Laʻau

Honeysuckle Cinderella: tatou te ola i se taumalulu ma le le lelei

Honeysuckle o se tamaloa lauiloa i totonu o faifaatoaga. E talisapaia faapitoa mo ona faʻamalologa ma le vave amata. I le taimi nei, ua fafagaina e le au faifaatoaga se fuainumera tele o ituaiga eseese ma uiga lelei: lelei lelei, tetee i tulaga leaga o le fesuiaiga ma faamaʻi. O se tasi o togavao o Cinderella.

O Se Talafaasolopito Pupuu o le Foafoaga Foafoaga

O lenei ituaiga o suasusu suamalie na maua lona igoa i se avanoa, na taua e saienitisi mo le galue malosi lea na aumaia ai e Cinderella ona manogi manogi ma suamalie. O lenei ituaiga e aofia ai le ituaiga o laʻau o Kamchatka honeysuckle, lea e manatu o le tele o taumalulu-faigata ma le lelei o fualaau uma.

O le vao o le honeysuckle Cinderella e faʻafeiloaʻiina lala, teuteu i fualaau suamalie ma le fuga o le fuga

Cinderella na maua mai ona o le saolotoga o le faʻafefeina o Kamchatka honeysuckle i le Siberian Research Institute of Horticulture, na faaigoaina Lisavenko i Barnaul. O tusitala o le ituaiga o Z.I. Archer, I.P. Kalinina ma le Z.P. Zholobova. O le honeysuckle Cinderella ua i ai i le setete o ituaiga eseese talu mai le 1983, ma na aofia ai i le Setete Setete o Vavega Gaioiga o le Rusia i le 1991 ma fautuaina mo le galueaina i Western and Eastern Siberia, faapea foi i Urals.

Ata vane

O le ufiufi o le ituaiga Cinderella o se lala vao ma lala lamolemole mumu ma laulaau laiti o se lanu lanumeamata. O le ituaiga o loʻo faʻaalia mai i le matua matua. Ua uma nei i le lona tolu tausaga, ua amata ona fua mai. O le gaosiga o Cinderella e maualalo, e na o le 1.7 kilokalama i le vaomatua, ae o lenei mea le lelei e afaina i le maliega lelei o fualaʻau ma sina suamalie ma se manogi manogi lelei, faapea foi le faigata o le taumalulu ma le tetee atu i gasegase masani.

O lapisi o Cinderella e tetele, o le umi e oʻo i le 1.5 cm, ma o le mamafa e 1-1.4 g

O fua o Cinderella e tele, o le umi e oʻo i le 1.5 cm, ma o lo latou mamafa o le 1-1.4 g. O le foliga o le fua ua faʻaloloa, ma o le tino paʻu e toetoe lava uliuli i le lanu ma o loʻo i ai se paʻu vevela.

O le ituaiga o mea e le lelei ai le tagata lava ia. Ina ia mafai e Cinderella ona tuuina atu oe ma ona fua, e tatau ona totoina ni ituaiga eletise i luga o le saite. E pei ona taʻua e le au tusitala, soo se ituaiga ituaiga o suamalie o le Kamchatka honeysuckle e fetaui lelei mo le palotaina, ae o le au faifaatoaga e talitonu o tuaoi lelei mo Cinderella o ituaiga ia:

  • Leningrad leotele;
  • Fulu lanumoana;
  • Aotelega
  • Kamchadalka;
  • Tomichka.

Faʻaaliga Photo: ituaiga eletise mo honeysuckle Cinderella

Laulau: Vaʻaia Eseesega ma Faʻafitauli

FaʻaauauFaʻasologa
  • sili atu le faigata o le taumalulu;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • manaia manaia o vine.
  • faanaunauga e faamaligi fualaau suamalie;
  • e le mafai ona maua e le tagata lava ia le tamaititi (e le talafeagai le totoina o vao o ituaiga eseese i luga o le saite);
  • fua le lelei o fua.

Vitio: Honeysuckle Cinderella

E faʻafefea ona filifili le nofoaga sili mo le honeysuckle i luga o le saite ma totoina e tusa ai ma tulafono uma

Honeysuckle e fiafia i le palapala, le lelei ma le suavai ma le faʻafefeteina. Filifili se laufanua manaia mo le totoina o se fatu laau, o iinei o le a totoina ai le tele o fualaau aina.

E ui o le Cinderella e mafai ona ola i totonu o se paolo malulu, o le a maualalo le fua o le seleselega.

Honeysuckle e mafai ona avea ma se matagofie matagofie o le laupepa, e lelei tele le faia o se lanu lanumeamata

Pe a filifilia se fatu, tuʻu atu le sili i le lua poʻo le tolu-tausaga le matutua ma se aʻa faʻamau (i totonu o le fagu). O le mamao i le va o vaovao suamalie e tatau ona tuua e tusa ma le 1.5-2 m, latou te ola vave.

O le totoina e mafai ona faia uma i le tautotogo ma le autumn. Ina ia faia lenei mea, ia sauni mamao atu lua mo le totoina o se fatuga:

  1. Tatou teliina se pu ma le lautele ma le loloto pe a ma le 40 cm. I le taimi lava lena, tuu le pito i luga i le isi itu ma le pito i lalo i le isi.

    Latou teliina se lua totō ile loloto ma lautele o le 40 cm

  2. O le pito i luga o le eleele e fefiloi ma le 1 pakete o le faapalaga poo le humus, 1 lita o le fafie ash. Liligi le paluga kulimi i le lua.

    O se pakete o le faapalaga ma le 1 lita o le ofu laupapa e faaopoopo i le toto toto

  3. Moisturize le mea na tupu ai.

Le faagasologa o le totoina o se fatu

A maeʻa tapenapenaga sauniuni, e mafai ona e faʻaauau ma le faʻaleleia o le suamalie.

  1. Matou te aveeseina se laau mai se gafatia faatasi ai ma se masini eleele. Afai o le honeysuckle o loʻo i ai le aʻa, ona faʻalautele lea o aʻa ma solomuli mo le 30 minute i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o Epin.
  2. I le ogatotonu o le fossa tatou te faia ai se pu e tutusa ma le tele o aʻa, ma tatou totoina le suamalie i totonu.
  3. Matou te faʻaleleia le eleele paleni ma matou toe faʻapalaina lelei le togalaau i vai mafanafana.

Pe a totoina, e tatau ona amanaia e le mafai ona tanumia le fatu.

Pe a totoina, aua le faʻalolotoina le fatuina o le honeysuckle

Vitio: auala e totoina ai le suāsusu

E faʻapefea ona tausia le honeysuckle

I le honeysuckle Cinderella na maua se seleselega lelei, o ia, e pei o isi togalaau aina, e manaʻomia togafitiga faʻaeteete.

Faʻaiga ma fafaga

I le tausaga muamua talu ona totoina, o togavao laiti o honeysuckle e manaʻomia ai le gauai faapitoa. I se taumafanafana matutu, e tatau ona fausua le laau i le vaiaso e ala i le liligiina o le 2 pakete vai i lalo o le togavao. A uma ona faʻamaʻa, e fautuaina e vaʻaia le palapala. E tatau ona faia ma le faʻaeteete lenei, talu ai o le aʻa o le aganuu e le lelei.

O le fugalaʻau na e faaopoopoina i le lua i le taimi o le totoina e lava mo le laau mo le 2 tausaga, ae i le tolu tausaga talu ona totoina, e tatau ona e amata ona totoina le fua. Aʻo leʻi tupu aʻe ma vave loa ona seleselega, e faʻamalūlūina vavalaʻau i se vaifofo o le suauʻu faʻasaina e faʻavae i luga o paʻu moa (faʻatonu o le 1 tbsp.) I le pakete vai). Fafagaina le malosi mo le 2 aso. E faʻaaoga le fuga i luga o le susu i le afiafi.

O fuālaʻau faʻamalolo o vailaʻau faʻapitoa, talu ai o le meaʻai, otaota, paluga, paʻu ma laʻau e faʻaaoga mo la latou gaosiga

I le afa lona lua o le taumafanafana, e fautuaina le suamalie e fafagaina i le suavai malie (o le vaifofo e faia e tusa ai ma faatonuga) poʻo le faʻafefeteina o fafie. Fai i le auala lenei: 100-150 g o le eleele mago e faʻafefeteina solo i totonu o se pakete vai ma faʻafefiloi lelei seia oʻo ina toetoe lava a malepelepe atoa. E faʻaaogaina le fofo i le eleele pe faʻavasegaina ile vao.

Tausiga mama ma le faʻasaina o le matua

E manaʻomia le fausiaina o Cinderella, o le a sili atu ona lelei ma sili atu le lelei o le suavai. O le uluai teuteuina o tamaʻi tamaʻitaʻi talavou o loʻo faia i le taimi lava e tulaʻi ai i se nofoaga tumau. O lala vaivai uma e vavaeina, ma tuu ai le 3 togi malolosi i luga o le vao, lea e faapuupuuina foi e le tolu o le umi. A maeʻa lena, o le a lava lea e faia ai le teuteuga mama, tipi ese mea leaga uma ma otaota mamago.

I ogalaau matutua, e selesele uma lala tuai

E masani lava, a maeʻa le 7 tausaga o le faʻatoʻaga, e amata ona faʻaitiitia le suamalie o le honeysuckle ina ia le tupu lenei mea, e tatau ona faia le vevela i le tautoulu, ma vavae ese uma lala tuai. E le tatau ona alofagia i latou, o vao i le tautotogo e vave lava ona fausia le laulaʻau lanumeamata, fufuluina ma le fuaina mai o fualaau aina.

Fualaau suamalie suamalie

O le seleselega autu o le honeysuckle o le amataga o Iuni. O le mea muamua lava lenei o le faʻatoʻaga ile togalaau aina. Cinderella e tatau ona aoina i ni pasi se lua, ona o ona fua e matua leai lava. Talu ai ona o fua e fua i le faamaligiina, ao faagasolo le aoina, e mafai ona e lafoina le fatu i lalo o le togavao.

Ole suamalie honeysuckle e le gata e lelei, ae maloloina foi

Honeysuckle Cinderella e lautele, o ona fua ua mago (ona tipi ai lea o le lauti), o le aisa, jam, jam, compote ua saunia. O le aganuʻu o le faʻamaloloina e le gata o vine, o ona lau, laʻau ma lala o loʻo aofia ai foi le tele o vitamini ma elemene, o loʻo faʻaaogaina e togafitia ma puipuia ai le tele o faʻamaʻi.

Faʻatalatalanoaga a le Faatoaga ile honeysuckle Cinderella

O lenei ituaiga e le o le vaʻaia, compact, e le tele se avanoa e maua, e le faʻaogaina (maualuga e oʻo i le 1 mita), e fua mai. E tupu faʻatasi ma i matou i tafatafa o Velvet, Fire Opal, Pulu lanumoana. Latou te faʻafefeteina lelei le tasi ma le isi. O ituaiga e fa, o le mea e sili ona manaia. O vine suamalie e matua puipuia lelei i taimi o le maluluina. I le taumalulu, pe a faʻamalo, faaopoopo sina suka poʻo le meli - matagofie!

NadezhdaNV//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7369

O aʻu o Valentine ma Cinderella. E leai se oona, ou te fiafia lava i lo latou tofo - e ese siʻisiʻese, ae tutusa lelei, ae o le tele o vine e le alu i soo se faʻatusatusaga ma Morena!

elimus//www.websad.ru/archdis.php?code=131378

Ou te le iloa pe faapefea ona vevela isi ituaiga, ae o Cinderella ma le Blue Spindle e i ai sina oona ia te au, o lenei mea e iloagofie pe ae faia jam, aua Ou te fiafia i sina mea tiga, ona ou fiafia i ai.

Totogi//www.forumhouse.ru/threads/17135/

Afai e te manaʻo e le oona, peitaʻi e lelei ma e manaia foi - vaavaai mo ituaiga Nymph, Morena, Leningrad le lapopoa, Cinderella, Blue spindle. Ma aua nei e vaai i le tele o vine - e le o se faailoga lea o lo latou fiafia.

Helga//www.forumhouse.ru/threads/17135/

O faʻatoʻaga o loʻo ola i le honeysuckle a Cinderella e faʻamanatuina lona tofo matagofie ma le manogi manogi manogi. E ui o le eseesega e le o se mea aupito sili ona aoga, e taua le totoina o le 'upega tafaʻilagi e' oliʻoli i vine suamalie i le amataga o le taumafanafana.