Laʻau

Tillandsia i le ea - tausi fale

Atunuʻu sislandsia o se laau e leai ni aʻa. Fugalaau e le masani ai fugalaau e le manaʻomia se ipu ona o loʻo i ai ni aʻa malulu. O Tillandsia e le faʻaleagaina i le tausiga, o ona foliga vaaia e matua ese lava ma muamua o le a tosina atu i tagata fiafia uma o fugalaau.

O le a le foliga o le aiga

Atmospheric tillandsia (tillandsia atmospheric) o se mutia, laau faʻasaina ma aʻa aisa e le manaʻomia ai le eleele. O nisi o aʻa o aʻa e leai, ae le oi latou ei ai ni antennae laiti ma ni mama e pipii ai le fuga i le lagolago. O le foliga o laulaau ma fugalaau, faapea foi la latou lanu, eseese e fuafua i le eseesega. O se vaega patino o le laau o le i ai lea o fua i luga o laulaʻau lea e aoina mai ai e le fugalaau le susu, ona o lona mauaina o meaʻai.

Atasospheric tillandsia

I le faʻaopoopoga i mea teuteu teuteu, e faʻaaogaina foi le laau mo le gaosia o pepa ma pepa faʻapipiʻi. O lau laititi e faʻaaoga i meaai e pei o fualaau 'aina.

Faamatalaga faaopoopo! O Tillandsia o le aiga o Bromiel ma e silia ma le lima selau meaola.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O le igoa tillandsia na tuuina atu i le laau na saunia e Karl Linney, o se tagata suʻesuʻe o le biologist Suetena ma le natura. O le fugalaau na faaigoaina ia Elias Tillands, o se fomaʻi Finnish. O Tillands na mafatia mai le "fefe i le vai," ma talitonu sese ai Karl Linnaeus o fua o loo ufiufi ai laʻau o le laau e puipuia ai o ia mai le vai, ma, faatusatusa nei mea moni e lua, na ia tuuina atu le fugalaau i lona igoa.

Homeland o le laau

I lalo o le natura masani, e totoina ai tillandsia i vaega o vaipanoa o loʻo i lalo o le vevela ma eria o le Amerika i Saute, Atenitina ma Chile, pe a iai le maualuga o le vevela. Nofoaga faanatura: o le pito i luga o le togavao ma le maualuga ma le malulu ma le paolo mai le susulu o le la.

Fugalaau masani

Tausaga o le tausia o vao eleʻele o tarlandsia

Tillandsia - tausiga i le fale ina ua uma ona faatauina, fuga ma totoina

E le pei o isi laau totō, o vaomalo eleelea e ola lelei i le fale pe a fai e maua ai se siosiomaga lelei. E i ai pea se nofoaga mo tillandsia i totonu, ma o se foliga e le masani ai e le mafai ona vaivai i le fiafia ma le fiafia.

Lulu

E ui lava o le fugalaau e sau mai le vevela ma e fiafia i le vevela, e fautuaina e faatumauina le vevela i totonu o le potu i le 20-25 ℃ i luga o le zero, e le taliaina le vevela. I le taumalulu, e manaʻomia e le laau ona tuʻuina atu se taimi malolo ma faʻaitiitia le vevela i le 15-17 ℃, ma tuʻu ai i luga o se sulu faʻamalama malamalama.

Malamalama

Tillandsia moli e manaʻomia e faʻasalalauina, susulu malamalama o le la e mafai ona faʻaumatia le laau. O le nofoaga sili e tuʻu ai o le a avea ma faamalama sisifo ma sisifo, ina ia paʻu le la ile laau. I le taumalulu, faʻaopoopoina le faʻamalamalamaina o laʻau. O itula o le ao mo le laau e tatau lava ona le itiiti ifo i le 13 itula.

Malamalama e tatau ona faasalalauina

Faʻasa

Faʻatau ona o le leai o aʻa ma se ulo e pei ona le manaomia, ae afai e le lava le susu o le laau i totonu o le potu ma amata ona afifiina ona laʻau, ia faia mea nei:

  • Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete aʻa mai le faavae.
  • Liligi le vai i totonu o se pesini poʻo se pusa. E fautuaina le faʻaaogaina o le suavai ma le timu, ae afai e leai, ona ave lea o le vai inu vai i le vevela o le potu.
  • Tuu lau vaalele i totonu o se pusa ma tuu mo le 1-2 itula ina ia tumu le fale i le susu.
  • Aveese mai le pelvis, faʻafefe ma toe foi i se nofoaga tumau.

O le faʻamatalaga faʻamatalaina ua fautuaina ina ia faia i taimi uma, 1-2 taimi i le masina i le taumafanafana. I le taimi o le taotoga, e sili atu le aua le paʻi i le laau, faʻamapulaʻa ia te ia e fufulu. Tillandsia tausiga i luga o le ea i le fale e aofia ai le pulea lelei o le malulu i totonu.

Fugalaau taele

Lafoaia

O le fufuluina o meaai o se faʻatagaga masani i aso taitasi. O le laau e maua ai meaʻai ona o le tafe mai o le vai i luga o ona laulaau ma fatuga, o lea e tatau ai ona faia le taamilosaga i aso uma, ma i le vevela o le tau - 2 taimi, taeao ma afiafi, fafagaina o le laau ma faateleina le maualuga.

Taua! A faʻapipiʻiina, e tatau ona ufiufi le puipui i se ata tifaga ina ia le maua ai le susu, pe a leai o iai se tulaga lamatia o le fugalaau o le a oti aʻo lei fuga.

Totogi

O se faailo taua mo le soifua manuia o Tillands Airborne Root o le malulu o le ea. E tatau ona sili atu ma le 70%. Mo le faʻaauau, faʻaaoga se vaalele faʻalelei faapitoa, ma afai e le o lea, ona tuʻuina lea o se koneteina i tafatafa o le laau ma faʻapipiʻi masani. I le taumalulu, e faʻafefiloi faʻamafanafana i se solo susu. Mo le faia o se microclimate talafeagai, e faʻaaogaina ai florariums. E mafai ona e faʻaaogaina se vailaau mamana masani pe mafai.

Soo

Tillandsia e leai ni aʻa ma i le eleele e le tupu. I le fale, e tuu le laau i luga o se fugalaau, lagolago i le uaea, o se fasi uila, fasi mago. Ae maise lava mo epiphytes, o mamanu faapitoa o loʻo faʻatau atu: ogalaau, atigi, maa teuteu.

Faʻalogo lelei! Aua nei faʻaaogaina mea faʻalanuʻu i le vali poʻo le varnish, faʻapitoaina mo ni fesoasoani faʻapitoa.

Polokalame faapitoa mo le laau

Laʻei pito sili

Faʻaaogā fomaʻi e le o iai le hauva, pulu, kopa, zinc - o mea inu ia i le laau. E le faatagaina le faʻaaogaina o fomaʻi faʻasaina. Fafagaina o vaovao ma faʻatoʻaga mea lelei e lelei. A faʻaaogaina le fugalaʻau maeʻa, faʻaitiitia le fua faʻatatau i luga o le afifi i le fa taimi.

Faamatalaga faaopoopo! I le taimi o le taotoga, e le tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi. O luga o laei e faʻafefeteina i le vai mo le faʻavaivai, lea e faʻaoga saʻo i luga o le eletise vao ma pulupulu i laulaʻau ma ogalaau. Fai le taʻaloga 1 taimi i le 1.5 masina.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Tillandsia Anita - tausiga ile

E fulafula le tillandsia i le tausaga pe a oʻo i le 2-3 tausaga, pe a maeʻa ona amata ona uluola, tuʻuina atu lauʻau, ma tuʻuina atu uma le malosi, e mate.

Ituaiga fugalaau

O Tillandsia e fesuisuiaʻi ma matagofie. Muamua, e faʻasaʻo se taliga lea e sosoo ai ma le susunuina o ata mulimuli ane. O le tele ma le lanu o le tumutumu e faalagolago i le eseese o fugalaau.

O le lalelei tele o fua o vao

Fugalaau fuga

O fuga o le afu e fuga mai le tasi i le isi, ae o le paʻu o le pulupulu e le mafai ona seleseleina, aua e foliga mai e ese ma teuteu.

Vaitaimi

O le tele o taimi o le fugalaau e mafai ona ola i nai masina. I le vaitau o le fugalaau, e tatau ona e mataʻituina le maualuga o le vevela ma le tulaga o laulaau, faia le taina masani ina ia lava le malosi o le laau mo fanau.

E tatau ona e iloa! O le laau faʻatasi ma le lagolagosua e masani ona tuʻu ifo i totonu o le vai, o le mea lea e sili atu ai le vave filifilia o se mea faʻalagolago mo le lagolago, lea o le a le vave faʻaleaga ona o le tele o le tele o le susu.

Teuteu

Bromeliad family - tillandsia, pineapple, bromelia ma isi
<

O le faʻavaeina o le fugalaau ma lona teuteuina e le manaʻomia mo le laau. Naʻo na faʻamago pe faʻaleagaina laulaʻau, puʻu ma fugalaau ua aveesea.

E faapefea ona fua

A maeʻa ona totoina, faʻaleleia le eletise i luga o le ea e mafai e tamaiti ona o. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua faʻaleleia ai le laau. E momotu ese tamaiti mai le tina pe a oʻo i le 5 cm le lautele. Ua vavae ese laʻau i se naifi malosi, o le nofoaga e faʻafefeteina i le falaoamata koala (faʻaaoga uma le pusa laupapa ma le carbon carbonate). O le totogo e pipiʻi i le lagolago na saunia muamua.

Faʻaauau le tausiga, faʻapea foʻi ma se tagata matua: totoina, fafagaina, taʻele. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le pepe o le a vave ona tuʻuina atu i le lagolago pe afai e te tuʻuina le moss-sphagnum poʻo le niu niu i lalo ifo. I tillandsia, e 5-8 tamaiti e ola, o lea e faigofie ai ona fuga le fugalaau, e oo lava i le fale.

Faʻaleleia o fugalaau e tamaiti

<

Suiga

O le ea o le laau e matua maaleale ma pe a momotu ese mai le lagolago, latou te malepe ma ua faaleagaina. O le toe totoina o se fugalaau i se isi lagolago e le manaomia, talu mai le tuʻuina o se vavega faʻapitoa i se nofoaga tumau, e tatau ona e mafaufau muamua i se nofoaga matagofie, umi ma faʻalelei mo tillandsia.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Aua nei galo o le fugalaau e sau mai i vailaʻau ma e manaʻomia ai le gauai, tausia ma le fatuina o tulaga lelei microclimatic. O le mea e leaga ai, o le faʻaaogaina o fomaʻi ma iniseti e faʻasaina. O le fugalaau e le faʻafefeina aʻafiaga o mea oona ma mate ai. Lelei e puipuia se faʻamaʻi nai lo le togafitia.

Pests

O se mataʻu ma se apogaleveleve e masani ona i luga o le laau. Faʻatau i latou i le fufulu ma le maeʻa maeʻa o le vao. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaogaina se fasimoli.

Tillandsia siliva

<

Faatasi ai ma faamaʻi, o laupepa e sili ona taatele. I lenei tulaga, o le laititi selamala malamalama e aliali mai i luga o laulaau, lea e iu lava ina liua i lanu enaena, ma faasolosolo malie ona maua le laau. Ua fetogia se fugalaau maʻi.

Isi faafitauli

Pe a tupu se fugalaau ese mai fafo, atonu e tulai mai ni faafitauli, mo se faataitaiga:

  • tillandsia e le fuga - atonu o le laau e le lava le vevela poʻo le malamalama ma e na ona manaʻomia lava ona siitia atu i se isi faamalama;
  • o laulaau ua feliuliuai i totonu o se afifi ma ua mimiti a latou moto - e le lava le susu, e tatau ona suia le faasologa o le totoina;
  • laʻau e vaivai - e malulu le fale, e manaʻomia ona faʻalautele le vevela i le potu;
  • e leai se tamaʻitaʻi - o le lālā e leai se meaʻai, e manaʻomia ona faʻaleleia.

Tillandsia flyworm

<

Eseese o fugalaau

Faatasi ai ma le tele o meaola o le vanlandia, o ituaiga nei e sili ona fetuunai mo le ola i le fale:

  • Faleoloa. O le rosette e mafiafia, o laulaau e manifinifi, filosolo, o fugalaau e lanumumu-lanumoana. Na maua le igoa mo le paʻu i lau e susulu i le siliva i le susulu o le la.
  • Ulu o le mea oona. O laulaʻau e faʻafefeteina, afifi malosi, e pei o 'ie. O le fugalaau e manaia le piniki ma lanu lanumoana, e foliga lelei.
  • Foo-shaped. E leai ni aʻa, o laulaau e vaapiapi i ni faʻamaufaʻailoga mataʻutia, o laulaʻau e ufiufi i luga o le paʻu paʻepaʻe mama. O fugalaau e laiti, leai ni lanu, samasama.
  • Tillandsia o le viol-flowered. E foliga mai o le kela. O Rosettes e laʻititi i le lapoa, e oo atu i le 5 cm, o laulaau e manifinifi, e faʻapipiʻiina, o pulupulu e lanu violē, ma lanu lanumeamata i taimi masani e piniki i le taimi o fugālaau.

Tillandsia xerography

<
  • Bootsy. O laulaau e lautele i le faʻavae ma faʻamalo foliga tutusa o le lanu o le emerald, faʻatalanoa ma fesoʻotaʻi. E fuga le fuga i le vaeluaga piniki ma le lanu violē.
  • Tillandsia calyx (Tillandsia juncea). O laʻau e pei o vao ma e aoina i se sola. O le fugalaau o se lanu uliuli.
  • Tillandsia bulbose (Tillandsia bulbosa). O laulaau e manifinifi, umi, mafiafia. Pe a fuga le laau, o laulaau pito i luga e mumu, ma o le fugalaau e alu i luga o se fatu lavender.
  • Tillandsia xerography o le ituaiga sili ona tele. E tupu ile 1 m le maualuga. O lau o le siliva, ua feliuliuaʻi i pito. E matua matagofie lava i le taimi o le fugalaau: o laumei lanu enaena e lanu piniki, o laulaau lanumeamata-lanu samasama, ma o le fugalaau lava ia e lanu viole.

Tillandsia mea faʻafuaseʻi o le vanimonimo ma lona matagofie ma lona taua. O meaola eseese e eseese i latou lava i le foliga ma lanu o lau, lapopoa, ata. I le faatauina mai o ituaiga eseese eseese, e mafai ona e fatuina se fefiloi fafo e aunoa ma le faʻapalapala o ou lima ile eleele. E faigofie le tausia o laau, o le tulaga autu o le maualuga o le suamalie ma le taina e le aunoa.