Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faʻalautele le lapisi i le fale

O le a le hawthorn ma pe faʻapefea ona foliga, atonu na lagona e tagata uma, ae le o tagata uma e iloa le auala e ola ai lenei laau aoga i lona eria. Ma i le taimi nei, e ui lava i le mea moni o le hawthorn e faʻalautele uma i fatu ma i le tele o auala vegetative, i le tele o tulaga e le faigofie le maua o se fale fou e ono foliga mai.

Laʻau

Toe faʻaleleia o tipi - e mafai, ae le o le auala sili ona faigofie, ma se maualuga maualuga o le le manuia o taunuuga.

O le vavaeina o lenei laau mago e matua umi lava ma matua le fiafia lava, o lea, o le filifilia o lenei auala, ia saunia mo le mea moni e faapea, o le galue malosi mo le tele o tausaga i le laina e iu lava ina faamaonia le le aoga. O le tipiina e tatau ona amata i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata le tafe o le suavai. Afai o le aʻafiaga o le a faia i totonu o se kiona, e mafai ona tipi i lalo i le tautoulu, pe a uma ona paʻu lau laau.

E pei o le tipi e manaʻomia ona e filifili laulaau lanumeamata ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 1 cm, e leai ni faʻailoga o le faʻamalosi, faʻaleaisa pe faʻaleagaina. E sili le filifilia o le tasi le tausaga, i tulaga ogaoga - lua tausaga.

E taua! O lala mai le pito i luga o le ogalaau e le talafeagai mo le faapipiiina. E tatau ona e filifilia le itu laau e ola mai le itu i saute, ae le o le mea sili ona atiaʻe. E sili le vavae ese o se paranesi pe tusa ma le faavae ma aveese le vaega tele mai le pito i luga, ma tuu ai le umi o le 10-15 cm, talu ai e leai ni aʻa o le seleselega o le hawthorn.

O laʻau maualalo o le vao e le talafeagai foi mo le faapipiiina.

'Otiʻoti le tipi i lalo o le fatu fatu. Matou te faʻaaogaina naʻo meafaigaluega mataʻutia! O le vaeluaina o le tipi ua tuu i luga o le rotor mo se itula (e tatau ona muai faatauina i se faleoloa faapitoa) ma na o le maea lava ona tatou totoina.

I le avea ai o se faʻafefiloi o le eleele, peʻa ma oneone (poʻo le perlite) e mafai ona faʻaaogaina i vaega tutusa, pe mafai foi ona e faʻaaogaina le eleele masani, ae tatau ona vaʻaia ma lelei le eleele. E fautuaina foi e faʻapipiʻi le faʻafefiloi o le lime i le palapala - faʻaleagaina po o le faʻailoga masani.

Aoao foi e uiga i le toe gaosia o laau, pei o le honeysuckle honeysuckle, magnolia, aronia, viburnum buldenez, sea buckthorn, perenise.
Muamua, matou te sasaaina le eleele ma se vai faʻatasi ma se rotor, lea na teu ai le tipi.

O nisi ua fautuaina e tuu le meaʻai i le pateta ma na o le maea lava ona totoina i le eleele. E talitonuina o lenei metotia, o le seleseleina e maua ai le tele o meaʻai i se faigofie faigofie ona maua ma e aʻafia ai. Tatou te totoina ni meaʻai i le auala o le fusi, ma tuu ai se mamao o le 0.4 m i le va o laina, ma le 0.2 m i le va o laau i le laina.

E taua! Mo le germination hawthorn cuttings e manaʻomia se maualuga maualuga, e oo atu i le 80%.

Ina ia mautinoa o lenei maualuga o le susu, faʻaaogaina faʻapipiʻi faapitoa. O lea faʻatulagaga e mafai ona faia tutoatasi.

O le faia o lenei mea, e toso ese ai se vaeluagalemu o le 50 cm le loloto, lea ua tumu i le afa-rotted manure po o le faapalaga, o se vaega laitiiti o le oneone ua liligi i luga ma ua totoina ai sele.

O puipui o le lua e tatau ona sua lelei lelei, ae leai se tulaga e le o se otaota, ina ia le faalavelave i le faʻaleleia o le natura. I luga aʻe o le lua o loʻo ufiufi i le tioata, faʻapipiʻiina i totonu o se faʻavaa laupapa (e mafai ona e faʻaaogaina le fale tuai). O le faʻavaa e tatau ona ufiufi ai le lua, e sili atu le tuʻuina i luga o laupapa o loʻo salalau faʻasalalau i le nofoaga. O le pito i totonu o le tioata e tatau ona taatitia i luga o le tele o laʻau ma le kulimi poʻo se isi laumei malamalama lea e faʻafefe lelei ai le susu, ina ia le pa'ū le condensate faʻapipiʻi i le tipi ma le malulu ma e le taofia ai i latou mai le aʻafia.

E te iloa? O Hawthorn ei ai lona igoa matagofie i le gagana Rusia. O le igoa latina o le laau o Crataégus o lona uiga moni "malosi", "malosi", ma i le tele o gagana faaonaponei o le lalolagi, ua taua nei o "laau talatala". Atonu o le "hawthorn" e sau mai upu "haw" po o le "boyar". O le fesoʻotaʻiga tuusaʻo e le o manino, ae e mafai ona manatu o le mea atoa o loʻo i totonu o lanu violē lanu matagofie o lenei laau afu: o pulufana e tutusa lava le lanu, faʻamalosia lo latou vavalalata i le vasega sili ona maualuga o le sosaiete.
E afua ona o le faʻaleleia o le susu o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le lua i se aso vevela o le a faia ai se "puao" ma maua ai le maualuga o le maualuga o le suama, ae o le a puipuia mai le mata o le la e se lanu lanu moana.

Afai e vevela tele i fafo, o le "lava" susu i totonu o le fale kati e ono le lava, ma e tatau ona faʻafefe le vaeluaina. Ae o lenei mea e tatau ona faia e aunoa ma le tatalaina o le ipu, ina ia le faalavelaveina le microclimate na faia i totonu o le lua. I luga o le nofoaga o le fale e faʻafefe ai le vaʻa ma matou faʻatumuina i le vai. O aʻa o Hawthorn e aʻafia, e pei ona fai mai, mo se taimi umi lava. Afai na ola mai le oti i le taumalulu muamua, ua uma ona lelei. E amata ona matou fafagaina laʻau laiti i fugalaʻau faʻamalosi, matou te suaina tele, ae le masani.

I le tautoulu po o le tautotogo e sosoo ai, e mafai ona toe totoina i se nofoaga tumau, e le itiiti ifo i le 2 m i le va o laau taʻitasi, ae o le mea e sili ona lelei, o le toʻatele e fautuaina e tatau ona toe faʻatautaia se faʻataʻitaʻiga, lea e le itiiti ifo i le 4 tausaga.

O fualaʻau e tuʻuina i le eleele lafulemu faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le lime (e le tatau ona paʻi i ai aʻa!) Ma tupu i lalo o le tausiga faifaipea - fafagaina masani, faʻamalolo ma veleina. Seiloga o le taimi ua atofaina, e totoina le laau i se nofoaga tumau ma faia, e faalagolago i le faamoemoe (i le foliga o se pa poʻo se isi mea e gaosia).

Vaʻaia (fuga)

O le tui e tatau ona manatu lelei i le auala sili ona faatuatuaina o le toe gaosia o le hawthorn. E tusa ai ma le faʻatauga a tagata taʻitasi o loʻo iai lana lava auala. I lenei gafatia, e mafai ona e faʻaaogaina le vao vao ua uma ona tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi, lea e maua mai ai se fualaʻau leaga, ma o se mea tiga le lafoai (aemaise lava mo lenei faamoemoe, e tasi le ituaiga laau toto e talafeagai). Ae o le toʻatele e fai mai o le siliva lelei mo le hawthorn o se uila mumu, lea e faʻamaloʻese lelei mai aʻa suckers ma e mafai ona faʻaaogaina mo le sosoʻo moni i le lua poʻo le tolu tausaga. Fans o lenei metotia o tui puipui o le tulaga o le tusigaina o le toetoe o le selau pasene.

E te iloa? O leologians o le tele o atunuu o loo momotu pea tao i talanoaga e uiga i mea na totōina ai le pale tuitui o Iesu na faia. E le o tali mai le Feagaiga Fou i lenei fesili, e manino lava o se mea faigata tele. O tusitusiga paia na faaliliuina i le tele o taimi, ma o le tele o faaliliuga i gagana faaonapo nei na le faia mai le uluai tusiga i le faa-Arama, ae mai le Ancient Greek (faaliliuga mai le faaliliuga). E le o se mea e ofo ai ona o igoa eseese o igoa o loʻo taʻua i gagana eseese mo le sili atu i le 100. E tusa ai ma se tasi o faʻamatalaga, na tuʻuina e fitafita se pale o le hawthorn i luga o le ulu o Keriso o se faailoga o le faaleagaina.
E tatau ona faia le tui i le tautotogo, aʻo lei fuga lau, ae pe a maeʻa le malulu. Mo se fusi, e sili ona lelei le ave o se hawthorn i le 2 tausaga le matua ma le ū o le neck e tusa ma le 1 cm le lautele. O le maualuga o le sulu e tusa ma le 1 m. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona aveesea lala o le itu ma se faʻatau. O le Hawthorn o loʻo i ai se paʻu malosi, o lea e tatau ai ona e galue i ai naʻo se meafaigaluega maoaʻe ma e manaʻomia le i ai o se lima mausali ma nisi o poto masani.

E tele auala o le faapipiiina: vaevaega, faʻavae, faʻasologa. E mafai ona e faʻaaogaina.

O le vavaeina o le faapipiiina o le faigofie e fai. I lenei tulaga, o le a faʻatapulaʻaina lelei le faʻasalaga i le maualuga o le maualuga, ma o le mea lea e faia ai le faʻasaga i luga ma le loloto e tusa ma le 5 cm le maualuga mai luga, ma o le a faʻaofiina ai le tipi. O le sulu (e tatau ona i ai pe a ma le 3 fatuga) e vavae ese mai lalo ma se tina ma faʻaofi i totonu o le nofoa sauni.

E taua! Aua lava nei paʻiina le tipi i ou lima, ina ia e le faia se siama i le tipi.

Ia vaʻaia ma le faʻaeteete le nofoaga o le tui faʻasaga ma meaʻai poʻo le faʻaogaina o lipine. Taofi le mea mama! Ona matou ufiufi ai lea o laufanua avanoa ma togalaau. O se mea taua tele le tausisia o le paleni: i le isi itu, o se faʻamaʻi e mafai ona ulu atu i le nofoaga o tui, i le isi itu, faʻamagoina e mafai ona oʻo atu ai i le sima faʻamago. O le mea lea, e tatau ona puipuia le sooga, ae le fufusi!

Aʻo aʻafia le vaʻa (e tatau ona amata mai i luga o le masina i le masina se tasi, ma faʻavaivaia le fusi. Seiloga e ola faʻatasi le tama, e tatau ona mataʻituina lelei, puipuia mai le susulu o le la, aveese le tele o lala ma togafitia i iniseti pe a maua mai meaola (aemaise lava, aphids).

Aoao atili e uiga i le faapipiiina o laau.
O le faʻamalosia i totonu o le faʻatauga e faia e tusa ai ma tulafono lava ia, ae i lenei tulaga ua tuʻuina le sulu i totonu o le "taga" faia i le itu o le faʻatau.

O le kopiina o le gaugau o le fasi sikelu ma le aʻafia i le va o le isi.

O le manuia o le tui, tusa lava po o le a le auala e faia ai, e masani lava ona vaaia pe a uma le 3-4 vaiaso. Afai na lelei mea uma, ma o le sulu ua lelei ona aʻa, e mafai e le hawthorn ona avatu le seleselega muamua i le amataga o le tausaga a sau.

Tuʻu

Toe faʻaleleia o le taina o le anufe - o se auala lelei, ae le talafeagai mo ituaiga uma o laau, ae na o le fafie laau.

O le tekonolosi e faigofie lava. I le tautotogo o le tautotogo, o tausaga taʻitasi (i ogaoga, otaota) o laau toto, e le o vavae ese mai le matua matua, ua tuu i luga o le taamilosaga i luga o le ogalaau ma ua faapipiiina i luga o le eleele ma uaea laupapa po o pine.

Ona ufitia lea o le uati i le eleele, ma tuu ai le pito i luga o le pupu i luga. E taua tele le toso ese o le sola ese mai i le faavae ina ia amata ona maua aʻa i lalo. E tele naua ma faʻafeinu vai i pupu ma matou te faia 2-3 faʻaleleia faʻatasi ma le faʻamalosia o le suka i le vaitau. Afai e tatau ai, sasaa le aofaiga o le fanua manaomia ina ia aua nei gaogao le autu o le taoto.

E mafai ona e ufiufi le laufanua ile pito i luga o le pu ma mulch - straw, hay, peat, poʻo ni nila e talafeagai mo lenei faʻamoemoe. O le vaeluaina o laupepa mai le vao e mafai ona faia i le tautoulu, ae afai e le manuia le maua, e sili le tolopoina o le taimi taua seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

E te iloa? O le tele o talatuu ma talitonuga e fesoʻotai ma le uwthorn, ma i le itu tonu lava. O lenei laau matagofie na manatu o le faatinoga o le leaga, o le folafolaina o le faaletonu, o gasegase ma ituaiga uma o faalavelave, e aofia ai le oti o e pele (aemaise lava pe afai e aveesea pe malepe), ma o se faailoga o le fiafia i le aiga, ola mama, puipuia mai agaga leaga. Mo Turks, o le manogi manogi e fesootaʻi ma mafaufauga leaga ma feusuaiga, ma mo Scandinavians - i se isi itu, i le malulu ma le oti.

Laʻau aʻa (vaʻai)

O lenei metotia e masani ona faʻaogaina mo ni laau vao vao, talu ai o le tupuaga o le ola o laau e tupu tele. O le metotia e faʻaaoga i le faaiuga o le vaitau - ia Aokuso poʻo Setema. I le taimi muamua, o pupuvaʻa o loʻo i luga o itu o le laau ua vavae ese ma le faaeteete mai le vao vao. E taua le aua neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa, ina ia le faʻaumatia le fale matua. A maeʻa ona maua le aʻa (e mafai ona vaaia i le tautotogo e sosoo ai), eli lelei ma faʻapipiʻi i se nofoaga na saunia muamua.

O se isi auala o le faʻaleleia o le hawthorn o aʻafiaga o aʻa. I le tautoulu, o aʻa o le umi tutusa e pei o vavae lanu meamata ua vavae ese ma le totoʻa mai le tagata matua. Ona tanu ai lea oi latou i le eleele ma alu ai seia oʻo i le tautotogo.

Pe a mavae atu pulu, o le a vaeluaina ia tipi i ni afa se lua ma tanu i le eleele i se pito i luga ma se vaega pito i lalo, ina ia tumau pea le pito i luga. O le tainaina o ia ituaiga mea e manaomia e manaʻomia ai le usitaia o tuutuuga lava e tasi e pei o le tipiina o le lanumeamata - o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo se fale kosi fale. Afai a maeʻa ni nai vaiaso, e te vaʻai i ni tolauapiga laiti ua oʻo mai i luga aʻe o le eleele, ua pasi lelei le suluina.

Tuputupu ae mai le fatu

Toe faʻaleleia o fatu vao - toetoe lava o le auala e le mafai ona faʻaaogaina e pei o le faapipiiina. E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o se laau totō e tupu mai i se fatu e le o le a maua ai ni uiga o le matua, o le mea lea, mo le taua faapitoa o ituaiga anufe, e sili atu le faʻaogaina o fualaau vegetative.

E te iloa? I totonu o le vao, o le hawthorn e masani lava ona faʻapipiʻiina i fatu, ae le o le faʻapipiʻi masani, ae i se auala uiga ese o le pasi o le fetus i le fua o meaola o manulele e 'aina fua. I lalo o le aʻafiaga o sua oona, o fua e vaeluaina ma fufula ma, o le mea moni lava, aumai le maualuga o le germination.

O le faafitauli ogaoga o le fatuina o le fatu o le hawthorn e fesootaʻi ma le mea moni o loʻo i ai ni fua e sili ona faigata e le mafai ona tupu e aunoa ma se toe faʻaopoopoina. O se filifiliga, o nisi e fautua e faaaoga le le atoatoa o fua mo le luluina, e ui lava e leʻi mafai ona faʻamalosi lelei o latou paʻu.

O na fualaau aina o loʻo tuʻuina atu i vaega laiti ma totoe mo ni nai masina na totoe ia i latou lava. Ua fufulu mama vine, tuu i totonu o peat ma toe tuua ai na o ia seia oo i le tautotogo e sosoo ai, pe a oo mai pine.

E faaopoopo i lenei metotia, o isi togafiti e faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaumatia le atigi (o le mea e taʻua o le scarification). E mafai ona faia lenei mea i se auala faʻainisinia, faʻamaʻi pe faʻafefe.

Faʻaaogāina i le hawthorn masani ona faʻaaoga le auala lona lua poʻo le lona tolu. I le siʻiina o vailaʻau, ua tuʻuina le fua i le 3% o vaifofo o le hydrochloric poʻo le sulfuric acid mo ni nai itula (pe i se faʻafitauli 1% o le masima sodium o le kulimi kulimi mo le aso), ona fufulu lelei lea i le vai malulu. O le scarification faʻauʻu o se auala faigofie. O vine o le a tuʻuina i totonu o se ato sipuni ma faʻafeiloaʻi ifo i lalo e tusa ma le 30 sekone ile vai vevela poʻo le vai aisa. O se taunuuga, o fua e tatau ona fuga ma faateleina le lapopoa, a maeʻa ona latou sauni mo le totoina.

O le auala lava e tasi e mafai ona faia i se isi ituaiga: o fualaʻau ua totoina i totonu o peat ma amata ona sasaa i le vai mafanafana. A maeʻa ni nai masina, latou te fesuiaʻi e faʻatusatusa le vaʻaia e faʻaaoga vai e faʻafefe ai le aisa.

I le avea ai ma se fatu sauniuni mo le totoina, o le masani masani o loʻo faʻaaogaina (mo le 4 masina o le fualaau aina e mafanafana i le paʻu ma tuʻuina mo le taumalulu i le vevela i nai tikeri i luga ae o zero).

Faʻavave sauniuniga o fatu e aofia ai le galo i totonu o le vai mafanafana mo ni nai aso (o le vevela e tatau ona mafanafana, mo lenei mea e mafai ona e tuʻuina se atigipusa i fatu i luga o le paʻa poʻo tuʻu i se isi mea vevela). Ae ui i lea, e masani lava e tatau ona sosolo fatu, e aofia ai pe a uma le faʻamaʻi ma le faʻamalosi. A aunoa ma se sauniuniga muamua, o le a le tupu ni fatu laau vao mo le tele o tausaga. Ae e tusa lava pe lelei le gaosiga, o fualaau aina e tupu mai le leaga, e masani lava ona maʻi, e afaina i meaola faalafua ma faamaʻi eseese.

O le tulaʻi mai, ona o le vaivai o le germination, o loʻo faia i le auala taumalulu (faʻaaogaina o fatu na saunia o le tausaga mulimuli). I lenei tulaga, o le germination e le mafai ona tupu i le isi tautotogo, ae na o le tasi le tausaga ma le afa.

A maeʻa ona totōina, e tatau ona faʻamamaina le eleele (e tatau ona matua lelei) ma ufiufi i paʻu, vaovao poʻo ni meaʻai faʻasalalau ma tuʻu ai e faʻasolo i lenei pepa.

O lapisi a Hawthorn o le oval, o laʻau cotyledon e oʻo i le 0.5 i le 1.5 cm le umi. O le aʻa i lalo ifo o latou o loʻo i ai se lanu mumu lanu. I le amataga o le 2 tausaga o le soifuaga, o na aʻa e faateleina i le na o le 10 cm i le tausaga pe itiiti foi, ona faateleina lea o le tuputupu ae i le tele o taimi. E faʻaauau pea lenei mea seia oʻo i le 8 tausaga, pe a maeʻa ona tupu le alualu i luma.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e faigata ona tupu le fatu o hawthorn, na o le pau lava lea pe afai e ola mea uma, e mafai ona e maua se fuainumera tele o laau fou i le taimi e tasi, e le aofia ai auala e faʻaleleia ai le vegetative.

I le faaopoopo atu i filifiliga ua faʻamatalaina, e taua tele le taʻua o se isi avanoa e maua mai ai le fanau, lea e leʻi leva ona tulaʻi mai ona o le faʻavaveina o le atinaʻe o tekinolosi. E uiga i le tui.

O lenei auala vave vave maua ai se numera tele o laau fou. O le laina pito i lalo o le togafitiga faapitoa e togafitia muamua e muamua tuʻuina i totonu o se meaʻai paleni, ona tupu ai lea o le totogo i totonu o se fale. O le mea e leaga ai, o le taimi nei o lenei filifiliga i le fale e tumau pea le le mafai ona maua: o le le atoatoa ma le fale suesue faapitoa e manaʻomia. O lea la, ua matou mafaufau i auala uma e mafai ai ona fanauina pepe i totonu o lo ma fale taumafanafana. E tofu i latou ma ona lava uiga, lelei ma mea le lelei. Filifili oe lava!