Laʻau

Leitama poʻo le tausiga ivy i totonu

Ivy i totonu - o se ampel laau o le aiga o Araliaceae. O le vao e pei o le Evergreen, o le lauʻeleʻele - Aferika i Saute Aferika ma le subtropics o Eurasia. O foliga o lenei fugalaau e mafai ona maua i le ata.

Faʻamatalaga

O se tasi o laau fetolofi e pipii i puipui ma laau ma o latou aʻa lagolago. O lau o loʻo i ai se paʻu paʻu ma e lua ituaiga:

  • i luga o lālā e aunoa ma ni fugalaau - laʻau felafolafoaʻi lauulu, lanumeamata lanumeamata i le lanu;
  • i luga o laʻau fugalaau - o laulaau e umi ma atoatoa, o se lanumeamata lanu meamata.

O fugalaau fugalaau e laʻititi, faʻapotopoto i le pito i luga o lala. O le gau e laʻititi pe leai atoa, o le corolla e aofia ai petalima e lima. Fua - fualaau lanu uliuli po o samasama. O le fatu o loʻo i ai le germ allongated.

Valoaga mo le fale

Faʻasolo pe tusa ma le sefululima ituaiga o lili, ae i totonu o potu e mafai ona tupu na o mea nei:

  1. Canary. I le tele o punaoa e taʻua o Algeria. Tufatufaina i Aferika i matu ma Potukale. E malosi ona aʻa i laulaʻau lanu meamata ma lanu samasama. E salalau le laau ma e mafai ona ufiufi le palapala i se kapeta atoa. O le ituaiga sili ona taatele o le Gluard de Morengo.
  2. Colchis. Homeland - Iran, Transcaucasia. O le fugalaau e fuga vine, o aʻa aisa e oo atu i le maualuga o le tolusefulu mita. O lau e tele, e mafai ona oʻo i le 25 inisi le umi, atoa, maua ai le manogi manogi. O fugalaau e laiti, e fatuina ai mea e fai i lalo o foliga o faamalu.
  3. Ivy Pastukhov. Tele na tufatufa i le teritori o Dagestan. O aʻa e malulu, lanu enaena, mafai ona pipii i soo se lagolago. O laulaau e lelei uma ma manaia, e mafai ona oʻo i le 10 inisi le umi, ma i le lautele - 6 inisi. O le pito i luga o le lau o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, ma o le pito i lalo e mama. O inflorescences e mai le 5 i le 20 fugalaau.
  4. Ivy masani. O ia ituaiga e iloga: o le heledra helix mixed, white wandering, green ripple, graham. O nofoaga e taʻua o Europa Tutotonu ma Europa tutotonu. E i ai ni laulaau ma paʻu paʻu, lea e aofia ai le 3-5-lobed leaves o le lanu uliuli lanumoana ma vela vevela. O fugalaau e laiti, o tamaʻitaʻi uma e lua, e aoina mai i le faʻaogaina o faamalu o le lanu lanu meamata.
Canary
Colchis
Taatele
Pastukhova

Aiga Tausi

Faʻamanatu e fugalaau faila le fugalaau fugalaau masani ma le le lelei, ae pe a tausia se loka i le fale, e tatau ona e feagai ma nisi faʻafitauli.

FaʻasaLaʻei pito siliLulu ma moliTeuteu
E manaʻomia le faʻamautu pea o le eleele, ae le tatau ona faatagaina le vai. O le tele o faʻavaivai e fesoʻotai tonu ma le vevela o le mea o loʻo i ai. I le tau mafanafana, e manaʻomia le fafagaina o le laau i le lua i le tolu taimi i le vaiaso. I le taumalulu - 1 taimi i le vaiaso.E manaomia e le laau le fai soo o laei, o le vaeluaga i le va oi latou e tatau ona 15-20 aso. O fomaʻi faʻamalosi e aofia ai le tele o le nitrogen ma le potassium e manatu lelei. I le tau malulu, o laʻei pito i luga e tatau ona tapulaʻa, ae le taofi.E sili atu lona lelei i le vevela o + 18-20 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona faʻaititia le vevela i +12 tikeri. E sili atu i le moli faʻaleleia lelei.I le taimi o le tupuga tuputupu ae, e teuteuina ai le tipu e avatu i le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi. I le tautotogo, e faia ai le tele o teuteu, o fatuga umi uma e tipi i le 1/3. 'Otiʻoti lala e mafai ona faʻaaogaina e pei o ni mea e' oti.

O Ivy e matua faigata tele, o lea e tusa lava pe leai se tausiga lelei e mafai ona faaauau pea ona faʻateleina, ae i lenei tulaga ua i ai sona foliga vaivai. E mafai ona e faʻaaogaina le laau e avea o se mea teuteu naʻo le tausiga lelei.

Palu, palapala, totoina

Mo le aʻafiaga, e sili atu le filifilia o potopotoga uumi ma se lagolagosua e faʻaogaina ai le laau. O le eleele e manaʻomia le malamalama ma le lafoaʻi. O le fofo lelei lava o le ave lea o le vaovao, oneone ma le eleele i lalo i le 1: 1. A manaʻomia, vermiculite e mafai ona faʻaaoga nai lo le oneone.

O le gaosia i totonu o se isi ipu e faia pe a uma le amataga o le tuputupu ae o laau totō. Faʻaalu i soo se 2-3 tausaga, i taimi taʻitasi e faʻalautele ai le tele o le fagu i le tele o senitimita.

A maeʻa ona toto le laau, e mafai ona faaitiitia le taimi o le totoina. E manaʻomia le suia o le pito i luga i tausaga taʻitasi.

Tofiga

Ivy e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  • toso;
  • pulupulu;
  • lafoaʻi.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina ni mea e faʻaleleia ai, e totoina i totonu o ipu e iai le lautele o le 7 inisi.

Mo le faʻalauteleina i le ala lona lua, e tatau ona e ave se fuʻa ma le 8-10 laulaau ma tuu i totonu o le oneone ina ia i ai laulaau ile luga. I le aso 10, o lalo o le eleele e maua mai aʻa o se ituaiga ea. Ua aveeseina le fana mai le oneone ma tipi ina ia i ai le laʻau e tasi ma aʻa. Ona totoina lea o le ivy i le eleele.

Pe a faʻaleleia e ala i le taotoga, eliina ai ni eletise tetele, e faia mai i lalo. O lo latou faʻapipiʻi i le eleele o loʻo faia e faʻamau faʻavae U. A maeʻa le totōina o fatu ua totōina, e vavaeese ma vavaeeseina ma faʻapipiʻiina.

Tuputupu Ae Teteʻe

Le tausiga le lelei o le laau e mafai ona faaosofia ai le tele o taunuuga le lelei.

FaailogaMafuaʻaga
O le lagolagosua o laʻau e vevela pe paʻu.Tele le maualuga o le vevela, leai o le susu, ea vevela.
Lea lanu samasama.Faʻaleleia sili atu, sili atu le tele o le faʻamaʻi.
O le mamanu o uiga o ituaiga eseese o le vavalalata ua le toe aoga.Le lelei le moli.

Afai e mataʻituina le paʻu o laulaau pito i lalo, o le mea lea o se fesuiaiga o le masani, ae le o se faailoga o le le lelei o le tausiga o le laau.

Faamai, meaola faalafua

E ui i le mea moni o nisi o ituaiga o ivy e afaina, o loʻo ola pea le laau i aʻafiaga le lelei o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

MaʻiPests
O le ivy i totonu e matua puipuia lava i faʻamaʻi eseese, sei vagana ai le aʻa, lea e fai pe a tele le inu.
  1. Spider mite. O loʻo faʻamau i le pito i lalo o laʻau laititi po o le pito i lalo o tipu. Pe a afaina, o le pito i luga o laʻau e ufitia i lanu samasama. Le amataga o lau laʻau e tupu.
  2. Laʻau mumu mumu. E fafagaina i luga o le paʻu o le meaʻai, faʻamaʻaʻaina ma tuʻu ai se lanu o le lanu uliuli-enaena. O le uiga ese o lenei meaola o le vave gaosia.
  3. Mealybug. Pests e faʻapipiʻi ai se vai faʻamalosi lea e fai ai se fuga o le fasipolo.
  4. Greenhouse thrips. Brown lanu-enaena i le pito i lalo o laʻau ua faaleagaina. Faʻatasi ma se faʻamaʻi pipisi, o le samasama o lālā e tupu.
  5. Aphids. E i ai le aafiaga sili ona leaga i le tautotogo ma le taumafanafana; e fafagaina i luga o le laau toto. O laʻau aphid e felafoaʻi e lele mai le tasi fugalaau i le isi, ma taia ai.

Faailoga ma talitonuga taufaasese, faamanuiaga ma mea leaga

O loʻo i ai se talitonuga faʻalosolo e mafai ona ola ai isi fugalaau mai le fale ma fatu ai se siosiomaga e le lelei mo alii. Ae o le mea moni, o lenei faʻailoga e le faʻamaonia e se mea, ma o le mea e ese mai ai, e maua ai le tele o aogā i le fale, faʻamamaina le ea ma faʻapipiʻiina i le okesene.

E sili ona taua le tausia o Helix i fale e nonofo ai meaola, aua o le laau na te faaleagaina siama siama.

O togafitiga o fugalaau e masani ona lauiloa. Ivy ua faʻaaogaina i le tau faasaga i fualaau ma siama, faʻaleleia le faagasologa o le faʻamamaina o le pipili, o le mea lea, o le vailaʻau e faʻaopoopo i le tele o vailaʻau.

O gel suamalie, lea e lauiloa i le togafitiga o faʻamaʻi paʻu ma le vateatea, ua faia mai laulaʻau ovy. I le faʻaaogaina o se mea teuteu na saunia mai aʻa o le laau, ua faia ai ni faʻamalosi mo le togafitia o maʻi o le tino, gaʻo ma le mu.