Laʻau

Bobovnik - matagofie matagofie timuga

O Bobovnik o se laau mai le aiga o Legume. O lona lauʻeleʻele o Europa Tutotonu ma le Metitirani. Faʻafetai i fugalaau ma le au faʻasalalau, i le asō ua faʻalauteleina le vaega o le fale. O fugalaau e masani ona taʻua o le "togavao", ae o se igoa taatele, ae le o se ituaiga mea eseese. O le bobovnik e tosina atu i le tele o meaola auro e fuga mai faatasi ma laulaau ma e pei o ave o le la po o vaʻa o timuga auro e ulu atu i totonu o lala. I luga o konetineta eseese, o paʻu vavao atoa e iai i paka a le taulaga. E mafai foi ona e totoina sea laau i lau lava togalaau pe afai e te mulimuli i tulafono o tausiga.

Faamatalaga faʻatau

Bobovnik (laburnum) o se laʻau laʻau faʻapitoa poʻo se vao toto e oʻo i le 7 mita le maualuga. O le tele o taimi, e oʻo lava i se laau e tele ona ogalaau. O le pale oval e aofia ai lala o le tagi. Laʻau e amata ona fuga mai i le lanu enaena i le amataga o Aperila. O lala e vave ona ufitia i lau lanu meamata lanu meamata. Mai le pito i lalo, o lau o loʻo ufiufi i se pusa oloa e seasea. E oo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, o le lanu o laulaau e sili atu ona pogisa ma sili atu ona tumu. O loʻo i luga o se petiole umi ma le saʻo. O le laupepa o le pepa o loʻo i ai ni pito lamolemole ma se pito i luga. O lona umi e 15-25 cm.

I le ogatotonu o Mei, o fugalaau fugalaau e fuga mai i le umi (20-50 cm) o gafa ua mafai ona fetuunai. I le taimi o le fugalaau, o le laau pi ua tupu mai ai se manogi manaia ma o se laʻau matagofie o le meli. Fugalaau e matua tele lava. Fugalaau samasama ma le uiga o le aiga o Bean e pei o nifo. O gaʻo pito i lalo o loʻo fusi i totonu o se lipine faʻamau. I luga ae ua afifiina i le tasi le tamaʻi lapoʻa ma paʻu mumu i le pito i lalo. Fugalaau e naʻo le 14-20 aso.









A maeʻa le faʻavasegaga, o pulu lanu enaena ma le pubescence siliva ua paʻu. O le umi o le pi e tusa ma le 8 cm. O totonu o fatu faʻamafolaina e na o le 3 mm le umi. I le filifili ai e maua se tagata e vaʻavaʻai i le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e manatua o le mea oona. O le tele o toxins o loʻo maua i fua.

Pipi

O le fatu pi e laʻitiiti lava, e aofia ai na o le 2 ituaiga, 1 ituaiga ma ituaiga eseese.

Anobiolacea bobovnik. E taua foi o le "timu auro." O le tele o laau poʻo le vao e ola i le maualuga o le 6 m. O le tau e amata ia Me ma e toeitiiti atoa le masina. E le sili atu i le 30 cm le uumi o laʻau samasama. E mafai e le ituaiga ona tafe i lalo ile -20 ° C.

Anobiolacea bobovnik

Bobovnik alpine. O se laau e iai lona lautele, e oʻo ile 12 mita le maualuga. O le ogalaau ma paranesi tuai o loʻo tu sao, ma o le pito o le paʻu ua paʻu. Lulu (30-45 cm) samasama samasama e tatala i le faaiuga o Me. O le laau e nofo i le itu i saute o Europa, o le mea lea, i le malulu, o pito o lala e mafai ona malolo. I le taimi lava e tasi, o le laau lava ia e mafai ona tatalia le vevela e oʻo ile -25 ° C. Mea teuteu:

  • Pendula - ua umi, afu pala;
  • Aurea - i le tautotogo, laʻau lanu talavou e faʻaaogaina i ni auro auro, ae faasolosolo lava ina avea ma lanu meamata;
  • Quercifolia - laʻau laʻau foliga e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga o le oak;
  • Lafoaia - e ese mai i le totogo masani o le tautotogo, o le "timu auro" e aliali mai ia Setema.
Alpine bobovnik

Voberera Bobovnik (hybride). Na maua le laau e ala i le sopoʻia o ni meaola se lua. O se laau puupuu po o se vaomatua tele e 1-3 mita le maualuga. O lala e ufiufi ai petioles e oo i le 50 cm le umi. I le taimi o le fuga, e tupu mai ai se manogi malosi ma matagofie. O le ituaiga o meaola e maaleale i le malulu, o lea ua tupu ai i le itu i saute o le atunuu.

Voberera Bobovnik

Faʻatauga auala

Bobovnik faʻalauteleina e fatu ma fualaau vegetative. O fatu e tumau pea le aoga mo le oʻo atu i le tolu tausaga, ae sili atu le vave totoina. O fatu e aunoa ma le sauniuni poʻo le maeʻa foi e lūlūina ile lauʻeleʻele. E mafai ona faia laau toto i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e uma ai le pala. O fualaʻau ua lelei ona atiaʻe ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O ogalaau ua totoina ma le faʻaeteete i se lapoʻa lapoa o le eleele ma faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau. O le fuga o fatu pi mai fatu o le a amata i le 4-5 tausaga.

E le itiiti ifo le faamanuiaina o le faʻalauteleina o le pi pi pi. O lenei metotia e sili ona lelei mo vailaʻau varietal, aua e mafai ai ona e faʻasaoina tulaga uiga ese. E mafai ona faʻaaogaina auala nei e faʻaola ai:

  • Laʻau. Ua vavaeina laʻau lanumeamata lanumoli ia Iulai-Aukuso. Laʻu aʻa i eleele palapala i se paolo malulu. E tatau ona faʻafefe ma le faʻaeteete ia seleni ma ufiufi i se pulou seʻia oʻo ina aʻa ona aʻa. I le tausaga muamua o le olaga, o nei fualaau e manaʻomia se malutaga faaopoopo mo le taumalulu.
  • Vaʻaia. Vailaʻau Varietal i luga o se ituaiga meaola. Ole nofoaga ole tui ua lata ile eleele.
  • Tuʻu. O le pito i lalo o le ata o le a paʻu i le eleele ma ufiufi i palapala. E fautuaina e faʻaaoga ni nai tipi i le paʻu i luga o le nofoaga o loʻo faʻatulagaina. A maeʻa le masina, ona vavae ese lea o le tipi ma toto ese.

Tulafono o le tulaueleele ma le tausiga

Mo se tagata e vevela-vevela, e sili atu le filifilia o se la o le la. E faʻapena foi ona atiaʻe le masani i totonu o le paolo. E tatau ona vateatea le lua e tulaʻi ai. I lona pito i lalo, ua fautuaina e sasaa se vaega mafiafia o le alavai. Faʻateleina le loloto o le fatuina e le aoga. O lea la, e le mafai ona paʻu i totonu o itu eseese ia aʻafiaga fesuisuiaʻi, ua noatia i se laau malosi.

O le totōina o le eleele e tatau ona lelei ma faʻaleleia. O eleele eleele alkaline e aofia ai le lime e sili ona lelei. E le mafai e le laau ona faapaleni le faapaʻuina o le eleele ma faʻavaivaia vai. Ma o le lalolagi e le o ave e le paluga pe'ā uma ona faʻasusu, o loʻo faʻamaluina lona pito i le peat ma le galu.

Faʻasagaina o le laau pi e tatau ona na o le taimi umi o le lāmala. O le laau e tu i lamala e sili atu le lelei nai lo le tele o le inu. Tele o le vai na te manaʻomia i le vaitau o le vavao.

O le tuʻuina atu o le laau faʻatasi ai ma elemene talafeagai i le taimi o le tuputupu aʻe ola e fesoasoani i le faʻamalaina. E masani ona faʻaaogaina fugalaʻau. O tautotogo uma, e mulumulu le palapala i le faapalaga. E tele taimi i le vaitau, e sasaa ai le mullein i lalo o le aʻa.

O le faia o le teuteuina i se fatu fatu pi e seasea. O ona vaipuna e aunoa ma se fesoasoani a tagata e avea ma foliga matagofie. I le tautotogo, e mafai ona e aveesea se vaega o lala, e aofia ai ni aisa malo. E tatau ona e faia lenei mea, pe a le maʻi. A maeʻaeʻa, ona aveese lea o pi i soo se taimi e mafai ai. O lenei mea e faʻaleleia ai le matagofie o le laau ma puipuia ai le fatuina o le tagata lava ia.

O le tele o lala o pi piʻo. I le taumalulu, o le tele o le kiona e mafai ona faaputuputu i luga oi latou. I lalo o sea mamafa, e faigofie ona paʻu lala. O le puipuia o lenei mea, o se vaega o le kiona e ufiufi mai lala ua luluina pe aveesea i se isi auala.

I le vevela o le tau ma le faʻaleagaina o le susu i totonu o le ogalaau, o le laau o le pia e aʻafia i le paʻu palapala. O le faʻamaʻi ua molimauina e se ufiuliuli i luga o le ogalaau ma lala. Afai e maua ia faailoilo, e tatau ona faia ni metotia e faʻaleleia atili ai aiaiga o le taofia, faʻamaonia ai ma togafitiga togafitiga. Ona o ona aʻafiaga, e le afaina ai le tagata e afaina i meaola faalafua.

Faaaoga

Bobovnik o se mea sili ona matagofie o le togalaau. O laau taʻitasi e totoina i soʻo se mea i le fanua e pei o se taʻavale. O le gaseo i lalo o le paleni lautele e mafai ona avea o se nofoaga o le nofo toatasi ma le malologa. O nisi o vailaʻau e iai vine e pei o vine. E mafai ona faʻataʻitaʻiina i luga o se faʻailoga poʻo se isi lagolago, ma faia ai se faʻanoanoa mataʻutia po o se alalaupapa.

Robedendron, hawthorn, wisteria, poʻo le kalama e mafai ona avea ma tuaoi mo le pi pi. O laʻau moli ma gutu suamalie e foliga lelei foi i le talaaga o conifers ma pogisa lanumeamata lanumeamata po o le vaivai.