Laʻau

Ledeburia - iloa le matagofie i totonu o se fagu fugalaau

E taua tele le Ledeburia mo ona laʻau teuteu, lea e faasolosolo malie lava ona faatumuina le fogafale ma faia ai se ofaga tele o lanumeamata lanumoana ma fasi siliva. O loʻo nofo i le vaomatua o vaomalo o Amerika Latina ma ua leva ona faʻasalalau le salalau i le lalolagi atoa. I le ogatotonu o le laina, o le fugalaau o ledeburia e lagona lelei e pei o le totoga o le fale.

Faʻamatalaga

O le Ledeburia o se laʻau faʻamaina o le aiga Asparagus. O le aʻa o loʻo i ai foliga o se pulou ma aʻa papaʻe paʻepaʻe. O le vaega eleele o le tagata matua o loʻo faʻatusalia mai i lauusiusi lauusiusi mafiafia ma le tele o auala faʻalautele. O le maualuga maualuga o le laau e 20 cm.

O laʻau lamolemole o loʻo i ai se foliga faʻatauvaʻa ma se pito faataamilo. O le umi o le laupepa e masani lava pe tusa ma le 13 cm. O le pito i luga o le laulau 'ua valiina le lanumeamata ma e mafai ona aofia ai ni mea eseese ma ni fasi eseesega. O laulaʻau e fai ai se pupuʻu eleelea, lelaʻau. E amata malie lemu le laau. E na o le 2-3 fualaau fou e ola i tausaga taʻitasi.







I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e fuga mai fugalaau ledeburia. O se maualuga maualuga i foliga o se pulumu e aofia ai le 30-50 pi. O laititi paʻepaʻe poʻo le piniki piniki ma paʻu o loʻo faʻafefeteina lautele e 4-6 mm.

Totoga o laau

I le ituaiga Ledeburia, e na o le 40 ituaiga, ae o nisi o ituaiga meaola e sili ona matagofie e faʻaaoga i le aganuu.

Ledeburia Cooper - faʻapipiʻi lau semi-deciduous. O le maualuga o le maualuga o le 5-10 cm, ma le lautele - e oo atu i le 5 cm. I luga o le umi atoa o le laulau, o loʻo vaʻavaʻai le vaʻaia o fasi paʻu viole. O le maualuga o le eletise e oo atu i le 25 cm le maualuga e aofia ai fugalaau piniki mumu ma peti lapopoa ma uumi uumi. Ole fua ole fugalaau taitasi e na o le 6 mm.

Ledeburia Cooper

Ledeburia e lautele. O se laau toto e oo atu i le 10 cm le maualuga e maua mai ai laʻau manu i le lautele o lapisi. O laʻau felanulanuaʻi e ufiufi i siliva ma lanu meamata lanu meamata o lo o maua i luga. O le umi o laulaʻau laʻau o le 10 cm le umi. O se fugalaau fuga e tusa ma le 25 cm le maualuga e maualuga i luga o le rosette.

Ledeburia lautele

Ledeburia Luteola. O laau faʻamau e aofia ai laʻau lauolaola. Lanuolate lau lanu ua ufitia i lanu samasama lanumeamata ma lanu lanumeamata lanumeamata.

Ledeburia Luteola

Tofiga

Ledeburia faʻalauteleina e fatu ma vaevaega o le ie puipui. Po o le a lava le metotia ua filifilia, e sili atu ona lelei le faʻatinoga o le faʻavae i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona tupu le laau. Pe a totoina ni fatu, e tatau ona faʻaaoga meafaitino faatoa seleseleina. O le faʻafefiloi o le oneone ma le peat e sasaa atu i totonu o le mea faʻapena teuteu, faʻafefete sina susu i le meaʻai ma tufatufa atu fatu. Latou te le tau manaʻomia ona loloto. O le pito i luga o le ipu ua ufiufi i le tioata ma tuʻuina atu i se nofoaga mafanafana. O pine muamua e aliali mai i le 2-3 vaiaso. O fualaau e amataina lemu tele ma ua saunia mo le toe gafa pe a uma le 1-2 masina.

Leteburia vave faʻapupula le tama teine, o loʻo avea ma se ie matagofie i luga o le fogaeleele. Pe a faʻavasegaina, e mafai ona vavaeese le pito i luga o le itu ma totō eseese. E vavae ese tamaiti ma se mata mata ma vave toto i le eleele ua saunia. E fautuaina ina ia tuua le itiiti ifo ma le afa o le pulu i luga. O le ulo e ufiufi i le alumini ma e faʻafeolola le greenhouse i aso uma. O talavou laiti e aliali mai pe a mavae le 12-16 aso. O lenei faailoilo o se aʻafia manuia. O le taimi nei e mafai ona aveese le fale mo le tele o itula i le aso, ma faasolosolo malie le faateleina o le va.

Ledeburia Care

Ledeburia tausia i le fale e le faigata. O nisi fai togalaau mo le taua tele e faatusatusa se fugalaau ma se vao. Ledeburia e manaʻomia se umi o le ao ma se la susulu, mafolafola. Faatasi ai ma le leai o se moli, e muamua ona leiloloa le lanu o le laʻau, ona amata ai lea ona lafoai laulaau. O le faʻavaeina o fugalaau e faalagolago foʻi i le umi o le ao.

O le faamalama i sisifo po o sasae, faapea foi potu ma faamalama i saute, o le a avea ma nofoaga lelei mo ledeburia. I le tau mafanafana, e mafai ona e tuʻuina ni fagu i luga o le faapaologa po o le togalaau. E taua le filifilia o nofoaga e leai ni faʻataʻitaʻiga ma le vevela vevela. I le taumafanafana, o le faigamalo sili ona lelei o le vevela o le + 21 ... + 24 ° C. I le taumalulu, e fautuaina e tuu i lalo le vevela i + 16 ... + 18 ° C. I vaipanoa e leai se malulu ma malulu i lalo ifo o le 8 ° C, e mafai ai ona totoina se lepela i luga o le eleele avanoa e aunoa ma se fale.

Mo le totoina, faʻaaoga eleele lafulemu lelei. E mafai ona e faʻaaoga muamua le faleoloa pe faia foi se paluga o vaega nei oe lava:

  • lau laʻau (2 vaega);
  • humus (1 vaega).

O se suʻega e faia e pei ona tatau ai, e sili atu ma le tasi i le 3 tausaga. E le mafai ona tanumia uma masini i totonu o le palapala. E tele taimi e taʻitaʻia ai i latou i le pala ma le oti o le laau.

E tatau ona e faʻainuina le leburia i taimi uma, ae i ni vaega laiti. O le faʻamagoina o se vaega o le coma e faʻatagaina i le afa o le maualuga, o laʻau moa molimau e faʻamago. Mo le faʻaleleia o vai e sili atu ona lelei le faʻaogaina o le vai tapuni lelei. E manaomia e le laau ni suauu meli o maua i totonu o ia vai. Faʻatasi ai ma le tele o le fafagaina faaopoopo e le manaʻomia. Afai, e ui i lea, e le lelei le tupu o le laburia, o se vaega o mea taua e mafai ona faaopoopo i le masina i le taimi o le taumafanafana.

O lenei tagata nofomau o le vailaʻau e matuā maofa lava le puipuia i le ea malulu ma e le manaʻomia se faʻaleleia atili. O le vai i luga o laupepa e le mafua ai foi faafitauli.

Ledeburia e le manaʻomia le teuteuina, sei vagana ai le aveeseina o lau mago ma laʻau. I le mavae ai o le 8-10 tausaga, o le matagofie o le togavao ua faʻaitiitia. E fautuaina e toe faʻafouina le fale i lea taimi ma lea taimi.

O aʻafiaga ono tutupu

Ledeburia e puipuia i le tele o faʻamaʻi ma vailaʻau. O faafitauli ogaoga atonu e fesoʻotai ma tausiga le talafeagai. Faatasi ai ma le tele o le suavai ma le maualuga o le susulu, e mafai ona atinaeina faamaʻi afaina. O osofaiga o aphids ma laʻau fua e mafai foi. Ave le laau i totonu o se potu pulapula ma faʻaitiitia le faʻasa. Ua vavae ese vaega ua afaina, o le masima e togafitia i se vai fofo.

I luga o le ea malulu, o laʻau pupuʻu e mafai ona osofaʻia ai pusi vaʻavave. Afai e amata ona mago ma laʻau, ma o se upega tafailagi e le mafai ona iloa, e faʻaalia ai le i ai o se parataite. E talafeagai le faʻamamaina o le laau i lalo o le mafanafana ma faʻafefiloi ma se vailaʻau iniseti.