe lava lima mai mea vaʻai. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia ni palasitika se lua (mo se faʻataʻitaʻiga, polyvinyl chloride) paipa o le uumi tutusa, ae o le eseese o le laina. O loʻo faʻatulagaina mo le faʻatulagaina o le faʻavaivai (o le tele o pu e tatau ona puʻe vave i ai), lautele - mo le totoina o le strawberries.

O le pito i lalo o le tasi ma le isi paipa e tatau ona faʻamaufaʻailoga muamua. E le gata i lea, o le mataupu faavae e pei ona taua i lalo: o se maea vavalalata ua afifiina i le gaoia po o le vevela, ua nonoa faatasi ma se masini, ma ua maea ona tuu i totonu o se paʻu lautele lea e faia ai ni pupuu mo laau toto e tusa ma le 5 cm le lautele. ma - o le eleele lafulemu e faʻafefiloi ma polo poʻa poʻo paluloka mo le lelei o le faʻalelei ma ia aloese ai mai le eleele. Ona maeʻa lea o le fausiaina (e mafai ona e fausia ni paipa ma pipii i le tasi ma le isi i le "fale." E totoina laau totō i pupu, ona sasaa ai lea o le vai i totonu o se pusa vaiti.

Mo le aʻeina o meaʻai, e mafai ona fausiaina se laufanua lanumeamata e mafai ona fausia mai paʻu uamea. Faʻasaga lelei, o lenei metotia e mafai ai ona foia le faafitauli o le faʻatulagaina o lagolago mo lenei ituaiga o fualaʻau, o le a latou tautau i lalo ma faʻafefe le fala. E fetaui lelei ma manaia tele, ona o le matagofie o moega i le togalaau - o le ki i se fiafiaga lelei o ona tagata!

Faatulagaina

O le isi filifiliga o moega matagofie, lea e mafai ona faatulagaina i totonu o le atunuu ma o latou lava lima, o ni moega eseese. Filifiliga faigofie i le va o avanoa faʻapitoa. O sea moega e faia e tusa ai ma le mataupu faavae o se fale tele-fale, pe a fai o ni fale apitaga nai lo le tasi o loʻo i luga o le fanua fanua e sili atu i luga o le isi.

O le masini o moega lapotopoto i le dacha o le fatuga moni. Muamua lava, e tatau ona e fuafua po o a aganuu ma o le a le mea o le a latou "ola ai" i lou fale maualuga. E taua le amanaia o le maualuga o laau, o foliga o lo latou alualu i luma ma le atinae, o mea e manaomia mo le moli, taimi e fua ai fua, ma isi mea faapena. E sili atu foi ona lelei meaʻai totogo e tuua ai vaega pito i luga. O le aʻei luga o togalaau, faʻalagolago i lou mafaufauga, e mafai ona totōina i lalo, faʻataʻitaʻi i luga o laina i luga o fesoasoani faʻapitoa, pe, i se isi itu, tuu i le pito i luga, ma mafai ai ona latou o ifo i luga o puipui poʻo isi elemene o le fausaga.

Mai le mea e fai ai moega e tele ituaiga ma le mea o loʻo i luga o le saite e faʻaaoga mo la latou faʻatulagaga, e faʻalagolago lava i mafaufauga o lē e ona. Mo le mafuaʻaga lenei, o ni faʻataʻitaʻiga ua saunia pe faia e le tagata lava ia, o laʻau na faʻapipiʻi mai laupapa poʻo ni vali lanu e fausia i ni palasitika, paipa pipili ma soʻo se isi lava mea o iai.

O le resitalaina o moega i totonu o le atunuʻu faatasi ai ma le fesoasoani a le fausaga o le tele o fale ua i ai le tele o mea e le mafai ona faʻafitia.

Muamua o sese tele. O le tausia o se moega e le fesootaʻi ma le toe faʻalogo i taimi uma, e mafai ona e lagona le mafanafana, ae i le taimi lava e tasi e faigofie ai ona e alu i le laau ma faia soʻo se faiga e tatau ai (fusi, pine ma mulimuli ane selesele).

Lona lua o le tamaoaiga. Afai e utiuti lau avanoa, o lenei metotia o le a mafai ai ona e tupu le numera maualuga o fua o laau toto i se vaega itiiti, ma avanoa avanoa mo le faatulagaina o se nofoaga o tafaoga poo se keke.

Tolu aoga i tulaga o tekinolosi tau faatoʻaga. Faʻatasi ai ma le fuafuaina tatau o se moega e tele-vavae, e mafai ona e tupu aʻe ma le manuia i le la ma le malu puipuia o laau i le vaega lava lea o le upega tafailagi, ma o le a maua uma e oe se seleselega lelei.

Ma le mea mulimuli, lona fa, o lenei matagofie ma muamua. O fualaau faisua lanu eseese ma fualaau suamalie ma le manogi, o se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai i le foliga o se pyramid ola, o se mafuaaga e le faʻalagolago e valaʻaulia ai o outou tuaoi ma paaga o le a latou talisapaia lo outou faʻalauteleina ma le faʻalauiloaina o auala.

O le tele o moega e vaeluaina o se auala lelei foi lea e faatulaga ai se togalaau fugalaau muamua ma sili ona manaia. E tutusa le mataupu faavae - o fugalaau e puipuia i le paolo ua totoina i lalo, ma sili atu le alofa ma le talotalo ua tuu i le pito i luga.

Auala e filifili ai le nofoaga saʻo mo moega

I le fuafuaina o le ituaiga ma foliga o moega, e le tatau ona galo ia i tatou e tutusa le taua o le filifilia o le nofoaga saʻo mo lona faatulagaga.

O le mea muamua e tatau ona e faʻalogo i ai o le moli o le 'upega tafaʻilagi. E le mafai ona e maua se moega i lalo o le paolo. E tatau ona susulu e le la ia le itiiti ifo ma le valu itula i le aso. O le tulafono masani lenei. Ae o loʻo i ai ni nuances e faʻalagolago po o le a le faʻatoʻaga o le a e totoina, talu ai e eseese mea e manaʻomia ai le susulu o le la. I le faaopoopo atu i ai, e sili atu le lelei o le faʻamafanafanaina o lau togalaau i le taeao, sa fai sina ufiufi i le ao ma toe faʻaalia i le la i le afiafi. Mai lea itu o le vaaiga, e tatau ona e tuʻuina moega mai ogalaau, fale ma pa puipui na lafoina ai le tele o ata.

E taua! Mo le photosynthesis, o le mea sili ona lelei o le malamalama o le taeao, pe a le susulu le la, ae paʻu lemu laulaau lanumeamata. O afiafi afiafi e le afaina ai laau, ma o le vevela i le aoauli e mafai ona mafua ai le tele o mea leaga.

Afai e te filifili e fausia se moega e tele ituaiga, o le tele o le susulu o le la ma le manaʻomia mo ni mea totō e tatau ona amanaia.

O le taimi lona lua o le toomaga. E sili atu le taua o le moega, ina ia tumau pea le vai i totonu. E tatau ona aloese mai laufanua maualuluga pe afai e mafai, talu ai i le taimi muamua o le a vevela le aʻa i le vai, i le lona lua - o le a mago le laau. E ui lava o lenei faafitauli e mafai ona foia e ala i le faatulagaina o le maualuga pe loloto foi moega, e pei ona taua i luga. Ae ui i lea, o le i ai o se malifa o se mafuaaga lea e filifili ai se isi nofoaga poʻo le maualuga o le fanua, ma faʻatumu ai le tele o le fanua manaomia. E le gata i lea, e le mafai ona fufulu le palapala pe a uma timuga ma fafaga. O le filifiliga mulimuli o le totoina o se laau i luga o le tau.

Afai o le taupulepulega e le talafeagai, tulaga o moega togalaau i le itu i saute. Ua maitauina i lenei tulaga e mafai ona totogiina le toomaga le lelei e le gaioiga tele o le la, ma o le seleselega o le a sili atu le saoasaoa. O le tolotolo i le itu i matu o le nofoaga sili ona leaga mo se moega.

E tusa nei le nofoaga o moega. E talitonuina o moega e tatau ona fofo mai le itu i matu i le itu i saute. Ae o se tulafono lautele lenei, ma e le masani ona galue. O le mea lea, mo le totoina o fatu ma se fasi fanua, e moni lava, e tatau ona e mulimuli i lenei itu o moega. Ae o laau tetele e sili ona lelei le totoina mai sisifo i sisifo, o le a mautinoa ai le sili atu o le malamalama o laau taʻitasi.

Oi ituaiga o moega matou fai atu. O le nofoaga e tatau ona filifilia ina ia i le va o laina e mafai ona e tuua se lautele (a itiiti ifo ma le 0.5 m) le avanoa - o se auala e te savali ai, tausia lelei laau. O lenei nofoaga e mafai ona faigofie (ma e ufiufi foi i iliili pe lūlūina i le mutia), ina ia aua le toso le palapala pe a uma timuga pe tele le suāsusu. O le umi o le moega e faʻalagolago i uiga o lau 'upega tafaʻilagi, ae e sili atu le tutusa mo laina uma - e sili atu ona faigofie le tausia o laau.

O nai faʻamatalaga mo le filifilia o se nofoaga mo moega, e faʻatatau i fua o loʻo e fuafua e tupu i luga ia i latou:

  • O le faʻaogaina o avanoa, radisa, lettu ma dill e mafai ona faʻaaogaina i moega faʻatusatusa i isi mea totō (faʻataʻitaʻiga, ma le kāpeti), nai lo le vavaeina o se nofoaga ese mo i latou;
  • aʻafiaga o togalaau e fautuaina e faʻaaoga e avea o se faʻavaa mo le totoina o fualaʻau, ma e lelei le faʻaogaina o le aʻeina o laau totō, e pei o legumes, o se tuaoi. Afai e te totoina i latou i le itu i matu o togalaau autu, o le a latou le faanenefu;
  • Zucchini, melons, suauu ma pikiaka e tatau ona totoina ese mai isi fualaau faisua, aua latou te manaʻomia se tele o avanoa ma e mafai ona lofituina ai tuaoi.
I se tulaga lautele, e mafai ona tatou fai atu lena mea o le mea saʻo moega i le atunuu o le a mafai ai e oe ona tupu moni se fua i luga o se tasi lalagaina o fanua, lea o le a maua ai le aiga atoa i fualaau faisua fou ma mafai ai ona e fatuina ni vaega taua o vitamini mo le taumalulu.

Auala e fai ai se moega i ou lava lima

E faʻafefea ona faʻamamāina moega i ou lava lima, faʻalagolago i le ituaiga o moega ua e filifilia. Afai e le o se moega faataamilosaga muamua, ae o se mamanu sili atu ona faigata ma alualu i luma, E lua auala autu:

  1. приобрести готовые грядки для дачи, которые останется только собрать и установить;
  2. самостоятельно изготовить задуманную конструкцию.
Поскольку первый вариант предполагает простое соблюдение инструкции производителя, рассмотрим более экономный и творческий вариант - оригинальные грядки с использованием подручных материалов.

Что понадобится для создания грядки на даче, инструмент и материалы

E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea e pei o le palasitisi, tile, vaovao, laupapa, paipa, pusa ua saunia-faʻapipiʻi, paʻu, fale puipui, ma isi mea e fai ma faavae mo le fausiaina o tulaga alualu i luma alualu i luma. ao lei faia se filifiliga.

E taua! Pe a faʻapipiʻi mo moega mo fualaau faisua ma fualaau aina, e taua tele le faʻaaogaina o mea e le faʻaaogaina ai mea leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻaaogaina paipa o taavale, pusa paʻu, faʻasalaga, ma vaega laupapa e faʻaaogāina e aunoa ma ni meaʻai ma varnishes e faʻaoga ai togalaau, ae le mo le totoina o laau e 'aina. I tulaga ogaoga, o le faʻaaogaina o ia mea faʻatasi ma se mea muamua e afifi ai i totonu o se ata tifaga mo le galue i togalaau.

O lea mo le faatulagaina o moega e mafai ona e faʻaaoga:

  1. le laau - laupapa, ogalaau, laupapa: e taugofie ma e taugofie, talafeagai mo soʻo se moega, naʻo le toe foʻi mai - o moega laupapa mo le togalaau e pupuu;
  2. lala laau ma vine - lalaga lalaga e foliga manaia ma, afai ei ai a oe lava meafaitino, e mafai ona faia atoa ma le totogi; ae peitai, o mea faapena e le umi foi;
  3. vaomago - e mafai ona faʻaaogaina i paʻu lapisi, e toetoe lava a leai se mea (pe a oʻo i le seleselega o le tagata lava ia), peitaʻi, e faaopoopo atu i lona vaivai, o loʻo i ai foi se isi toe tosoga: i totonu o lenei mea, e mafai ona faʻamagaloina ia'oti o meaola faalafua eseese, faapea foi fatu o le a tupu mai vao. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina vaomago ma le faʻaeteete, ina ia vavae ese mai le eleele o loʻo i ai aʻa o laau;
  4. maʻa - e ese le matagofie ma tau i se taimi uumi, ae ui i lea, o se tulafono, o se fiafiaga taugata;
  5. piliki - e fetaui lelei mo le faatulagaina o moega maualuluga, ma le malosi e tago ai, e foliga maualuga; Ae peitai, afai e te le faʻaaogaina fualaau tuai poʻo mea faʻaaoga, o sea moega o le a le taugata tele;
  6. palasitika - lelei lelei mo le faʻatulagaina o moega maualuluga, umi faʻavave, faigofie faʻaaoga ma mea e le taugata. O le faʻafitauli e le o ituaiga uma o palasitika e talafeagai mo le faʻafesoʻotaʻi ma meaai;
  7. uʻamea - laupepa, paipa, fasi, uʻamea, faʻapea foʻi ma paʻu ua maeʻa, ma isi. E fetaui lelei, umi, umi, ae manaʻomia le uumi, lea e le avanoa mo tagata uma. Le lelei - tau maualuga (afai e te le faʻaaogaina toega o totoe), i le faaopoopo atu, i le pala, e mafai ona afaina ai le palapala, o le mea lea, o vaega uʻamea e tatau ona afifiina i ata.
  8. sima - fausaga faʻasolosolo pe fausaga. E faigofie ona faʻaaoga e fausia ni moega e tele-vavae i lalo o puipui o le fale. E malosi, umi, foliga matagofie. Faatasi ai ma faaletonu, e mafai e se tasi ona nofofua i luga o le mamafa o totogi o tagata faigaluega, tau maualuga, tuuga (o se moega e le mafai ona siitia i se isi nofoaga), faapea foi le mea moni e le o tagata uma e fiafia e faatumu se fasi fanua "ola" ma se sima, o lea e manao ai e malolo, ua sola mai le aai.
  9. tioata - o moega na aoina mai fagu ua totoina i luga o le sima solution e foliga lelei ma i se auala muamua. Afai e maua mea o maua, o le moega o le a taugofie. O le faʻafitauli o le mafai ona malepe le ipu.
  10. felafolafoaʻi solo - umi, mafanafana, e le taugata, ae mafai ona afaina ai le palapala.
I le faaopoopo atu i le mea e faʻaaogaina ai, o le a e manaʻomia le eleele lafulemu, maʻa mafolafola mo alavai, oneone, mulch, faʻapipiʻi foi meafaigaluega e faʻatatau i le ituaiga o fausaga (bayonet, maualuga o fale, fuataga, hammer, trowel, pulus, drill, screws, machine welding, etc.) .p.) Ina ia teuteuina ma fausia ni lagolago mo le aʻeina o laau toto, e tatau foi ona e teuina i luga o se maea, manoa po o isi tama.

Auala e fausia ai se moega i totonu o le atunuʻu ma o latou lava lima, taʻiala taʻitasi

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o tekinolosi o faatulagaga o maualuga, tele-tiered, vave ma mafanafana moega.

Tulai (maualuga) togalaau togalaau mai laupapa i le atunuu ua faia e pei ona taua i lalo.

Mo le faʻatulagaina o le pito i lalo, muamua lava, i tafatafa o le nofoaga o le moega, e tatau ona e aveese le turf i le lautele e tutusa ma le tele o le laupapa. O le 'upega tafaʻilagi lava ia e faʻasaʻoloto mai otaota ma vao leaga. Ona faataatia lea o laupapa i fasipepa ua saunia, ma e taua tele le tutusa o le fausaga atoa (pe a talafeagai ai, e tatau ona tuu se isi fuafuaga faaopoopo i nofoaga "sagging", pe a le o lea, e tatau ona aveese nisi eleele i nofoaga maualuluga). E faʻapipii vavalalata laupapa laupapa e faʻapipiʻi ai lapisi, ina ia leai ni vaʻa i le va oi latou. Ona faʻapipiʻi lea o le mamanu i sikuea.

Ona matou faateleina lea o le fausiaina o ni laina o laupapa. E sili atu ona lelei le maua o laina mulimuli ane, o lea o le a sili atu ona gafatia le fausia.

I le pito i lalo o le mea e tupu ai, ia muamua tuʻuina se vaega o le agrofibre poʻo le uamea. O lenei mea o le a puipuia ai le totoina o le lumanaʻi mai vao ma meaʻai, faʻapea foi ma le puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. Mo le puipuia o le eleele mai le taina, o se laulau pepa masani e mafai ona tuʻuina i luga o le faasologa ma faatoa maeʻa ona mafai ona faatumuina le alavai. Afai e leai se siakiina poʻo se lapisi, e mafai ona e faʻaaogaina piliki piliki poʻo isi mea talafeagai.

E taua! Aua e te taatia se ata i le pito i lalo o le moega. I lenei tulaga, e mafai e le lalolagi ona tafe ma, e le gata i lea, o le leai o se avanoa i le eleele e ala i le eleele ma isi meaola laiti e talafeagai mo le ola masani o le laau o le ai ai se aafiaga leaga i le seleselega.

Ua oʻo i le taimi e faʻatumu ai le moega ma eleele lelei. Afai e le mafai ona e faʻatauina ni faʻafefiloi sauni i le faleoloa, e mafai ona e faʻaaogaina le eleele mai le saite, fufulu mama mai aʻa ma vao ma, pe afai e mafai, fefiloi ma le peat poo le faapalaga. O itu o moega e tatau ona 3-4 cm i luga o le palapala palapala. A maeʻa le toe totoina o le eleele, e fautuaina e faʻapalapala le palapala, o le a puipuia mai le malulu ma le faʻamago.

Ua sauni le moega, o loʻo tumau pea e tausi le faʻaleleia o le vai, ma, pe a manaʻomia, faatulaga se nofoaga tauaso i le fale.

O sea moega e mafai ona faʻaauupegaina e le gata i luga o le eleele avanoa, ae faʻapea foʻi luga o le sima. O le mea moni, o lenei filifiliga e sili atu ona faigofie, aua e le ogatasi ma le manaʻoga e faʻaumatia otaota ma vao, ma, e le gata i lea, ua saunia le nofoaga tauaso i le togalaau mo oe!

E te iloa? E le fautuaina le togafitia o fafie mo le faatulagaina o moega ma vailaau mo mea tau le siosiomaga, o le mea lea, ina ia faateleina le ola o lenei mamanu, e sili atu le lelei o le faaaogaina o ituaiga laau, e pei o le oak.

I le faʻaaogaina o le taʻiala ua faʻamatalaina, o se moega maualuga e mafai ona faia mai soʻo se isi lava mea avanoa.

Ia mafaufau pe faapefea ona fai fusi togalaau togalaau mai laupapa ma o latou lava lima. O lenei, o le galuega e sili atu ona faigata, aemaise lava le tele o le taimi e tatau ona tuʻuina atu i le makaina lelei, faʻamalamalama manino le tuaoi o vaega taʻitasi, ina ia mafai ai ona fuafua lelei la latou lautele (iinei e tatau ona amanaʻia ituaiga eseese o laau totoina, talu ai e manaʻomia ei latou taʻitasi se avanoa patino mo le atinaʻe masani).

O le pito maualalo, o le tele i totonu o le eria, o loʻo puipuia muamua i se upega ma pepa malulu; o isi mea e mafai ona faia e aunoa ma le matauina o ia lapataiga.

O le faatumuina o moega e faia i le amanaia o manaʻoga oo latou tagata i le lumanai i le tuufaatasiga o le eleele.

I luga o le fogafale pito i luga o se moega e tele-laulau e mafai ona e faʻatulagaina ata matagofie mai le lalagaina o lala poʻo laʻau o le bamboo, lea o le a faʻaaoga e fai ma lagolago mo le aʻeina o aganuʻu ua totoina i luga o lenei vaega.

Faatulagaga moega vave o vaovao - Se filifiliga sili mo togafiti e le togafitia ma togafiti.

O le vaega ua atofa mo moega e ufiufi i le pepa malo (e fautuaina e nonoa i pu ina ia aua neʻi ave e le matagi), o se vaega o vaovao o loʻo taatia i luga (e le itiiti ifo ma le 30 cm) ma tatou totōina a tatou fatu, fai le sopo i totonu o le pepa pepa ma se naifi. Ia, pe afai o lalo ifo o se paʻu pepa palapala, paluga poʻo isi mea faʻalaʻau.

O lenei moega e puipuia ai le atinaeina o vao (e le mafai ona latou solia i totonu o le mafiafia o le pepa) ma le faatagaina ai le eleele e malogo.

Vaovao vao mamago - O se auala sili e ola ai pateta.

Ma mulimuli ane mafana mafana E mafai ona faia i ni auala se tolu - luga o fanua e leʻi faʻaaogaina, i totonu o se atigipusa poʻo totonu o se fagu. I le suiga muamua, o le nofoaga na filifilia i lalo o le moega ua faʻapipiʻiina i laupapa, o se fasi laupapa laupapa e taoto i luga o se mutia vao solo (e mafai ona faʻaaoga otaota pe a maeʻa le tau o le taumalulu). O lala o loʻo ufiufi i ni fasi pepa se tolu (e talafeagai mo pepa pepa, nusipepa, mea faʻapipiʻi, ma isi mea, faasaoloto mai le lipine tape). Ona tuʻuina loa lea o le fagu vai vevela: humus, compost poʻo le manurele ma se laulau o le itiiti ifo i le 10 cm. E tatau ona ufiufi i vao mamago ma tuʻu ai seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai, faʻafeinu i taimi uma i le taumafanafana. A oʻo mai le taimi, sasaa se apa o le eleele ua faʻafefiloi ma le humus (isi 10 cm) luga o le mutia ma totō laau.

E te iloa? A o lei totoina, e fautuaina e sasaa atu le vai mafanafana i luga o le moega sauniuni ma ufiufi i ata, o le a faʻavaveina ai le amataga o le faʻaleagaina o mea tau meaola.

I se tulaga talitutusa, e mafai ona faatulaga se moega mafanafana i se pusa laau laupapa ua uma ona saunia, o ona itu e tatau ona 30 cm le maualuga.

O le taimi o auaunaga o ia ituaiga mafana mafanafana e le faatapulaaina i le tasi le tausaga, ae peitai, o le "meaola suamalie" e le aoga mo le silia ma le tolu vaitau. Ae o loʻo i ai se auala e fausia ai se togalaau faʻamafanafanaina, lea e mafai ona oʻo atu i le sefulu tausaga. O le galuega, e ui i lea, e faigata, ae aoga.

O loʻo eliina se lua e le itiiti ifo ma le lua nofoaga i luga o le kesi o se suo. I le pito i lalo e talafeagai mea e fai i laupapa: tele i le ogatotonu ma papaʻu i pito. Afai o le eleele o le ele, e muamua ona e liligiina se oneone i totonu o le uati, ma aemaise lava itu malulu - taofi ni paʻu palasitika paʻu e fatu ai se vaalele. Mai i luga aʻe o le turf ua tuʻuina i luga ona aʻa, ona faʻapipiʻi ai lea o se atigipusa laau, faʻatumu i le 2/3 ma le vao ma le pepa. O le pito i luga o le palapala o loʻo faʻafefiloi ma le manure poʻo le faapalaga i le ratio 1: 1. O lenei moega e tatau ona le itiiti ifo i le tasi le tausaga ae leʻi totoina le aganuu.

O se tasi o tulaga autu o loʻo i ai se mafanafana mafana "galue" o faasusu faifai pea.

Ina ia maeʻa le faʻamatalaga o auala e faʻatulaga ai moega i le fale mafanafana, ou te manaʻo i se tulafono taua e masani ona le amanaiaina e le au fai togalaau. O le suo o le fili sili lea i lou moega! E leai se mea e tatau ona eliina ai le eleele, e matua le faʻafetai i se faiga faapena! Galue ma ou lima, ma o le taunuuga e le umi. Ma le isi mea e tasi: soo se ituaiga o moega e te filifilia, taumafai e fai ina ia togiina i luga ma ou vae e faʻaitiitia. O se moega - mo laau toto, mo le tagata - auala!