Potatoes

E sili atu i le vave ma le ogatotonu o le vave pateta

I aso nei e tusa ma le lima afe ituaiga o pateta, ma o tausaga taʻitasi o lo o tupu ai a latou numera. O le tele o le fiafia i totonu o faifaatoaga e mafua ai le vave pateta. O nisi tagata fai togalaau e maua le taimi mo le tasi vaitau e ao mai mai moega mo fualaau e lua o lenei fualaau aina ona o ituaiga o le vave ona matua. I le pito i luga, o le vave pateta e maua le taimi e selesele ai ma e seleseleina aʻo lei afaina i latou i le paʻu. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o ituaiga o pateta vave, vave ma le vaelua i luga o le maketi.

Uluai vave

O ituaiga eseese ia e amata i le 45-55 aso pe a uma le germination.

"Ariel"

O le tuputupu ae o le vaitau e 65-70 aso, ae amata ona eliina aʻa i le amataga. Fua eseese i le hectare mai le 220 i le 490 pasene (faʻatatau i le taimi o le seleselega). 10 to 15 nodules matutua i lalo o laau taʻitasi. O le tele o fualaʻau aʻa e tusa ma le 80-170 g. E aofia ai le maso e tusa ma le 12.6-16.3%. O lenei pateta o loʻo i ai se tofo lelei ma ni meaʻai e le faʻafefeteina e le faʻapogisaina pe a kuka ma kuka. E talafeagai mo le kukaina o soʻo se ipu mai lenei fualaau faisua. O le ponesi o lenei ituaiga vavalalata vave o se lelei lelei o le tausiga (94%) ma le teteʻe atu i le tele o faamai (paʻu, meaʻai o le nematode auro, vae uliuli, pala ma le kanesa).

E te iloa? O Potatoes e sau mai Amerika i Saute. O lana faʻataʻitaʻiga na faia i le 7-9-9 afe tausaga talu ai e Initia i le teritori o Bolivia i aso nei. Sa le gata ina ave e Initia Initia mo meaai, ae sa tapuai foi o se atua.

"Impala"

Na maua mai e le au Dutch, na fautuaina mo itulagi o le itu i saute ma le ogatotonu o le Rusia. E mafai ona e eli mo le 45 aso mai le taimi o le faʻafuaseʻi o totogo, ma oʻo mai le matua matua atoatoa ile 60-70 aso. O le gaosiga o oloa e maualuga tele - 370-600 centers e aoina mai le tasi hectare. O laau taʻitasi e fai i lalo ifo o le 16 i le 21 nodules, o lona mamafa e tusa ma le 120-160 g.

Siaki ituaiga eseese o pateta.

Laʻau mumu ma se paʻu lanu samasama e iai le foliga faʻalanu, o le tino ma le samasama ma le tofo lelei, e le faʻapogisa pe a uma ona fufulu ma tipi. O le maso o le tubers e tusa ma le 14.6%. Lelei tele mo soʻo se ituaiga o togafitiga vevela - kukaina, falaiina, taʻavale, vevela. Potatoes "Impala" e faʻafefeteina le lauʻeleʻele lelei ma e le fiafia tele i eleele malulu. O loʻo i ai le teteʻe i le nematode pateta auro ma le kanesa o le pateta, e le afaina tele i siama ma le paʻu masani, ae e le ogatasi i le paʻu paʻu ma le rhizoctoniosis, ua leva ona paʻu. E mafai ona seleseleina mo le taumalulu, ona e iai lona malosi e 90%.

"Timo"

O le igoa atoa o lenei ituaiga o le Filifiliga Finnish "Timo Hankkiyan". E lafoina i le itu i Matu, North-West and Central, ae mafai ona ola i vaega eseese. E seleseleina le seleselega i le 50-65 aso, ae mafai ona eliina pateta fou mo le 40 aso. O le gaosiga e faia ai le 150-380 senituri mai le hectare. O le mamafa o le mamafa o pateta e mai le 60 i le 120 g (e faalagolago i le taimi o le seleselega).

Faitau foi e uiga i ituaiga ituaiga pateta e pei o le "Blue", "Queen Anna", "Rosara", "Gala", "Irbitsky", "Lorch", "Picasso", "Kiwi", "Bellarosa", "Adretta".

Pepa o nodules o le lanu samasama po o le beige e maua ai le manava samasama i totonu, maua ai le tofo lelei, e le faʻapogisa pe a kuka. E talafeagai mo togafitiga vevela eseese (fulu, kuka, ma isi). O le fatu o le pateta e tusa ma le 13-14%. O le le fiafia, ma le faapalepaleina o le lamala, ma le tele o le susu, e mafai ona ola i luga o eleele eseese, ae sili ona sili ona lelei i oneone. O loʻo ia te ia le lelei lelei o le tausiga (96%), o le tetee i mea leaga, ae o aʻa e amata ona vave tupu. E le faigofie i faʻamaʻi e pei o le paʻu, rhizoctoniosis, kanesa o le potato, vae lanu uliuli. Le mautonu i le phytophthora ma le nematode auro.

"Riviera"

Fafagaina e le Dutch, e mafai ona eliina muamua mo le 45 aso mai le tulaʻi mai o tanu, e ui lava e atoa lona 80 aso. Fautuaina i le ogatotonu tutotonu o le Malo Rusia, e ui atonu e tupu i isi eria. Gaioiga mai le 136 i le 366 pasene i le hectare (faʻatatau i le taimi o le eli). O le mamafa o pateta ua oʻo i le matua atoa o le 100-180 g. Pepa o nodules ovalu ma le lanu mumu o le tino. E lelei lona tofo, e mafai ona kuka ma falai. Le sili ona manaia i le ituaiga o pateta. E aofia ai le maso mai le 11 i le 16%. O loʻo faʻaalia e ala i le tetee atu i le faʻaleagaina o masini ma le lāmala. O faʻamaʻi pipisi, e na o le paʻu masani ma le paʻu e afaina ai, e faʻapitoa ona puipuia ile vae uliuli. Toa le lava - 94%.

"Uladar"

Na maua mai e le au faipese o Belarus, lafoina i totonu o Central ma North-Western o le Rusia, o loʻo i ai ni iloiloga lelei mai Ukraine ma Moldova. E mafai ona eli pateta fou mo le 50 aso mai le tulaʻi mai, ma oʻo ai i le matua matua i le 70-75 aso. E mafai ona aoina le seleselega i le hectare i le setete o tomai faʻapitoa mai le 130 i le 350 pasene. O le faʻamaumauga o faamaumauga mo lenei ituaiga o le 716 senetita / hectare. O le mamafa o se faʻatoʻaga matua matutua o le 90-140 g. E iai pateta lanu samasama o paʻu ma lanu samasama-samasama e le faʻapogisaina i taimi o gaioiga. E i ai le manaia lelei, lelei tele mo le faʻavelaina, ae le faʻapalapala lelei. O le sikuea o le fua faatatau lea o le 11.5 i le 17.8%. E teteʻe i le tele o faʻamaʻi o pateta, ae e mafai ona aʻafia e le rhizoctoniosis, faʻamautu lelei i le launiu lau, alternariosis, faʻamalosi fusarium ma le phytophthora. E mafai ona seleseleina - o le gafatia e 94%. O le faʻaaogaina o tekinolosi faʻatoʻaga: faʻaaogaina o le faʻaaogaina, faʻavaivai i le taimi o le lāmala, o faʻamaufaʻailoga aupito sili ona lelei - i luga ole laʻau ma malamalama.

Tuai amata

O le vave amata o le suamalie o ituaiga pateta e amata ona eli i le 60-70 aso pe a uma le germination.

E taua! Ina ia maua le gafatia sili ona maualuga, e tatau ona e filifili ituaiga eseese e lafo i lau eria. E sili ona lelei le filifili i le taimi muamua i uiga lelei ma meaʻai o le ituaiga filifilia, o ona manaoga mo le palapala, le tau ma le tekinolosi tau faatoʻaga. O le mea sili ona saogalemu e faʻatau ai mea totō i fale faʻapitoa ma faʻaaliga.

"Alena"

Ituaiga eseese o Rusia, i totonu o le Volga-Vyatka, Ural, Sisifo Siberia, Siberia Sasae, itu i sasae o le itu i sasae o Rusia. E totō atoa i le 60-70 aso. O le seleselega mai le tasi hectare e masani lava i le va o le 172 i le 292 senituri. Pepa i lalo o le vaomatua 6-9 aʻa aʻa ma fua o le mamafa ma le tino 86-167 g. O loʻo i ai se pateta e pei o le pateta ma le paʻu mumu ma lanu papaʻe (kulimi) o le aano. Lelei lelei, laʻau uila. E fetaui lelei mo soupili, falai, meataalo. E aofia ai le maso i le va o le 15-17%. Na te taliaina le vevela vevela. O loʻo i ai le teteʻe i faʻamaʻi eseese o pateta, ae e le o faʻasaga i le tuai ma le nematode auro. E lelei le teuina, o le faasinoupu o le caliber e 95%.

"Anosta"

O se ituaiga Holani lenei, ua matua lelei mo le 70-75 aso, faatasi ai ma le fua o le 240-300 centent per hectare. Fautuaina mo le galueaina i le Central Central o le Rusia, ae mafai ona totoina i isi eria. Fua e fua mai i le 71 i le 134 g. Fomu pateta ma paʻu ma tino o lanu samasama. Fualaau suamalie lelei, ae sili ona talafeagai mo le falai ma le meataalo. O le malulu o loʻo i ai ile 14-16%. E ono aʻafia i le paʻu, paʻu, rhizoctoniosis, viruses ma le pala.

"Zhukovsky Early"

Mauaina atoa le matua i le 60-70 aso ma e mafai ona alualu i luma i le tele o itulagi. E maualuga lona gaosiga - 400-450 pasene o pateta ua maua i le hectare. O le tele o fualaʻau aʻa e afua mai i le 100 i le 120 g. O lenei pateta ua i ai le paʻu piniki ma le paʻepaʻe, e fetaui lelei mo le faʻavelaina ma le meataalo, soupeti ma salati, ae leaga le kuka. Maua le maso i totonu o le 10-12%. O se malulu-faapalepale ma le lagolagosua o le lamala lea e fua mai i tulaga eseese. O loʻo mauaina le tele o le mautu, e ui e mafai ona matua afaina ai i le paʻu. O le malulu e 92-96%.

"Isora"

O le vaitaimi matua e pe a ma le 85 aso. Fautuaina mo le itu i matu ma le ogatotonu. O se ituaiga ituaiga e maua mai i le hectare i le 240-370 centres. O le mamafa o le tasi fualaau faisua e tusa ma le 87 g. O fua e foliga mai o se oval ma se pito itiiti o le tiga. O le paʻu lamolemole e paʻepaʻe, o le tino i le tipi e papaʻe foʻi, o le tele o mata. Ona o le maualalo o le palapala (11.7-14.1%), e le faʻapogisa le tino i le taimi o le gaioiga. E lelei meaʻai.

Aoao e uiga i le totoina o le pateta ma tekinolosi Holani, i lalo o vaomago ma totonu o ato.

Potatoes "Faʻafefe" e teteʻe i mea leaga. O le mea lea, pe a eli i luga, o aʻa e masani lava e le faaleagaina ma o le seleselega e seleseleina e aunoa ma se gau. E teteʻe i le kanesa ma faʻafaigofie ona puipuia i siama. O le malulu i le maualuga o le 92-95% e mafai ai ona teuina mo se taimi uumi. O eleele sili ona lelei o loam, loam oneone, peatlands.

"Le manuia"

Na atiina ae i Rusia, e mafai ona ola i vaega eseese ma eleele eseese, ae fautuaina mo itulagi o le ogatotonu o le Rusia. Mai le hectare taʻitasi e maua ai le 400-450 pasene. O loʻo i ai se pateta e pei o se falaoamata e pei o se manulele mata ma sina mata. E i ai ona fatu lanu paʻepaʻe ma se paʻu lamolemole ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. O le tuputupu ae o le vaitau e 80-90 aso. E tasi le tasi fualaau fualaau e 78-122 g. E aofia ai le maso i le tulaga 11-17%. E i ai ona uiga tofo lelei. E iloa lelei le kuka i le tausia o le lelei (84-97%). O le le mautonu i le tuputupu ae o tulaga ma le tetee atu i ituaiga faʻamaʻi e pei o le kanesa, pala, paʻu, fomaʻi ua sili ona manaia le tuputupu ae.

"Arow"

O le tuputupu ae o le vaitau e 60-70 aso. Gaioiga - mai le 359 i le 600 pasene i le 1 heta. O le mamafa o le tasi fualaʻau e pe tusa o le 80-120 g. E tasi le vao e mafai ona maua mai i le 7 i le 11 aʻa pakiaka. E le o se mea e matua faaleagaina ma talafeagai mo le seleselega mo le taumalulu - 94% tausia le gafatia. O aʻa o lenei eseesega o le faʻatoʻaina o Dutch e iai le foliga o le solo o loʻo i ai le paʻu lanu samasama ma le kulimi kulimi.

O le a manaia le aʻoaʻoina atili e uiga i mea aoga o pateta.

O le aulelei o le tofo, e le faʻapalapalaina le susu, e le faʻapogisa pe a faʻaaogaina ma faʻaaogaina mo le sauniuni o le tele o ipu. E aofia ai le maso i le maualuga o le 12-16%. O le vailaʻau e teteʻe i nisi faʻamaʻi - kanesa, siama, siama.

Laititi vave

O le seleselega o pateta suanila e amata ona eli i le 75-80 aso pe a uma le germination.

"Amorosa"

Na maua mai e le au Falani ma faʻasolo i le 65-75 aso. E i ai se faatosinaga matagofie ma se tofo lelei. O le seleselega e maualuga tele -290-350 pasene ile 1 hectare. O le mea autu: ia mataʻituina le tuʻuina atu o le susu talafeagai. Pepa o loʻo i ai le pateta ma le paʻu mūmū ma e i ai sona tino lanu samasama, mata laiti. O mea leaga e 19-20%. O lenei aganuu e teteʻe i le tele o faʻamaʻi.

"Vaeluaga Po"

Ripens i le vaimea mai le 70 i le 80 aso, ma o le vaitau atoa e tuputupu aʻe e tusa ma le 108 aso. Faʻasaga lelei, o le seleselega mai le hectare taʻitasi e maualuga tele - e tusa ma le 100-300 centent. O le mamafa o le tasi fualaʻau e pe a ma le 120-200 g. I lona tuufaatasiga, o le fualaau aina e tusa ma le 14-17% masini. E sili ona manaia mea totino. E teteʻe i le kanesa, ae e mafai ona aʻafia e le paʻu poʻo le tuai. E mafai ona teuina mo se taimi umi.

E te iloa? O le suamalie suamalie o le pateta mai pateta e faʻaaogaina i vailaau masani. O loʻo i ai ni mea e teu ai ma mea e le faʻaleagaina ai, o le mea lea, e faʻaaogaina e togafitia ai siama gasegase poʻo duodenal, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le eletise i gastritis. O se vaifofo sili ona lelei mo le manava.

"Visa"

O le eseesega o filifiliga Rusia "Visa" ei ai le vaitaimi o le totoina o fualaau pe a ma le 70-80 aso. Fautuaina mo North, North-West, Volga-Vyatka itulagi. Faʻasalaga lelei ile hectare ma liliu atu i le seleselega o le 170-326. O le maualuga o le gaosiga o le 466 centers / ha. O aʻa o le lau o loʻo i ai se lanu mūmū o se lanu mumu, o le tino e samasama samasama, o mata e sili ona lelei. O le mamafa o le tasi fualaʻau e tusa ma le 72-120 g, ma o le i ai o le maso e tusa ma le 14-19%. Tulaga lelei o le teuina - 89%. E lelei lona tofo. O le vailaʻau e matua puipuia i le tele o faʻamaʻi o pateta.

"Lilea"

O se eseesega o le gaosia o Belarusian, lafo i North-West, Central ma Volga-Vyatka o le Ripa Rusia. O le tuputupu ae o le vaitau e 65-70 aso. Maualuga maualuga - pe tusa ma le 400 centers / ha. O le fua tele, lea na faamaumauina, e tusa ma le 760 pasene / ha. Mai laau taʻitasi o lenei ituaiga, e mafai ona e aoina mai le 8-12 tubers. O lapisi e lanu lanu samasama, o le aano foi o samasama. Pato patato - 100-200 g.

Lelei lelei, e talafeagai mo le faʻavelaina ma salati, ae le faʻafefe lelei. E fautuaina mo le teuina i taimi umi i le vaitau o le taumalulu - o le tausia o le malosi e 90%. Laʻasaga i le kanesa, tuai ona paʻu o fatu. Laititi le faʻamalosi i le tuai o le paʻu, vae uliuli, Alternaria, Fusarium. E mafai ona aʻafia ai le paʻu masani. O le tali atu i le faʻaleleia o faʻamaʻi faʻamalosi, o le mea aupito sili lava lea e faʻaalia i luga ole eleele ma malamalama.

"Marfona"

O lenei ituaiga o faʻatoʻaga Falani e fautuaina mo le galueaina i le ogatotonu o le Rusia, Ukraine, ma Moldova. O le seleselega i le hectare e tusa ma le 180-378 centent. O le mamafa o le tasi fualaau faisua e tusa ma le 80-110 g, o le maso masini e tusa ma le 10%. O lapopoʻa tetele e iai foliga lelei - e tusa ma le tele o le lapoa e pei o se foliga faʻalelei ma se paʻu samasama lamolemole.

O mata o loʻo i le loloto. E tipi le tino i se lanu lanu samasama, e le kukaina le suamalie ma e ofoofogia mea taua. O lenei ituaiga e talafeagai mo le teuina i le taumalulu. E teteʻe i faʻamaʻi eseese, ae mafai ona aʻafia i le paʻu o le paʻu, laʻau poʻo le mataʻu.

E te iloa? O le tele o pateta a le lalolagi ua ola i Saina (95.5 miliona tone e tusa ai ma fuainumera o fuainumera 2014). I le nofoaga lona lua o Initia (46.3 miliona tone). O loʻo mulimuli mai ai Rusia (31.5 miliona tone) ma Iukureini (23.7 miliona tone).

Red Scarlett

O lenei ituaiga mai Holani e matua aoga tele - e tusa ma le 600 centers / ha. O le faʻatupulaia o le vaitau e maua ai le 75 aso. E tasi le tasi fatuga aʻa e tusa ma le 80-130 g. O palu anufe e paʻu mumu, ma i le tipiina o le moli samasama samasama. O le paʻu o le paʻu e laʻitiiti lava ma e aofia ai mata e tusa ma le 1 mm loloto. O loʻo i ai le maso e tusa ma le 13%, mea vevela - 18.6%. Faʻailo i meaʻai lelei - e masani lava e le pala pe a kuka, e le faʻapogisaina i se tipi.

E talafeagai mo soʻo se togafitiga vevela ma se tele o ipu. E teteʻe i le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina, faʻapea foi ma le toe faʻaleleia. E aoga le sauniuni: o le vavalalata latalata i le 98%. E teteʻe i le lamala ma le tele o faʻamaʻi, ae o ona tumutumu e faigofie lava ona tuai.

"Romano"

O se fatu fatu lenei. E tatau ona maitauina o le fatu e le maumau ona uiga ma e mafai ona faʻaaoga mo ni nai tausaga i se laina. O le fua o le fua o le taimi e tusa ma le 70-90 aso. Faʻalagolago i le lelei o le palapala mai le hectare taʻitasi, e mafai ona aoina mai i le 110 i le 320 quintals, ma o le fua maualuga o le vaitau tuputupu aʻe e 340 quintals / ha. Mai le tasi togavao e mafai ona e togi i le 7-9 fualaau tetele, e tusa ma le 95 g le mamafa. Pepa o pateta o se ofu sili ona lelei fefaʻatauaʻiga - e tutusa ma le telē lapopoa ma se paʻu piniki mumu ma foliga loloto, lanu-mumu.

E taua! Mo le teuina umi o pateta, e tatau ona mautinoa e iai le vevela i le maualuga o + 2-3 ° C, ma e tatau ona 85-93% le susu. Ole faailo faaiu e taua tele - pe a amata ona totogo mata o le susu, ma i le 70% o le susu o le a amata ona galo le fua.
O loʻo i ai se tofo lelei tele - e leai se suavai, ma ona o le maualalo o le maso (14-17%), e toetoe lava a le pogisa pe a tipi fatu. Mai ia mea e liliu mai ai se paluga susu mafolafola mama, meataalo, e mafai ona falai, kuka. "Romano" e talafeagai mo le seleseleina ma le teuina mo le taumalulu. O lenei ituaiga e teteʻe i le tele o faʻamaʻi ma ei ai le gafatia e tupu ai, e tusa lava pe le lava le palapala, e faʻafefe ai le lamala. E sili atu ona sili ona lelei i le ogatotonu ma le itu i saute o le Rusia. O le tele o ituaiga o ituaiga muamua e maua ai le manaia lelei ma le lelei lelei, lea e mafai ai ona e seleseleina mo le taumalulu. E mafai ona ola tupu pateta i le itu i matu, ma i le itu i saute 2-3 laau toto e mafai ona seleseleina i le tau. O le tele o ituaiga o ituaiga muamua e teteʻe i faʻamaʻi eseese o pateta ma maua ai le taimi e selesele ai aʻo lei faʻaumatia ia tumutumu ma tubers ma le phytophthora. O nei uiga uma e faʻapitoa ai le totoina o pateta vave i le tele o fai togalaau.