Laʻau

Sanvitalia

O Sanvitalia o se mutia e fetolofi i luga o fugalaau fugalaau e pei o sunflowers laiti. O lona lauʻeleʻele o Amerika Tutotonu, ae aʻafia ai aʻa i lo tatou taugofie.

Faʻamatalaga

Faatasi ai ma le tele o vailaʻau eseese, o loʻo maua i le tausaga faʻaletausaga ma le faʻataʻitaʻiga. O le laau e pupu tele ona aʻafia e fetolofi ile eleele. I le maualuga, e na o le 15-25 cm le umi, ae o le fafie e faigofie atu i le 45 cm.

O pepa laulamu e lamolemole, pouliuli. O foliga o le lau o le ovoid poʻo le elongated elliptical faʻatasi ma se pito faʻamau ma pito lamolemole. O le tele laʻau o laulaau e 6 cm. O le lanu o laʻau ma laʻau o le lanu, lanumeamata lanumeamata.






I le vaitau o le vavao (mai ia Iulai ia Oketopa), o le pale atoa o le sanvitalia ua ufitia i fugalaau e tasi i ni ato. Le lanu o petals e sau mai le lanu papaʻe ma le lanu samasama i le pala. Eseesega ma fugalaau faigofie (pe o fea e maua ai palu i le laina e tasi) ma maua ai le tele (multi-row) inflorescences. O le tumutumu atonu o le moli lanumeamata po o le lanu uliuli. O le fugalaau e laʻititi, o lona lautele e 15-25 mm. A uma ona lūlūina i luga o se laau laʻititi, ona amata mai lea o uluaʻi oso mai i le 2-2.5 masina. Faʻamaʻalo pea, i le mea o loʻo moli vave vave ona tulaʻi fou.

Eseese o le Sanvitalia

E ui o le sanvitalia e eseese tele i le vaomatua, e itiiti ifo ma le lua sefululua ituaiga e faʻaaoga i aganuu. Faatasi ai ma i latou, o mea nei e faapitoa le iloga:

  1. Tapenaina. Faatasi ai ma sina laʻitiiti, o le itu o le itu laau e toto i le 45-55 cm. O le laau o loʻo ufiufiina i fuga lanumoli ma mata lanu enaena.
  2. Orange Lau E tu i fafo ma ni ato fugalaau mumu lanu mūmū ma se paolo lanu uliuli.
  3. Miliona sun. O se laau maualalo e ufitia i fugalaau lanu samasama i le foliga o daisies. O le pito i lalo o se mea e manaia, e lanu. E fetaui lelei mo le ola i totonu o ipu e tautau, o loʻo tautau i vanu uʻamea.
  4. Aztek Gold. Fugalaau o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu samasama ma petals e aofia ai le pale lanumeamata ma fetu auro.
  5. Mata susulu. O le ituaiga na faaigoaina mo le lanu faʻamalamalama o tumutumu. O le lanu uliuli o le ogatotonu o loʻo faʻapipiʻiina e alalaʻau moli.
  6. Amene. E matagofie tele lau paʻu e foliga mai e mataʻina i fugalaau fugalaau ma faʻataʻaloga.
  7. Moli faaola. O vao vao e tele tele fugalaau e faʻafouina pea. O le laau e fai ai se ufiufi faifai pea i luga o le mutia. O petals o le samasama meli, ma o laumei e lanu enaena.

Tofiga

Sanvitalia e faʻalauteleina e fatu. O lenei laau toto e manaomia ai se faigamalo vevela. O fatu e totoina i le amataga o Mati i ipu ma pusa. E vave ona tuʻuina i totonu o se kativa poʻo se isi nofoaga e le paʻu ai le vevela ile 18-20 tikeri o le vevela.

Mo le totoina, filifili le laufanua laufanua lafulemu, lea e fefiloi ma oneone paʻu. Ua fufuluina muamua lava Sand. O fatu e faʻalauteleina i le 5-10 mm ma sausau i le eleele. E sili atu le maualuga o le faʻaleleia, ma o lea latou te fausia ai se paʻu maualuga. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia, e ufiufi le mata i le polyethylene poo le tioata seia oʻo i le vavau. I tulaga lelei, o le a latou o mai faatasi i le 10-12 aso talu ona totoina.

O le greenhouse e faʻasolosolo taimi. E fesoasoani lenei mea e aveese ai le tele o le susu ma faʻamalosi ai pi. A maeʻa foliga o ni laʻau moni se lua, ona toto ai lea o laau ma toto i luga o le eleele. Ina ia faia lenei mea, filifili nofoaga i le la i totonu o le togalaau ma eleele lelei.

O le loloto o lua (e oo i le 10 cm) eliina i luga o le nofoaga e tau ai le eleele, i luga o le mea e fai ai piliki piliki, faʻalautele le gaʻo po o isi tamai maʻa e sasaa. O le a latou maua le vaalele i aʻa. O le mea moni o le aʻa o le aʻafiaga e matua nofouta i le paʻu ma le faigofie. O se mamao e tusa ma le 25 cm o loʻo totoe i le va o vao.

I le itu i saute o le atunuʻu, e mafai ona e toto fatu i le togalaau i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni. A maeʻa ona tupu mai le 10 cm i le maualuga, o le a vavae ese foi nofoaga mafiafia.

Tuputupu ae ma le tausia o laau matutua

I totonu o le togalaau mo le sanvitalia, o nofoaga matala ma laufanua lafulemu e talafeagai. Ia mautinoa ia tausia lelei vaipuna. E taua i le faʻalauteleina o vao e faʻaleleia aʻa ma aveese vao.

E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia, i le susunuina o le taumafanafana, e lava le timu mo le tuputupu ae masani. Le tele o vai e le afaina ai le tele o fugalaau. O le vao e puipuia foi i le matagi, e ui lava o malosi malolosi e mafai ona faalavelaveina ai foliga. Ina ia aloese mai lenei mea, faʻaaoga faʻavaa faʻavaa.

O le aʻa e faʻafefe lelei le gaosiga, e mafai ona faia e tusa lava pe i ai ni fugalaau. Afai e manaʻomia le siitia o le vao i se nofoaga fou i totonu o le togalaau poʻo le suʻeina foi o se fugalaau fugalaau e sili atu ona matagofie, o le a le maua ai se faʻaititia o le fugalaau poʻo le faʻamaʻiina o faʻamaʻi.

Mo le tuputupu aʻe lelei i le vaitau o le gaosiga ma le faʻavaeina o pulupulu, e tatau ona faʻaaogaina fomaʻi. E masani lava, e faʻaaogaina mea faʻapitoa faʻamalosi vai. Fertilize sanvitalia faalua i le masina.

O le laau e vevela ma e le mafai ona gafatia suiga ogaoga o le vevela. E mafai ona ola i gutu pupuu i lalo--3 ° С. Ina ia faaumiumi le i ai o fugalaau, e totoina i fugalaau ma aumai i totonu o le potu. Le maualuga o le taumafanafana e le maualalo ifo i le + 5 ° C.

Faʻamatalaga ono tutupu

O lenei vailaʻau faʻasaina e seasea tupu ona afaina. Ae ui i lea, e taua le asiasi i lea taimi i lea taimi ona o le faʻamaonia o aʻafiaga ogaoga.

Afai o le a amata ona faʻapogisaina le pito i lalo, o le a faʻaalia ai se soliga i aʻa. Masalo ona o le pa'ū o le susu, o le pala na aliali mai. E tatau ona faʻatagaina le mea e faʻamago ma fufulu mama le palapala. O le mafiafia o le vao e fai ai le vevela. Afai e leai se gaioiga, e vave ona mate vave le laau.

O foliga vaaia o lanu mūmū sesega ua faʻaalia ai le leai o le susu. I le tau vevela e mafai lenei mea. Ua lava le faateleina o le suavai ina ia toe ola ai le sanvitalia. O fugalaau laititi ma vaʻa faʻavaivai e mafai ona tuʻuina atoa i totonu o le vai vai mo le 1-1.5 itula. A maeʻa lenei, ona aveese lea o pusa ma faʻafefe vai.

Faaaoga

Sanvitalia o le a teuteuina fugalaau matala, faletalimalo ma se fale. I nofoaga tutoatasi, e maua ai le aafiaga o le susulu o le susulu o le la i luga o se nofoaga poʻo se fugalaau. E mafai ona faʻaaogaina i ni faʻataʻitaʻiga ma isi laau totō o vaʻaiga o le fugalaau. E manuia lelei le peʻa suamalie, nasturtium, salvia, cinquefoil, faʻagalo-aʻu-e le o isi ma isi fuʻa.