Vaega o kukama Parthenocarpic

Fesoasoani ia te oe lava: kukama

I le amataga o le vaitau, o le toʻatele o tagata o loʻo nonofo i le tau mafanafana o loʻo suʻe ituaiga uma o kukama e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma o le a maua ai se seleselega lelei.

Ae o le faafitauli e ono tulaʻi mai pe a tupu aʻe lenei fua i totonu o greenhouses. I le uma, o le tele o ituaiga o kukama e manaʻomia ai le faʻamaʻiina e pi, ma pe faapefea ona faia i totonu o se eleele tapuni?

O le fofo aupito sili ona lelei o le totoina o kukama-pollinated self, o loʻo i ai uma se pistil ma se sima, o lea e mafai ai ona latou faʻafefeteina i latou lava.

E le gata i lea, o nei ituaiga eseese e lelei atoatoa mo le vave totoina ae e te manaʻo e faʻamaʻo oe i kukama fou ao leʻi faʻatumu lenei fualaau faisua i faleoloa.

O le igoa ma le faʻamatalaga o sui sili ona lelei o lenei ituaiga kukama e mafai ona maua iinei.

Eseese "Claudia"

Vaitave, faʻavasegaina e le tagata lava ia. O le ituaiga o fugalaau e tele lava o le fafine, sili atu nai lo le 3 fualaau aina ua faia i le tasi nopa. O laʻau e lalagaina le mamafa, o laulaau i luga o pama e le tele.

O lenei ituaiga e lauiloa mo le mea moni e faapea, o fua muamua na tupu i le taimi e tasi. O le gaosiga e maualuga tele ma e 25 - 27 kilokalama.

O le ogatotonu o le vavao amata, o le taimi o le fatuina o fatu aʻo lei amataina le fuaina o le fua e 50 - 25 aso. O fua e fua mai i le gaosiki, o le umi e oʻo atu i le 10-12 cm, i le mamafa e maua ai le 65-90 g.

O le luga o lumpy, ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. E le aumaia e le tino po o le oona, ae ia maua se tofo lelei ma se manogi manaia. I le va o fua o loʻo i ai le paleni o le mamafa ma le tele.

Komepiiti o lenei ituaiga e le sili atu, ma o le mea itiiti o le seleselega e faatagaina. Laʻau ma fualaau aina e le aʻafia e le tele o faʻamaʻi kukumba, o le mafuaʻaga lea e matua maualuga ai.

Talu ai o nei kukama e laiti, ua atoatoa i latou mo le taamilo i faletupe. E mafai foi ona e 'ai fualaau fou, faʻapea foi ma le piko.

O lenei ituaiga o le a aʻafia i soo se eleele. E tatau ona e amata i le totoina o laau, e ui i le vevela o le tau poʻo le vevela vevela, o le luluina o fatu e mafai ona faia tuusao i le eleele.

Afai e te manaʻo e totoina vao ina ia maua vave ai le seleselega, ona le mafai lea ona faaseʻe le laasaga o le seleseleina o laau. O le loloto o le faaputuina o fatu e masani (1.5 - 2 cm). Tausia togavao foi e masani ai. O le faʻapipiʻiina o fatu mo tipu e mafai ona faia i le afa muamua o Aperila, ma e mafai ona totoina vao i le faaiuga o Me.

O lenei ituaiga e le faapitoa le taua i le tausiga, o le mea lea o le totoina o nei laau toto e le o se taimi sili ona taua e alu ai le taimi. E lava le faʻaleleia o le vao i taimi uma, faʻamafanafana, faʻamalosi ma ufiufi le fatuga ma le mulch.

E mafai foi ona e fanaina pati i luga o le auala nai lo le faafaigofieina o le faagasologa o le seleselega.

Eseese "Zozulya"

Apu. I le tulaga o le vevela e paʻu i lalo o le vaega o mea muamua (45 - 48 aso). Ituaiga ituaiga o fugalaau. O le laau lava ia o le a faia ni itu i le itu saʻo, o lea e le manaomia ai e le togavao le teuteu.

O fua o se pepa uumi, umi (14 - 24 cm) ma matua mamafa (160 - 290 g). O le pito o Zelentsi e ufiufi i se numera tele o tubercles, ma o mea leaga e laiti. E faʻapea foi i luga o le peʻa o loʻo i ai ni mea laiti o lanu paʻepaʻe.

O le vailaupapa "Zozulya" ei ai lona tofo lelei o fualaau aina e le tofo i le vevela. Bushes e fua mai umi, tumau ma i le taimi e tasi. O le gaosiga e maualuga tele - 17-30 kilokalama i sikuea mita.

O ituaiga pisinisi o le seleselega e matua lelei lava. O fua e mafai ona faʻauluina fou e pei o le kuka ma le kukaina. O lenei kulupu o loʻo i ai se tetee faʻamaonia i le paʻu olive, faʻapea foʻi ma le kukosa mosaic virus.

E mafai ona e totoina nei laau toto i totonu o greenhouses ma le malae vaalele. Ona o le manatu faapito, e mafai ona e totoina nei vao i totonu o se fale vevela vevela, o lea e mafai ai ona e fuafua i le vave maua o se seleselega.

Ia mautinoa ia toto laau, lea o le a atiina ae ai laau matutua. Tulaga mo fatu, ma mulimuli ane - ma fualaau, e tatau ona lelei le toʻa pe a mafai ina ia mafai ona totogo ni fatu se tele pe a mafai. Pe a totoina i se vaega o le iunite, e mafai ona e ola i le 2.5 - 3 vine.

Manaomia masani ona tafe le vao vai i le vevela o le potu, faʻapea foʻi ma le faʻafefeina o laau ina ia ausia ai mea e faamoemoeina. Ona o le mea moni o le vao latou te faatapulaa lo latou totoina, latou te le tau manaʻomia ona togiina ma laititi. I le lautele, o le tausiga o lenei totoga e masani lava.

Vasega "Aiga alofa"

E le mafai ona aveeseina muamua fua mai le vao pe a uma le 43 - 48 aso talu ona tupu fatu. O lenei ituaiga-pollinated ituaiga e manaomia e ola ai i totonu o greenhouses. O le vao e laʻititi lona lapopoa, e le tele naua aʻa laau, o le tele o fugalaau o fafine.

O kukama nei fesoʻotaʻi ma le laʻau, aua i luga o le lua lua 2 - 4 ovaries o loʻo faia, ma i luga o tafaʻi pito i luga - i le 6 - 8 ovaries. O fua e lauolaola, lanumeamata lanumeamata, e oʻo i le 12 cm le umi, ma le tele o sululoʻo ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. E le mafai e le pele po o le tino ona avatu le tiga i le tofo, ae maua ai le manogi manaia ma le suamalie.

O le gaosiga e maualuga tele - 17-20 kg i le sikuea mita mita. E tusa ai ma le talosaga, e mafai ona faʻaogaina kukama o lenei kulupu e aoina ai piko, ae o lenei fua e tatau ona oʻo i le umi o le 4-6 cm. E mafai foi ona e faʻavasegaina au mea taumafa i fualaau fou, piʻifi poʻo fualaau o lenei fatu.

O fualaau e tuʻuina mai ma le mausali ma faʻatasi i le taimi lava e tasi, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina i le tele o faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi. Ona o ona foliga lelei, e mafai ona faatau nei kukama.

Talu ai ona o le toto o lenei laau toto mo le ola ae i totonu o greenhouses, e le mafai ona ola laau, ae toto vave i le eleele. Ae o le metotia e leai ni mea e mafai ona faʻaaogaina pe a vevela le fale kesi. I le taimi lava lea e tasi e mafai ai ona faʻatau le luluina nai lo le taimi faatulagaina e maua vave ai le seleselega.

Afai e te filifili e toto laau, ona e manaʻomia lea ona e faia ni tulaga talafeagai (vevela ma le malamalama), faʻapea foi ma le tausiga lelei (vai, faʻamafanafana, suavai). O le avetaavaleina o laau e mafai ona i le ogatotonu o Aperila, ma i le tulaga o tulaga lelei tau, e mafai ona faia muamua i le taimi muamua.

Apu e le manaʻomia se tausiga faapitoao le mea lea, o le a lava le faʻaleleia e le aunoa o laau toto, faʻaaoga se faʻalavelave faʻaleleia, faʻaleleia ma mulch le palapala. Afai e manaʻomia, e manaʻomia e laʻau faʻapipiʻi ma lili, ina ia le tuai tele le faagasologa o le fuaina.

Afai e malolosi le vao, ma e le o fuaina fua, ona tatau loa lea ona e faia nei faiga. O le pasia o laʻau e manaʻomia ina ia faʻaitiitia ai le avega i luga ia i latou.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga eseese o kukama mo greenhouses.

Eseese "Gerda"

O le kulupu, e ulu atu i le fausiaina i le 45 - 50 aso talu ona totogo fatu. O le vao e matua mamana lava, latou te faia ai le tele o fuālaʻau, o fugalaau e tele lava o tamaitai, e faasino i le fusifusia o kukama (3 i le 5 ovaries e fai i totonu o se pona).

O fua e laiti (8-10 cm le umi, 70-75 g i le mamafa), e foliga mai e foliga mai, alalaʻau, ma laau papaʻe, lanu lanumeamata ma lanu samasama samasama.

Gherkin hybride "Gerd" e le afaina i ituaiga uma o paʻu palapala. O fualaau o lenei ituaiga e fua tele mai (7-9 kg i le sikuea mita), ma o kukama e le faigofie ona fesuiaʻi pe faaleagaina.

O kukama ei ai se tofo lelei tele, aʻo faʻasaoina pe taina, e le faʻaitiitia le tofo, ma e le mafai ona faʻataunuʻu i le fua.

O fualaau o lenei laau toto o le a mauaa aʻa i totonu o le eleele malulu ma puipuia. O le totoina o fatu mo laau e mafai ona faia i le ogatotonu o Mati - amataga o Aperila. E mafai ona tausia laau e ala i auala masani, o lona uiga, ia tausia le vai ma le paleni o mineral o le eleele, faapea foi ma le toe totoina i le taimi.

E mafai ona e lafoina na laau na ola i totonu o ipu mo le itiiti ifo ma le 35 aso. E talafeagai le totoina o togavao, e pei o le 2 - 3 saite i sikuea mita o le moega.

O le faigofie o togavao i le tausiga e mafai ai ona le faʻaaluina le tele o taumafaiga i le totoina o nei laau toto. Ina ia maua se seleselega lelei, lea o le a lava mo le taumafa patino ma le faʻatau.

E tatau ona fetuutuunai vai masani, faʻamaʻi faʻasusu ma mea faʻamalolo ma mea faʻasaina, lea e manaʻomia e faʻafefiloi ma le faʻavaivai, faʻapena foi ma le teuteuina ma le faapipiiina o laau.

Eseesega "Tautotogo"

O le tagata lava ia e togafitia muamua, o le matua matua o le fua o le laau e tupu i le 37 - 43 aso pe a uma le germination. Srubs sredneroslye, fai ni nai laasaga, faatasi ai ma fugalaau fafine.

Le nofoaga o le ovaries beam. O fua e lauolaola, laiti (7-8 cm), i le mamafa o le 65-80 g, ma se vaega itiiti o tubercles ma le lanu enaena. I lalo o kukama ua lanu meamata, ma i le isi itu - malamalama lanu meamata.

O meaʻai e faʻamanuiaina e sili ona lelei, o fua e le oona, e tusa lava pe laitiiti tele. O gaioiga e maualuga - 11-17 kg i le sikuea mita. mita

O lenei kulupu e puipuia i se faʻalavelave o faʻamaʻi, mafai ona maua se vave seleselega maualuga maualuga, ma e umi foi le fua (e oʻo i le autumn).

I le taimi atoa o le fuaina, e mafai ona e maua le taimi e selesele ai 2 - 3 taimi. Talu ai o kukama o lenei ituaiga o manua, o loʻo lelei i latou mo le faʻafefeteina i fagu laiti, faʻapea foʻi ma le faia o piko. E le gata i lea, e mafai ona faʻauluina i latou fou ma 'aina.

E fautuaina le totoina muamua o fua, ma o le tausiga o ia mea e matua masani lava. A o lei paʻu laau, e tatau ona ola mo le 40 aso i ipu eseese. O lenei kulupu e mafai ona ola i greenhouses ma le malae vaalele.

Pe a faʻapipiʻi i eleele matala, e lelei tele le ufiufi o vao mo sina taimi puupuu, pe a fai o iai se avanoa o le a faʻaitiitia le tau. Fuafuaina o fanua - 50x60 cm.

E le fefefe tagata matutua i le fesuiaiga o le vevela, ae i le tulaga o suiga malolosi i tulaga o le tau latou te puipuia lelei. O le faʻasusu ma le faʻasotoma e manaʻomia e tuʻufaʻatasia ai, ae o le sui o le leai o le susu e tatau ona faia i le tele o taimi nai lo le faʻamafanafana.

Paceniks ua le lelei, o lea e leai se mea e tatau ona pipi. Atonu e iai se manaʻoga e faʻavave le vao.

Aʻoga "White Angel"

Vaitaimi i le ogatotonu o vaitau. Fruiting e amata i le 50 - 55 aso i le maeʻa ai o le mama muamua. Laʻau faʻamaoni, ola lelei, ou te tuʻuina atu le tele o laasaga, faatasi ai ma fugalaau o ituaiga uma e lua ma le faʻamalama o le ovaries. O laulaau i luga o pulu ua lava, o le lau o le a lanu lanumeamata i le lanu, o le laʻititi i le laititi ma sina pisi.

O fua e fua mai i le gaosipeli, o le lanu lanumeamata i le lanu, toetoe lava a paʻepaʻe, sina pupuʻu, ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. Selensy laitiiti - 9 - 11 cm le umi ma oʻo i le 90 g mamafa. Bushes e fua telefaʻatasi ai. mita e mafai ona aoina mai le 12 i le 15 kilokalama o kukama.

O fua e maua ai le manaia lelei, i lona tulaga muamua ma le gaioiga, ma e sili atu foi le maketi. E leai ni aʻafiaga o laau toto i le tele o faʻamaʻi kukumba.

O lenei kulupu ua mamanuina mo le totoina i totonu o greenhouses, o le mea lea i le tulaga o se fale vevela vevela, e mafai ona soloia le togavao o laau, ma toto fatu i totonu o le eleele. O le tausiga o fualaau i soo se tulaga e leai ni foliga ma eseesega mai vao o isi ituaiga. Fuafuaina o fanua: 50x50 cm.

O le a lava lea i nei laau toto e maua ai le tele o vaiinu, ma faʻafeiloaʻi pea lavalava i luga ina ia le i ai le le fiafia i le fuaina mai. Talu ai o le vao e le taua, e mafai ona latou totoina i luga o se lagolago nai lo le faia o le faagasologa o le faapipiiina o fualaau faigofie.

I totonu o se avanoa tapuni, e manaʻomia le faia o togafitiga faʻasaʻi ma fomaʻi e faasaga i faʻamaʻi eseese.

Aʻoga "Aperila"

Apu. Vaitausaga - 45 - 50 aso e tatau ai mo vao ina ia mafai ai ona ulu fua.

Laʻau faʻamaonia, e mafai ona faʻatapulaʻaina le faʻavae o le faʻavaeina o laasaga. E tele fua, e oʻo i le 22 cm le umi, ma i le mamafa o le 200-250 g, le mamafa o foliga.

O le fogaeleele e ufiufi i se tamai numera o tubercles tetele ma ni paʻepaʻe paʻepaʻe. O le lau o le lanumeamata lanumeamata, ma o le aano o le lanumeamata.

O fua e le mafai ona liua samasama i le la. O le tofo o se mea sili ona lelei, e le o le pele po o le tino foi e maua ai le tiga. O le gaosiga e maualuga tele - i tulaga lelei mai 1 sikuea. mita moe e mafai ona e aoina e tusa ma le 30 kilokalama o fualaau aina!

O le faʻaogaina saogalemu e ola i le fesuiaiga o le vevela, ma e le afaina i le tele o faʻamaʻi, sei vagana ai aʻa. O le ituaiga o loʻo i ai se faʻamatalaga sili ona matagofie o le fua, ma le mea moni e faapea e maua ai le seleselega i le taimi lava e tasi. O le faamoemoega o nei kukama o le lautele.

E mafai ona amata le faʻatoʻaga o togavao o lenei vasega e le gata mai le vao, ma mai se auala e leai ni fua. O le kulupu ua mamanuina mo le fausiaina i eleele puipuia. Tausia lelei fualaʻau. Totoina o le fatuina o fatu - 3-4 cm O le masani o le totoina o le fatu e 50x50 cm.

O le eseesega e matua le lelei lava, o lea e masani ona ola i le le lava o le susu po o le fugalaau. O tulaga o le totoina o laau e masani lava. E manaʻomia ai togafitiga faʻaleagaina.

E mafai ona e vaʻaia o le tuputupu ae o kukama-pollinated kukama o le a le faigata, o lea filifili ituaiga sili ona manaia ma totoina i ou lava moega.