Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona faʻaigoa ni peʻa i le fale

Sa amata e tagata ona fai ni lupe mo se taimi umi. E tusa ai ma le au tusitala, o uluaʻi puaa lupe sa foliga mai e mamao atu i le 3000 afe tausaga TLM. O aso nei e tele ituaiga o lupe, o nisi o mea na gaosia e saienitisi e pei o ituaiga o manulele.

O le laumei e tutusa lelei ia ituaiga manulele teuteu, lea e iloga i le matagofie matagofie ma le alofa tunoa o fulufusi. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le auala e fausia ai se fale mo ia manulele, o le a le mea e fafaga ai i latou, pe faapefea ona fausiaina.

Faʻamatala puupuu ma uiga o le faʻasologa

O piuga pigeons na maua o latou igoa ona o le siʻusiʻu uiga ese ma le faʻaaogaina, lea e foliga tutusa ma le siʻusiʻu o le taʻalo. O nei manulele e iloga i lo latou lalelei ma le alofa tunoa, e maualuga tele. E le gata i lea, pulu moa - o manulele e manaia ma matagofie, lea e faʻaalia i latou i lo latou mamalu uma lava: latou te lafoina o latou ulu i tua, tuu o latou fata i luma, faʻamalosi fulu i luga o le siʻu ma tutu mausali.

E te iloa? O le mafuaʻaga tonu lava o pigeons e le o iloa, ae na muamua taʻua i latou i tusitusiga a Initia anamua.

O lenei ituaiga o lupe le talafeagai mo vaalele umi. Mo le tele lava oo latou olaga, latou te savavali ai i luga o le eleele, ma lautele le felafolafoaʻi o fulufiti. O nisi golubevody e taumafai e aʻoaʻo a latou manulele e fai vaalele vavave. O nisi taimi latou te faia, o ia manulele e mafai ona vaaia i faaaliga eseese. O nei anufe popo i luga o le popolo e i ai sina ulu e aunoa ma ni faailoga, o ni mata pogisa tele. O latou laʻau e laʻititi, lanu-tino poʻo le mumu. O le sulu e lapotopoto ma faʻamalosi, faʻatasi ai ma se pito i tua. Nadhvoste ma undertail (aluga) e aofia ai le tele o fulufulu fulufulu, o le sili atu foi, o le sili atu le atamai o le manulele.

O se pulu moa mama e iai ona laupepa lautele ma malosi, lea e sili atu le lautele. O paʻu e mumu. O le lanu o le lanu e eseese mai le lanumoana-lanu enaena i le samasama-paepae.

Faitau foi e uiga i ituaiga o laka, o la latou fafagaina ma le fafaga.

O le numera o fulufulu o le siʻu e faalagolago i le "mamā" o le manulele, i totonu o le lupe "mama" o le numera o fulufulu i le siʻu e eseese mai i le 30 i le 35. E faigata tele ona faʻaauau le toleniina o pea pigeons. E tele golubovody latou te taʻua i latou o se ituaiga o manufelelei, o le maualuga e mafai ona latou faia - faʻasolosolo solo i luga o le nofoaga o latou nonofo ai.

Auala e filifili ai se paga ola maloloina pe a faʻatau

O le taimi sili e faʻatau ai ni nai lupe o le a vave oʻo i le tautotogo po o le tautotogo. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona sili atu lau iloiloga uiga uma ma uiga teuteu o manulele. I le tautotogo, e faatauina atu lupe i luga atu o tau nai lo le tautoulu, ae o le taimi lava e faʻatau ai, o le a mafai ai ona latou maua ni fatu.

O le faʻatauina o manulele mai tagata e le o iloa i le maketi, e mafai e se tasi ona oʻo i totonu o faʻataʻitaʻiga "le mama," o le lamatiaga o le maua mai o se lupe e maualuga tele. Faʻatau tau lava o mea taugatao lē e ona le fanua ei ai sona gafa. Afai e leai se gafa, ma o le tau e maualalo tele, o lona uiga e toetoe lava 100% le faʻamautinoaga o le pigeon e masani ona faʻagasolo ona faia le gaioiga faʻavae.

E sili ona lelei le faʻatau mai o manulele mai faʻatoʻaga o le lupe faʻataʻitaʻiina oe na faia a latou galuega mo le silia i le sefulu ma le lua tausaga. Afai o le golubevody e ofoina atu o latou olaga i lenei pisinisi, ia latou aoaoina pea a latou manulele, mataʻituina le maualuga o latou mea, ona mafai lea ona e faatauina mai ni pigeons saogalemu mai ia tagata. E le gata i lea, e mafai ona latou tuʻuina atu ia te oe se gafa ma ata mai ni faʻaaliga eseese e faʻamaonia ai le amataga o pigeons. E taua le malamalama o le taimi e faʻatau ai ma le faʻaeteete le faʻatauina o peʻa i luga o le maketi suesue lo latou soifua maloloina. Aumai se fagafalafa pentley poto poʻo se fomai manu i le maketi, ma afai e te le maua sea avanoa, ona filifili lea o manulele e tusa ai ma uiga tatou te faamatalaina i luga.

Aʻo leʻi alu i le maketi, iloilo ma le totoa le tele o ata o loʻo i ai peacock-pigeons. E mafai ona e siaki pe o maʻi le lupe pe ola maloloina, i le auala lenei: tapuni le paga i se lima po o se peni punavai, pe afai o le manulele e maai ma gaoioi malosi, o lona uiga o mea uma e lelei, afai e te le tali atu i le tuʻituʻi, e sili atu le aua nei faʻatau se faʻasologa.

Faʻaleleia fale mo lupe

Mo pigeons, o le pa puipui o le a avea ma nofoaga sili e ola ai. E mafai ona e fausiaina i luga o tekinolosi eseese ma foliga eseese geometric, e faʻalagolago lava i mafaufauga o le faufale. O le tele o faila o lupe e fausia fale puipui mo manufelelei pei o moa.

Aoao pe faʻapefea ona e fausia se mea e te faia.

Filifili se nofoaga i fafo ma ufiufi i le uaea telefoni. E mafai foi ona e fausia se fale i totonu o se potu, mo se faataitaiga, i totonu o se faleoloa (pe a lava le tele). Ae ui i lea, o le a lagona e lupe ni lagona sili atu i le susulu o le la, o se mea e masani ai mo manulele. Afai e te filifili pea e fausia se fale i totonu, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le plywood poʻo se laupapa lamolemole mo le fausiaina. E tatau ona ufiufi pusi vaʻavaʻai i le paʻu, lea e mafai ona aveesea i soo se taimi ina ia mafai ona lele ai lupe (pe afai e te aoaoina i latou i lenei mea). O le a puipuia e le taliga manufelelei i luga o vevela faapea foi aso timuga.

I le taumalulu, e sili ona lelei le nofoia o pigeons nofoaga mafanafanao le mea lea e mafai ai ona talafeagai se fale puipui i totonu o le fale e tusa lava pe e te fausiaina se fale mo pigeons i le avanoa. I vaipanoa o loʻo i ai mafanafana ma mafanafana ma o aso masani o le ea e le pa'ū i lalo -5 ° C, e mafai ona tuʻuina lupe i fafo.

E taua! E mafai ona gasegase pigeons mai le anemia. I ia tulaga, pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi, o le calcium chloride, o vitamini B ma elemene o le uʻamea o loʻo faatonuina.

Aviary taumafai e faatulaga i se auala e mafai ai e le manulele ona lagona le vateatea, e peiseai e le o totonu o se fale, ae i le vao. Faʻamamaina pea le fale o le lupe ma ni fofo faʻapitoa o le a soloia ai iniseti parasite. Manatua le mea moni e tatau i le pupuni mo taʻaloga ona i ai se fale i le faitotoa. O le a mafai ona ia puipuia manufelelei e sola ese i tua atu o le fale. Ma ia manatua o le tele o le vateatea o le fale o ia manulele, o le a sili atu ona matagofie ma matagofie o le a latou vaai i ai.

Tuaʻoi ma isi ituaiga o lupe

O le tausia o ituaiga o pigeons (lea o ni pigeons) o se galuega faigata, aua o ia manulele e faigofie ona maua i faʻamaʻi eseese pe a le totoina muamua. Ina ia mafai e ni nai lupe laiti ona faʻaleagaina ma le lagona atili le mautinoa, e le fautuaina e tuʻu isi ituaiga o lupe i totonu o la latou fale.

I se tulaga lautele, e sili atu pe afai o le tane ma le fafine o le a tasi, vavae ese. Afai ei ai ni lupe o isi ituaiga o meaola, ona manaʻomia lea ona fausia isi vaʻa, aemaise lava pe a fai o ni laumei taʻalo (latou te manaʻomia ni 'eleʻele maualuga).

E te iloa? I le vaitau o le faʻatoʻaga, o pipi i le vaega pito i lalo o le tino ua faia ai se mea e taʻua o le "nofo". O lenei eria ua sili atu le manaia e maua ai le toto ma e maualuga atu le vevela, lea e fesoasoani e faʻamafanafana ai moa i le lumanai.

Tausia ma faamama

O le galuega autū a leoleo lupe taitasi faʻaumatiaina o le fale manulele. O le manatu e matelaina i le maualuga poʻo le maualalo o meaola ninii o meaola ninii i le maualuga ma le maualalo o le vevela e masani ona sese. O nisi oi latou ua matua oti, ae na o se vaega itiiti lava, o togafitiga sili ona matautia o ituaiga uma o faamai e le fefefe i tulaga o le tau. O le mea lea, ina ia faʻaumatia i latou, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau eseese. O nisi oi latou o le chlorocresol (2%), chloramine (3-4%), parakalafa (2%), xylona (3-4%), lime faamama (3%) ma isi. Pe a filifilia se fomaʻi, e tatau ona amanaʻiaina faʻamatalaga eseese: o le lamatiaga o le soifua maloloina o le moa, le aoga o le sauniuniga, le aafiaga o le tagata i luga o se nofoaga faapitoa o faʻamaʻi.

Ina ia faʻafetaia taulaʻiga o faʻamaʻi taʻitasi, e tatau ona e faʻaaogaina eseese fualaau faasaina:

  • Mo le taofiofi o le pipi, faʻaaogaina le lime poʻo le chlorocresol e faʻaaogaina;
  • ma le pseudo-slime - chloramine, sodium caustic poʻo le vailaʻau;
  • sima - lime lue, xylonaf poo formalin;
  • scoccidiosis - chlorocresol;
  • Staxoplasmosis - vailaʻau poʻo le formalin.
E le o faʻamaʻi uma e mafai ona aʻafia ai pekilo o loʻo lisiina i lenei lisi. O le lisi atoa e sili atu le lautele, ma afai e te iloaina se pathogen e le o iloa e oe, e sili atu le feutagai ma se fomaʻi.

Le faʻaleagaina e pei o le siama e tatau ona faʻatinoina masina uma. I le taimi lava lea ia aveese mea uma e le tatau ai mai le pa puipui ma susunuina. O puipui (pe a fai o le uaea) e manaʻomia ona togafitia i se pu, o le mea lea o le a mate uma ai pathogens. Faʻaaoga se vaifofo o vailaau faʻasolosolo ma se pulumu e fufulu maeʻaeʻa ai avanoa uma e mafai ona maua ma faigata i le aviary. A uma ona faʻamamā uma le lupe feeder e tatau ona suia i ni mea fou. Afai o le faʻapalapalaina e faʻatinoina i luga ole faavae e le mautonu e mafua mai i le siakiina o se ituaiga faapitoa o pathogen, ona tatau lea ona faia togafitiga i le masina ile 4-7 aso.

Afai o le fola i totonu o le aviary mo lupe e ufiufi i se vaega eleele, ona tatau ai lea ave ata i tausaga uma (ia le itiiti i luga o le bayonet) ma sui. O le fola o le eleele (laupapa ma le sima) e sili ona lelei le faʻamasusu i le sawdust ma sui i aso uma e 4-7. O lea e mafai ai ona e ave faʻasalaga mai le avia se numera tele o pathogens o le a tumau i laufanua.

Ia mautinoa o le vai i le lupe e masani lava ona sui, aua e mafai foi ona maua ai se isi siama. Ma aua neʻi galo e uiga i le faʻamamāina o le pupuni mai le fale. E tatau ona e faia lenei faamamaina i le 1-2 aso, o lea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi o pipi.

O moa teuteu, Mandarin Duck, pheasants ma manu felelei o loʻo i ai ni uiga matagofie.

O le a le mea e fafaga

O le faagasologa o le fafagaina o lupe e faigata tele, e manaʻomia ai le faʻalogo ma se uiga masani. I taimi eseese, fafagaina manu felelei e tatau ona ese. I le taumalulu, i le taumafanafana, i le vaitau o le paga, i le taimi o le molting, e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se ituaiga mea taumafa eseese. O meaʻai lelei e aafia ai le tele o mea i le masani ai o laumei pipi. I le taumalulu, e tatau ona maua e lupe maualuga gaʻo gaʻo, lea o le a faʻaleleia ai malosiaga i le tino. O taumafa taumafa taumafa e amata mai i le amataga o Tesema i le ogatotonu o Fepuari. I lenei vaitau e le tatau ona e fafagaina lupe ma laumei po o fualaau faisua. O le paisa ma le saito i le tele o le 60% i le 40% o le a avea ma fofo lelei i le vaitaimi o malulu malulu.

E taua! I taimi o malulu malulu, e tatau i le manulele ona maua meaai maualuga-kalori, lea e umi ona gaosia e le tino i le malosi. Afai e te fafagaina i luga o le popoo le meaʻai e maualalo le calorie, e mafai ona latou gase ma oti.

I le faaiuga o Fepuari, e amata ai e le pigeons le faiga tapenaga sauniuni. I le taimi lea, latou te manaʻomia ni meaʻai maualuga-protein (o le hemp ma le flax family, legumes). O le pasene o le protein e fafaga i le aofaʻi o mea taumafa e tatau ona 20%. I le faaiuga o le taumalulu, e le toe manaʻomia e tagata manulele ona faʻafefe, aua o le a le mafai e le manulele ona paʻu. O meaʻai paletini o le a fesoasoani i lupe e fefaʻasoaʻi ma le lelei ma faia se fuamoa lamolemole lelei. I le amataga-ogatotonu o Mati, e amataina se gaioiga faʻaleleia mo laumei-pigeons. A o faagasolo lea vaitau, e tatau i manu uma (e aofia ai ma talavou) ona maua le tele o meaʻai faaopoopo (macro-and micronutrients, vitamins). Aʻo fafagaina i le taimi o le tautotogo, e mafai ona e faʻaogaina: masiʻosiʻo, millet, oats, fatu o le vao, paluga, saito.

I mea taumafa mo lupe e manaʻomia ona faʻaopopoina ni mea faʻafefiloi ma faʻamalosi. I le tautotogo, o le totoga o le lupe e manaʻomia le tocopherrol (vitamini E) ma supplements iodide; e mafai ona e mauaina i totonu o soʻo se nofoaga o vailaʻau.

O se laasaga taua i le fafagaina o peʻa taimi e molimoli ai. E tumau (i lalo o tulaga masani) mai Aokuso ia Oketopa. I le taimi nei, e manaʻomia ona fafagaina manu felelei i meaʻai maualuga, o le a faʻateleina ai le tuputupu ae o fulufulu fou fou, fesoasoani i lupe e sauni lelei mo le malulu malulu. Pea pick pigeons, e le pei o isi ituaiga o lupe, ei ai ni laʻau laiti, o lea e tatau ai ona fafaga i latou i le kulimi ma cereals.

Aoao pe faʻafefea ona fafagaina moa, moa, moa, pepe, moa, moa.

Saunia mo le fafaga

O le faʻagasologa o le sauniuni o laumei pigeons mo le tausiga o le nesting e matua faigata lava, e manaʻomia ai ni taumafaiga, lea e tatau ona taulai i le tuʻuina atu i manulele o tulaga sili ona fiafia e tutusa ma mea na latou faia mo i latou lava i le vao. Aʻo leʻi saunia le manulele mo le fausiaina, e tatau ona faia se faʻamaʻi atoatoa o le fale (ia vaʻaia manufelelei mai le pa). Ina ia lelei le fausiaina o ni oaga, e tatau ona e fausia ni pusa faʻapitoa faapitoa. E mafai ona e faia oe lava, aʻo e faʻaaloalo i ia ituaiga tomai faapitoa:

  • O pusa e faia i laupapa mumū.
  • E le tatau ona i ai avanoa ma ia lelei ma toʻa pe a mafai.
  • O le maualuga o pusa e tatau ona tusa ma le 40-50 cm, lautele - 40-50 cm, umi - 50-60 cm.
  • O le pusa e fausia i luga o puipui e tolu, i le tasi itu e leai se puipui. E faia se uʻumi i luga (lea e mafai ona aveesea i soo se taimi) ma le maualuga o le 6-9 cm.
  • O se vaega o le oneone poʻo le vao e faʻaaoga i le pito i lalo o le pusa. O le mafiafia o le palapala e ese mai i le 6 i le 10 cm (o le a faia e lupe ni faʻaologa lava).
  • O pusa e manaʻomia ona fausia i se puipui, o lona uiga, tuʻu le tasi i le isi.
E tatau ona manatua e tatau ona sili atu le numera o atigipusa mo le faʻaoloaina o le fale nai lo le numera o paga lupe. I le va o manulele o le a le tupu ai ni taua mo se nofoaga. Ma ia manatua o se nofoaga mafanafana o se mea taua i le olaga o laumei pipi. O nisi oi latou o le a mafai ona fanauina ni fanau e oʻo lava i le taumalulu.

Vaega o le fausiaina

O le faʻaleleiaina o lupe pepe e leʻo se faiga faʻapitoa tele. O lenei ituaiga o lupe e sili ona tausia lelei a latou fanau. O fafine o le pigeons e masani ona fafaga ma puipuia a latou fanau mai mea taufaamataʻu eseese io latou olaga. E toʻatele golubevody latou te fai mai, i le masina muamua ina ua mavae le fananau mai o lupe, tausi i latou e le o manaʻomia, o le fafine na te faia mea uma. Ae o mataupu e ese, e sili atu le faʻaaogaina o lenei faiga.

E tatau ona faʻamautinoa o le fafine e masani ona fafagaina moa, aua afai e tuua i latou e aunoa ma ni meaai mo le 3 itula, o le a latou feoti. Afai e te iloa o le fafine e le fafagaina tamaiti i susu, ona e manaʻomia lea ona fafaga i latou.

E te iloa? I aso anamua, sa auai pigeons i sauniga lotu eseese, o le mea lea, o nisi tagata na latou manatu o lupe e avea ma meaola latalata i atua.

Fafaga faga vaiaso e manaʻomia naʻo se pipette. O le meaai sili ona lelei o le susu lea ma le moa moa, o loʻo mafai foi ona e faʻaaogaina meaai papa pepe. E leai se mea e tatau ona e tuʻuina atu i tamaʻi moa e fufulu ai leki ma cereals, o nei meaʻai e na o le tasi le masina e mafai ai.

Fautuaga aoga mo tagata amata

Afai e te fou i le fagaga o le lupe, e te leʻi faʻalogo i le auala o le tausia ma le fausiaina o ni lupe, ona faʻaaoga lea o la matou fautuaga mo amata beginners golubevodov:

  • Faʻatau se paga o lupe faʻatasi ma ni tagata e sili atu le poto masani poʻo se fomaʻi, a leai o loʻo i ai se lamatiaga sili e faʻatau mai manu felelei.
  • Mo e amataina, aua nei faʻatau sili atu ma le tasi le pea o pi kukupa. Amata i ni tagata se toʻalua ma mulimuli ane e te lagona pe o lenei galuega e fetaui oe pe leai foi.
  • Afai e te tausia lupe i tafatafa o le vaomatua, ona faʻamalosi lelei lea o le aviary ina ia le mafai ai e tagata taufaaleaga ona gaoi manu.
  • Faʻaleagaina le avia i taimi uma ma valaʻauina se fomaʻi e suʻe ni lupe.
  • Fausia ni toesega eseese mo tamaitai e fafaga ai moa.
  • Tuʻu atu ni pigeons i le tele o taimi, taumafai e avea ma "tame", e le tatau ona latou fefefe i lē e ona.
Ma le mea mulimuli, ou te manaʻo e matau o le tausiga ma le tausia o lupe pipi e le o se auala faigofie. Ina ia mafai ona faʻaleleia le lupe, e tatau ona e toe faʻafoʻisia lau galuega ma alofa i ai. O aʻoga masani ma le tausiga o manulele o le a avea ai i latou ma ni tagata matagofie o le a savavali ma le agalelei i le va o aviary ma fiafia i mata o lē e ona.