Fua o le gaosiga

Faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga fualaau aina ma laau toto i le tautotogo: fuafuaga ma tulafono mo feusuaiga

E mafai ona e faʻamoemoe o fualaau aina ma fualaau aina, ma le faʻamoemoe mo le lelei o le tau ma le natura o le natura, ma e mafai ona e taumafai e faʻaleleia atili i le fesoasoani o laei. E le gata i lea, o faiga masani e faʻamafanafanaina ai laau e mafai ai ona faʻaleleia le palapala ma tausia lona fausiaina i le tulaga manaomia, faʻapea foi ona faʻaleagaina meatotino, ma faʻamalosia ai le puipuiga o laau.

Ma o iinei o le mea sili lava o le faʻatinoina lea o lenei faiga saʻo, talu ai o le faʻaaoga sese o fomaʻi e mafai ona leaga, e le lelei. E faʻapefea ona maua le fafagaina o fualaau aina ma fualaau aina i le amataga o le tautotogo, matou te taʻuina atu i lenei tusiga.

Faʻafefea ona fafaga

E pei o so o se laau totő, o laau aina ma laau e fai ai vao mo le tuputupu ae masani ma atinae e manaomia ai le tuuina atu o ia meaʻai manaomia e pei o le nitrogen, fuakalama, potassium. Nitrogen fesoasoani i laau toto e ola ma fua mai; fuamoa e faʻaleleia ai lo latou atinaʻe ma faia aʻa malolosi; O le potassium e fesoasoani i le mea moni o laau e sili atu ona mafai ona ola i tulaga leaga o le siosiomaga, faateleina lo latou tetee atu i faamaʻi ma aafia ai le lelei ma le tausia lelei o fualaau aina.

Mo le faʻaleleia o fua o fatu (apu, pears) e manaʻomia tele laasaga o faʻamaʻi, nai lo maʻa maʻa (plums, cherries).

O meaola ma minerale e faʻaaogaina e avea ma fugalaʻau. Mea e gaosi ai mea e talafeagai:

  • fafie;
  • compost;
  • humus;
  • manulele manu;
  • peat;
  • laʻau laʻau, vaovao, vao, ma isi.
Mai i faʻalaʻau oona e faʻaaoga ai:

  • superphosphate;
  • potassium sulfate;
  • sulfur potassium (chloride);
  • nitroammofosku;
  • Uria;
  • ammonium nitrate.

Fautuaga autu ma togafiti

Aʻo le i oʻo i le faʻamatalaga o le faagasologa ma le taimi o le fafagaina o laau patino, tatou te tuuina atu fautuaga lautele mo le faia fugalaau mo fualaau aina ma fualaau aina ma laau:

  1. Amata le fafagaina tatau ona i ai i le tulaga o le totoina. I le avea ai o se tulafono, o mea o meaola e faʻafeiloaia i totonu o lua o le tafega: peat, humus, compost. E faʻapea foʻi ma fugalaau ma mea faʻasaina faʻamalolo. Vavalaʻau fefiloi ma le eleele faʻapipiʻi i lalo. Ua faʻafeiloaʻi mai le faʻaleleia i le pito i luga o le lua.
  2. E leai se manaʻoga e totoina le vailaʻau pe a totoina.
  3. O le fafagaina o fualaau aina e amata mai le tausaga lona lua o lo latou olaga. Mo le totoina o laau, e le manaomia lenei faiga.
  4. E tatau ona faʻafeiloaʻi i totonu o le pala, faʻafefe o le phosphate-potassium-i le amataga o le tautotogo.
  5. Afai e le faia le paʻu o le fertilizing, ona oʻo lea i le tautotogo e tatau ona fafagaina i fugalaau faʻapitoa.
  6. Afai o le palapala lea e ola ai laau toto, o lona uiga e tatau ona faaopoopo mea tau mea i le ogalaau i tausaga uma. I isi tulaga - i le mavae ai o le lua poʻo le tolu tausaga.
  7. E tatau ona faʻafefeteina fugalaʻau i le vai. E faʻaaogaina faʻamalaʻau minerale uma i foliga mago ma faʻafefe, e faʻatatau i fautuaga a le kamupanī.
  8. E mafai ona faʻafefiloi faʻamaʻi faʻasusu i minerale. I lenei tulaga, e tatau ona faaitiitia a latou fua.
  9. O laau maʻa e manaʻomia le faʻaleleia fafagaina i le fa, lima tausaga.
  10. Mo laau togalaau, e mafai foi ona faaaoga le foliar.
  11. I le lima tausaga muamua, o le faʻamafanafanaina ua lava naʻo totonu o le liʻo lata ane; i le lumanaʻi, o le teritori o le a manaʻomia ona faʻateleina.
  12. Soʻo se faʻaaogaina faʻaaogaina naʻo luga o le eleele susu. A maeʻa la latou faʻafeiloaʻiga e faʻateleina le suāsusu.
  13. A o lei fafagaina, o le mea muamua e tatau ona veleina le ogalaau ma tafiesea vao.
  14. I le avea ai ma tulafono, o le fafagaina i le tautotogo e faia i le lua i le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o le fuga.
  15. Fertilizing mo fualaau aina totō saʻo i lalo o le ogalaau e sese.
  16. Afai e faʻafefiloi mea vailaʻau, ona faʻaaogaina lea o ia mea uma i se vaega itiiti o le vai, ma e na ona faʻafefiloi. Ua faaopoopo le suavai i le numera manaomia.
Lalo o loʻo tatou tuʻuina atu tulafono mo le faʻaaogaina o le faʻaleleia mo laau sili ona taʻutaʻua ma laau talatala.

Faʻapitoa lau fualaau aina

Apple laau

I le tautotogo, pe a maeʻa ma alu ese mai le setete o le malologa, e manaʻomia e laau le fesoasoani ma fafagaina i elemene talafeagai.

O le uluai laei pito i luga o apu i le tautotogo e faia i se taimi e aisa ai. A o faagasolo lea vaitaimi, latou te manaʻomia le toe faʻaleleia o le vailaʻau, lea e mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai fualaʻau gaʻo-o loʻo aofia ai fugalaʻau ma mea faʻalaʻau: manu, manu felelei ma le faapalaga.

O se mea manaia le faitau e uiga i ituaiga o laau o le apu ma mea taua o lo latou totoina: "Gloucester", "Semerenko", "Miti", "Steringyfling", "Orlik", "Silver Hoof", "White filling", "Zhigulevskoe".

Latou te faia se eli i totonu o le lio faataamilo, i se mamao o le 50-60 cm mai le ogalaau, i tafatafa o le nofoaga o le palealii, na muamua fausiaina. I totonu o le eleele o le lautele e 45-50 cm le loloto. E leʻi faʻaaogaina i lalo ifo o le falala.

O le uluai fafagaina e sili atu ona lelei e fai aʻo leʻi fugaina ma le fesoasoani o mea faʻalautele. E tolu i le lima pakete o le humus, moa moa poʻo mullein o loʻo teu i totonu o le pusa tafatafa. E faʻapea foi mo le muamua faʻamalolo e talafeagai ma le 500-600 g o urea, nitrate ammonium, nitroammofoska: 30-40 g

O le laei lona lua o loʻo faia i le taimi o le fuga o le apu. A o faagasolo lenei vaitau, faʻaaoga le 10-lita faʻamalo tane vai:

  • superphosphate (100 g), sulfate sulfate (65-70 g);
  • moa moa (1.5-2 l);
  • slurry (0.5 pakete);
  • urea (300 g).
O le taumafa suamalie mo laau taʻitasi o le a pe tusa o le fa pakete.

E taua! Fertilize feed, diluted i le vai, e tatau i le tau vevela. Afai e fuafua e timu, ona mafai lea ona e ulu atu i se pepa malogo.
E mafai ona e faʻaogaina le faʻafefiloi o loʻo mulimuli mai, faʻamamafa i totonu o se koneteina 200-lita ma vai ma faʻaoga i le aluga o le vaiaso:

  • potassium sulphate (800 g);
  • superphosphate (1 kg);
  • manulele manulele (5 l) po o le suavai suavai (10 l), Uria (500 g).
Meaʻai - 40 lita i le laau.

I le tautotogo, mo apu o laau, o le a manaʻomia le laei lona tolu - e faia pe a uma ona fuga, pe a amata ona fusi fua. I le taimi lea, o se faʻafefiloi o nitroammofoski (0.5 kg), o le humate masima paluga (10 g) faʻafefete i le 100 lita o le vai e talafeagai. O le fofo e tatau ona faʻaaoga i luga o le faavae o le taumafaina: tolu pakete mo laau taʻitasi.

E mafai foi ona fafaga faʻamaʻi lanu meamata, o loʻo faia mai le mutia lanumeamata, tumu i le vai ma tuʻuina i lalo ole polyethylene mo le 20 aso.

I le faʻaopoopoga i laei o laʻau, e lelei le fafagaina o apu ma auala faila. E faʻaaogaina pe a uma ona faia laʻau ma pe a oʻo i le 20 aso pe a maeʻa le laʻau. E faʻaaogaina i le faiga o laʻau felafolafoaʻiga, lala ma lala. O le tele lava o taimi, e fafagaina ai apu i le urea (2 sipuni / 10 lita o le vai), lea e le gata ina fafaga ai le laau, ae e tau foi ma nisi faamaʻi.

Ma mai i le foliar fertilizing e mafai ona fautuaina le pulupulu o le pale ma le eleele malepe (1 cup / 2 l o le vai vevela). O le faʻapipiina o le tautotogo e fetaui lelei mo apu ma pear i le taimi o le fua o fua. E mafai ona faia faʻamalositino i le tele o taimi, ma faia ni vavao i le 10-15 aso.

E te iloa? O le apu tele na tupu i le lalolagi - o le galuega a le fai togalaau a Iapani Chisato Ivasagi, o le ua tupu fua tele mo le silia ma le 20 tausaga. O le apu telē e 1 kg 849 g. Ma o le Guinness Book of Records na faamaumauina se apu e mamafa 1 kg 67 g. Na ola ae se tagata Peretania o Alain Smith.

Pears

O le faʻamalosaga muamua i lalo o le pi e faia mai le taimi o lona fafagu ma le sau o le kiona. E faʻafeiloaia i latou i auala faʻapitoa mo le eliina o meaola ma le suavai, faʻalagolago i le i ai o vaitau. E pei o isi laau toto, i le taimi nei e manaʻomia e le peʻa le toe faʻaleleia o le malosi. E sili atu pe a fai o lenei faʻaopoopoga e faia ma le fesoasoani o mea faʻalenologia: mullein, slurry, faʻapalapala o manulele. Korovyak ma slush faigofie ona faʻafefe i le vai i le fua faatatau o le 1 i le 5. O le taoto e tatau ona faʻamalosi mo ni nai aso.

O le fomaʻi i lalo o le pi e tutusa ma lalo o le apu - i totonu o le ogalaau, o ese mai le 50-60 cm mai le ogalaau.

E faʻaaogaina le faʻaaogaina o faʻamalaʻau o ia meaola e aofia ai:

  • ammonium nitrate (30 g / 1 sq. m, diluted i le vai 1:50);
  • carbamide (80-120 g / 5 l vai / 1 laau).
Foliar nitrogen fertilization e faʻatino e ala i le pulupuluina o le urea.

I mea e fafagaina mulimuli ane, afai e le maua mea o meaola, e mafai ona faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa: nitroammofosku, nitroammfos, etc. O le nitroammophosk ua faʻaitiitia i le ratio e 1: 200 ma sasaa ai pakete e tolu i lalo o le fala e tasi.

Cherries

E fautuaina le fuga o cherries pe a tolu ona tausaga, pe a fai o le fomaʻi ua faʻaaogaina i le totoina o le lua. Mo le fafagaina i le tautotogo, e avea o se tulafono, e na o le alumini vaifofo e faʻaaogaina (100-300 g i le laau e fuafua ile tausaga). Ae peitai, afai o se laau e ola le lelei ma e maua ai ni gaʻo vaivai, e tatau ona fafagaina i mea faʻafefiloi. O lea, ua fautuaina mulimuli i mea faaopoopo:

  • mullein (0.5 pakete), efuefu (0.5 kg), vai (3 l);
  • fulufulu manu felelei (1 kg);
  • potassium sulfate (25-30 g / 1 laau).
Talu mai le lima o ona tausaga, e mafai foi ona fafagaina sieli i le tautotogo, i le vaega o le fugalaau, faatasi ai ma le manua, le paluga o Berg. A maeʻa ona fuga - nitrofoskoy (80 g / 1 laau), ammofoskoy (30 g / 10 l), "Berry giant".

E taua! E fautuaina le faia o soʻo se ofu pito i luga i le leai o le aoauli o le aoauli poʻo le afiafi.

Plums

E fiafia le Plum i se siosiomaga alkaline, o le mea la pe a faʻaaoga le tonisi pe a totoina, e tatau ona i ai le palu. O uluai laei o laumei e fautuaina ina ia faia i le lua tausaga. O lenei mea e tatau ona avea ma sikuea (20 g / 1 sq. M.).

I totonu o le tolu tausaga, o le a manaʻomia ai le faʻataʻitaʻiga e tolu, e tatau ona i ai i le amataga o Me. I le vaitau lenei, faʻaaoga 2 sipuni tele o urea, faʻafefete i se pakete vai.

O le laumei o se fualaau suamalie ma maloloina, o loʻo i ai faʻasologa o mea nei: figota, pikale plum, siamu Saina, Hungarian.

Mai le lona fa tausaga, o le paʻu o le a avea ma se tagata matua fua tele, lea o le a manaʻomia ai ni laei se tolu ma se tasi foliar: aʻo lei tupu, pe a uma ona tupu, i le taimi o le fua o le fua. A o le i faasolosolo ona faʻapenaina:

  • ufi o le urea (2 sipuni), potassium sulfate (2 sipuni), faamama i le 10 lita o le vai;
  • Fualaau faʻamala (300 g / 10 l).
Ina ua uma ona tupu saofaga:

  • carbamide (2 tbsp l.), nitrophoska (3 tbsp. l.);
  • Berry Giant fertilizers.

I le fua o le fua o le fua, e fafagaina le laumei i mea oona. O le moa fagaina o le moa, faʻafefe i le vai 1 i le 20, e fetaui ma lenei mea.

Manua ma le lefulefu ua fautuaina e le silia ma le tasi i le lua i le tolu tausaga.

Mo paʻu o le lelei o le mulimulu o peat ma le faapalaga. E aoga foi le fugalaau lanu meamata (fualaau lanu meamata), e aofia ai mea nei: o le taele o le taumalulu, sinapi, phacelia, ma isi.

E te iloa? I Egelani, o le pulu e taua o fua tau tupu, talu mai Elizabeth Elizabeth amata lona aso e ala i le aina o pulu e lua ona faatoa amata ai lea ona 'ai isi meaai. E 'ai o ia i se ituaiga laau e tupu i le togalaau a le tupu, - "Brompcon"O le mea moni e faapea o fomaʻi e fautuaina oe e faʻaopoopo nisi laumei i au meaʻai i aso taitasi ina ia faʻaleleia le 'aina o meaʻai ma faʻaleleia atili le gaioiga o le faʻalavelave o le tino. E le gata i lea, o le drain o se galuega lelei tele i le faʻaitiitia o le cholesterol.

Apricots

Apricot e fafagaina mai le tausaga lona lua o le olaga. E oʻo i le fa poʻo le lima tausaga, faʻasasusu pe sasaa faʻasusu, ae le latalata i le ogalaau. I le lumanaʻi, aʻo tuputupu ae le aʻa, o le nofoaga mo le faaopoopoina o faʻaopoopoga e faʻatupulaʻia ile afa mita i tausaga uma.

O le sili ona lauiloa mo apricot i le taimi ma pe a maeʻa ona vaʻaia mulimuli i fafagaina:

  • humus (vao) (4 kilokalama), nitrogen (6 g), fuamoa (5 g), potassium (8 g) i le 1 sq km. m;
  • compost (5-6 kg / 1 sq m m);
  • manu felelei (300 g / 1 sq. m);
  • Uro (2 tbsp. l / 10 l).
O le vave ona mafai e laau toto ona faʻaaogaina le faʻaaogaina faʻalagolago i le palapala palapala ma le vevela o le ea.

Fualaau aina

Fafaga fualaau aina (vine, currants, fugalaau, ma isi) i le tautotogo e sili ona lelei mea nei:

  • ammonium nitrate (25-30 g / 1 sq. m);
  • ammonium sulfate (40-50 g / 1 sq. m.).
O vailaau e latalata i le tatalaina ma le faasusuina tutusa.

I lalo o aʻa ona faia:

  • dilu i le 10 lita o le vai, urea (3 tbsp) l) ma le pefu (afa afa);
  • otaota (1 pakete) ma le masima masima.
A oʻo mai lau lanu samasama e maua ai le ammonia nitrate (12-15 g / 10 l o le vai).

Ia Me, o laei folie o le a aoga tele. O le pulumu ma le potassium sulphate ma le superphosphate, o le sulphate manganese ma le boric acid o loʻo faʻaaogaina mo i latou.

O fua lelei e mataituina i laau totō e gaosia i le potassium (5-10 g), boric acid (2-3 g), copper sulphate (30-40 g) faʻamaʻapeina i le vai (10 l).

O le faʻafeiloaʻiga o meaʻai e manaʻomia, o se laʻasaga tāua lea e manaʻomia i le tausiga o soʻo se laau totō. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e le gata i le leai o meaʻai ma o latou faʻalauteleina e mafai ona afaina mo laau, laau toto ma laau totō, ma e oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi ma le osofaʻiga o vailaʻau.

O le mea lea, e taua le faʻamautinoa o loʻo paleni mea taumafa ma e naʻo le mea e manaʻomia mo laau totō ma palapala, ma i le tele o mea e fautuaina mo lenei aganuu.