Tomato ituaiga

Mikado Pink: Le Auala e Tuputupu ai Tomialia Faanatinati

O le tofo, foliga vaaia ma le gaosia o le vaeluaga o fualaau tomato "Mikado Pink" na maua se suʻesuʻega lelei o tagata faatau. Mo le 2 tausaga o le soifuaga, o lenei ituaiga o mamalu faʻaologia o mamanu a Europa ma maua ai le igoa e le o taʻua "malo". Sei o tatou nonofo i luga o foliga o tamato "Mikado piniki" i uiga ma le tausiga.

Tomato "Mikado pink": uiga

Mo le faʻatau atu o loʻo i ai le tele o fatu ma fualaau o tamato e taʻua o "Mikado". I oloa faʻatulagaina o oloa gaosiga eseese, atinaʻe ma, pe a liliu mai, o le fua. E tupu lenei mea ona o le taufaasese masani o tagata faʻatau. O le mea moni e faapea mai le 2015 seia oo mai i le asō, o le Setete o le Setete e naʻo le tasi le ituaiga, Mikado Pink. O le a tatou malamalama i lona tulaga.

E te iloa? Mo se taimi umi, o fuamato na mafaufauina oona ma sa mataʻu i latou. Na oo lava i lalo i le talafaasolosolo e pei o se tasi o faleaiga a Amerika o se tagata kuka na taumafai e faatamaia Siaosi Washington ma tamato mo tupe.

Faamatalaga o le vao

Ina ia mafai ona faia le ovary i luga o vao, e tusa ma le 100 aso. I le taimi lea, i le pito i luga o le vaitau o le tuputupu aʻe, o le laau i luga o le eleele e latalata i le lua mita le maualuga. O nisi o mea faataitai e ola i le 2.5 mita. O aʻa e malolosi, e manaʻomia ai le pine ma faapipii se vaega o le tuputupu aʻe. Foliage - lanu uliuli lanu meamata, laʻititi laʻitiiti. O fua e amata ona fai i luga o le laulau lona 8 ma se isi faasologa e ala i le 3 laulaau laulaau. I luga o se tulaga e tasi, e masani lava, e tusa ma le 8 tamato ua faataatia. O fugalaau e faigofie. O le vālaʻau e laʻititi le laʻititi ma faʻaleleia i le tele o mea e maua ai le greenhouse.

E mafai ona ola tumato i le malae vaalele ma i totonu o le fale koli. Mo nofoaga tatala, o ituaiga o tamato nei e atoatoa lelei: Batyana, Honey drop, Maryina Roshcha, Taunuuga, Novich.

Faamatalaga o le fetus

O fua e eseese i lapoa lapoa ma pulupulu paʻu tino. O le mamafa o le mamafa o le tasi tamato i totonu o le 400 g Tomatoes "Mikado pink" i fafo, e tusa ai ma le faʻamatalaga, e tele mea e tutusa ma le ituaiga "Bull's Heart": o le lanu lapotopoto ma ona pito i luga, o lanu vali mūmū, matagofie o le tofo. I totonu e 6-7 potu potu. O le tino paʻu e mafai ai e le fua ona tumau mo se taimi umi.

E te iloa? Faamaumau tomato tetele na totoina i luga o se faatoʻaga i Wisconsin (USA). O le mamafa o le fua faapitoa e pe tusa ma le 3 kilokalama.

Tuuina atu

Mai se tasi laau e mafai ona e aoina se togalaau lelei lelei o tamato, tuʻuina atu faʻatauga masani faʻatoʻaga. Aemaise lava, o le numera o fualaau aina e aafia i le mamao i le va o vao ma le puleaina o le vevela. O le laau e atiaʻe lelei i le + 20 ... +25 ° C, ae afai e pa'ū le thermometers i le + 16 ° C i le vevela ma le lalo ifo, e amata le timing vave i le fausia o le numera o ovaries.

E tusa ai ma nuances o tamato i le totoina ma le tausiga, lea e tatau ona iloa uma e le fai togalaau, o le a tatou faamatalaina i lalo. Ma, afai e te amanaiaina i latou, ona tofu ai lea o fatu taitasi ma le sili atu ma le 40 fatuga suamalie.

Faaaogaina o

E ui i le lelei lelei o le tausisia lelei o fua o fua, e fautuaina i latou e avea ma meaʻai mo le kukaina o salakeke ma le taumafa fou. O le tele o faletua oe na taumafai e faʻasaʻo tomato o le ituaiga Mikado Pink, i se toe iloiloga, matau se suiga i le tofo o le fua mai le fagu. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo latou talanoa e uiga i la latou fetaui mo le fatuina o soup, dressing tomatoes, sauces and even juice. Ae o meaai uma e mafai ona faʻaaogaina mai kulimi lanumeamata o lenei ituaiga e sili atu ona sili atu nai lo faʻatoʻaga.

O Tomatoes e mafai ona kukaina ma faʻafefe, tuʻufaʻatasi faʻatasi ma mea manogi ma gusi pe faʻatasi ai ma fualaau faisua ma fualaau suamalie - pepa suamalie, kapisi, kukama, apu, ma isi. E mafai foʻi ona e faia ni siamu mai lenei fualaau matagofie!

O le fuafuaga aupito sili ona lelei o le totoina o totato toto

O le taina o tamato o soʻo se ituaiga e manaʻomia le tele o le vevela ma le malamalama, o lea e fautuaina malosi ai i latou ia aua nei faʻamalosi. I totonu o greenhouses, i le mea e itiiti se avanoa, e tatau ona amanaia lenei faʻafanua pe a fuafua fuafuaga. O le mamao sili ona lelei i le va o le totogo ma le va o laina e 50 cm. A le o lea, o le tuputupu aʻe o aʻa o le a malulu le tasi i le isi, o le avanoa i le va o le eleele ma le lau laau o le a le lelei le faʻaleleia, o le a oʻo mai i le maualuga o le timuga o le a aafia ai le foliga mai o le paʻu. E sili atu le tuʻuina o faʻamaumauga mo faʻamau i le taimi e tasi i totonu o pu ua saunia mo tipu. O le umi o pou e tatau ona oʻo i le 3 m.

E te iloa? Ina ia faʻavaveina le fua o tamato, e vevela e le au fai togalaau le laʻau uma mai le pito i lalo ma faʻamalo le 'au, ma tipi ese le 5 cm le umi ma le lau.

Tomai Tomato Fesoasoani "Mikado Pink"

Tomatoes "Mikado lanu piniki" e le o faigata ona totoina. Mo le atinaʻe lelei, e manaʻomia e laau ona faʻamautinoa lelei le faʻamamaina ma le faʻaleleia o le eleele, tafiaina o vaovao, taofia le faʻaleleia o vao, faʻafefeteina le aʻa i taimi uma, ma e taua foi le vaʻaia lelei o fualaau. Ae e uiga i nei mea uma i le faasologa.

Faʻasalaina, faʻamaʻapeʻa ma mauga

E le mafai ona ola lelei Tomatoes i le eleele matutu, latou te fiafia i le susu. Ae pe a fausiaina o se mea taua e mataʻituina le fua ma e le faʻafefe, ona o le tele o le eleele susu o le a mafua ai le gaogao o vao. O Tomatoes o le a faʻateleina ona tutupu aʻa, ma faʻaaogaina a latou punaoa uma e manaʻomia mo le faʻavaeina o fua. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faasusu vai i le taeao e le silia ma le 2-4 taimi i le vaiaso. 2-3 aso talu ona totoina tamato, e taua tele le tatalaina o pristvolnye pupuni ma ia mautinoa e leai ni paluga vevela eleelea e fai pe a uma ona fafaga. Ma afai e totogo laau, pe a ma le 7 - 10 aso, e tatau ona taʻavale laau taʻitasi.

Pulea vao

I luga o le moega o tomato e le tatau ona i ai ni fua tele, aemaise vao. E ese mai i le mea moni latou te suʻeina mea e aoga mo le tuputupu ae mai le eleele, o loʻo 'aina i latou e iniseti leaga e aʻafia ai siama ma siama. O se taunuuga o lenei pitonuu, o tamato e matua mataʻutia lava i maʻi faʻamaʻi ma siama. I luga o le laufanua, e iai nisi o fai togalaau o loʻo fai togafiti, ma i totonu o le lanu meamata e lelei tele le faia o le fufuluina masani. E le gata i lea, o lenei faiga o le a mautinoa ai le tuʻuina atu o le okesene i aʻa.

E taua! I le tautotogo, pe afai e na o le 12 i le 13 itula le malamalama e masani ai, e tatau ona faatulaga ni faʻamalama faʻaopopo i greenhouses, a le o lea, o le atinaʻeina o tamato o le a taofi, o le a le maua i luga o le laina 7-8 (pei ona tatau ai), ae o le 13th.

Laʻei pito i luga

Tomatoes "Mikado piniki" e matua faigata lava i le palapala, o le mea lea, ia faateleina le fua e tatau ona fafagaina i taimi uma. O le uluai meaai e fautuaina i le vaiaso e tasi talu ona totoina fatu. A maea se malologa mo le 14 aso, ona toe fai lea o le taualumaga. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻavaveina o vao ma le lelei o le faʻaleleia o meaola, i le mavae ai o le 2 vaiaso, o le faʻatagaina lona tolu o le fafaga. E pei o se faʻaleaina i luga o moega tomati faʻaaoga se vaifofo o le moa moa (i le fua o le 1:15) poʻo le mullein (1: 8). Aua e te faʻaaogaina: o laʻei limafofo e afaina i le le lelei o le seleselega ma le laʻau lau.

Lafoaia o vao ma pasynkovanie

O le mea lea, e le faʻaosoina ai laau i luga o le filo i le taimi o le totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele, o le au fai togafiti poto e aveese le 2 laʻau maualalo i luga o 'au. O lenei togafiti mo sina taimi e taofia ai le tuputupu ae o le mea maualuga ma saofagā i lona faʻamalosia, faʻapea foʻi ma le atinaʻe o taamilosaga lanu. I le taimi lava lea e tasi, o le aʻa e tupu aʻe.

Toetoe o ituaiga uma o tamato e mafai ona totoina malolosi, ma tuʻuina atu mai fatugao taitasi i le axil leaf o le ogaoga autu i luga o le paranesi. E leaga lenei mea, ona o le tele o tupu totogo, o le laʻititi ma le itiiti o le fua. O le faʻavavevaveina o latou matuuga e mafai ona faia e ala i le pine. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faʻaaogaina o laulaau e oʻo atu i le 2-3 cm. O lona uiga, 2, maualuga 3, o gaʻo autu o loʻo totoe i le togavao 2.

E taua! I le puipuia o se laasaga fou mai le fausia i le nofoaga mamao, e tatau ona tuu ai se tamai laau, 1 cm le umi.
Mo le faia o se togavao tomato, o le faapipiiina o le fautuaga o le mama e taua tele. O lenei faiga e faʻatapulaaina ai lo latou alualu i luma ma faʻateleina ai le fua o fua. O le nofoaga e tatau ai ona faia se taotoga e fuafua i le va o le 2-4 faʻasalaga. I le auala, i mataupu o le totoina o tamato i le togalaau, i le malulu o le tau, o le aveeseina o tumutumu ua fuafua i le amataga. I le faaopoopo atu, mafaufau i le manaʻoga e aveese uma pulumu fugalaau e leai se taimi e fai ai.

O le mea moni, o tomato "Mikado piniki" ua faamoemoe mo le ola i totonu o greenhouses ma ua iloga o se ituaiga umi, o pine e tatau ona faatulagaina i le amataga o Aokuso.

Taʻu i luga o le ala

Laʻau laau i lagolago e taua tele, aua i lalo o le mamafa o fualaau aina suamalie e mafai ona malepe. E le gata i lea, o le le lava o le ea i le aʻa o le vao o le a fesoasoani i le atinaʻeina o le phytophthora. E le afaina le mea e faʻapipiʻiina pe a totoina fatu o pou. O le mea taua lava, a oe atiina ae, e te faʻapipiʻiina se aganuu umi i se lagolago. I le matafaioi a se leoleo e le o se uaea lelei, maea manoa, filo - o nei mea uma e mafai ona faaleagaina, ma e oʻo lava ina faʻaumatia, o le aʻa. E lelei le faʻaaogaina o laupepa lapoa lautele. O se isi mea e faʻaaoga i ai, o masini e faʻatau ai paopao e lagolago ai vao.

O le mea sili ona aoga i le mea e sili ona lelei e mafua ona o le tele o le seleselega, e mafai ai ona le gata ia fatuga autu e ola ai, ae faapena foi i le pito i tua, faasolosolo malie, ma faapipiiina i lalo ni mea faapitoa.

E taua! O le tosoina o fualaau lanu meamata e mafua mai i se suiga tele i le eleele. O le fofoina o le tulaga e mafai ona tele naua le faʻavaivai tasi ile taimi vevela ma ufiufi laau ma ufiufi mea.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Tomato e matua nofouta lava i maʻi faʻaleagaina ma faʻamaʻi. O nei laau toto e masani ona lamatia e mosaic, tuai mumu, ituaiga ituaiga o pala, Alternaria, anthracnose, siama siama ma le lanu enaena, kanesa ma isi. O le mea moni, o le puipuiga aupito sili o loʻo taoto i tomai faʻatauvaga tauvaga ma le faʻatulagaina o tulaga lelei mo le atinaʻeina o aganuu. Ae afai o se mea na sese, o iniseti vailaau faʻamaʻi ma le gasegase o le a oʻo mai i le laveai. Faatasi ai ma le sili ona lauiloa: "Maxim", "Prestige", "Barrier", "Barrier", "Fundazol", "Hom". A o lei totoina fatu, e tatau ona totoina, ma togafitia foi laau.

Ina ia laveaʻiina laau mai le osofaʻia o le apogaleveleve, gall nematodes, caterpillars, scoop ma whitefly, e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faasaina Aktara, Bi 58 - Fou, faʻapea foʻi ma se suiga o le pito i luga o le eleele i totonu o le lauʻeleʻele ma le loloto o le suotosina o polo laiti.