Laʻau

Agapanthus - Laulelei Lili Aferika

Agapanthus o se vao vao matagofie ma lau lanu susulu ma fugalaau e le masani ai. E talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu o le fale, faʻasologa o le laufanua ma fugalaau fugalaau. Agapanthus faʻafiafiaina i peti vevesi o paolo o pastel. O le laau e mafua mai i le aiga Agapanthus. O lona lauʻeleʻele o le tele o vaʻaia o Central ma Aferika i Saute.

Faamatalaga faʻatau

Agapanthus o se laau totino o loʻo i ai ni aʻa, e maualuga ona aʻafia. O le tele o aʻa aʻa o loʻo i le pito i luga o le eleele. E susulu atu i le tumutumu o le eleele se rofette mafiafia o laulaau. O latou fusi-foliga ma le lanu uliuli i le lanu. O le umi o le laʻau e tusa ma le 50-70 cm. E oo lava i le va o le fugalaau, agapanthus e fai ai se mea totino teuteu. I le ituaiga o agapanthus, sogreen ma deciduous forms, o loʻo maua, faʻaleleia i tulaga eseese o loʻo soifua ai.

E oʻo atu i le amataga o le taumafanafana, e tupu mai i le ogatotonu o le laupepa se mea e ufiufi ai le tino ma se liʻo lautele. O lona maualuga e 40-150 cm O le pito i luga o le paʻu e leai se mea e teuteuina i se laufanua lapopoa eletise ma lona lautele e oo i le 25 cm. O fugalaau e pei o le lanumoana, lavender po o fugalaau paʻepaʻe o loʻo i luga o latou lava laumei manifinifi. O le umi o le fuga e 5 cm. I luga o le vaʻalele, o se laina sili ona pogisa e maua. Fuga e faaauau pea seia oo i le faaiuga o Oketopa.







I le 1-1.5 masina i le maeʻa ai o le fugalaau, o le a fua le fua - pusa fatu. O loʻo aofia ai le tele o fatu lanu enaena lanumoana.

Ituaiga o agapanthus i aganuu

O le genus agapanthus e le eseese tele. O le laau o loʻo faʻamalosia lelei ma tuʻuina atu le tele o kulupu faʻalelei.

Agapanthus faamalu. O se laau toto e oʻo atu i le 70 cm le maualuga o se ie puipui o le lautele, o laupepa pei o laʻau. I luga o laulau lanumeamata lanumeamata lanumeamata o loʻo i ai se vaʻaiga loloto, ma o le pito e vavalalata. I luga o se lotoa matagofie, o se polo o le tele o fugalaau fugalaau ua fuga mai.

Agapanthus faamalu

Agapanthus o Aferika. O lenei laumei e oʻo i le 65 cm le umi e talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu. Fugalaau lanumoana ma le lanumoana e aoina i le tele o le faamalu. E manino le lanu i lau. Fiafia ituaiga eseese:

  • Albus - tosina mai ai ni paʻu papaʻe papae-papaʻe;
  • Albus Nanus o se ituaiga eseese (pe tusa ma le 40 cm) ma fugalaau paʻepaʻe;
  • Albidus - o se laau ma le paʻepaʻe papaʻe, o loʻo i ai se lanu mumu;
  • Variegata o se laau umi ma se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o se laulau laulaau.
Agapanthus Aferika

Agapanthus o le logo. Laʻau laʻau matagofie ma laau vaiti. O le umi o laulaau e le sili atu i le 15 cm. I le taumalulu, e pau lau lau. Fugalaau e valiina i paʻu lanu uliuli, latou te fuga mai ia Iulai-Aukuso.

Agapanthus logo

Agapanthus i sasae. O le laau vao e fai ai se puipui puipui e oo i le 40 cm le lautele. O lau e lautele ma puupuu. O ponuncles e oo atu i le 60 cm le umi o fugalaau lanu viole.

Agapanthus East

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻatupu le agapanthus i le lūlūina o fatu poʻo le vaevaeina o le vao. O le metotia o le fatu e foliga mai e tele naua e umi tele i le taimi, aua e totogo fua pe a uma le 5-7 tausaga. E le gata i lea, o loʻo i ai se avanoa e faʻavasegaina ai ma le leiloa ai uiga eseese. O le totoina o fatu mo laau toto e faia i le amataga o Mati. Faʻaaogā tamai laumei i totonu o atigipusa i le faʻafefiloi oneone oneone. Moisturize le palapala ma lūlū fatu i pitonuʻu papaʻu. O le falemalama e ufiufi i se ata tifaga, ae sa fafagaina i aso uma mo le afa itula. O le maualuga o le vevela o le ea + 16 ... +20 ° C. E foliga mai i totonu o le 1-2 vaiaso. Pe a tupu 4 laʻau moni, e mafai ona totoina laau i ni ipu eseese.

I le vaevaeina o le vaomatua, e mafai ona e maua ni tagata matutua e sauniuni mo le totoina o laau i le taimi e tasi. O le faʻatinoga o loʻo faia i le tautoulu, pe a fuga le agapanthus pe i le tautotogo ae lei fausia ia ponuncles. O le togavao ua eli ma faasaoloto mai le eleele i le tele e mafai ai. O lau laʻau uma e tatau ona i ai lau laʻau 1-2. O le paʻu e faia i se maamae maamaai maamaa, ma o manuʻa e fufusi i le gaʻo faʻatoaga. Delenki e lei totoina vave, ae naʻo le ufiufi ile susu mo 2-3 aso. A maeʻa lenei, o le agapanthus e totoina i se nofoaga tumau. O le faʻasusuina o fualaau i le popo fou e manaʻomia sina mea itiiti.

Tausiga Tausi

O le tausia o agapanthus e manaʻomia ai nisi tomai, ae i lenei tulaga o le a foliga mai i lona mamalu. O le mea e sili atu ona taua e le o se faiga masani, ae o le filifilia o le nofoaga saʻo mo fugalaau. Agapanthus manaʻomia se malamalama tele ma se aso umi. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o laulaau e amata ona liu pale, ma o paʻu ua matua lautele. E mafai foʻi ona vavae faʻamaʻi aʻa. Talu mai Me, e fautuaina e ave ipu i fafo ile susulu o le la. O iinei, e oʻo lava i le vevela vevela e le fefe i laupepa. E le o se mea e taufaʻifefe ai le tala o agapanthus.

O le maualuga o le vevela o le ea mo le lili Aferika + 25 ... +28 ° C. Ia Setema, e tatau ona amata ona faʻaitiitia le vevela ma tuʻuina atu le laau i se malulu malulu. Taumalulu malo i le + 12 ... +15 ° C. O ituaiga o meaola e lava +5 ° C.

I le itu i saute, o le agapanthus ua tupu i le avanoa lautele. Ae e ui lava i mafanafana mafanafana, e manaʻomia ona malupuipuia mai mea e le o lalagaina ma paʻu paʻu. O le lili a Aferika i Saute ua tupu ae i le tausaga pe kili ma teuina i totonu mo le taumalulu.

Agapanthus manaʻomia le maualuga o le susu. E fautuaina ina ia suluina i aso uma mai se fagu moli ma fufulu i lalo o se vai vevela. E talafeagai le faʻaaogaina o le suavai malulu ina ia le tumau ai i luga o laulaau paʻu vaivai. Taumafai e aua le susu i fugalaau, a leai o le a vave ona mou atu.

Agapantus e tatau ona faasūsūina i le vaitau o le gaosiga o vao vao ma tele. E le taliaina le suavai i le eleele, o lea e tatau ai ona e tausia lelei alavai. O le ea e ulu atu i aʻa, e fautuaina ia vaʻaia le eleele i lea taimi ma lea taimi. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le vevela o le ea, e faʻaitiitia ai le suavai ma i le taumalulu latou te fesuiaʻi ai ile palapala vaivai.
Mai le faaiuga o Mati e oo i le faaiuga o le fugalaau, e tatau ona faʻaaogaina fertilizers i lalo ole agapanthus. Nofoaga o minerale mo le fugalaau ma totoga eseese. O luga o laei e malosi malosi i le vai ma faʻaoga faalua i le masina. I le amataga o le malulu o le tau, ua le toe faʻamalolo le fale.

Ina ia foliga lelei foliga o le pale, e tatau ona e aveese laulaau lanu samasama ma laupepa solo. E le manaomia e le laau le fausaga o teuteu.

Fugalaau totoina

Agapanthus e tatau ona totoina ile 2-3 tausaga. E le pei o le tele o laau totō, e manaʻomia se potopotoga tele. I totonu o se pusa faʻamalosi, o le a faʻavaivaia pe faʻasaʻo atoa. I le pito i lalo e tatau ona e sasaa le 2-3 cm o mea eletise. O le palapala e tatau ona avea ma mea matagofie ma lava lelei. E mafai ona e faʻaaogaina le vaega lenei:

  • fanua humus;
  • eleʻele eleʻele;
  • pepa palapala;
  • oneone.

O aʻa i le taimi o le gaosiga e tuusaunoa ese mai le eleele tuai. O le pito i luga e fautuaina ina ia mulimulitaia i taimi uma ma peʻa ma turf e puipuia ai le mago.

Maʻi ma meaʻai

E seasea mafatia le agapanthus i maʻi. Na o le lolovaia o lologa e aʻafia ai le pala. O le Rhizome o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻamalosi ma puipuia ile vaega ia lava.

O nisi taimi i luga o le laau e mafai ona e maua ai le paʻu ma le apogaleveleve. E sili atu le malosi ole pala i le ea. Ina ia lafoaʻi iniseti, e tatau ona togafitia le pale ma se iniseti.