Laʻau

Hoya - o se laau manaia matagofie

O Hoya o se laau matagofie tele mai le aiga Kutrovy. O loʻo faʻatusalia mai i vine mamago ma laau talatala. E masani lava, e filifilia e le hoya se laau malosi mo le lagolago. O laʻau felanulanuaʻi, gaʻo ma faʻatoʻaga o le laau e ufiufi i paʻu paʻepaʻe, susulu, e pei o le vevela. O lea la, o le hoya e masani ona taʻua o le "wax ivy." O lona lauʻeleʻele o le vaomatua o vaomatua o Asia i Sasaʻe, Polenisia ma Ausetalia i Sisifo. E oo ane i le faaiuga o le XVIII senituri. o le laau na aumai i Europa, mai le mea na salalau ai i conservatories ma greenhouses. I aso nei, ua ola le liana i le tele o fale, faafetai i laʻau matagofie ma fugalaau ma se manogi matagofie, manogi manogi.

Faamatalaga faʻatau

O le Hoya o se laʻau faʻamalosi poʻo se vao ma ni fuga faʻalaʻau, faʻalaʻau. O le umi o 'upega e mafai ona oʻo i le 10 m. Muamua, o le ulu luga e tupu aʻe, e ufiufi i se paʻu lamolemole-paʻu enaena, ma o le aluga o le taimi e sui lanu meamata ma lau lau. Faatasi ai ma le lava o le suamalie, e aliali mai le ea i totonu o manoa. Ae i se taimi mulimuli ane, o le laʻau ua lignified.

I luga o le umi atoa o laʻau, o ni laulaau o se foliga faʻalelei ma se pito pito i luma. E faʻamaʻa, latou te faʻapipiʻi le laau latalata i le meaʻai. O le pito i luga o laulaau laititi e susulu, o le a faasolosolo malie lava ona avea ma mea mataga. O le ipu lava ia e sili atu ona vaivai i lona matua. Ole umi ole laupepa e 5-8 cm, ma le lautele e 3-5 cm.

Ua susulu Hoya ia Iuni ma e mafai ona tumau seia oo ia Oketopa. E tupu i galu. E ese le siaki ese e oo i le 3 vaiaso. O inflorescences ua faia i luga o fugalaau fugalaau faapitoa e aunoa ma laulaau. O fugalaau fugalaau matagofie e aoina i ni mea lapopoa pe faʻapipiʻi. Corolla e aofia ai le 5 tafa o vaʻalele ma se pito taua. I le ogatotonu o se pale pito i luga o isi mea na tuufaatasia. O fugalaau taitasi e foliga mai o se fetu mafiafia e iai le lapisi o le 1-2 cm. O lona lanu e paʻepaʻe, lanu viole, mumu poʻo le kulimi. O le pale e masani lava ona feteenai i le leo po o le saturation i petals.








O fugalaau a Hoya e maua ai se manogi manaia, manaia. Ua mamanuina ina ia faatosina mai iniseti. Latou te gaosia foi le tele o nectar, lea e aoina mai i le mataʻu. A oʻo le fuʻa, e le mafai ona aveeseina le totogo, aua o le a tupu ma tatala ai fou fou.

Meaola ma mea teuteu

O le ituaiga o hoya e aofia ai le silia ma le 50 ituaiga o laau. I le aganuu, naʻo se vaega o ia mea e faʻaaogaina.

Meaty hoya (carnosa). O lenei laumei, lignified liana e oʻo atu i le maualuga o le 6 mita. I luga o le vevela o laʻau, o lau o le lanu lanumeamata lanumoana lanu. O le malulu o le malulu o le 10-15 matupu e fuga mai i luga o papatusi lamolemole lamolemole. O fugalaau e pei o le Star e sasaʻe mai se manogi malosi ma paʻepaʻe paepae poʻo le piniki. O le pale e sili atu le pogisa, o le uaina o le uaina. O le fugalaau e tupu ia Iuni-Oketopa ma e mafai ona toe faalua 2-3 taimi i le tausaga. Eseesega:

  • variegate - o lau lanu lanumeamata lanumeamata e vaʻavaʻai i se lanu moa lanu;
  • Tricolor - o piniki piniki ma kulimi o loʻo i luga o lanu lanumeamata uliuli;
  • compacta - o se meaʻai ma laʻau laititi i luga o luga o le mea e iloa ai le mamanu;
  • minibel - lanu lanumeamata lanumeamata ma laumei malamalama e tutupu e oo i le 19 cm le umi ma le 2 cm le lautele, ma i luga aʻe o laʻau faamalu e 20 fugalaau e iʻu i le 18 mm le vaaia. O lauulu lanu piniki lanu enaena e teuteuina i se paʻepaʻe paepae paʻepaʻe ma se mumu mumu i le ogatotonu.
Meaty hoya

Hoya le matagofie (bella). O fuga vine ua faʻafefeteina e fai ai se lala vao, ae aunoa ma le lagolago o le a le toe lelei. E tupu tele lau vao. I le va o le mea na tupu mai i luga o faʻalaloalo, e fuga mai ai le telefoni mulfulal. Paʻepaʻe, kulimi poʻo fugalaau lanu piniki o le saʻo sao e aofia ai petals o loʻo punou i totonu ma se pale faʻasese i le ogatotonu.

E manaia Hoya

Hoya multiflora (multiflora). Ua ufiufi le vine o le tino i laʻau vaapiapi lanu o lanu lanu tutusa. I luga o lea mea, o le a fuga mai ai le tele o mea e tutupu i luga o le eleele. O fuga o fugalaau taʻitasi e matuā malosi lava. I totonu o le nofoaga tutotonu o vaʻavaʻa. O le lanu e taatele i paʻepaʻe, kulimi ma lanu samasama.

Hoya tele-fuga

Concave Hoya (lacunosa). O le laau o le epiphytic e faʻapipiʻiina i luga o laʻau faʻapipiʻi e faia ai se laʻau matagofie o lanu lanumeamata lanumoana i le foliga o se rhombus. O latou umi e oʻo i le 6 cm. O pito e afifiina i totonu. Laititi paʻepaʻe paʻepaʻe po o kulimi 'ua faʻaputuina i faʻamalama eleelea. O paluga e ufiufi i le lapisi lapoa ma punou i le ogatotonu, e pei o le tama e foliga mai o se polo. Eseesega:

  • popsicle - o laulaau e ufiufi i se mamanu mamanu mamanu, ma fugalaau i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e faapaleina i se pale samasama samasama;
  • tova - tupu lau lanu meamata lanu meamata.
Concave hoya

Hoya Kerry. O fusi faʻataʻetaʻetaʻi faʻamalosi e teuteuina i laʻau e pei o le fatu. O fugalaau e aofia ai petals cream petals ma se lanumumu lanumumu mumu po o le piniki, ma o le fea o paʻu o le pogisa nectar pogisa. E aoina i le faamalu i le foliga o se hemisphere o le 15-25 iunite.

Hoya Kerry

Hoya Calistafilla. O laumei umi e ufiufi i lau lanu lanumeamata ma vela pouliuli. O le umi o le laʻau e 15-17 cm, ma o le lautele e 7-9 cm. O le faamalu e aofia ai 15-20 fugalaau ma le 5-10 mm. Yellow-brown wax petals e siomia le pale papaʻe.

Hoya Calistafilla

Hoya Kumingiata. O le vine tino ma ni fua lanu fuamoa o se lanu lanumeamata i le taumafanafana ua ufitia i le tele o faamalu samasama ma paluna paluna.

Hoya Kumingiata

Hoya pentaflebia. O le fesuisuiai, o le totogo o le vao ua ufitia i laulaau lanu meamata susulu e oo i le 16 cm le umi. E lima vela filamenti e manino ona iloa i le lau. Ole laumei e tele-faʻafefeteina e aofia ai fuga samasama ma se pale papaʻe.

Hoya pentaflebia

Hoya gracilis. Oval e oʻo atu i le 6 cm le umi e ola i luga o moli vevela. I le tau mafanafana, o paʻu palamole ma fugalaau lanu piniki e fuga mai i luga o pulupulu. O le pale pouliuli e ufitia i lanu samasama.

Hoya gracilis

Ua lomia e Hoya. O se vine e vave ona tuputupu ae ma laititi, lau ovalu e faʻamavaeina faamalu faʻamalama i lanu piniki. O le ituaiga Silver Pink e iloga i se tuaoi vavalalata siliva i tafatafa o le gaʻo.

Ua lomia e Hoya

Hoya Macrophyll. O vine vavalalata tele e ufiufi i laʻau paʻu o lanu eseese. Malamalama o le malamalama i le ogatotonu e vaaia i luga o se lanu lanumeamata lanumoana. O faamalu laʻau e aofia ai fugalaau lanu piniki ma se pale lanu mumu-lanu violē.

Hoya Macrofilla

Hoya Mindorensis. O le Liana e ufiufi i laʻau paʻu paʻu e oʻo i le 11 cm le umi. I totonu o le paolo latou te valiina i le lanu uliuli, ma i le la latou te liu mumu. O fugalaau mumu lanu mumu ma totogo mai fafo e aoina i se mea e le maua.

Hoya Mindorensis

Faʻatauga auala

I le fale, e faʻaleleia laufanua i le vao. Mo lenei mea, o le faʻamalosolo apical ma laʻau e tusa ma le 8-10 cm le umi e faʻaaogaina. O le vaega pito i lalo e togafitia i le "Kornevin" ma tuu i totonu o se ipu malamalama i le vai pe tanumia i le muamua nuanua i le oneone ma eleele palapala. I luga e te manaʻomia e ufiufi le 'au i ata tifaga poʻo tioata. O le maualuga o le ea o le ea e + 20 ... + 22 ° C. O le faagasologa e 10-15 aso. A maeʻa, ona totoina lea o le fatu i totonu o se tamai ulo ma le eleele mo laau matutua.

Talu ai ona o aʻa o le ea e masani ona faia i ni manoa, e mafai ona faʻaleleia le hoya e ala i le taoto. O le faia o lenei mea, o se miti itiiti e faia i luga o le ala, ona oomiina lea i totonu o le palapala poo se fusi i le moss susu o loʻo tumau. A maua aʻa malolosi, e vavae ese le pia mai le fale autu. O le faʻaaogaina o lenei metotia, o le fugalaau o le a tupu i lalo ifo o le tausaga.

Totoina ma le tausiga

Ua saunia se meaʻai mo le totoina o le hoya. I le fale, e totoina le laau ile 1-3 tausaga. A o televave le pale, e manaʻomia le lagolago faʻalagolago. O le palapala e tatau ona mama ma vaʻaia, ma le lelei lelei o le vai ma le ea. E mafai ona aofia ai:

  • peat;
  • moss sphagnum;
  • perlite;
  • laufanua togalaau.

E masani ona faamemelo i lanu, o le gafatia e filifilia e sili atu ona mautu.

Malamalama E manaʻomia e Hoya se malamalama pupula, ma faʻasalalau. O le a lelei o ia i le faamalama sasaʻe poʻo sisifo, faʻapea foʻi i le ogatotonu o le potu i saute. A o faagasolo le vaitau, e taua tele le aua le gaoioi le laau. E oo lava i le liua o lona togi o le a taitai atu ai i le paʻu o pupu.

Lulu O le fugalaau e le taliaina le vevela. I le taumafanafana, e toʻafilemu o ia i le 17 ... + 25 ° C. I le taumalulu, e tatau ona toe fetuunai le laau i totonu o se potu ma le vevela o + 10 ... + 15 ° C. O faʻataʻitaʻiga ma le malulu malulu e aʻafia ai foliga vaaia, o se vaega o laʻau e paʻu'ū.

Totogi. Hoya e fetaui ma le masani masani ile potu, ae tali atu ma le agaga faʻafetai i le faʻaleleia masani ma le taʻele. I le taimi o le fugalaau, aloese mai le vai. E tatau ona fufulu taimi ile laulaʻau mai le pefu.

Faʻasa. E le tatau ona faʻafefe le vai i totonu o le fagu, peitaʻi, o le vevela malosi o le palapala e le manaʻomia. E fautuaina e faʻaleleia le eleele ile susu, vai faʻavave 1-2 taimi i le vaiaso.

Fertilizer. Faalua i le masina, mai Mati ia Oketopa, ua fafagaina le puaa i se mea taua tele. Ua sasaaina le fofo ile eleele ile mamao mai aʻa.

Faʻavaeina o le Crown. O se vine umi po o se vao vao e manaʻomia le lagolago. Mo vailaau faʻamalosi, mama, puʻe poʻo filo e faʻaaogaina. E mafai foi ona e tuu le umi umi na o le tautau mai le ulo. Ina ia taofiofia le paranesi, faʻailoa le fautuaga.

O aʻafiaga ono tutupu

Ua iloagofie le alo o Hoya i le malosi o le puipuiga, o le mea lea, o faʻamaʻi faʻamaʻi e le o aafia. E naʻo mataupu sili atu e faʻapipiʻi ai le malie.

I aso vevela, i le ea vevela, e mafai ona osofaʻi laau i meaola faalafua (mumu mūmū mūmū, aphids, iniseti iniseti, siama, mealybug). E taua le togafitia o gaʻo ma le eleele ma se iniseti. E matua faigata lava ona sola ese mai i le tino. O le tele o taimi e vavae ese mai ai vaega lelei o laau totō e vavaeina, ma o le toʻaga uma lava o le a faʻaumatia. O le palapala ma le ulo e faʻamaʻiina aʻo lei totoina.

O nisi o faafitauli e mafai ona faʻaitiitia e ala i le suia o le tausiga o le hoya. O laulaau ile lau e aliali mai pe a leai se, ma o nisi taimi e sili atu le malamalama. O le televave o le tuputupu ae, lanu mimiti ma le afaina ua faailoa mai ai le leai o se fuga. Afai e lanu samasama, ona vevela lea o le potu.

E masani lava, o le puaa e fesuisuiaʻi pea ma le tele e aunoa ma se taumafaiga faaopoopo, ae afai e le tupu, e tatau ona e faʻaleleia le tausiga o le laau. E manaʻomia ona ia puʻeina se fagu faʻaoga lelei. E tatau ona malulu le solo. O se mafanafana mafanafana ma le faatofu o le fagu i totonu o le vai mafanafana mo le 1.5-2 itula e fesoasoani e faaosofia ai le fetogi. A oʻo mai pupuʻu, e le mafai ona e gaoioi le laau.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E tele naua talafesa feteʻenaʻi e tusa ai ma le solo ivi e toatele le au fai togalaau e mafaufau ai: e mafai ona tausia se hoya i le fale? O nisi e taua i le tane toto. Latou te fai mai o le hoya e ola mai le fale o tagata matutua (tane ma atalii). Peitai, e leai se faʻamaoniga mo lenei mea. E i ai se talitonuga fou. E pei o le faamalosia o sootaga faaleaiga, e tatau ona teuina le fugalaau i totonu o le potumoe.

O le mea e ono tupu ai, o lenei laau laʻau matagofie ma lauusiusi susulu ma fugalaau manogi e le masani ai e tatau ona gauai. Afai o le mafaufau e malie i tagata e ona ma faʻafiafiaina o latou olaga, aisea e le tuʻuina ai le hoya i luga o le windowsill?