Laʻau

Fugalaau vine: matagofie ma le matagofie o teuteuga o le togalaau

Pe a fuafuaina fuafuaga o fanua i la latou 'upega tafaʻilagi, e seasea lava ona musu se tasi e faʻaaoga vine. O lenei meaola faʻalelei o se teuteuga matagofie mo gazebos, terraces, fale faʻatoʻaga. E maua ai le manaia lelei i le vevela ma puipui puipui o le fale mai le susu ma le pefu, ma le togafiti - mai mata prying o tuaoi.

Igoa igoa

O vine i le vao e tupu i Asia ma Amerika i Matu. Faʻaliliu mai le Eleni Parthenocissus o lona uiga "ovy virgin". O fua o lenei laau e nonoa e aunoa ma le palotaina, o le mea lea e le masani ai le igoa. O ata teuteu o meaola faʻapitoa na faʻaaogaina i le ata mai le seneturi lona 17, teuteuina fale i paka ma fanua.

Ituaiga ituaiga o vine

I le ata, e tolu ituaiga o laau o loʻo faʻaaoga.

Lima laulaʻau, poʻo le vine vine

O lenei meaola na aumaia ia i matou mai Amerika i Matu. O ona lauʻau e oo i le 20 mita. O lanu mumu mumu lanu meamata ma le matutua. O lau e lavelave, e aofia ai laʻau e sefulu-futu leʻo e iai le pito i luga. O le pito pito i luma o le laupepa e lanumeamata lanumeamata, o le pito i tua e fai sina mumu, e laitiiti le pala. Laʻau o inflorescences, e ao mai mai le tolu i le fa fugalaau laiti, e fai ai ni lanu lanumoana.

O vine vine e le lelei, umi, malulu. Faʻapenaina e totogo, fatu ma le taoto. E le fefe o ia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tele ituaiga o mea teuteu:

  • Engelman;
  • Puipui;
  • Hairy;
  • Saint-Paulo;
  • Star Shawers.

Triostrenny poʻo vine vine

O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Far East. O fualaau suamalie e matua ese lava i foliga e mafai ona oʻo atu i le 20 cm. O le lanu mumu mumu o lau i le tautotogo ua suia e se tan i le autumn. O mea laiti laiti ma le le fiafia e fai ai ni fua-lanu uliuli. Lelei lelei le Liana i luga o le lagolago ona o le tele o antennae ma ipu inu. Triangular vine o se puipuiga lelei mai i le ea. E mafai ona tatalia ni fulu malulu.

O ituaiga taatele o ituaiga:

  • Vicha;
  • Lila;
  • Auro

Vine vine

O lenei ituaiga o vine e i ai laulaau muamua, lea e aofia ai laulaʻau lapopoa. O le lanu o le pito i luga o le laulaa e lanumeamata lanumeamata, o le vaega pito i lalo o se paʻu laitiiti. E oʻo atu i le 3 mita le afaina o vaʻa. E le taliaina e le laau le malulu, na o na o le itu i saute e totoina.

Fugalaau a le teineitiiti: o le faʻalavelave o le totoina ma le tausiga

E vave ona tupu vine vine pe afai e totōina i totonu o le eleele faʻasusu i totonu o se vaʻaiga malamalama. I le tautoulu, o le vine vine a le teine ​​e ola i le itu i saute o le fale e suia ai la latou lanu i le lanu violē ma avea ai ni fuifui matagofie o vine.

E mafai ona totoina vine i le taumalulu pe fuafua e totō i le tautotogo. Pe a totoina fualaau a le teine, e tatau ona e vaʻaia le mamao mai fualaau i le lagolagosua i le mita e tasi ma le totoina le vine latalata ile mita e tasi i isi togavao poʻo laau.

Laʻau mo le vine vine

O le eleele e sili ona talafeagai mo vaʻavaʻa o le laufanua leaga ma le PH e tuʻuina atu ai se tali malie pe aititi. O fualaau a le teineitiiti e le lelei ma o le a ola i luga o se eleele, ae mo le totoina o se laau e sili atu ona lelei le saunia o le eleele o lenei fatuga:

  • fanua;
  • humus;
  • oneone.

O nei vaega e tatau ona faia i se fua faatatau o le 2: 2: 1.

Faʻafefea ona totoina vine i le tautotogo

O fualaau a le teineitiiti e faʻafefe lelei ai le totoina o mea. Afai e faafuasei ona i ai se manaoga e totoina vine ua uma ona totoina i se isi nofoaga, fai galuega i le faasologa lenei:

  1. Latou te filifilia se nofoaga mo le gafa ma eli se lua i le lautele o le aʻa o le togavao, ae o se mea e loloto atu.
  2. Latou te faʻapipiʻi alavai mai le mafiafia o le maa, faʻalautele le pala po o piliki paʻu ma le mafiafia o le 15-20 cm.
  3. O le oneone e tusa ma le 20 cm ua sasaaina i luga o le alavai.
  4. O le lua o le afa e tumu i palapala.
  5. O le lua sauniuni e tatau ona tu mo le lua vaiaso, ina ia faʻapipiʻi le palapala.
  6. Latou teliina se togavao o vine, i le vavae muamua o le sasa.
  7. E tuʻuina le eleʻele eleʻele i totonu o se lua ma ufiufi ile eleele, ma tuʻu ai le ū o le vao i luga o le eleele.
  8. O le togavao e faʻafeinu ma faʻapipiʻiina.

Ina ia atili ai ona maua aʻa, e mafai ona faaopoopo Kornevin i le eleele.

E faʻafefea ona tausi vine

E faigofie ona tausi vine. E na o le tatau lava ona tipi le tipu ma le vai i le taimi malogo. Ina ia mafai ai e le liana ona ulu ma umi, e tatau ai ona fatuina fualaau sili atu ona lelei mo le tuputupu ae, e pei o:

  1. O vine e fafagaina i le masina i le fua o le 1 pakete vai i luga o le laau toto, vela ma faʻamalo le eleele.
  2. E masani lava, i le faagasologa o le tuputupu ae, o le aʻa o le vine vine a se teineitiiti o loo faʻaalia. o le mea lea, e tatau ona liligiina le eleele i lalo o le laau i se taimi talafeagai ma le vaʻaia laitiiti.
  3. E sili atu ona lelei le ufiufi o le liʻo vavalalata o le fusi ma le mutia mūmū, o le peat or rip leaves.

E faʻafefea ona fafaga fualaau a le teine ​​i le tautotogo

E le manaʻomia e vine o le teineitiiti lavalava masani, e leai ni meaʻai e totoina i le togalaau i le taimi o le totoina. Fertilizing e fautuaina pe afai e manaʻomia ina ia faʻamautinoa le faatelevaveina o le tuputupu aʻe o le vine.
O fuavine e fafaga i le faaiuga o le tautotogo ma i le ogatotonu o le taumafanafana. I le taimi nei, e sili atu ona faʻaleleia le faʻamaʻiina e le laau. Nitroammophoska (50 gr Per 1 sq. M.) Pe Kemira-Universal fugala (100 gr. Per 1 sq. M.) Faʻaofiina ile eleele.

Faʻatauina ma teuteuina vine o teine

O le tuputupu ae malosi o laʻau i vine e amata ile tolu tausaga talu ona totoina. O le taua tele o le sao saʻo o le skeleton o le laau. E tatau ona fuafua le vaega o le a tuu ai le pale o vine. O faʻamalosi e faʻasolo i le itu saʻo ma faʻapipiʻi i luga o se lagolago. E tatau ona faia lenei mea aʻo faia pea le sasa. Green shoots faalogo ma le faʻaaloalo e faia soo se ituaiga.

Pe a faia le puʻu o le fusi, e tumau pea naʻo le puleaina o le tuputupu ae o tipu ma faʻapipiʻi le pale. O se vaega e faia i luga o se fatuga maloloina e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga togalaau. I le tautotogo, ua tipiina lala lala mafiafia i le fusi, faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻapipiʻi isi pu. I le tau mafanafana, afai o le vine e amata ona ola malosi, latou te toe gaosia le vine, tipi ese ai mamago ma faapuupuuina vine.

O le teuteuina o vine e tele ai le laʻau ma e tele lau laʻau.

Vitio: vevela vevela o vine vine

Faʻapenaina o Vaisama a le Teine

Mo le faʻaleleia, o vine e vavae ese, vavae poʻo fatu.

Laʻau

O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i le vaitau atoa o le tuputupu ae, mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn.

Faʻaleleia e afaina ua faia e pei ona taua i lalo:

  1. Filifili le laʻau talafeagai. E tatau ona faʻamaonia.
  2. Ona latou tipiina lea i ni fasipepa ma se umi o le 15 cm. E tatau ona i ai le aʻa e tolu peʻa, mai aʻa e tutupu.
  3. Pe a totoina, o le uluai nuanua e tanu i totonu o le eleele ma tuʻuina se lagolago.
  4. O le laau e masani ona faasūsūina ma puipui mai faʻataʻitaʻiga.

O le aʻafiaina o vine o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e faʻaaoga ai le peat-clay e sili ona lelei.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O le filifiliga faigofie mo le toe gaosia. O lenei metotia e sili ona talafeagai mo le au faifaatoaga e le mafai ona asiasi atu i la latou saite i aso taitasi e faʻafeinu vai masani.

Faʻafouina e ala i le tuʻuina atu o loʻo faia i le faasologa lenei:

  1. Fuʻu se paʻu papaʻu.
  2. Filifili se vine vine e tusa ma le 3 mita le umi.
  3. O le fana, e le vavae ese mai le mea tuai, e tuu i totonu.
  4. Faʻamasoa le lālā i le eleele i le maualuga o nodules ma laupepa.
  5. O le sasa ua ufitia i le eleele, ma tuua laulaau i luga.
  6. Ua faʻamaligi le vai i le vai.

Faʻapenaina e ala i le tuʻuina atu e talafeagai pe afai e le mafai ona faʻafeinu vai masani.

Fanauina o fatu

E faatauina fatu i faleoloa faapitoa pe seleseleina na oi latou. O se auala e sili atu le taimi e alu ai nai lo le faʻalauteleina e ala i le tipi ma le taoto.

Faʻasologa o Ata: Fatu Mina vine

E mafai ona e lūlū fatu i le taumalulu poʻo le fuafua e totō i le tautotogo. I le autumn, o fatu e tanumia i le eleele i le 2 cm. A o leʻi oʻo i lena, ua faʻafefiloi i le vai mo le 24 itula. I le tautotogo, o fatu e fetogi aʻo lei totoina.

Vitio: totoina vine mo teine ​​mo fualaau

Stratification o tamaʻi vine vine i le fale

O le fatuina o fatu o le fatuina lea o tuutuuga vavalalata ma natura mo i latou.

Pe a lūlūina fatu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tupu ai le natura. E taua le fuafuaina o le vaitau o le tau. O le vave totoina o le a taitai atu ai i le fatuina o fatu. O le vevela e tatau ona laʻititi nai lo zero.

Auala e faʻamalosi ai:

  1. Latou te faʻatumu ipu i le eleele ma faʻafeinu ai.
  2. Ua totoina fatu i luga o le eleele.
  3. Paʻu moe i se tamai palapala o le palapala ma susu.
  4. Popo ma ufiufi i le kiona.
  5. I le tautotogo, ua aveeseina le mea ufiufi.

Afai e le mafai ona faia le lūlūlūlūlū, faʻaaoga se pusaaisa mo le vevela. Fai faapenei:

  1. Tetee fatu i vai mo le fula.
  2. E lūlū fatu fatu i nai fagu.
  3. Faamama le palapala, ufiufi i se ata tifaga ma tuu i totonu o le pusaaisa.
  4. E totoe fatu i le pusaaisa mo le tusa o le 60 aso i le vevela o +5 ° C.
  5. A maeʻa, ona aveese lea o le afifi, ona ave lea o le fagu i le faamalama.

Faʻapitoa o le fuaina o vine

O le faʻaaogaina tele o fualaau a teine ​​e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le teuteuga o le laau. E fausia ai se ie puipui puipui, teuteuina o fanua, fale o togalaau ma pa.

Faʻaaliga ata: faʻataʻitaʻiga o le teuteuina o fale

O lenei vine lelei e lelei e pei o se mea e teu ai. I nofoaga e le mafai ona motusia se mutia masani, o vine o le teine ​​o le a faia se mea matagofie matagofie. O le mafiafia o le eleele ma eleele leaga o le a le avea ma pa puipui i le laau. E oʻo lava i le le lava o le malamalama, o le a faʻaalia uma uiga matagofie o teine.

O se kapeta teuteu ma le ofoofogia o le a faia vave ai le vine vine a se teineitiiti, ae e manaʻomia le leai o se tausiga

Mo le faia o se paʻu palapala i luga o le eleele, o le totoina o fatu laau e tuu mamao atu ile tasi mita mai le tasi. O fua e le tupu i lalo o le kapeta lanumeamata. O le a le faalavelave i isi ogalaau tetele, pe afai e te le faatagaina le sasa e salalau i tua atu o tuaoi o le nofoaga atofaina.

Afai e te fagotaina faalua faalua, o le a vave ona tosoina le vine e le vine.

I le faaopoopo atu i mea matagofie teuteu, o le lelei o fualaau a le teine ​​e aofia ai:

  1. Malosiaga e ola ai i luga o soʻo se eleele.
  2. Faʻafaigofie faʻapitoa i le tele o auala.
  3. Fausiaina vave o le lanu meamata.
  4. Le mafai ona puipui puipui o fale mai tulaga leaga o le siosiomaga.
  5. Faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O aʻafiaga o fualaau a le teine ​​e aofia ai le malosi o ona aa, lea e faʻalauteleina mita e latalata i le ogalaau. O le tuputupu ae o fualaau a teine ​​e tatau ona mataʻituina pea lava pea: aveese le tele o tanu ma seleselega. E mafai ona tele ni atugaluga i vine e sili atu ona totogo, aua e faigata ona aveese mai le saite.

Aveese vao vao i le faasologa lenei:

  1. Otioti pe tape uma laʻau o le laau.
  2. Oti ese le mea autu o le laau.
  3. E vavae ese le paʻu mai le lagolago.
  4. Lanu, pu ma aʻa e mu.
  5. A oʻo mai pine fou, o toga e togafitia i se vaovao, mo se faataitaiga, Roundup.

Ina ia faʻaumatia uma vine a le teine, o le a le itiiti ifo ma le lua tausaga e alu ai e faʻafetaui ia laau o le laau.

A o totoina fua o vine, e tatau i le tasi ona faia ma le faʻatinoina le filifiliga o le lagolago mo le vine. Mo le totoina, naʻo se puipui monolithic e faia i piliki, sima poʻo laupapa e talafeagai.

E le mafai ona e totoina se vine i luga o fale ua pala. O le laau e sili atu i le fausaga, o loʻo i ai se tulaga matautia o le paʻu.

O le puipui faʻapipiʻi e le talafeagai foi mo se lagolago. O vine e mafai ona paʻu ma se fasi pepa. O afu o fetolofi e paʻu i lalo o le taualuga e mafai ona faʻaumatia ai. Afai o le taualuga e lagolagoina e le liana, ona le tatau lea ona faia i le vevela po o le tui, o le a na ona nutimomoia e le laau fasi pepa.

O le vine o le teineiti e tele naua mea lelei na avea ai ma vaega taua o le mamanu o le laufanua. E faʻaaogaina mo le faʻatutū ma le faʻataina o togalaau. O le a le faia e Liana se faʻalavelave tele i ona tagata pe afai e teuteuina vave lapalapa ma aveeseina nisi togi. O le tuputupu ae ma le tausiga o le laau o le a manaʻomia ai se taimi itiiti, ma o le taunuuga e sili ona lelei.