Faatoaga

Maualuga maualuga i le tuputupu ae laʻititi - ituaiga o le vine Bratchud

O le taimi nei ua matua fiafia tele le au fai togalaau faʻafefete ma semi-dwarf ituaiga o apu.

O nei laau e fai sina avanoa, o lea e mafai ai ona e totoina nisi apu o ituaiga eseese i luga o le fanua, latou te maualalo, e sili atu ona faigofie le 'aʻai o apu, latou te maua fua lelei, maualuga maualuga, fualaau aina e sau vave lava - 4-5 tausaga talu ona tulaʻi.

Na o le toe foi mai o ia laau o le a latou le ola umi, na o le 15-20 tausaga.

I le taimi nei o le tele o ituaiga o laau o le apu, ua mafai ona e filifilia se laau talafeagai mo mea uma.

Apple laau Bratchud ─ e fou ituaiga eseese o le apu, faʻamatalaga ma le ata o loʻo i ai i le tusitusiga.

O le a le ituaiga?

Bratchud e faasino i ituaiga taumalulu.

A maeʻa le aoina o apu o lenei ituaiga o loʻo teuina 140 aso.

E sili atu le tuʻuina o fualaau i atigipusa laupapa ma tatala tetele ma tuu i totonu o se nofoaga malulu, malulu ma le vevela o le ea. 10-15 tikeri.

Fausia lelei i totonu o potu faapitoa i fale faʻapitoa, ae e leai ma se pateta.

O ituaiga taumalulu o laau apu e aofia ai foi: Bryansk Golden, Venyaminovskoe, Zvezdochka, Rennet Chernenko ma Snowdrop.

Mo le palota, e sili ona totoina le bratchud i tafatafa o ituaiga o Sokolovskoye, snowdrop, matagofie, mundane, kapeta.

Bratchud faʻamatalaga eseese

Mafaufau eseese i foliga vaaia o le apu ma fua.

Apple Tree Bratchud ─ e le o faʻamalosia. O lona maualuga i luga o fatu fatu 2.7 mitai luga o ofuvae mai le 1.2 i le 2 mita.

O le pale o le laau e faʻataʻamilomilo. O laʻau talavou e miti, lanumeamata-enaena, ola vave.

Apalai i totonu lipine, laʻitiiti, i luga o le foliga, i le itu o le fualaau aina o loo i ai se sima masani.

O le paʻu e manifinifi, lanumumu, lanumeamata-samasama ma paʻu vevela. O le tino e paʻepaʻe, e le mautonu. E i ai se manogi suamalie ma suamalie a Apple. Fua fua mai le 140 i le 250 kalama.

O isi ituaiga o apu, pei o le paionia o Orlovsky, Molodezhny, Aromatny, Skala ma Orlinka, e mafai ona mitamita i le manaia sili.

Ata




Faʻasologa o talaʻaga

Bratchud na fafagaina e tagata faigaluega a le Ural Research Institute mo le Tuputupu Aʻe.

I le gasologa o le galue i luga o ia, na ia sopoia vaega eseese Ural Winter eseese ma Vydubetskoy tagi.

I le 2002, na maua ai ni laau apu fou. O le igoa e sau mai le tuufaatasiga o upu e lua: o le uso matua. O le ituaiga matagofie e fafagaina foi i lenei inisitituti.

I le auala, muamua o le ituaiga na taua o se faaupuga atoa: o le uso lelei, ma na o le taimi lava lena na faia ai le fomu puupuu.

Itulagi o le tuputupu ae ma le tufatufaina

O uluai laau apu o lenei ituaiga sa totoina i vaega Ural i Saute ma Siberia. I le lumanaʻi, o le fesuiaiga na fesuiaʻi mo eria Altai, itulagi o Europa i Saute-Sisifo.

E tusa ai ma ona uiga e mafai ona ola i itu uma o Rusia.

Vaomalo taumalulu. Tausia gutu ile -40 tikeri. O ituaiga o le taumalulu e aofia ai: Veteran, Winter Beauty, Moscow Late, Orlovskoye Polesye ma Ostankino.

Tuuina atu

Fruiting masani, taʻitasi, ua oʻo mai i le fa tausaga pe a uma ona tulaʻi.

Mai le laau ua aveesea e oo i le 120 kilokalama o apu. Fua o fua e oʻo atu i le faaiuga o Setema.

E maualuga foʻi fua eseese: Jonathan, Volzhanka, Welsey, Ural ma Lobo.

Toto ma tausi

O le totōina o ituaiga o apu o Bratchud ua faʻamaonia, pei o isi ituaiga.

Le taimi sili e toto ai se apu o lenei ituaiga ─ tautotogo Afai ei ai se manaʻoga e toto se apu i le tautouluona tatau ai lea ona fai e le sili atu nai lo le faaiuga o Setema - o le amataga o Oketopa.

O le mea e tatau ai, e tatau ona totō le apu i le eleele lafulemu, ona toetoe lava a mautinoa le lelei o le seleselega.

Ae uluola Bratchud ma fua mai ma luga o le oneone ma le eleele palapala. E sili atu le filifili mo le puipuia mai le matagi o le togalaau.

Lua mo le fausiaina o sikuea, afa mita le lautele ma loloto. I le pito i lalo o le lua o le tuʻuina lea o le peat poʻo le humus.

Le mamao i le va o le apu e oʻo atu i le 3 mita.

A o le totoina lelei ia aʻa.

Ua tuu le fatu i totonu o se lua ma tanu ai. i le nofoaga o tui. A uma ona sau, sasaa ni pakete se tolu.

O le taimi muamua ina ua totoina le laau o le olive Bratchud e manaʻomia le faʻamafa lelei i le lua i le tolu vaiaso seia oʻo i le tau o le taumafanafana.

A o leʻi fuaina le apu faʻafefe tolu i le lima taimi i le tausaga, i le taimi e oʻo atu i le pakete vai e lima. E tolu tausaga talu ona totoina, e faʻamaʻaina le apu ma se vaifofo o faʻamalaʻau. O le eleele i lalo o le apu o le vao ma vele.

O le aʻa o nei laau o le a latalata i le fogaeleele, ma o le mea lea latou te manaʻomia se malutaga mo le taumalulu.

I le leva o le tautoulu, o le vaiaso talu ona malulu aʻa mo le taumalulu, o le apu ua matuai suamalie, o lenei ituaiga vai e taʻua o le suavai.

E fesoasoani i le taumalulu e aunoa ma le faaleagaina. Afai e ola le laau a le Bratchud i luga o le fasi fanua ma le maualuga o le vai, e le tatau ona faʻataunuʻuina le suāsusu.

Dwarf Apple Bratchud manaʻomia le teuteuina, faafetai i le fua o fua o le laau ua tuu i luga o le pale o le laau. E talafeagai foi lenei mea mo le aveeseina o puʻu vaivai, o lea e le mafai ai e le apu ona faʻauluina ia i latou.

Pe a vavaeeseina lala vaivai vaivai ma fasi fanua, mimiti le tele o le manogi, ae i le taimi lava lea i luga o le pale aua le tuua nofoaga avanoa.

E fautuaina e taʻe fatuga luga.o le tuʻuina atu mo le atinaʻe lelei o le tau.

E faia lenei mea i le tautotogo, ma ola i lalo o le laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

E mafai ona lavea le laau mataʻu. O ona feeseeseaiga e faigofie ona ave e le matagi. E mafai ona iloa i le suʻeina o laulaau mai itu uma.

Afai ei ai ni lanu lanumeamata susulu i le pito i tua, lea e ono iu lava ina liu olive-olive, o lona uiga o le laau e aafia i le paʻu.

Mai laulaau //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html e alu i le fualaau suamalie, latou te momoe, o le paʻu e pala i totonu, ma ua leiloloa le seleselega e faavavau. O se tulaga sili ona matautia o se toilalo i tausaga malulu.

Mo le puipuia o le faʻamaʻi o le apu faʻapipiʻi i le 3% Bordeaux vai amataga o le tautotogo, ona mafai lea ona toe faʻaleleia i le tulaga o le pulupulu. A maeʻa le seleselega e te manaʻomia laʻau moli ma le 5% urea.

O togafitiga o togafitiga o se laau ua uma ona aʻafia e faʻalagolago i le vaitaimi na amata ai le faʻamaʻi:

  • i le taimi o le fuga o fatuga na sosolo i le 3% Bordeaux;
  • i le vaitau o le faʻaalia o pepe ─1% Bordeaux vai ma le copper oxychloride;
  • pe a uma ona fuga, o se tasi o tapenaga sauniuni;
  • A maeʻa ona aoina fua, o le 5% o le vailaʻau oona.

Aua e te faatalale ma puipuia mai mea matautia o le apu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e teteʻe i se fualaau aina suamalie, moli moa moa, alofilima, moa ma anufe. O le fea oi latou e sili ona aoga faitau i mataupu eseese o la tatou 'upega tafaʻilagi.

O le mea sili ona lelei o le ituaiga Bratchud o lona fua lelei lea, o le tuuina atu ma le maualuga o fualaau aina, o le mea lea, o nei laau opu o loo i ai se nofoaga mamalu i togalaau i Rusia, faatasi ai ma isi au.