Faatoaga faatoaga

Chickens breed Polish greenhouse: faʻaleleia faʻavae i le fale

O le Polish Greenback o se fatuga o hens ma se talafaasolopito anamua. Ae e le o lona uiga o aso nei o le fausiaina o nei manulele e le lauiloa. O le tele ma le tele o tagata oe na faʻalogo e uiga i le tofo tele o aano o manu ma fuamoa o nei moa ma le faigofie o mea latou te fiafia i ai i auala o la latou gafa. O mea e manaʻomia mo lenei mea, faitau i ai.

Faʻasologa o talafaasolopito

O faʻamatalaga saʻo e uiga i le amataga o lenei meaola e le maua i le asō. O loʻo i ai se talitonuga e faapea o le ituaiga Polish Polishgrass na muamua taʻua i totonu o pepa i tua i le 1879. O loʻo i luga o le teritori o Polani ma le Iukrainian Carpathian eria o lenei meaola e sili ona taatele. O le mea lea, o le ituaiga ua taʻua o le atunuʻu i le Polani, ae o nisi taimi o ia moa e taʻua foi o Carpathian. 1923 ua manatu o le aso o le aloaia aloaia o le faatulagaga o le ituaiga.

Faʻamatalaga ma Vaega

O le uiga autu o nei moa - lanumeamata lanumeamata. O pou ma roosters ei ai se mea e manatua pea fafo. O le mea moni, o moa ua toso, ma o le mea e ese ai, e susulu ma lanu.

Faatasi ai ma ituaiga o moa e mafai ona e mauaina ni mea manaia lelei. Mo se faataitaiga, o fulu o siliki Saina e tutusa ma fulufulu uila, o fuamoa lanumoana o loʻo faʻatauina e tagata Araucans, ma o mamoe o le sukalati, ma o laupepa Jurlovian e lauiloa mo pesega uumi ma tumau.

Faʻaalia fafo

Vaaiga lautele. O foliga vaaia o roosters ma hens o le greenback Green po o le tele o eseesega. Ua maua e moa ni muso lelei, e 10-12 cm le maualuga i luga o moa, o latou vae ua umi atu, ma o le tino ua sili atu le malosi. Lanu O le moa o le ituaiga o Polani ua i ai se lanu susulu - o le manava ma se lanu uliuli ma lanumeamata ma se moli mumu-lanu moli. O le manogi uila ma le paʻu o le poloalo Polani i luga o apaʻau, pito i lalo ma itu e sili atu ona pogisa. Paws i le taitai poto, lanumeamata-lanu uliuli. Faatasi ai ma le matua, o le lanu le masani ai o paʻu ua maeʻa.

Ulu O le selu e umi ma faʻasaʻoina, o le ulu o se foliga faʻalelei. O popo Polani e fiafia i lanu mumu lanumeamata e toetoe lava a le mafai ona vaaia i se ulu lamolemole o le lanu mumu e tasi. O chickeni o lenei ituaiga e sili atu ona itiiti ifo nai lo roosters, o la latou sulu e foliga mai o se trapezoid. O uiga iloga o le moa Polani o le susu lapotopoto, o se tua mafolafola ma se siʻusiʻu siʻitia. O le ua e laʻititi, faʻafefeteina ma matagofie. O le fulufulu o le moa e sili atu le matagofie nai lo le mea o le gaosi. Fulufulu fulufulu fafine fafine Polani ei ai se lanu moli-lanu.

Malosiaga

E pei o isi laumei o fuamoa o fuamoa, o nei manulele e matamuli tele, e ui lava e televave tele ma malolosi. O nei moa ua matua lelei lava ma e fia iloa, o le mea autu - e le faʻagataina ai lo latou saʻolotoga. O loʻo i ai se atinaʻeina o le tinā: puipuia o la latou fanau, o le moa e mafai ona matuā faʻamalosi.

E taua! O le leai o se avanoa avanoa e mafai ona avea ma mafuaʻaga o amioga sauā a le Polish greenback, ma e oo lava i taʻaloga.

Hatching lagona

O lenei moa o tina atoatoa. E popole o ia ma fuafua e faʻafefete a latou moa. Ma o le fanau e foliga mai e puipuia mai mea matautia ma ono popole i ai i soo se auala. I le lauulu e matua lelei lava le atinaʻeina o le faʻaleleia o le atinaʻe ma e faigofie ona nofo i fafo e oo lava i isi nestlings.

Gaioiga

I le tele o tausaga talu ai, o le faʻato'ā aloaia na aloaia aloaia, o le Polish-green-stalk na mafaufauina e sili ona aoga. Ae i le gasologa o taimi, na mafai e faifaatoaga ona maua ni ituaiga mea e sili atu nai lo le gaioiga o nei moa i le tele o taimi.

Faamasani oe lava i fuamoa o moa: leggorn, Ukrainian ushanka, tagata Lusia e papaʻe, orlovskie.

Ola mama moa ma le moa

O le mamafa o le tino o le taʻi tausaga tausaga - 2.7-2.9 kg. Chickens e laʻititi ma sili atu ona faʻatautaia. O lo latou mamafa mo le tausaga muamua e na o le 2-2.5 kilokalama.

Pe a amata ona latou toso ma o le a le mea e gaosia ai fuamoa

O fualaʻau pulani a Polish ua matutua i le afa tausaga. E mafai ona maua e poula le tele o gaosiga o fuamoa i le tausaga muamua. O le faʻatulagaina o le tausaga muamua e sili ona aoga. 180 fuamoa. E le gata i lea, e faʻaititia i tausaga taʻitasi e tusa ma le 10%. O le mamafa o le fuamoa e 55 g.

E te iloa? Ina ia ave fuamoa, e le manaʻomia e se moa se moa.

O le a le mea e fafaga

O pou moa Polish e le lelei i meaai. O a latou mea taumafa e matua tutusa lava ma le taumafataga o le tele o ituaiga o aiga. O tagata matutua oe saoloto e mafai ona fafagaina faalua i le aso. O le tele o meaai mo meaʻai latou te maua i latou lava.

Poula

O moa faatoa fananau mai e fafagaina i le mash maso mai fuamoa ua kuka, greens ma cereals. I se taimi mulimuli ane, pe a oʻo mai le moa i le lua vaiaso o le matutua, e mafai ona faʻalauiloaina aʻa ma fua o fua o fatu. Ia mautinoa e faʻaopopo i le taumafataga o vitamin laiti ma minerale e manaʻomia mo le atinaʻeina o moa.

E taua! Ina ia avea le lafumanu ma laʻitiiti, malosi ma faʻatupulaia tele, o lona fuafuaga e sui ai e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le tasi i le 3-4 tausaga.

Lafu matutua

O pou matutua Polish e 'ai mea uma latou te ofoina atu. Ua lava le fafagaina o manulele i luga o le avanoa i le vaitau mafanafana naʻo le taeao ma le afiafi. E mafai ona fesuisuiai le meaai.

O le a mafaufau O fautuaga autu i le faʻatulagaina o le fafagaina o nei moa:

  • O se vaega taua o le lisi o nei manulele o masusu susu ma alalaupapa, i le taumalulu e tatau ona latou mafanafana ina ia mafai e le moa ona teuina le felafolafoaiga masani;
  • i le taimi mafanafana, pe a amata ona faʻaleleia e le kalapu le saluina, e tatau ona faʻatamaoaigaina le taumafataga i greens fou;
  • i le vaitau o le faʻatulagaina e tatau ai ona faʻalautele le pasene o sana ma avo i le taumafataga, o nei manulele o le a fiafia e 'ai fatu, saito, karite, millet ma meaʻai fefiloi.

Tuutuuga o le taofia

E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo tuutuuga o moa Polish. Pau lava le mea na ia manaʻomia o le saolotoga o le felauaiga ma le avanoa maualuga.

Manaoga mo le fale

O manaoga autu mo le moa moa - mama ma avanoa lautele avanoa. E mafai ona fausia le potu i laupapa poʻo piliki. Ole vaega o le moa moa mo 10 meaola e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 sikuea sikuea. m. E tatau ona faʻapalapalaina ma faʻapipiʻiina i le ea. E taua le le lava o le potu, e tatau ona malamalama lelei. O le fola o le moa moa e tatau ona ufiufi i vaovao, tuu ai le fafaga ma mea inu. Greenbacks e manaʻomia le oso. O le avanoa e tatau ona tufatufa i se auala e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 50 cm laupapa i le hen. O nei moa e le fiafia i fafo atu e osofaʻia o latou ola, o lea e tatau ai ona i ai i luga o manulele ma mea e faʻaoga ai le mamao i le va o manulele.

Mo le mea e faʻaaogaina ai le faamoega, o pusa laupapa poʻo ni ato vavae e sili ona talafeagai.

Aua o lenei ituaiga e le taliaina i totonu o sela.

Savalivali laufanua

O nei moa e le o faamoemoe mo le fausiaina o masini, o le mea lea E tatau ona telē le auala e mafai ai. I luga o le moa e tasi, i le averesi, e tatau ona tusa ma le 4 sikuea mita. m o avanoa avanoa. E le gata i lea, e tatau lava ona mafai e le suauu puʻu ona lalafi i lalo o se togavao po o se isi nofoaga. E talafeagai le faʻavasegaina o le laufanua savali ma se fale e le mafai ai e manulele ona pagatia mai le la ma le susulu, ma tuʻu ai otaota ma ipu vai i luga o le auala.

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

O manulele o lenei ituaiga e mafai ona mitamita i le soifua maloloina ma le tino malosi. Latou te gafatia lelei le malulu, e oʻo lava i le taumalulu e mafai ona tuʻuina atu mo ni nai itula e savali ai, pe a faʻapea o le ea vevela i fafo e le maua lalo ifo -14 ° C. Ae e le tatau ona e faʻaleagaina o latou aʻafiaga malulu - o se nofo umi o moa i tulaga matuia e mafai ona mafua ai le faʻamutaina o le faʻatau. O le vevela i totonu o le fale e le tatau ona pau i lalo + 4-5 ° C.

Aoao atili e uiga i foliga o moa taumafa.

Malosiaga ma vaivaiga

Polish Greenback ei ai se numera taua:

  • malosi faʻamaʻi;
  • maualalo le cholesterol i fuamoa;
  • atinaʻeina le faʻaleleia o tina;
  • le le mautonu i le stern;
  • maualuga le tofo o aano o manu ma fuamoa.
Faatasi ai ma le faaletonu E taua le faailogaina:

  • le manaʻoga mo tulaga e leai ni fale e leai se totogi, o nei manulele e le taliaina ni nofoaga mafiafia ma leai se savali;
  • tau maualalo;
  • telegese le tuputupu ae o moa.

E te iloa? Toa i totonu o la tatou paneta e faatolu ona sili atu nai lo tagata.

Vitio: Chicken Stems

Faʻamatalaga e uiga i le gagana Polani Greendog

O se meaola faigofie lea a le nuu, lea e amata i le amataga o le 20 senituri, na salalau i totonu o Polani o Polani, Western Belarus, Western Ukraine ma nisi o tuaoi tuaoi o Lithuania. I se upu, o se moa faʻauʻu e fetaui ma mea uma o loʻo manaʻomia i lena taimi, e le o se mea faʻapitoa ma faigata, ma e le o se avega mamafa i ona anotusi, lea e talafeagai mo tagata o loʻo nonofo i lena taimi. O le mamafa o le mamafa ma le maualuga o fuamoa, ma i totonu o le tautoulu-lapopoa ae o ni meaʻai lelei (talavou talavou ma moa matua).
Olga Vladimirivovna
//fermer.ru/comment/1077337548#comment-1077337548

O lenei manulele o se forager, ma e le na o le pau o meaʻai o loʻo ola. O lenei moa o le a ave i luga o pateta ua kuka, fatu ma mutia lanumeamata i se laina. E talisapaia le manulele ona o le gafatia ona maua mai ni oloa maualuga e le gata i le 'aina o mea e tatau ona i totonu o le feeder. Mo lena mea, e taua tele, ma o tagata Asialagi i Sasae na latou taofia lo latou taimi e uuina na o ia oona ma fafagaina ai na oi latou lava, ae o le afa foi o Europa.
Olga Vladimirivovna
//fermer.ru/comment/1077365335#comment-1077365335

Matou te uuina se vae lanu lanu meamata. Na maua i Polani. Ma ioe, ua maʻi le moa. Ona o le malulu o le tau i le tautoulu, o moa uma ua seneezed. Vailaʻau faʻasaina. Na maliu o ia i le tasi punavai, e manava lona isu. E 3 masina o ia i le puipuiga, e leai se vailaʻau na fesoasoani (atonu e le masani ai), latou te totoina ma tagata uma. Ma o mea uma e maloloina, ma na maliu o ia. O faʻamaʻi ma moa na faʻamaʻiina ma le moa moa............. Oketi i le pito o Fepuari. O lenei ua tumau e tusa ai ma le fuainumera "pe fia moa - tele fuamoa i aso uma." O nisi taimi ei ai sina fuamoa e tasi. O lapoa i le moa vao e laiti, e oo atu i le 50 gr. O moa matutua e maua ai le 60-63 kalama. Paʻu pe a faʻapuʻupuʻu le aso ma faʻaitiitia le vevela. Sa matou mauaina ia Tesema. Ie Mai ia Tesema ia Fepuari, e le o se fuamoa e tasi. O le moa e manaia, ae na te iloa lana pisinisi :) O pou i meaai e le lelei, 'ai mea uma. Matou te fafagaina mea uma matou te leʻi 'aina.
Olesia petrowna
//fermer.ru/comment/1077683965#comment-1077683965

O le Polish Greenback e le o faamoemoe mo le faʻateleina o fanau, e manaʻomia le avanoa ma le tele o le saolotoga e mafai ai. O uiga maualuga o le aano o aano o manu ma fuamoa na faia ai le chicken Polish o se mea tuai e sili ona fiafia i ai i faatoaga taitoatasi e le gata i Polani, ae e sili atu foi nai lo tuaoi. I le tele o tausaga talu ai, ina ua maua e Polani lona tutoʻatasi, o le laumei lanumeamata na avea ma faailoga moni o le setete. I le aso, o lenei manulele e le o se faailoga o le lotonuu, ae o se punavai o meaʻai maloloina, meaai masani, lea e mafai ona tupu e toetoe o tagata uma.