Fua o le gaosiga

O ituaiga sili ona lauiloa o le sami buckthorn mo le ola i totonu o le togalaau

Sea buckthorn - O se laau e fai ma sui o se togavao poʻo se tamai laau e oʻo i le 4 mita le maualuga. O fualaau aina ma laʻau ma fatu ei ai le tele o mea aoga, e mafua mai ona faʻaaoga lautele i le olaga i aso faisoo. O loʻo faʻamatalaina i le tusiga ituaiga eseese o le sami mo le totoina i totonu o le togalaau.

Augustine

Uluai fua o le togi. E fetaui lelei mo le ola i luga o vaʻa lelei. O fua o foliga tutusa, ia i ai se moli lanumeamata moli, se mea manaia ma se manogi manaia. Ripens i le ogatotonu o Aokuso, pe a maeʻa le ono poʻo le fitu tausaga ona oʻo mai lea o le 16 kilokalama o le seleselega. O nei faʻapitoa o le a avea o se mea teuteu i totonu o le togalaau.

Botanical

O foliga o se laau laʻau vao, e ufitia i luga o laau. Ripens i le vaitaimi mai le 6 i le 26 Aukuso. Tetee-mausali ma faʻasao i faʻamaʻi mai siama. Fua o fualaau samasama-lanu moli, lapopoa, paʻu, lelei le feaveaia. Faʻateleina fua, i le tausaga lona lua e faʻamalosia ai (pe tusa ma le 8-20 kg i le faʻalaʻau). O lenei ituaiga o loʻo faʻaaoga mo le gaosia o le suauu buckthorn.

E te iloa? Sea buckthorn vine ma oloa na maua mai ia i latou - togafitiga masani. Faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamalolo lelei mo le tele o faʻamaʻi o le paʻu o le paʻu, manuʻa, afaina, mumu, fesoasoani e toe faʻafoʻi mea ua faaleagaina ona o ona aʻa. E aoga foi le faʻamaonia le metabolism i le tino, e aʻafia ai le kanesa ma isi faʻamaʻi vailaʻau. O le sipuni tele ole suauu buckthorn i le aso o le a lagolagoina ai tulaga masani o le porotini i le ate.

Alei

Faiga palota. Faʻafeiloaʻi foi le malulu, faʻasaʻo i meaola tuusao. O lenei ituaiga e iloagofie e le mea moni o le sami buckthorn e ola e aunoa ma ni tuitui. Faʻaleleia sili atu i nofoaga lafulemu i luga o le eleele lafulemu, ia saunia lelei le susu.

Altai

I le itumalo Altai O le sami buckthorn ua lautele, o lea ua taua ai le ituaiga o Altai. Ripens i le faaiuga o le taumafanafana. Laʻau laʻitiiti ma se pale paleni ma se numera itiiti o spines. O vine e moli lanumoana i le lanu, o le tofo e suamalie. Faamoemoega - lautele.

E taua! Fualaau aina o ni allergens, o lea e tatau ai ona e faaeteete e avatu le sami buckthorn i tamaiti ma faʻaaoga tagata e masani ona ita i le tino.

Amateur Botanical

O le vao e oʻo i le fa mita, o le laʻau e tele. Maturation na amata i le amataga o Aukuso. O vine o le moli lanumoana i le lanu, ae e foliga mai o le a vave ona vevela ma faasolosolo. Eseese tele mo faamoemoega faʻapitoa, o fua e amata i le lona fa tausaga talu ona totoina. E le maualuga le faʻamaonia o meaola faalafua.

E taua! A maeʻa ona faʻatali mo le seleselega, amata ona piki vine i luga o se savaliga matutu. O fua e tatau ona sau faigofie. Afai e tumau se vaega o le pipi i le paranesi - faapotopoto faatasi ma le 'au. Mo nisi gaioiga, e tatau ona fuaina fua, ma mo le teuina ua lava lea e nago ai pe tuu i totonu o le pusaaisa. Aua nei fufuluina le fua ao leʻi faʻamaisa. Tuu sina laititi pe a mafai i totonu o koneteina poʻo taga.

Moscow matagofie

Laititi vao vao vao. O vao vavalalata e maua i na o le pito i luga o le tipu. O fua e susulu le lanu uliuli ma se lanu mumu. O le fua e matua suamalie lava i totonu, oona ma inu i le tofo. Ripens i le ogatotonu o Aukuso. Vaʻalele lelei i faʻamaʻi ma le lelei o le faʻafefe.

Faʻatasi ma le sami buckthorn i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a foliga mai o ni paʻu matagofie, zizifus, pea, apricot, cherry ma siaki plum.

Nivelena

Srednerosly faʻavaivaia le faʻavasegaina o ituaiga eseese. O le eletise e laʻititi le taua ma e na o luga lava. O laulaau e laiti, o vine o lanu samasama-lanu moli. Pulp mea manogi suamalie. Toto - o le afa lona lua o Aukuso. O pipi e laʻititi lona lapopoa, lanu amber. Vaaiga iloga o le ituaiga - malosi gaosia (mai le vao e 8-tausaga le matua i le 30 kilokalama). E faʻafefe gutu ma e teteʻe i faʻamaʻi.

Fufulu manogi

O le laau e sredneraskidisty, krone faataamilosaga. O le vailaʻau o le faʻamaina o le kulimi, e fiafia i le susulu ma le la. O le laʻau o le a tuʻu ifo i lalo, faatasi ai ma se fulufulu lauulu, o fua o le paʻu mumu-mumu. E paʻu le paʻu, o totonu o se pusi suamalie ma se manogi manaia, sina mea suamalie i le tofo. Mea e mafai ona feaveaia, maualuga-fua mai (e silia ma le 25 kilokalama mai le 9-tausaga le matua). Maualuga foi mea e maua mai fua. vitamini c.

E te iloa? O le sami buckthorn e aoga mo le faʻamautuina o le faʻalavelave faʻalavelave ma le puipuia o le atuatuvalega ona o le i ai o serotonin i fua ma paʻu o le laau.

Golden Siberia

Maturation e amata i le amataga o Setema. Na te ola i se laau poʻo se togavao o le tele o le lapopoa ma se maualuga e tusa ma le 2.5 mita. Lanu ma puile i pito, laʻau laʻitiiti lanu uliuli. O fua e lapopoa, o foliga o le ova, o sina mea suamalie e aunoa ma le ita i le tofo, moli lanumoana, faamoemoega lautele.

Amata e fua mai i luga 3-4 tausaga. Gaosia - e tusa ma le 15 kilokalama. Na te talia le malulu ma e puipuia i faʻamaʻi.

Laʻau vao

O le igoa o le ituaiga e mafua mai i le mea moni o le vao e pei o se laau Kerisimasi talavou. Crohn vavalalata, foliga tutusa. O lenei ituaiga buckthorn e matagofie utiuti. O le taimi matua ua i le faaiuga o Setema. O le fua e laʻititi i le lapoa, lauulu, lauulu-lanu lanu. O le laau e puipuia mai le malulu ma maʻi.

Chuy

Sea buckthorn faʻaaogaina lautele, e toetoe lava a leai ni vao tuitui. O le togi o loʻo faʻapipiʻi, srednerosly. Lanu enaena enaena enaena ma sina laititi paʻi. Amata ona fua mai i le 3 tausaga ma oʻo atu i le matua o le 8-10 tausaga, o le fua faatatau o le gaosiga e tusa 10 kilokalama.

O fualaau tetele o le lanu mumu-lanu moli e faia i luga o le umi, toto-suamalie i le tofo. Maualuga maualuga o le kiona ma le teteʻe i faʻamaʻi (faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa).

E te iloa? O se teuteuga o le sami buckthorn fualaau aina e faaaoga e togafitia ai faamaʻi o le manava ma le duodenum. (I le 0.5 lita o le vai vevela e sasaa ai le 3 sipuni tele o vine, ona fufulu ai lea ile vevela vevela mo le 10 minute. O le decoction e faamamaina ma ave nai lo le lauti 2-3 taimi i le aso.) Ae peitaʻi, e le tatau ona amanaia tagata taitoatasi, aua e le tatau ona faʻaaogaina i faʻafitauli o le gastrointestinal tract, gallbladder ma le pancreas.

Elisapeta

O se fale gaosi oloa e iai se malosi tuputupu ae ma se pale paleni. Ua leva le seleseleina, o fualaau suamalie tele lanu moli. O le aano o se mea manogi, manogi ma se manogi suamalie. O le taumalulu taumalulu ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ua tuʻuina le togi i le maualuga o mea o loʻo faʻaaogaina faʻatasi ma vitamin.

Filifili ituaiga sili ona lelei mo lau togalaau, o le sami buckthorn e faigofie ona tupu i tulaga o le atunuu ma e le manaʻomia ai le tausiga faifai pea.