Maota, fale mautotogi

Faʻapitoa o le taumalulu gloxinia: pe a faʻamalolo le fale

Gloxinia e manumalo i lona fugalaau mataʻina, lea e faʻaaluina le tele o le malosi. Mo se atinaʻe manuia, e manaʻomia se taimi malolo mai ia Oketopa i Fepuari. I le taimi lea, e tatau ona e faia ni tulaga faapitoa mo le fugalaau. O le le lava o le malologa po o le leai o se mea e soli ai le taamilosaga o le olaga o le laau.

O le asō o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona saunia se fugalaau manaia mo le taumalulu. Matou te taʻuina atu pe aisea ma le auala e te manaʻomia e eli ese ai le laau ma le auala e teu lelei ai i le taimi o le malologa. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga aoga ma fiafia i lenei autu.

Faiga faʻatau

Faʻalogo: Taumalulu mo le potu matua matutua gloxinia - o se taimi malolo. O se laau lea e le itiiti ifo i le tasi ona fuga ma mafai ona tupu toto, e ulu atu i se setete malolo. O le tuber sili ona tele, o le lelei o teuina. O se kopi laitiiti o le tausaga muamua o le olaga e le mafai ona momoe mo le taumalulu.

O afea e litaea ai? Aua le faʻamalosia lenei mea. O sea gloxinia ei ai sina mea itiiti e itiiti ifo ma le lua senitimita le lautele, lea i taimi o le taumalulu e aunoa ma le faʻafeinu e mafai ona faʻamago ma oti. E manaomia e le tamaititi talavou se tausiga faʻapitoa i le vaitau o le taumalulu:

  • Tuʻu saʻo le vevela. Faailoilo e le tatau ona siitia i luga atu + 20 ° C. Afai e vevela vevela le potu, o le a tosoina le aʻa i le faʻaleagaina o le tuputupu aʻe o le fatu.
  • Suavai e itiiti ifo nai lo le tau vevela. (pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le vai ma fafaga le gloxinia mo faʻalaloaʻi umi, faitau i ai). A leai, o le suʻeina o mea o le a taitai atu ai i le pala o aʻa.
  • Faʻatulaga le pito i tua. Malamalama le aso e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula ile aso. I le leai o se malamalama faaopoopo, o le fugalaau e malosi lona tosina mai. Ina ia puipuia lenei, o le vevela o le potu e faʻaititia i + 18 ° C. Po o le faaiuga o Fepuari, e fufulu ai le umi o le ogalaau, ma tuu na o laulaau pito i lalo.

O auiliiliga o mea e fai pe a maeʻa le gloxinia, faitau i ai, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai uiga o togalaau i le fale.

Taimi e malolo ai

O afea e faamama ai le gloxinia mo le taumalulu, mo le filemu? E masani lava, ia Setema-Oketopa, e alu le laau i le ogatotonu o le po, pe a amata i le lamala i lo latou atunuu, Amerika i Saute.

I le tulaga pe a mou le fale ma e le manaʻo e moe, e manaʻomia e ia se fesoasoani. Afai e le malolo le gloxinia i le taimi, o taimi vavave o le a alu, lea e tatau ona i ai i le tautotogo ma masina vevela.

Ina ia aloese mai lenei mea, i le amataga o le autumn e amata ona latou saunia se gloxinia ua mou atu mo le taumalulu. I le maeʻa o le fugalaau, faatalitali mo lona faamaeaina. A maeʻa ona faʻaaogaina le vaega faʻaauau o le pusa ua sauni mo le teuina. Afai e saʻo mea uma, o le a amata ona ala mai le gloxinia nai lo Ianuari - Fepuari..

Auiliiliga auiliiliga

Ina ia puipuia le gafatia o fua o tagata matutua, e tatau ona saunia lelei le gloxinia mo le malologa taumalulu:

  1. Ia Setema-Oketopa, ina ua uma le fugalaau, tuu le Gloxinia i se nofoaga e le o malamalama, mo se faataitaiga, i luga o le faamalama i matu. Tuʻuina le vevela o le + 15 ° C. Fafaga faʻatasi ma le faʻasusu. Faʻaitiitia faʻaitiitia le fafaga. Faʻalu le eleele ma ni vaega laiti o le vai e sili atu ma le tasi i le vaiaso.
  2. A amata ona faʻamago, e taofi le susu o le meaʻai. E le mafai ona vave vavaeina le vaega pito i luga o le laau. E tatau ona faʻatagaina meaʻai e faasolosolo faasolosolo malie agai i totonu o le puʻu mai le aʻa ma lau. Afai e te tipiina laʻau lanu meamata, e mafai ona toe amataina togalaau vao.
  3. A maeʻa ona alu ese mai le pito i luga, tipi ese, ma tuʻu ai se tamai laʻau tasi ma le afa senitimita le maualuga.

Metotia ma tulaga e teu ai

A maeʻa aʻoaʻoga, e tatau ona e auina atu le pusa i le taumalulu. Auala e teu ai:

  1. Tuʻu le tuber i totonu o le ulo. E mafai ona e fufuluina i le oneone oneone. Ufiufi le ulo i se saula, tuu i le polyethylene ma tuu i se nofoaga malulu ma se vevela o +10 i le + 15 ° C. Ia mautinoa o le mea e teu ai e le malogo atoa. Faʻamama lemu le palapala e ala i le sasaina i ni nai taimi i le taumalulu.
  2. Lua vaiaso talu ona maeʻa atoa le vaega o le ea, ona eli lea i luga le masini. Faʻasalaga toega. E mafai ona fufulu i totonu o le vai, faʻagogo ma faʻagasolo Fitosporin. Aumai se taga paʻu pepa ma se pulou, tuʻu i totonu sina mutia susu po o se vaitafe o le vaitafe poʻo se peʻa lapotopoto. Po o le tago i se faʻafefiloi o le meaʻai i le vermiculite. Lulu ma fufulu ile ogaumu vevela.
  3. Tuu le pulumu i totonu o le afifi. Teuina i se pusa i se mea malulu i le vevela o +10 i le + 15 ° C. O le ogatotonu poʻo le pito i lalo o le faitotoa o le pusaaisa o le a faia. O masina uma e sau ma asiasia le fatu. Afai o le meaʻai ua mago, sasaa i le vai mafanafana ma toe faafoi le pu i lona nofoaga. Aloese mai le tele o le susu.

I le mataupu pe a iai le gloxinia, e faia ni igoa e taʻu mai ai le ituaiga ma le aso e lafo ai mo le taumalulu.

E taua: Afai e faʻatau se pu i le tautoulu, e faʻamaʻi ma se sui faapitoa ma teuina e aunoa ma se mea e sui.

O se taunuuga o le solia o tulaga o le teuina, e mafai ona vave ala mai fatu i le mea ua faamoemoeina.e aunoa ma le malolo mo le lua masina. I sea ituaiga atinaʻe o mea tutupu, ua fautuaina e filifili se tasi o filifiliga nei:

  • Afai o le totogo e laiti, e le mafai ona e aveesea. Faaitiitia le aofaiga o le susu na gaosia.
  • Oti ese tipu laiti. Toe faafoi le pusa i le nofoaga malolo I le tautotogo, toto i totonu o se ulo ma se eleele fou (pe faapefea ona saunia le eleele mo le gloxinia potu, faitau iinei, ma mai lenei tusiga o le ae aoao pe faapefea ona filifili le ipu talafeagai mo le gloxinia, faapea foi ma uiga o le totoina ma le faasusuina o le laau). Tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.
  • Toto le laau i se mea fou. Malamalama i lamepa susulu. I le taimi lava e tasi o loʻo i ai se tulaga lamatia e maua ai se vaivaiga, faʻamalosi malosi le gloxinia. I lenei tulaga, i le faaiuga o Fepuari, e tatau ona aveese le pito i luga o le ogaumu, ma tuu ai na o laulaau pito i lalo. Tipi tipi e mafai ona mauaʻa. A maeʻa sina taimi, o le a tuʻuina atu e Gloxinia ni vaʻai fou.
  • Taofi le fale ua fafagu i tulaga malulu i + 18 ° C. Tuuina mai se malamalama masani faalenatura. O lea e mafai ai ona e aloese mai le tuputupu ae o le gloxinia.
Matou te fautua atu foi ina ia e faamasani ia matou mea e uiga i tulafono ma auala o le gaosia o le gloxinia:

  • fatu;
  • pepa;
  • toso.

Faaiuga

Mo le soifuaga masani Gloxinia e manaʻomia ai se malologa atoatoa ma taimi talafeagai. A maea galuega sauniuni, e auina atu le pulumu mo le taumalulu. O le gloxinia faʻaolaina i le amataga o le tautotogo o le a toe tumu i le malosi ina ia faʻaalia ai a latou fugalaau matagofie.