Fua o le gaosiga

Tausia mo "cactus - orchids" "Epifillum" i le fale

O lenei ituaiga o cactus e laulauina le laupepa e sili ona lauiloa i tagata faifaatoaga fugalaau.

O lona aoga autu e tele ma umi ona fuga mai i fugalaau manogi, susulu, ma tetele.

Naʻo iinei e ausia o latou foliga vaaia e le faigofie tele.

Ina ia faʻapupula le Epiphyllum, ia maitauina le tele o tulaga o le tausiga.

Tausiga ile

A o lei filifilia se mea e faʻatau, ia siaki lelei. Laʻau e tatau ona lanu ma lanu lanumeamata, e mafai.

I le maitauina oi latou o selu, afifi, fofola i totonu o se ulo, faʻatali laitiiti ma le faʻatau. E le gata i lea, aua nei maua se cactus ma lapisi, mamago pe palauvale - o faailoga ia o le maʻi.

Aua le faʻatau le fale pe afai e iai ni afifi. Pe a faimalaga, e pei ona taʻua i luga, o le a pauu ese le tafe.

O motu o le a latou le o le a le toe mafai ona fuga. O le mea lea, o lenei kopi o le a foliga mai o le le totoina i le isi lua tausaga.

Motugaafa: Epiphyllium e manaʻomia ai le tausiga totoʻa i le fale. Aua e te faanatinati i le gaosiga o le "Epifillum", faʻatau i le taumalulu, faʻatali seia oʻo i le tautotogo.

Toe faʻapipiʻi i totonu o se pupuʻu, o aʻa e tatau ona faʻatumu toetoe lava o le avanoa atoa. Lulu ese le mea tuai tuai. Ina ia puipuia faʻamaʻi, togafitia aʻa i le malala. A maeʻa ona totoina, aua neʻi faʻafefe le fugalaau mo ni nai aso.

O le vitio taʻu atu i fugalaau fugalaau fugalaau mo le tausiga o le cactus:

Taimi taimi

Fepuari Taimi e alu ai mai le mafuʻe. Tuu le fugalaau i se nofoaga mafanafana ma amata ona sufulu.

Mati - Aperila.
Cactus e piki i luga le pulupulu. Faateleina le taimi ole fausiaina. I le taimi lea, ia tuʻuina muamua le laei muamua.

Me - Iuni. Taimi o fugalaau. Vai le cactus ina ia susu ai le palapala. Suauu masani. Fafaga uma lua i le tolu vaiaso.

Iulai Faaiuga o le fuga. Faʻaleleia taimi faʻaleleia. "Epiphyllum" e mafai ona faʻafeiloaʻi i le auala pe tuʻu i luga o se faamalama malulu.

Aokuso. Le taimi o le totoina i le eleele fou. Fafaga le laau i le fugalaʻau.

Setema-Novema. Sauniuniga mo le taimi o totoe. Fafagaga mulimuli.

Tesema-Ianuari. Malo malolo. Faʻamatalaga tau tamaoaiga, e tusa lava pe le lelei le inu. Fuga o mea e maua leai se sili atu i le 13 tikeri.

Fuga

Aisea e le fuga ai le cactus?

"Epiphyllum" o le a tupu lelei ma soʻo se mea e maua ai ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa mo lenei mea. Pau le faafitauli o le totoina.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga mai le Epiphyllium? Ina ia fuga i fugalaau lalelei matagofie, e manaʻomia tulaga faapitoa.

Mai tulaga e te tausia ai le Epiphyllum i le taumalulu, o lona totogo i le taumafanafana e faalagolago. Mai ia Novema e oʻo ia Fepuari, o le fale o loʻo i totonu o le taimi e moe ai.

Motugaafa: ia mautinoa e teuina i totonu o se potu malulu, i le vevela e le maualuga atu nai lo le 12 tikeri.

O le mea moni, o le mauaina o se malulu ma i le taimi lava lea e tasi e le faigofie ai le tulaga susulu i totonu o le fale. Tuu latalata atu i le faamalama. Ma mai i le maa poloka le puipui puipui.

Aua le faʻamalolo i lenei taimi ma faʻaitiitia le faʻamautu i se mea maualalo. E le tatau ona faʻamago le palapala, ae le tatau ona susu. O le tausisia o nei tuutuuga e talafeagai mo le fuga o fuʻa tusi.

E faʻapefea ona fai le fugalaau?

E mafai ona faia lenei mea i le na o le iloaina o togafiti ma le tausisia o tulafono:

  1. E oʻo atu i le faaiuga o Fepuari, e amata lelei le faʻaaogaina o le laau. I le taimi nei, e le mafai ona e gaoioi ma faʻasolo. O lenei mea o le a mafua ai ona fuga le fugalaau.
  2. Mati - taimi e faʻaleleia ai le faʻamaga. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona susu.
  3. Fugalaau e naʻo luga lava o vaovao fou, mafiafia, ma e fufulu tasi iaola. E tatau ona tape uma wana tuai.
  4. O lenei meaola e fuga mai pe a tupu i totonu o se fagu vavave, o lea aua le totoina i totonu o ipu vateatea ma aua le toe tautu.

"Epiphyllum" e mafai ona faapipii i luga o prickly pear, selenitserius. O le saoasaoa o le ola o sea sikola e maualuga tele. I le faʻaleleia o faʻatauga vave vave ma sili atu nai lo isi faʻataʻitaʻiga, o le fomaʻi faʻamaʻitaʻi e fuga mai.

Fesoasoani: O le taimi sili mo le tui o le tautotogo. Ma o le aso e tatau ona matutu ma vevela.

Mo le faʻatinoga o le faʻatinoga, tipiina le laau o le Epiphyllum, tuu i le Opuntia. Aua le faʻatagaina ona faʻagogo.

Pe a faʻapipiʻi, taumafai e fetaui ma le ogatotonu o mea e lua mo le tupu mai o se vaʻaiga vascular. Ufiufi le pito i luga o le fasi fanua ma le fulufulu fuga ma faʻamautinoa le mamanu faʻasolosolo ma se paʻu paʻu.

Tuu le ipu i totonu o se mea mafanafana, susu, ufiufi i se fagu. O lea e tatau ona e tausia 10-12 aso. Faʻasalaga e ala i le faatofuina.

E faʻapefea ona tausia Epipillum pe a uma ona fuga?

Suiga

I le taimi lava e uma ai le fuga, e mafai ona totoina Epiphyllum i se eleele fou. O tausaga taʻitasi e le tatau ona toe totoina. Mo le totoina e piki se ipu lafola, lautele lautele.

Motugaafa: aua e te totoina i se mea maualuga, aua o ona aʻa e vaivai ma o le avanoa e le o faatumuina i ai o le a feinu.

I le pito i lalo o le ipu ia mautinoa ia tuʻuina se alavai e faʻafefe ai vai inu.

I nai aso ao lumanaʻi le toe totoina, taofi le faʻamalosia ina ia maua ai aʻa e pei ona mafai ai mai le eleele tuai.

Sterilize le eleele i le faʻaaogaina o le vai bath bath. "Epiphyllum" o loʻo tuʻuina i se mea fou ma tuu i se nofoaga pogisa e faʻafetaui ai.

Faʻasalaga pe a uma le faʻataʻitaʻiga e tatau ona laʻititi.

Faʻaleleia foliga fugalaau

Le faʻavaeina o le vao - o se tulaga talafeagai. Ua aveeseina pupuva ua leva, ma mamae, talu ai e le o toe i ai ni ata.

E manaʻomia foʻi ona ave faʻamalosi vine. E le mafai ona fuga mai nei 'afifi matala, o lea e le tatau ona e tuua, o le mea lea e leʻi faʻaalu ai e le cactus le mana.

Motugaafa: mo le faʻavaeina o se vaomatua matagofie e tatau ona faʻamalosi, faʻalaʻau tele.

I luga o nei mea e vave ona tupu ola ai lala ola, lea o le a mulimuli ane fausia ai fugalaau.

Faʻatauga auala

Fatu

O le toe gaosia o le "Epiphyllum" fatu e ala i fatu e le o se lauiloa tele, talu ai o le faagasologa o le tuputupu ae o cacti atoa ua leva ona umi.

O le luluina e faia i le amataga o le tautotogo i ipu mafolafola ua tumu i le oneone. I lalo o le palapala o le oneone mo le suavai.

Moisturize le fogaeleele, salalau fatu ile luga, ona fufulu mama lea i se isi vaega o le oneone.

Pusa lapoa e ufiufi i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

O lanu e foliga tutusa ma le cacti masani o le tricedral ma prickles. Faʻatasi ai ma le tupu aʻe o siama e faʻapalapala, e le lavalava.

Faʻatele i se auala e fuga mai ai talavou i luga o le 5 tausaga.

Laʻau

Faʻatinoina ia Aperila poʻo Aokuso, pe a uma ona fuga. E selesele le 'au mai se fuʻa paʻu. Aua nei tipiina le afaina - e matua leai ni aʻa.

Umiina le umi - pe a ma le 11-12 cm. Faʻapipiʻi le mea faigaluega i le maualuga, faʻagogo, tuʻuina mo le lua aso i totonu o se pusa avanoa i le mea saʻo, oti i lalo.

Pe a mimiti le sua, ona totoina lea o laʻau i totonu o le meaʻai suamalie ile loloto 1 cm Mo le faapipiiina o pipi tioata, e sili atu ona puipuia le susu.

A uma ona totōina, aua nei e inu seia oʻo, ina ia aua nei faʻaosoosoina le faagasologa o le pala.

A uma ona totōina i totonu o fagu lautele 7-8 cm

Faʻatulagaga o le taoto

Aʻo tupu aʻe i totonu o se potu susu i luga o laʻau maualuga, o le ea o le ea. Stalk faatasi ai ma ia tuputupu ae e mafai ona punou ma toe loloto atili ile eleele. I luga o le meaʻai, o le a tupu aʻe le vavae, vavaeeseina, e mafai ai ona e totoina ni faʻataʻitaʻiga fou.

Tausia mo le "Epiphyllum" i le vaitau o le tuputupu ae

Malamalama ma le vevela

O se tagatanuu o Mekisiko, e fiafia i ai pe a manaia ma malamalama. O le mea lea, taofi i le taumafanafana i le vevela e le itiiti ifo i le 22 tikeri.

Fesoasoani: O le maualuga o le taumafanafana mo Epiphillum o le 24-25 tikeri, le maualuga e le itiiti ifo ma le 50%.

O lenei cactus e manaʻomia tele le malamalama, ae aua nei faatagaina le susulu o le la. Aua nei teuina i faamalama i saute.

Fesoasoani: O pupuni i sisifo poʻo sasaʻe e lelei mo le tuputupu ae.

Afai e leai se avanoa faapena, ona ave lea o le laau mai le faamalama i le sundial pe ufiufi le tioata ma se ie lalaga.

E le mafai ona e tupuina i faamalama i matu o Epifillum; o le a le lava le malamalama mo ia. Ona o le leai o se malamalama, ua maʻi o ia i le chlorosis, ua lanu samasama ma ua vaivai. Afai e mafai e tulaga, i le taumafanafana ave le fugalaau i le auala.

Mataʻituina le la.

E taua: pe a faʻapipiʻi mata i le Epiphyllum, aua le liliu i le la ile tafatafa o loʻo latou ola ai. I lenei tulaga, o le a faʻavaivaia uma e le laau.

Soo

O le mea lelei mo ia o se faʻafefiloi o lau lauʻeleʻele - 4 vaega, oneone, sodoma ma malala - 1 vaega vaega taitasi. E mafai ona faʻatauina lenei faʻailoga i le faleoloa i le pepa faʻatumu. E mafai ona e faʻaopopo sina humus.

Aua le faaopoopo le lime, e le gafatia Epifillum.

Faʻamamafana ma fafaga

O le vevela malosi o le ea e leaga mo lenei laau; e masani ona matauina i le vevela vevela ma le taimi o le mafanafana.

Faʻaaogā le faʻaauau pea o le Epiphyllum i le vaitau lenei.

E manaʻomia tele le faʻaleleia i taimi uma, ae faʻalelei. O le eleele e tatau ona susu, e le sasaa. Fai lenei mea e ala i le faʻamamaina o le pito i luga o le ulo.

Faatasi ai ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le vevela poʻo le timuga timuga, e tatau ona faaitiitia le vai.

Mo le faʻaleleia o vai e ave ai le vai malulu ma puipuia. Aua nei faʻafefe vai i le lime. O se auala lelei e faʻaleleia ai le lelei o le suavai o lona malulu ma mulimuli ane faʻamaʻi.

Laʻei pito sili

O le a le mea o le a faʻauʻuina e le Epifillium ona aʻa, e tatau ona faʻasusu i taimi uma, i vaitau tasi i le 15-20 aso. Faʻaaogā le faʻalautele lautele mo le cacti. Ole mea e sili ona taua i le taimi o le vele ma le fugalaau. Afai e te matauina faailoga o le samasama o gaʻo, faʻaaoga le fua o le suka.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai fugalaau o Epiphyllum:

Maʻi ma faʻamaʻi

Lulu Mumu

Mealy - iniseti paʻepaʻe, faʻapipiʻi aʻa. Aveese mai ia i latou suamalie.

Faʻaleagaina e ala i le fufuluina i vai paʻu ma faʻaaogaina iniseti.

Spider mite

Se tamai laupepa paʻepaʻe i luga o togitogi ma o latou faʻailoga e faʻaalia ai ona foliga vaaia.

Faʻaleaga lelei i le molini ultraviolet.

Aphid

E ufiufi puʻu ma se 'ie pipiʻi ma foliga foliga lanu lanumumu-enaena i luga o le au.

E mafai ona e tauina e ala i le fufuluina i se vaifofo o le ava malosi, faʻamaʻaina le tagamea, tapaa tapaa. E mafai ona e faʻaaoga se vailaau faʻapitoa, lautele e sui i le faʻatau.

Shchitovka

Iniseti e ufiufi i se atigi puipuiga, faʻafetai i le mea e teteʻe i mea oona. Aveese ma se paʻu o le sipuni na toso i le ava malosi.

O lapisi ua solo ma togafitia i se iniseti. O le faʻatinoga e faia i ni nai taimi ma se vaeluaga o le lua vaiaso.

Slugs ma Caterpillars

E mafai ona ola i se laau o loʻo tausia i fafo i le vaitau o le tuputupu ae.

Ina ia puipuia lo latou tutupu i le taimi muamua, ia faʻaaoga le mea e afaina ai.

Maʻi

O faʻamaʻi Epiphyllum e amata ona pagatia ona o le le lelei o le tausiga ma faʻamaʻi e paʻu i luga ia i latou.

Pe a faʻafeusuaʻi le aʻa o le eleele. O lenei mea o loʻo faʻaalia i le liliina o le laau.

A aʻafia se cactus i se malie, e faʻamago i luga le 'au, faʻapipiʻi ai le paʻu, o le a pauu i lalo.

O le Epiphyllum e seasea ona faʻamaloloina i ia faʻamaʻi.

E sili atu le tatau ona laveai le vaega o loʻo totoe, faʻasaoina i se mea malie ma lafoai le vaega ua faaleagaina.

O lea e le afaina ai le Epiphyllum:

  1. Vai vai i le vai mafanafana, faʻaleleia susu le eleele. Pe a nofo i totonu o se potu malulu e fafagaina le tele e mafai ona faʻaitiitia.
  2. O fanua mo le totoina ma le totoina e tatau ona faʻamaʻi.
  3. Aua le faʻaleagaina meaʻai. Faʻaaoga fomaʻi faapitoa.
  4. Faamalosi le "Epifillum", ave i le taumafanafana i se auala poʻo se faletalimalo.
  5. Faʻaauau ona faia togafitiga puipuia e puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua.
  6. Aua le taofiofia le susulu o le la. O ona pupu mai i le mumu, mago ma faauu.
  7. Aua nei gaoioi le cactus i le taimi o le fatuina o piʻo, latou te paʻu ese ma e le fuga.

Faatasi ai ma nei tulaga uma, o lau fagafao o le a faafiafiaina oe i fugalaau lapopoa, matagofie, manogi.

Lotoola Epifillum - o se elemene teuteu matagofie o totonu o lou fale mautotogi.

Fans o cacti laupepa o le a fiafia e aoao e uiga i isi meaola ma ituaiga o Epiphyllum, faapea foi ma mea aoga ma le faaaogaina o lenei laau i togafitiga masani.