Laʻau

Faatoaga togalaau Moli: totoina ma totoina i le eleele ma lalo o le ata. Puipuia o Pest ma Disease

E tele ituaiga o togalaau togalaau (strawberries), ae o le ituaiga Honei ua umi ma le mausali le gauai o le au fai togalaau. E le gata ina tele ona uiga lelei, ae avea foi ma autu o felafolafoaiga vevela i le va o ona lagolago ma tagata tetee. E aoga le totoina o lenei ituaiga i luga o lau 'upega tafaʻilagi - oe filifili.

Talafaasolopito ma uiga o le ituaiga

O le ituaiga Meli e le o toe fou i le maketi. Na fafagaina i le 1979 i Amerika, ua leva ona iloa e le au faifaatoaga, ae na faamauina i le resitala a le Setete o filifiliga na ausia i le 2013. O suʻesuʻega uumi o le eseesega sa faia i le North Caucasus Federal Scientific Center mo le Horticulture, Viticulture, Winemaking, mulimuli ane na fautuaina lenei laau mo le galueaina i totonu o Central, Central Black Earth ma North Caucasus o Rusia.

O Honei vao vine e iloga i laina malolosi ma lapisi tetele

O laau o Honei e faʻasaina ma mamana, ma lanu lanumeamata lanumeamata e aunoa ma se susulu. O pi o loʻo i ai se foliga faʻalelei, faatasi ai ma le ua. Mea manogi o le manogi suamalie ma le manaia, e aunoa ma le manogi.

O fua lapopoa o le fugalaau Honei o loʻo i ai se lanu mauoa ma se ua faʻamalamalama lelei

Afai o le ae faitau e uiga i lenei ituaiga i totonu o le Setete o le Setete, aua nei e suʻeina le laau "vine", e le oi ai iina. Ma o le Meli, Festivalnaya, ma le lauiloa Zenga Zengana o ituaiga eseese o togalaau aina, ma o le "strawberries" ua na o le igoa vernacular mo fualaau suamalie, lea e matua faaaogaina.

Talu ai ona o le gaosia mai le meli na maua mai i ituaiga filifilia e lua-ogatotonu o le vaitau, ae o le Amerika Samoa e sili ona aoga ma uluaʻi matutua o le British Vibrant, na maua ai uiga sili ona lelei o "matua". O lenei vailaʻau o loʻo i ai uiga lelei nei:

  • Amataga vave. O fua muamua e aliali mai i le faaiuga o Me (i matu o le totoina, mulimuli ane, e mafai ona ese le vaitaimi i totonu o le 1-2 vaiaso), o le toe foi mai o fua e faauo, pe a ma le afa masina pe sili atu foi. Fualaau e totō taʻitasi i le vaitau.
  • Tele-fua. O fualaʻau e tutusa ma le 16-18 g, ae sili atu foi le tele, e oo atu i le 30-35 g, aemaise i le muamua ma le lua o tausaga o le fuaina.
  • Maualuga maualuga - e oo atu i le 400-500 g kaʻa mai vine pe 105-115 kg i le selau sikuea mita. O fua e faia i vine o 10-12 pcs.
  • O le mausali o le pulupulu o vine ma, o se taunuuga, lelei le tausia lelei ma le gafatia. O nisi tagata fai togalaau e maitauina Honei e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, o lona uiga, mai le tasi malaga i le fale i le faaiuga o le vaiaso i le isi, o togavao e seleseleina o le a maua ai ni fua fou. O le mea sili lea ona lelei i le ituaiga o mea manogi ma sili atu le solomuli.
  • Maualuga maualuga i aʻafiaga tau le siosiomaga. O le vailaʻau e faʻafeiloaʻi ai malulu o le malulu (e le mafai ona e ufiufi i le taumalulu i le itu i saute), ma le lamala, ma le vevela, aua e avea ma se vao malosi ma se laʻau lapoa lapopoa ma fatuina aʻa.
  • Taulaga faʻaaogaina. Mai lenei fualaupapa, e mafai ona e kukaina le tele o fualaau eseese mo le taumalulu: jam, jams, compotes. O le a faʻamautuina lelei nei mea ma e le faʻafefe ona o le i ai o le kulimi i fua, ma e mafua mai i le lelei o manogi.

O fuamoa meli suamalie o le a faʻamautu lelei i le siamu

O mea le lelei o le ituaiga e masani ona taʻua:

  • O le faʻaogaina o vao e faʻaumatia ai le verticillin.
  • Tofo suamalie o fua. O loʻo i ai se faʻamatalaga mo lenei mea: o vine o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini C (67.6 mg i le 100 g o fualaau aina), o lea e aoga tele ai.

Vitio: Honei fualaʻau fualaau aina

Faʻatoʻaga i fafo

E le manaʻomia e Honei ni fua faʻapitoa mo le tuputupu ae ma le tausiga i le taimi o fugālaau ma fualaau aina.

Totoina o Mea e Manaomia

Ina ia ausia ni gaioiga lelei, e tatau ona e faatauina mai mea e sili ona lelei o le totoina mai se tagata faatau igoa. O faʻatauga faʻafuaseʻi o le a maua ai se tasi o taunuuga: e te faʻaaluina le taimi ma tupe (palavai, mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe, ma isi mea), ono lamatia le le mafai ona e mauaina mea uma na e faʻamoemoeina. O le mea lea, o le tulafono muamua: faʻalatalata i le mauaina o vao mo le fausiaina.

E tatau ona iai ni aʻa ma lau lanu lanu enaena e aunoa ma se faʻaleagaina

E oʻo lava i le faʻatauina o fatu laau i totonu o le vasega pepe poʻo mai se faʻatoʻaga, faʻalogo lelei i le tulaga o le totoina o laau: o aʻa e tatau ona ola, e le ova ma e le mago, ma o laulaau e tatau ona aunoa ma ni afaina ma ni mea e faaleagaina ai. O laʻau paʻu, ua gaugau e taʻu mai ai e iai se siaki ma e le tatau ona faʻatau. O le mea lelei lava, e tatau ona i ai ni fualaʻau lanu meamata ma nifo (vaovao taʻitasi) 5-6 laulaʻau lanu meamata ma lanu (8-10 mm). Talu ai o fua o fualaau aina o lenei ituaiga ua totoina tuai, i le faaiuga o le taumafanafana, o le toto laau e toto i le tautoulu o le ai ai se taimi e totoina ai, o le mea lea, o le a fua mai i le tausaga e sosoo ai.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

Mo le totoina i le tautotogo, e masani ona maua mai laau, ma i le tautoulu latou te totōina ai a latou lava, teteʻa mai togavao. A e totoina vine i le avanoa tatala, e tatau ona e mafaufau i mea taua:

  • E sili atu le saunia o se moega mo le totoina o le autumn i le 2-3 vaiaso, ina ia faʻamautu le eleele ma e le faʻavaivai pe a uma ona tuʻuina le vao. A leai, o le aʻa o le laau o le a faʻaalia ma atonu latou te oti. Aʻo leʻi eliina, e faʻaaogaina le faʻamaʻi i le fua o se pakete humus, 70 g o le superphosphate ma le 30 g o le potassium pā i le 1 sq. Kilomita. m
  • Strawberry e fiafia ile palapala malamalama - chernozem ua fefiloi ma loam po o oneone oneone. O le tele o le eletise e le manaomia, o laau toto o le "fatten", o le tuuina atu o le lapisi o lau laau i le afaina o le fua, pe "mu" mai le amonia. E mafai ona faʻaaogaina le manulele fou i lalo o le moega i le lumanai i le maeʻa o le tautotogo, ma le sologa lelei i le tautotogo.
  • E le fiafia le laau i matagi malulu ma le susu o le susu, o lea e sili ai mo le filifilia o eleele eleele lelei ma se eleele eleele eleele e le sili atu nai lo le 1 m i luga. Atonu o le itu i saute o fale, o le totoina o laau fua. O se filifiliga sili ona lelei o se fasi fanua o loʻo i lalo ifo o le malifa i le itu i saute.
  • O muamua e muamua atu o le kelati, aniani, sorrel, pi, pi, susulu, sana. A maeʻaeʻa ma le 'elekiniki, e le tatau ona faʻatupulaia strawberries. E le fiafia o ia i ona tuagane ma le pa. Faʻapipiʻi faʻatasi i luga o le pito o le fasi fanua poʻo le va o le letusi, meaʻai, pasili (faʻaaogaina slugs), o kāloti o le a fesoasoani e faʻafefe ese meaola ma saofagā ai i le tuputupu aʻe lelei o fualaʻau. O eleni, garlic ma marigolds o le a fesoasoani e toso le nematode.

O le tuufaatasiga o aniani ma strawberries i le togalaau e aoga mo laau uma e lua

Solosley ma le atisatusa o Ierusalema ua faʻaumatia le eleele. O le totoina o strawberries pe a uma, e le mafai, o le saite e manaʻomia le toe faʻaleleia ile tolu i le fa tausaga.

Totoina o togalaau

Faʻamasinoga e faia i na o le timuga po o le afiafi. E taua tele le manatuaina lenei mea i le taimi o le totoina o le tautotogo, a leai o le a susulu vave e le la susulu laau. E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i na ituaiga auala:

  1. Afai e totoina se togavao e iai aʻa, ona faapuupuuina lea o aʻa i le 10-12 cm ma tuu i totonu o le mash nutrients mai le omea, vai ma mullein. Ae talu ai o strawberries e le fiafia e faʻalavelaveina i le taimi o le totoina, totoina i se aʻa aʻa (i potopoto faapitoa) o le filifiliga sili lea. O le mea lea e le afaina ai vao ma maua aʻa vave. I le taimi o le totoina o le tautotogo, ina ia mafai ai ona toe faʻaleagaina meaola faalafua, e mafai ona togafitia aʻa i se masima, ave 40-50 kalama (lua punetini) i se pakete vai.

    Afai e totogo laau totő i totonu o ipu, ona aʻafia ai lea o aʻa o laau totő i le totoina ma le totoina vave o aʻa

  2. Totoga toto: 50-60 cm i le va o laina, 20-25 i le va o laau. E le tatau ona galo ia Honya o laau tetele, e tatau ona tuu atu avanoa mo le tuputupu ae ma le atinae, o le mea lea, totoina i se laina lua laina i le va o laina 40 cm ma le va o laau o le 15 cm e le talafeagai mo lenei ituaiga.
  3. O le totoga o le totō e faʻataina ma le loloto o le 12-15 cm ma le maualuga o le aʻafia o aʻa o le laau, e masani lava 25 cm. I le pito i lalo o le lua, ia fai sina mea maualuga mai le eleele e faʻafefiloi ma le faʻalavelave faʻalavelave, totoina le laau i luga, tuu le eleele toetoe lava i luga, vai 1 -1.5 lita o le vai ma faatumu le lua. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻiina le eleele ina ia mafai e le laau, pe afai e te tosoina, e le toso ese.

    O aʻa o le aʻa e tatau ona salalau i luga o se faaputuga otaota ina ia latou le punou

  4. Pe a totoina le strawberries, latou te mautinoa o le ua uʻu ua fusi i le eleele.

    O le aʻa o le togavao pe a uma ona totō ma faʻatusatusaina le eleele e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele

  5. E fautuaina le mulch strawberries faʻatoʻaga i ata, vao, vao ma isi mea. I lenei tulaga, ua toe faguina le moega o le togalaau ma ua ufiufi i luga o le eleʻele e tusa ma le 10 cm le mafiafia. O lenei fua o mea tau eletise e faaitiitia ai le suavai mo le fausiaina, faaleleia atili le eleele aeration ona o lona puipuia mai le faamamaina ma fesoasoani i taua. Afai e le o mulumulu le moega, e faʻamaʻaina ai togalaau i le maeʻa o le 3-4 aso ma faʻamalo le eleele, e puipuia ai le fausia o se mea pala.

    O se laulau o mulch e puipuia ai moega mai le faʻamamago, faʻagesegeseina le tupu o vao ma fai ai se pa puipui i slugs

Vitio: sauniuni o fatuga mo le totoina ile eleele

Faʻamatalaga Puipui

O isi togavao e le o le taimi e alu ai. O le faʻafefiloi o moega o loʻo tuʻuina i lalo o le faʻailoga o le a lava lea mo le lua tausaga, aemaise lava mo na tagata fai togalaau e sili e fai e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau. E fautuaina e fafaga faatolu i se vaitau faatasi ai ma se vaifofo o mullein (1 vaega i le 10 vaega o le vai) po o le paʻu moa (1 i le 20). O le a aoga le faia o le palapala (o se ipu malamalama i luga o se pakete). E lelei tele le teenaina o fomaʻi fomaʻi, talu ai e faʻaumatia le pusa fou, tuusaʻo mai le togalaau, ma le tele o fai togalaau e totoina fua mo fanau ma a latou fanau.

O le totoina lelei o le strawberries e tatau pe a fai o le fualaau aina e faʻauluina vave vave pe a uma le seleselega

E tatau ona taulai totoa i le eleʻele palapala. O lenei ituaiga e tali atu i le faʻafeinu ae masani ona faʻafeinu ma e le fiafia i le suavai.

Tuputupu i lalo o le ata tifaga

Ina ia maua muamua se seleselega mo le lua pe tolu vaiaso foi, fualaʻau E mafai ona totoina le meli i lalo o se fale ata:

  1. O toto laau e totoina i le tautoulu e tusa ai ma le masani masani poʻo sina siʻitia i se laina (20 cm i le va o vao).
  2. I le tautotogo, ua faia se faavaa i le pito i luga o le 50 cm le maualuga i le vaega o le ea, lea e amata ai le ata i le vaitau e amata ai ona amata e le seleselega lau muamua (i le itu i saute), ma le sili atu i le ogatotonu o Aperila i le ogatotonu tutotonu.
  3. E tosoina le twine i le va o le faʻaofuofu ina neʻi leoleoina le fale. I le tasi itu, i luga o le moega o le togalaau, o le ata e sosolo i le eleele, ma i le isi itu, o se laupapa laupapa o le a faataamilo i luga i le maualuga o le 20-25 cm, lea o le a afifi ai pito o le ata i le taimi o le faasee. E sili atu ona lelei le siiina o le ata mai le itu i matu, talu ai ona vevela ma vevela aso o le a faasaoina ai foi le malutaga mai le vevela o ave.
  4. O le faʻaleleia e faia ile 2-3 taimi i le vaiaso, pe a maeʻa le palapala.
  5. E tatau ona faʻaleleia le moega, pe o se mea malie ma mafanafana le siʻosiʻomaga o faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, le pala, faʻaola vave.
  6. I aso lelei, i le taimi o fugālaʻau, ua tape le ata tifaga toetoe lava ina ia le faʻalavelave i iniseti elemene.
  7. Aveese le ata pe a uma le seleselega. I le isi lua i le tolu tausaga, o strawberries i luga o lenei moega ua tupu i le auala masani e aunoa ma ni fale.

O fale faʻataʻitaʻi faigofie e mafai ai e oe faʻavave le toe foʻi mai o fua mo le afa masina

Vitio: ata tifaga mo vao vao

Faʻasalaga Strawberry

Laʻau moa e fa, lima lima tausaga. O le mea lea, a uma ona e mauaina lenei ituaiga, e tatau ona e tausia le totoina o mea mo le lumanaʻi. Tapena togalaau vine i auala e tolu:

  • afu e tupu mai i se musika;
  • vaevaeina o le vao;
  • fatu.

O le filifiliga muamua e sili ona lelei mo le ituaiga Honei, aua o lenei fualaʻau lea e maua ai se eletise malosi ma ni malosi malolosi. Ina ia maua mea totō, e tatau ona fai laasaga nei:

  1. Filifili se fale tele, maloloina. O le a avea ma mea e fai. E manaʻomia le ola o le vao i luga o le pito i luga o le 'upega tafailagi, pe a fai e faigofie ona faʻapipiʻi pusa poʻo isi koneteina mo tipu.

    O se laau malosi uterine e mafai ona maua ai le tele o le malosi muamua o poloaiga

  2. Ina ia puipuia le malosi o le vaomatua, e tatau ona aveese uma peduncles. O le a leai se fua o fualaau aina i luga, ae o lapisi (totogo) o le a maua mai le tele o taumafa mai le fale autu.
  3. E mafai ona e aʻafia le ala i le eleele i totonu o le togalaau, ae i lenei tulaga, e tatau ona toe totoina i se nofoaga tumau pe a uma ona faʻafefe ma faʻatasi ma se faaputuga tele o fanua, faʻafeiloaʻiga.

    Tuʻuina faʻamauina lata ane i le tina vao o le a manaʻomia ona siitia i se nofoaga tumau ina ia aua nei faʻafefeina ai laau totō

  4. Suavai le laau o le uterine ma tausia, pei o isi.
  5. A amata e le togavao ona tuʻuina atu se musika ma oʻo i le pito i tua, ona amataina lea o laʻau muamua mai le tina (muamua le faatulagaga), e tatau ona e mataʻituina lelei foliga o aʻa. I le taimi nei, sui ipu poʻo ipu i le susu ma le paluga (eleele + peat + humus) i lalo o laupepa.

    A oʻo mai aʻa i fafo, e tatau ona e faʻaogaina i totonu o fagu ma faʻatali mo aʻa

  6. O laau laiti e tatau ona faʻapipiʻi ina ia latou le "fetogia" fafo o le koneteina ma le tupu aʻe o se musika.
  7. O le taimi lava e aʻafia ai le aʻa ma amata ona amata le musika e sosoo ai, e tatau ona teuteuina. Mo fualaau, e lelei tele le ave muamua o laupepa. E le gata i lea, o le musika e faʻavaivaia ai fualaau.
  8. Pe a tuʻuina atu e fafo le lua poʻo le tolu laulaau fou, e mafai ona vavae ese mai le vao vao ma teuina i totonu o se ulo seia oʻo i se nofoaga fou, e aunoa ma le faʻagaloina le lava gaʻo ma le fafaga.

I le vaevaeina o le togavao, latou te le gata ina fausiaina, ae toe faʻaleleia foi le totoina. O le tinā, o loʻo vaivai ma matutua, e le aveina mo le totōina, ae o loʻo vavaeʻesea tamaʻi fafine, ma laʻau ma aʻa o se paolo malu. Latou te fefaasoaaʻi vao e lua pe tolu tausaga.

O le maua mai o fatu mai fatu e masani lava o se taimi faʻatau ma le taimi e faʻatau ai taimi. O fatu uma i le taimi o le germination, ma fualaau laiti e manaʻomia se faigamalo vevela faʻapitoa, faʻaauau le lele, ma faʻamalosi. E leai se manatu i le totoina o se fatuga ma fatu e faʻaleleia atoatoa i luga o laina.

Aʻoaʻoga ma faʻamaʻi

O le ituaiga Honei o loʻo i ai se puipuiga lelei i faʻamaʻi. O se tuusaunoaga o le verticillin wilt, lea e mafai ona aʻafia ai laau i mafanafana ma taumafanafana.

Verticillus wilting

O lenei maʻi afaina e mafai ona faʻaalia i auala eseese e faalagolago i le tuufaatasiga o le palapala ma le tau. O le "vave" foliga e aafia ai laau mo ni nai aso, o se maʻi natia e ono aliali i totonu o le tausaga pe lua.

O se tasi o faailoga iloga o le vevelaina o lau pito i lalo. E faʻamaʻaina togavao, faʻasolosolo i tua i le tuputupu aʻe, maua mai se mumu mumu ma feoti. Ae e oo lava i na vao e le oti o le a foliga foliga mataga ma o le a le maua fua lelei. O le tau faasaga i le verticillosis e mafai, ae o lona puipuiga e sili atu lona aoga, ma e aofia ai ni fua faigofie:

  • Maua fatuga maloloina.
  • Mātauina le faʻasologa o fualaau aina. O fualaau oona ma lemu e avea ma vailaau muamua, faapea foi ma le itu (vetch, lupine) e fesoasoani e puipuia ai le faamaʻi aemaise lava.
  • Mo le faia o togafitiga faʻasaina i le Fundazolum poʻo sauniuniga faʻapitoa Trichophytum, Fitosporin aʻo lei tupu.

Gau pala

O lenei sasa foi e mafua mai i le salalau o spores spores, o lona mycelium e ufiufi ai vine ma se mea e afaina ai le fala. O lea e le afaina ai le togafitiga, aemaise ile fale koli, e tatau ona e mulimuli i nei lapataiga:

  • Filifili saʻo se nofoaga e tulaueleele ai. O se lauʻeleʻele susulu, malulu, ma le leai ni mea e latalata ane i le fogaeleele o le filifiliga aupito sili lea.
  • Aloese mai laufanua mafiafia.
  • Puipuia le suavai i le eleele.
  • Mulch only with fresh mulch.Aveʻese uma meaʻai o le tausaga talu ai mai le saite ma susunuina, aua o totonu ia i latou na o le malulu o le taumalulu.
  • Salu faʻatasi ma le boric acid ma le potassium ma le (2 g i le pakete vai). O le puipuiga ma le togafitiga i le faailoga muamua o se maʻi.

Aphids

O tagata e fiafia i le sua mai lau laulaau o strawberries e le o se mea masani i moega, ae e mafai ona e tau ma i latou i togafitiga faʻataʻitaʻi ma fua o faatoaga:

  • Aua le faʻamalosi le tau.
  • Faʻaauau le vai, mulch, fafagaina laau ina ia vave ona latou maua le malosi, ona le fefefe lea o meaola faalafua ia i latou.
  • Laʻau totő i le vavaega, aphids e le fiafia ia te ia.
  • Afai e manumalo le anufe i laau totō, togafiti fuālaʻau ma se fusi o le efuefu (lua tioata i le pakete) faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le fasimoli vai.

O Honei o se ituaiga o le vave amataina; o metotia kemikali o le pulea o pest e le talafeagai mo ia.

Slug

E le o ni slugs o se faafitauli ogaoga mo le au faifaatoaga, e pei o meaola faalafua o loʻo o atu i le po e pei lava o vine mama. E 'ai e slugs ia pu i fualaau aina ma faʻaumatia atoa a latou faʻamatalaga. Ma e toʻatele tagata e atiaʻe Honeya mo le faʻatau.

O ia ituaiga fesoasoani e fesoasoani e faʻamalo ese ai mea manogi mataga:

  • Faʻasalaga o togalaau vine e ala i le paʻu oona.
  • Faʻafefeteina aisles ma le sandy, oneone matutu.
  • Faʻaleleia se vaifofo o le vineta i vai (1 i le 6).

Faatasi ai ma le au fai togalaau, na maitauina e le o manatu le piags i le pia, o loo i ai se auala e togafitia ai slugs i totonu o koneteina ma se mea inu ava.

Faʻaaliga ata: faʻamaʻi autu ma faʻamaʻi faʻasalalau o le suamalie Honey

Iloiloga Aʻoaʻoga

O faʻamatalaga faʻapitoa faʻatoʻaga e sili atu le lelei nai lo le leaga.

Ma ou fiafia i le Meli, totoina laitiiti, o le a ou faateleina le moega. O le meli e sili atu ona maualuga lona gafatia ma se pusa lelei. Mo tagata tafafao maimoa o le aso, e sili atu le ave o se tamai moega o mea suamalie, suamalie, ma se moega lapoa o mea e mafai ona feaveaia - e ave faʻatasi ma oe, 'ai mo le vaiaso ma kuka ai le jam. Ae e sili atu le suamalie, suamalie suamalie.

povi

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=17581

Ua matou ola Honei mo le 8 tausaga. Na ia faʻavaeina o ia lava o se tamaoaiga, e le mautonu. Ae o le tofo e mafai ona finau. O le mea sili ona manaia i le taimi na aveeseina ai vao mai le fualaau autu ma 2-3 seleselega na totoe. Ona mafai lea ona e tu i luga o vao mo 3-4 aso. Ae mai le uluai tolauapiga - oona, e le ola e tusa ai ma lona igoa. Afai e te aoao e tupu saʻo, o le ae maua se auala, ona faʻatau atu lea i le oloa siʻosiʻomaga e lelei.

Alexander Krymsky

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-2789.html

Ua leva ona ou ola i le Meli mo le 5 tausaga. O le a ou le musu - matou te aveese naʻo le matua atoatoa. O le fiafia, e le manaia le ita. Masalo o loʻu fanua e talafeagai mo le meli.

Oster

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-2789.htm

I le gasologa o vaitau e ono, matou te ola ai Meli mo le maketi, kuka kulimi, faʻapipiʻiina, togafiti i uo ma paaga, pasi atu i tamaiti - faʻatasi ai ma fua o loʻo maua e lava mea uma.
Faatasi ai ma le eseesega o laʻu aoina, e le mafai ona ou maua se ituaiga sili atu ona manuia, ae.

E i ai se mea e faʻatusatusa i ai, e tele naua mea suamalie, o nisi e matua ese lava le suamalie o fasipolo varietal (caramel, pineapple, raspberries, etc.), ae na o loʻu tilotilo lava ia i latou, ma ua uma ona tofotofoina e Honey. Afai ou te maua se eseesega ma ni uiga e sili atu i le uiga o Honei, o lona uiga: o le tele o le pusa mo lenei po o le taimi ua tuanai, ma le tutusa, ma le mafai ona gafatia, gaosiga, ma isi mea, o le a mafai ona suia, ae o lea ua na ona ou vaai, matamata.
Ia, mo le taimi nei, ua fua fua Honea.

Luda Avina

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=17581

Afai e te manaʻomia se uluaʻi amataga, faʻasaga i le malulu ma le vevela, ituaiga o vao vavalaʻau e mafai ona feaveaia - faʻalogo i le tamaititi a American selection Honey. Masalo o lenei laau totino faʻatasi ma mea suamalie ma suamalie ma le emerald o loʻo lagolelei i mata o loʻo misi i lau togalaau poʻo lau.