Laʻau

Bacopa - o se lauolaola matagofie o le fugalaau mo ipu

O Bacopa o se meaola fetolofi ma fuga vao e ufitia i laʻau laiti ma le tele o fugalaau. Laʻau o loʻo i ai i le aigaainana. E masani ona taatele i le vasa ma le talafatai o le vevela ma le vateatea o le Latina Amerika, Aferika, Ausetalia ma Asia i Saute. E mafai foi ona maua le fugalaau i lalo o le igoa "Sutera." I lo tatou atunuu, e foliga mai o le Bacopa o se mea fou, ae e ese le manaia ma le le mautonu e tatau ona ia latalata atu i ai le au fai togalaau.

Faamatalaga o le Botanical

O Bacopa o se laau laumei mutia ma ni fomaʻi fetolofi. O le aʻa o le aʻa o loʻo i luga o le eleele. E ui lava e mafai ona oʻo atu le umi o le paʻu i le 70 cm, ae le sili atu i le 10-15 cm le maualuga o le vaʻaiga. O le aʻa e tu saʻo i le eleele i totonu o internodes e mafai ona aʻa. I le umi o lona umi, o mea laiti e le o vavalalata poʻo pepa lauiloa i petioles pupuu e latalata latalata i le tasi. Latou te ola taitoalua, sopo i le koluse. O lau lanumeamata lanumoana i luga o itu e ufiufi i tamai vaitusi.

O le fuga o Bacopa e umi ma tele. Toeitiiti o le taimi atoa mafanafana, e teuteu ai pine i fugalaau siliva. Latou te fuga mai peiseai o galu: o lea ua sili atu le tele, ona itiiti ifo lea, ae o loʻo latou tuʻuina pea i luga o le laau. O le siaki saʻo e aofia ai le 5 petals na faʻaogaina i le pito i lalo i se puʻupuʻu puupuu. Fugalaau o ituaiga eseese eseese e valiina i le mumu, lanu piniki, paʻepaʻe, lanu violē poʻo le lanumoana. E le sili atu i le 2 cm le lautele o le laʻau. O le autu e aofia ai ni mea pupuu ma ni laumei lanu samasama lapopoʻa ma ovaries. A maeʻa le palotaina, pusa pusa lapopoa ma puipui vevela ua maeʻa. E aofia ai le tele o fatu pefu.









Meaola ma mea teuteu

I le taimi nei, o le genus e silia ma le 60 ituaiga o laau. O faʻatoʻaga e faʻavae i luga o ia mea ua latou fafagaina le tele o ituaiga mea teuteu, e eseese lava i le lanu o petals. E i ai lava se eseesega e fuga mai ai fugalaau lanu eseese i le taimi e tasi.

E le mautonu Bacopa. O le laufanua laʻau e umi ona fetolofi lauʻau e foliga manaia i fagu fugalaau poʻo fugalaau uumi. O laʻau manogi o loʻo ufiufiina i laʻau lanu meamata lanu meamata o loʻo i luga o lau ova. I le taimi o le fugalaau (mai ia Me ia Oketopa), ua ufitia le laau i le tele o fugalaau fugalaau o loʻo i ai ni peti lautele. Eseesega:

  • Olimipeka o le Olimipeka - E oo atu i le 60 cm le umi e ufiufi i laʻau lanumeamata laiti, faʻapea fugalaau paʻepaʻe;
  • Bluetopia - e oʻo atu i le 30 cm le umi e tumu i laʻau olive-lanumeamata ma fugalaau laluc;
  • Scopia Double Blue o se laufanua lauiloa ma lanu lanumeamata lanumoana ma lanu piniki lanu piniki mafiafia.
E le mautonu Bacopa

Bacopa Monier. O fusi feaveaʻi e oso i luga o le eleele. E ufiufi i latou i laulaau masani o se fuga o foliga. O fugalaau e pei o keke e i ai le lapisi o le 1-2 cm o loʻo valiina i le paʻepaʻe, lanu violē poʻo le lanumoana. E maua le laau i luga o eleele lolovaia ma e mafai ona tupu ile vaega ile vai.

Bacopa Monier

Bacopa Caroline. O lenei tulaga masani e ola i nofoaga e tafe ai le suavai po o vai inu. E oʻo atu i le 30 cm le maualuga e ola saʻo, o loʻo ufiufi i laʻau faʻafeagai o se lanu lanumeamata. Pe a faʻaalia i le susulu o le la, e avea le laʻau ma paʻu-mumu. Fuga i lanumoana lanumoana lanumoana.

Bacopa Caroline

O Bacopa o Ausetalia. O se laau puupuu, lamolemole-e totoina i totonu o le vai. O laumei e ufiufi i ni itu faʻafeagai poʻo lau ovalu e oʻo i le 18 mm le umi. O le laʻau e valiina i se lanu lanu meamata. Fugalaau fugalaau i luga o le auala. O a latou gaʻo e lanu lanumoana i lanu.

Bacopa Australian

Faʻatauga auala

Bacopa faʻalauteleina e fatu ma fualaau vegetative. Mo le totoina o laau, o vaega o le vaovao 8-10 cm le umi o loʻo faʻaaogaina. O lapisi e sili ona lelei i Ianuari-Mati poʻo Aukuso-Setema. Laʻu aʻa i totonu o le oneone paʻu oneone. O le pito i lalo ole laʻau e tatau ona tanumia i totonu o le eleele, e mafua mai i nai aso o le a aliaʻe aʻa muamua.

O le tele o taimi, o pulupulu lea e fesootai ma le eleele, e aunoa ma le vavae ese mai le tina, e fausia ai aʻa. Ua lava le tipi ese o se fasi laau ua gaosia ma suia i se fasi eleele i se nofoaga fou.

O fualaʻau e tupu muamua mai fatu fatu bacopa. Ina ia faia lenei mea, i le tautotogo, ua tumu ia pusa i eleele palapala, lea ua matua susu. O fatu laʻititi e faʻafefiloi ma sawdust ma tufatufaina i le fogaeleele. Ua lava lea e tatipi ai i fafo i le faaaogaina o se fuafuaga. O pusa e ufiufi i se ata tifaga po o se tapuni ma tuu i totonu o se potu malamalama lelei ma le vevela o + 20 ... + 22 ° C. O le suāsusu o loʻo faʻagasolo i aso uma ma suʻeina. E ono tulaʻi mai i le 10-14 aso. Pe a tupu laau toto 1-2 laulaau moni, o le a toso i totonu o se isi atigipusa i se mamao o le 2 cm. Pe a toe toe filifilia pe a maeʻa le 2-3 vaiaso, ona tanumia ai lea o laʻau pito i lalo. Ua i ai i le taimi nei, e tatau ona faʻamaʻaina le eleele i le faʻamalaina o minerale. Afai e seti le vevela o le ea i fafo i le + 12 ... + 15 ° C, e amata ona onosaia e laau toto mo le tele o itula mo le faʻamalosi. I le vaiaso mulimuli ane, o laau totō ua totōina ile lauʻeleʻele poʻo totoa fugalaau i se nofoaga tumau.

Tausiga o togalaau

O le tausia o le bacopa e le faigata, ae e manaʻomia le gaioiga.

Faʻamasinoga E mafai ona totō Bacopa i le lauʻeleʻele poʻo totonu o ipu. E taua le manatuaina i se tau le lelei, e leʻo taumalulu le bacopa ma ua tupu aʻe i totonu o le togalaau e pei o le tausaga. O le totoina o le eleele e tatau ona maualalo le eletise. O tuufaatasiga o vaega nei e talafeagai:

  • oneone (2 vaega);
  • deciduous humus (2 vaega);
  • fanua laupepa (1 vaega);
  • peat (1 vaega).

Malamalama Ina ia lava le tele o le fugalaau, e tatau ona teuina le laau i se malamalama e lafoaʻi. O ave tuusao o le la o le aoauli e mafai ona mafua ai mumu. Laititi le penumbra e faatagaina.

Lulu Bacopa e puipuia i le po ma le mafanafana. E mafai ona ola i le auala mai ia Me ia Oketopa. O le laau e tulaʻi i le malulu e oʻo i le -5 ° C, ae le o le umi. I le taumalulu, e tatau ona teu i totonu o laau i le vevela o + 10 ... + 15 ° C. I lenei tulaga, o le a tumau pea le mafiafia o pupu, ma i le tautotogo o le a sau se galu fou o le tele o lauolaola. Afai e teu mafanafana le bacopa i le taumalulu, o le a amata ona malogo laʻau ma pauu.

Faʻasa. Pacopas e fiafia i le susu; o le eleele e tatau ona susu sina susu. E leʻi mafai ona lolovaia le lolovaia o le eleele. Suavai le laau i vai mama, mama mama.

Fertilizer. Talu ai ona o le fugalaau o loʻo faʻamalosia ai le lanu meamata ma fuga mo se taimi umi, e aunoa ma le faʻamaʻiina ua tele naua. Mai Mati e oo i Oketopa, e tolu taimi i le masina, o le bacopa e faʻamaʻaina ma se vaifofo o le faʻalavelave o le minerale mo fualaau totō.

Teuteu. E oo lava i luga o laau laiti, latou te amata amata ona togiina le fautuaga a le tipu e fai ai ni laasaga masani. A maeʻa le taumalulu, e tatau ona tipiina i le afa o puʻu, aemaise lava pe a faʻalautele ma leai ni mea.

Maʻi ma faʻamaʻi. O Bacopa e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi ma tele faʻamaʻi. Na o taimi i nofoaga malulu po o le ogaoga o le lāmala, o lona pale e aafia i aphids ma whiteflies. A maeʻa le togafitiga muamua faʻatasi ma le iniseti, o le a mou ese atu meaola faalafua. Ina ia faʻateʻa ese ia meaʻai, toe faʻaleleia pe a maeʻa le vaiaso.

Bacopa i le pusa tioata

O nisi ituaiga o bacopa, mo se faʻataʻitaʻiga, Caroline ma Ausetalia, i le natura faʻaleaganuʻu e ola i nofoaga vavao po o totonu o le vai. E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua le pusa tioata. O laau totő e matua le lelei, e le faʻasalaga i le mamā o le vai ma faʻavave ona ola vine. Faʻafetai i nei faʻamanuiaga, latou te lelei mo le amataina o le aquarists.

Ina ia mafai ai e le bacopa ona tupu lelei, e tatau ona tuʻuina atu i ai afi moli. E tatau ona faʻamalūlūina le suavai ma faʻamalieina. I le malosi o le vai, faapea foi ma le leai o se vevela, o le tuputupu aʻe lemu pe ua maeʻa foi. O le vai vevela lelei mo le tuputupu ae o le bacopa + 18 ... + 30 ° C. E tatau foi ona toto i totonu o eleele mama e mau ai i le eletise eleelea. O nisi meaola e fuga saʻo i lalo o le vai, ae tele fugalaau fugalaau i luga o le ala.

Faaaoga

O laʻau umi, vave o le bacopa o loʻo faʻapipiiina i fugalaau ma lau. E sili ona matagofie mo le ampel e ola i luga o faletua, terraces, ma totonu o le togalaau. E mafai ona tuu le pusa i le fanua i luga o pou o arbors poʻo luga o puipui o le fale. E mafai e Bacopa faigofie ona tatalia le vevela, malosi malosi o le matagi ma le faititili, ma i le taimi lava e tasi e taofi lona matagofie.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina laau e avea ma mea e ufiufi ai eleele i le palapala poʻo luga o papa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, latou te teuteu ai faletusi o vaituloto ma isi mea lavelave. E matua faʻafeteina ai le faʻapauina o fuga i le vai ma lologa. E mafai ona pipii le lanu i luga o soo se mea, tapuni pe uʻamea lautele. Faatasi ai ma le fesoasoani a le bacopa, e mafai ona e faia se siosiomaga lelei mo se togalaau fugalaau. E foliga lelei i tafatafa o petunia, nasturtium, fuchsia, lobelia.